Şimdi Ara

Şanzuman kapağım kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün normal giderken birden acayip bir ses başladı hemen durdum.baktım ki aşşağıdan yağ damlıyor servise çektim hemen. şansuman alt kapağı kırılmış. nedeni belli değil daha çünkü açmadılar şanzumanı daha geç saatte götürdüğüm için açmadılar şansumanı yarın belli olacak bakalım umarım şanzumanda sorun yoktur.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şanzıman Kapağının Kırılması

Şanzıman kapağı, şanzımanın önemli bir parçasıdır ve şanzıman sıvısının sızmasını önler. Kapak kırılırsa şanzıman sıvısı sızabilir ve bu da ciddi hasarlara neden olabilir.

Şanzıman Kapağı Kırığının Belirtileri

• Şanzıman sıvısı sızıntısı
    • Şanzıman gürültüsü veya sarsıntısı
    • Zor vites değişimi

Şanzıman Kapağı Kırılmasının Nedenleri

• Kaza veya darbe
    • Korozyon veya paslanma
    • Aşınma ve yıpranma
    • Yanlış takılmış veya hasarlı montaj parçaları

Şanzıman Kırılması veya Delinmesi

Şanzıman kapağı kırılırsa, şanzıman sıvısı sızabilir ve bu da şanzımanın aşırı ısınmasına, dişlilerin hasar görmesine ve hatta şanzıman kırılmasına veya delinmesine neden olabilir.

Şanzıman Kovanı Kırık

Şanzıman kovanı, şanzıman kapağının takıldığı parçadır. Kovan kırılırsa kapak gevşeyebilir veya düşebilir ve bu da şanzıman sıvısının sızmasına neden olabilir.

Şanzıman Kapağının Değiştirilmesi

Kırık bir şanzıman kapağı mümkün olan en kısa sürede değiştirilmelidir. Değişim süreci genellikle şunları içerir:

• Eski kapağın çıkarılması
    • Yeni kapağın takılması
    • Şanzıman sıvısının doldurulması

Kırık bir şanzıman kapağını kendiniz onarmaya çalışmayın. Her zaman kalifiye bir tamirciye başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçmiş olsun can.. babam her zaman der arabanın altına arasıra bakmak lazım diye. bunla geçmiş olsun tekrar
  • Geçmiş olsun inş fazla masraf çıkarmaz
  • arabanın altına bakarım zatende giderken acayip bir ses geldi ondan sonra kenara çektim baktım ki yağ akıtıyor. hemen servise gittim önceden yerde yağ yoktu sanırım. özellikle bakmadım ama olsa dikkatimi çekerdi çünkü daha 1 hafta önce benzin hortumunu deiştirdim akıtıyor die gözüm sürekli arabanın altındaydı
  • GEcmiş olsun , inşallah büyük 1sorun yoktur
  • Geçmiş olsun inşallah fazal masraf çıkarmadan halledersin.
  • sadece kapaksa eğer ucuza halledilir 300-400 veirrim önmli rakamlar değil bunlar. ama eğer şanzumanın dişlilerinde hasar varsa o zaman ayvayı yedik işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buji kırıldı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun büyük ihtimalle sadece kapakla hallolur işiniz
  • gecmis olmus herhalde seri araba kullanmaktan oldu
  • 2000 yılında ben Fiat Palionun şanzıman kapağını kırmıştım, servise götürmüştüm adamlar şaşırmıştı çünkü altını bir yere sürtmemiştim. Adam uçman lazım bu arabayla demişti 15 Milyona yenisini almıştım o zaman.
  • malesef benim diferansiyel de dağılmış. 7 milyar civarı hasar varmış. artık çıkma parça bakacam umarım bulurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kornkrunded

malesef benim diferansiyel de dağılmış. 7 milyar civarı hasar varmış. artık çıkma parça bakacam umarım bulurum.

Hadi ya , gecmiş olsun

Nasıl dagılmış peki ? Senlik 1sey var mı ortada yoksa durup dururken mi oldu ?
  • ya yazık olmuş geçmiş olsun dostum.çok üzüldüm acaba sorun sendenmi kaynaklandı , yoksa biyeremi daldın?canın sağolsun sana bişey olmamış ama masrafı nasıl halledicen?garanti,kasko,hangisinden yararlanıcan?
    quote:

malesef benim diferansiyel de dağılmış. 7 milyar civarı hasar varmış. artık çıkma parça bakacam umarım bulurum.
  • quote:

Çok geçmiş olsun.İnşaallah ucuza kapatırsın.
  • Çok geçmiş olsun...... Durduk yerde nasıl dağılıyormuş bu diferansiyel?
  • walla 80-90 gibi bir hızla gidiordum 4. vitesde acayip bir ses geldi. durdum baktım yağ akıtıyordu araba. servise götürdüm lifte kaldırınca gördük ki şanzumandan akıtıyor yağı. normalde çok seri kullanırım ama onunla bir alakası olduğunu sanmıyorum. adamlar bile şaşırdılar zaten çok nadir olan bir olay dediler
  • Aracın otomatik vites mi?Eğer otomatik ise benimde başıma aynı olay geldi.Ford focus vardı o zaman otomatik vites ayne anlattığın gibi 30-40 km ile giderken bir takım sesler geldi hemen sağa çektim yerde metal parçaları ve yağ olduğunu gördüm.Aracı kıpırdatmadan çektirdim.Şanzıman tamamen kilitlenmişti.Niçin olduğu hala anlaşılmadı.Şanzumancı 1000 de 1 olur seni bulmuş dedi.Sanırım sende benim gibi 1000/1 lik şanslı dilimin içindesin.Şanzıman alt kapağı,maruti,ayna,difransiyel ve tamir takımı değişecek dendi. 2.5 milyar fiyat çıkardı o zaman şanzımancı.Tümünü ikitelli otosanaiden çıkmabuldum 1 milyara kapattım işi...Parçaları çıkma al yoksa çok pahalıya patlar.geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baha

Aracın otomatik vites mi?Eğer otomatik ise benimde başıma aynı olay geldi.Ford focus vardı o zaman otomatik vites ayne anlattığın gibi 30-40 km ile giderken bir takım sesler geldi hemen sağa çektim yerde metal parçaları ve yağ olduğunu gördüm.Aracı kıpırdatmadan çektirdim.Şanzıman tamamen kilitlenmişti.Niçin olduğu hala anlaşılmadı.Şanzumancı 1000 de 1 olur seni bulmuş dedi.Sanırım sende benim gibi 1000/1 lik şanslı dilimin içindesin.Şanzıman alt kapağı,maruti,ayna,difransiyel ve tamir takımı değişecek dendi. 2.5 milyar fiyat çıkardı o zaman şanzımancı.Tümünü ikitelli otosanaiden çıkmabuldum 1 milyara kapattım işi...Parçaları çıkma al yoksa çok pahalıya patlar.geçmiş olsun.

çıkma parça almayı düşünüyorum. umarım bulabilirim çıkma parça. aracım otomatik vites değil manuel. bana asıl ilginç gelen benim şanzuman kitlenmedi de araç normal gidiordu ama çok sese vardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.