Şimdi Ara

Sapphire 1950 Xt problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarda acayip bir problem var şimdi sims 2 diye bir oyun yükledim ayarları full yapıp lcd monitörün kaldırabildiği en yüksek çözünürlüğe getirdim ekranda acayip acayip siyah noktalar falan çıkmaya başladı.Neyse dedim sonra 1024 çözünürlüğe indirip denedim o zamanda böyle milletin kolundan veya yerden boru gibi şeyler çıkıyor.Sonra nfs most wanted'ı yükledim en son ayarlarda 80 fps falan alıyor ve takılma yok zaten kartında böyle olması gerekiyor yeni bir kart olduğu için ama neden öbür oyunda düşük te bile acayip şeyler çıkıyor.Ben size resmi koyayım ona göre yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar.Moralim bozuldu valla.Şu ana kadar hiç ati kart kullanmamıştım ama driver'ının yenisi çıkmış catalyst 7.1 diye onuda kurdum hala böyle

Bu arada bilgisayarın bileşenleri
    Asus P5B deluxe , C2D E6300 , 1 Gb DDR2 667 Mhz Kingston , WD 250 Gb sata 2 , Samsung 205 BW , Aopen h600 B28 400 W psu (Orda adama sordum bu psu yetermi diye kartta çünkü 450 yazıyor adam merak etmeyin gerçek olduğu için rahatlıkla yeter dedi)

Oyunda LCD için en üst çözünürlük 1440x900
     Sapphire 1950 Xt problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rattlehead -- 2 Şubat 2007; 14:05:00 >

• O siyah nokta ve yırtılmalar kartının çok ısındığının işareti.Karta overclock yaptıysan geri alman lazım.Ya da karta dışardan ikinci bir fan üflet.
  • Kartın gpu veya memory sinde bi sorun olabilir
  • Kart 50 derecede geziyor bir kere 72 olduğunu gördüm.Karta hiç overclock yapmadım acaab psu ile alakası var mıdır? Eğer psu ile alakası yoksa kartı yarın geri götüreceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rattlehead -- 2 Şubat 2007; 14:48:50 >
  • Psu ile alakası olabilir dolaylı olarak. Gpu ya da memory voltajı gerekenden daha fazla ya da az giderse de aynı sorunlar oluşabilir.
  • peki normal voltajlarını hangi siteden öğrenebilirim.Ben bir arttırım yapmadım ama belki birşey olup değişmiş olabilir.
  • http://www.techpowerup.com/

Bu siteden gerekli bilgileri bulabilirsin.Bios voltmod tool vs.
  • Aklıma gelmişken söyliyim benim eski X1800XL varken age of III de ve fear da bazan aynı hataları verirdi gerçi habire voltaj falan kurcalayıp dururduk.Daha sonra da kartı yaktım zaten overclock yüzünden.
  • kesinlikle PSU sorunu..x1950xt çok yüksek hızlarda çalışıyor(1900XTX DEN DAHA FAZLA) abisi 1950xtx ile ram olarak sadece25mhzlik bir fark var..dolayısıyla güç tüketimi fazla olacaktır..

hatta kıyaslama olsun diye şöyle birşey söyleyebilirim ki x1950xtx 8800gtsden 10watt daha fazla güç tüketiyor...gerisini sen düşün.. EN AZ 480WATT GERÇEK GÜÇ KAYNAĞI TAVSİYE EDERİM..
  • para bitti ama nerden bulacağım şimdi 200 ytl de bir psu alacağım.PSU olduğuna emin misin? Belki arkadaşların dediği gibi memory falan dır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady08

para bitti ama nerden bulacağım şimdi 200 ytl de bir psu alacağım.PSU olduğuna emin misin? Belki arkadaşların dediği gibi memory falan dır.

kartlar özellikle zorlandıkları alanlarda daha fazla güç çekerler çünkü tam kapasiteyle çalışırlar... bu da neden most wanted da deilde sims2 de bu sorunu yaptığını açıkça gösteriyor...çünkü sims2 adlı lanet oyun(ŞAHSEN HİÇ SEVMEM KENDİSİNİ VE SERİLERİNİ:) ayarları yükselttiğinde dahi x1900 gibi kartları bile zorlaycak güce sahip....bu da o ekranında ki o 41 fpsyi açıklıyor..

zaten kartın minimum 450watt güç kaynağı istediğini açıkça yazmışlar zorlamaya gerek yok...korkmanada gerek yok çünkü FPSnin 500WATTLIK BLUESTORM güç kaynağı 135 milyonluk(80dolar) LIK FİATI İLE BENİ AL DİYE BAĞIRIYOR RESMEN...değiştir için rahat etsin..

• Bende hiç sevmem bu sims serilerini ama kardeşim istedi diye yükledim iyiki yüklemişim demek psu yetmiyor bunu öğrenmiş oldum ben istanbulda oturuyorum burda FSP marka psu satan yer bildiğim kadarıyla yok. [İnventusta varmış ama benim kredi kartım yok ve ailede kimse internetten alışveriş yaptırmaz ] acaba vatan gibi satan yer varmı Avrupa yakasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rattlehead -- 2 Şubat 2007; 22:54:00 >
  • Arkadaşım anlattığın sıkıntı bana oyundan veya ekran kartından kaynaklanan bir bug gibi geldi. Bence masraf yapmadan önce sims in sitesine gir ve update çıkmışmı diye bak aynı şey ekran kartı driverin içinde geçerli.
  • simsden kaynaklanan bir sorun deil, kardeşim sayesinde bende oynamıştım hemde 9800pro gibi tarihi eser bi kartla hiçbir sorun çıkmamıştı.....yalnız çok kasılıyordu onu hatırlıyorum...

tabiiki herşey den önce kartın driverlarınıı değiştirmeyi dene ama yine söylemeliyim ki 400watt x1950 serisi kartlar için SINIR BİR PSU...

valla istanbulda değilim ama fsp markası oldukça yaygın heleki istanbulda bulamayacağın yer yoktur tahminimce...
  • Arkadaşlar kartı değiştirdim herşey düzeldi.Sorun psu değilmiş.Burdan anlayacağımız bu kart gerçek 400w psu da rahat çalışıyor.Demek ki kartın sıcaklığından dolayı görüntü bozukluğu oluyordu masaüstünde bu kart 45-55 derecelerde geziyor eski kart ise 70 derecede geziyordu oyunda demek ki 100 falan oluyordu.Sorunu hallettiğimize göre ben artık yardım eden herkese teşekkür edeyim Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.