Şimdi Ara

Sapphire 6950 + Sparkle 9800GTX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önümüzdeki aylarda yeni bir sistem toplayacam. İntel 2500k + msi z68 GD65 (belki anakart değişebilir ama z68 olacak.) şuan sistem tavsiyesi istemiyorum. Topladığım zaman sistemim hakkında burdaki tecrübeli arkadaşlarında fikirlerini alacam elbet ama şimdilik öğrenmek istediğim başka bir konu.

Toplayacağım sistemte ekran kartı konusunda kararsızım. Bugüne kadar hep nvidia kullandım ve hiçbir şikayetimde olmadı. Ama nvidia kartlar şuan çok pahalı buna karşı f/p olarak da amd ekran kartları uygun duruyor.

Soruma gelecek olursak. Benim şuanki kullandığım ekran kartım Sparkle in özel soğutmalı olan 9800GTX ekran kartı. Ben yeni sistemimde Sapphire 6950 kullanıp yanınada physx özelliğinden yararlanmak için 9800GTX taksam performanslı olur mu?

Sonuçta pc de oyun ve media olacağı gibi catia, solidworks vs gibi 3D çizim programlarıda kullanacam ve amd bildiğim kadarıyla 3D modellemeler için pekde iyi değil.

Bu iki kartı kullanarak nvidia kartın bu güzel özelliklerinden performanslı bir şekilde yararlanabilirmiyim?

Şimdiden cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkürler. İyi forumlar.

• Çiizmde ciddi derecede fark yok ama tabi biraz fark oluyor cuda dan dolayı , HD6950 2gb + 9800GTX güzel olur yanında
  • physx desteklı uygulamalarda faydası olur onun dısında 9800 bır ıse yaramayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

physx desteklı uygulamalarda faydası olur onun dısında 9800 bır ıse yaramayacaktır

Bir işe yaramayacağını biliyorum zaten amacım oyunlar için bu kartın physx desteğinden çizimler içinde cude teknelojisinden faydalanmak. Ama merak ettiğim bunların ne kadar verimli olacağı. Aslında böyle birşeye değer mi değmez mi. Böyle birşeye değmeyecekse yeni sistemde ona göre nvidia kartlara bakacam sonuçta sadece oyunlarda değil çizimlerimde de performans almak istiyorum. Ki bügüne kadar hiç amd ekran kartı kullanmadığım için ne kadar iyi yada kötü olduğunu kendim gözlemlemiş değilim. Sadece yorumlardan okuduğum kadarıyla biliyorum.
  • HD6950 2gb + 9800GTX physx kartı
    bu kurulumda oncelıkle programının bunu desteklemesı lazım yoksa yıne atı kart tek basına calısacak kullandıgın cızım programın destegı varmı once bunu kontrol et
  • Ayrıca sapphire 6950 yide ufak bir mod la 6970 olarak kullanabileceğim için tercih ediyorum yoksa aklımdaki Asus'un DirectCu II si yada Msi'in Twin Frozr II modeli olan 6950 si ama açıkcası 6950 olmasının dışında marka konusunda açıkca bir karar vermedim. Gerçi dediğim gibi bir kaç ay sonra toplamayı düşünüyorum belki o zamana kadarda nvidia nın kepleri çıkar ve fiyatlarda umulduğu gibi bir düşüş olur. :)
    Şimdilik önceliğim amd+nvidia nın sistemde ne derece performans vereceği ve buna değip değmeyeceği. Bu şekilde kullanan arkadaşlar belki vardır onlarda fikirlerini yazarlarsa çok sevinirim. Cevaplarınız için pegasus1881 ve Chris Brown arkadaşlarıma teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

HD6950 2gb + 9800GTX physx kartı
    bu kurulumda oncelıkle programının bunu desteklemesı lazım yoksa yıne atı kart tek basına calısacak kullandıgın cızım programın destegı varmı once bunu kontrol et

Evet bu hiç aklıma gelmemişti :) teşekkürler. Müsait bir zamanda araştırayım. Oyunlarda böyle bir sorun yok diye bildiğim için program destekleri aklıma gelmedi hiç :)
  • Çok fazla araştıramadım ama google daki aratmalarımdan catia ile ilgili böyle birşeye rastlamadım.. bu konu biraz muallakta kalacak galiba :) gece yine biraz araştırma yapacam bakalım destekleyip desteklemediğini bulabilecekmiyim.
  • Bu konu hakkında bilgisi olan yada bu sekilde ekran kartı kullanan baska arkadaşlar yok mu ?
  • Güncel..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.