Arkadaşlar bu kartı alacağım da iyi mi? TR garantili, 1 yıl daha garantisi varmış |
Sapphire 6700XT Nitro alınır mı?
-
-
Yapılan testte msaa ayarı açılmamış galiba yanlış görmediysem. Söylediğim o ayar 4x veya 8 x olarak açılıp yani ayarlar yüksek açılıp test öyle yapılmalı.
En az 15 - 20 dakika boyunca bu ayarlarda ve istenilen yüksek çözünürlükte ( 2k yeterli ) test edilmeli.
Eğer bu süre içinde kart 85 ve üzeri değerlere 95 - 100 le re gelmiyorsa muhtemelen alınabilinir. 1 yıl daha garantisi varmış yazılmış, muhtemelen içinin açılmadığını varsayarak bunları yazıyorum.
O zaman alınabilinir fiyatta 2. ele göre uygunsa.
-
Furmark testinde MSAA 0X yapmak sıcaklığı daha da yükseltir. 8X MSAA yapsa sıcaklık değerleri düşecektir. Test doğru yani.
-
Şu resimler bnm kendi sistemim kullandığım Palit 3080 ile yaptım demin. İlk resim msaa kapalı sıcaklık 71 derece / 2. resim msaa 4x sıcaklık 72 derece. 3. resim 8x msaa 72 derece.
Bnde açılmalı diye biliyorum.
Msaa açmak asıl ekran kartınların da alınan fpsyi etkiler, çok açıldımı fps düşer tabi doğal olarak. Isılarda daha öncede çok büyük ısı farkları farklı kartlarda da görmedim. Mesela 10 derecelik farklar gibi.
Msaa kapalı 71 derece
Msaa 4 x 72 derece
Msaa 8x 72 derece.
Kendi fikirm, bu üç resimde de ısı değerleri neredeyse aynı zaten bu testler yapılırken gpu hotspot ve gpu bellek ısılarına da bakılmalı. Aida 64 gibi programlarla.
-
Konu ufaktan zombilesmis ama neyse. Siz testi full hd de yapmissiniz. Orada 2.5 k da yapılmış. Full hd 8x msaa de 2k 0x msaa dan daha az yük bindiriyordu. rtx 3070 de. Msaa da açılmalı bence ama çözünürlük 2.5 yapılmalı pc ekran kartı yüksekse. Tabi şeyi bilmiyorum 2.5k ekran yoksa testte sorun çıkıyor mu. Ama çok büyük olasılık çıkmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet konu aylar öncesinin konusuydu :) boşuna biraz tepelere çıktı zaten konu sahibi arkadaşta süresz uzaklaştırılmış , pek bir yanıtıda olmadı. Neyse ben zaten önerimi msaa açıp kapamadan çok kart satın alacağı için testi dakika olarak uzun tutması gerektiğini anlatmaya çalşmıştım. Kartta görüntüde bozulma varmı ? veya ısılar çok yüksekte geziyormu diye.
Testi 3080 ile 2k da da 8x açıp ve kapatarak yaptım sonuçlar ısılar aynı çok bir fark oluşmuyor. Fanlar ortalama yüzde 48 ' de. Isı 72 derecelerde. @sadafa1
Msaa 8x açık 2k
Msaa kapalı 2k
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 4 Aralık 2023; 12:18:2 >
-
Sizde msaa açılması daha önemli gibi duruyor. Açılınca hız artmış. Gpu kullanımı benzer. 2k full hd arasında fark yok pek. Fark olan kartlar olduğu için en iyisi 2k ve msaa açık olduğu zaman olur. Full hd de bazı kartlar yüzde yüz kullanılmıyor.
Kart voltajı nasıl veriyor 2.5 k 0x ve 8x msaa da. Merak ettim.çünkü acayip bir hız farkı var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 4 Aralık 2023; 12:35:22 >
Bilgisayar başından kalktım için son denemeyi de sorduğunuz için şu şekilde yaptım gpz z den de voltaj değerlernin resmin aldım.
İlk resimler 2 k msaa kapalı
2. resimler 8x açık 2 k
-
0xmsaa 1320 mhz 0.712v
8xmsaa 1845 mhz 0.968v
8xmsaa kesinlikle oyunlardaki senaryoya çok daha uygun.
Zahmet ettiniz. Teşekkürler @Erhan1982DZC
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 4 Aralık 2023; 13:23:24 >
Rica ederim ne demek , aynen öyle msaa gibi ayarlar açılınca core çekirdek hızı (1890) civarında boostluyor sizin de bildiğiniz gibi.
İyi günler ...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X