Şimdi Ara

Sapphire 7850 Dual-x kullanan arkadaşlar. Overclock değerleriniz nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 20 board power ve 1.225v ile 1200/1300 yapabildim gpuyu daha denemedim ama ramlerden çok nadir de olsa artifact alıyorum. Ramlere voltaj verilebiliyor mu?

• çoğu arkadaş 1225mV , 20Board Power 1250/1450 Kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarMania

Ben 20 board power ve 1.225v ile 1200/1300 yapabildim gpuyu daha denemedim ama ramlerden çok nadir de olsa artifact alıyorum. Ramlere voltaj verilebiliyor mu?

Bu power işini anlamadım XFX HD7850 var bende Voltaj veremiyorum voltaj verme yok ama power diye bir şey var +0 da duruyor onu +20 yaptım. Voltaj gibi bir şey mi bu? Bu arada 975/1308 daha fazla arttırınca ekranda bozulmalar oluyor.
  • Bende Aynı Kartın Crossfire Kullanıyorum (2 Adet) Max 1220 CORE 1450 MEMORY 30 BOARD POWER Lİ 1218 VOLTAJ YAPTIM Şimdi Black Wizard Arkadaşımınkileri DEnicyeceğim
  • sapphire trix ile ramlere voltaj verilmiyor.
    zaten saphıre ve emsalı kartlara rın ramlerıne voltaj vermek sakıncalıdır.
    voltajdada 1.250 yi geçmemeye baknız.
    hatta gunluk kullnımda sureklı asla 1.250 v da bırakmayınız.
    oyun oynucanız aman o.c edınız trıx ıle voltaj verınız.
    asla masa ustunde gunluk kullnımda 7/24 acık makınelarda o degerlerde kullanmayınız.

diyelim oyunlarda vede 3dmark11 de stbılıte yakaladınız. gup-vram ve voltaj da.
    saphişre kartlarda bu kıs sıcaklıklarında kartı furmark 1.10.2 ile 15 dkikalık burn-in teste tabi tutunuz.
    gpu-z de acık olsun vede gupu salt sıcaklık ayrıca vram ayrıca pbc sıcaklık degerlerıne bakınız.
    asla bu zmanda 80 dereceyı gecmemelıdır ki ; bunu yazma nedenım temmuz agustos sıcaklıgında kartınızı aynı degerler ıle kullnırsanız elveda dıyebılırsınız dıye.

kolay gelsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 11 Aralık 2012; 1:49:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PilavlıKaynakMakinası

Bende Aynı Kartın Crossfire Kullanıyorum (2 Adet) Max 1220 CORE 1450 MEMORY 30 BOARD POWER Lİ 1218 VOLTAJ YAPTIM Şimdi Black Wizard Arkadaşımınkileri DEnicyeceğim

mezajınızı duzeltınız,
    oard power li -20 0 +20 aralıgındadır.
    asla +30 olamaz.
  • Ramlerin o hızlarda soun çıkartması garipmiş. Elpida olmasına rağmen benim ramlerde 1450'de sorunsuz çalışıyorlar. GPU da sizin değerlerinizle aynı 1.225'te 1200 oluyor stabil olarak. Daha üstü 3DMark dışında stabil kalmıyor.

@Salvatore
    Sapphire Dual-Xlerde Board Limit 50'ye kadar çıkıyor. Ben de öyle en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 11 Aralık 2012; 1:52:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklıklar ne durumda Sezer testlerin sonunda?
  • gpu degerın guzel..zaten maksımum 1200-1250 arası oluyor..1250 uzerı ıcın voltaja abanmak lazım..asus bıosu ıle 1.3 v a kadar cıkmakta..hıc gerek yok..ram lerde chıp onemlı..hynıxx ram chıplerı daha ıyı oc oluyor sanırım..ılk cıkan versıyonlarda vardı..rahat 1450 olmakta.zaten bende 1200-1450 kullanıyorum ıkı kartıda..sıcaklıklar gayet ıyı..
  • 7870 var gpu 1.219V ile 1200 oluyor ama 1225 te kitleniyor. Bellek 1.6V ile 1300 oluyor ama kaça kadar çıkıyor denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 19 Aralık 2012; 14:40:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

sapphire trix ile ramlere voltaj verilmiyor.
    asla masa ustunde gunluk kullnımda 7/24 acık makınelarda o degerlerde kullanmayınız.

saphişre kartlarda bu kıs sıcaklıklarında kartı furmark 1.10.2 ile 15 dkikalık burn-in teste tabi tutunuz.
    gpu-z de acık olsun vede gupu salt sıcaklık ayrıca vram ayrıca pbc sıcaklık degerlerıne bakınız.
    asla bu zmanda 80 dereceyı gecmemelıdır ki ; bunu yazma nedenım temmuz agustos sıcaklıgında kartınızı aynı degerler ıle kullnırsanız elveda dıyebılırsınız dıye.

kolay gelsın.

3d oyunlarda en iyi ekran kalitesini hangi kartlarda alabiliriz Sapphire yeterlimidir veya Sapphire in farklı bir modelini tavsiye edebilirmisiniz internet cafemize almayı düşünüyoruz tüm makinalarda aynı marka olması birinci tercihimiz

• quote:

Orijinalden alıntı: hacbil90

quote:

kolay gelsın.

3d oyunlarda en iyi ekran kalitesini hangi kartlarda alabiliriz Sapphire yeterlimidir veya Sapphire in farklı bir modelini tavsiye edebilirmisiniz internet cafemize almayı düşünüyoruz tüm makinalarda aynı marka olması birinci tercihimiz

Vatanbilgisayar'da haftasonu indirimleri oluyor. Sapphire Dual-x 1gb kartlar çok ucuz oluyor. Size tavsiyem Sapphire almanız

• quote:

Orijinalden alıntı: Rock-ı BaLık

Sıcaklıklar ne durumda Sezer testlerin sonunda?

Kart daha 60 derece göstermedi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarMania

quote:

Orijinalden alıntı: hacbil90

quote:

kolay gelsın.

Vatanbilgisayar'da haftasonu indirimleri oluyor. Sapphire Dual-x 1gb kartlar çok ucuz oluyor. Size tavsiyem Sapphire almanız

teşekkürler hafta sonu bakalım o zamn

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

gpu degerın guzel..zaten maksımum 1200-1250 arası oluyor..1250 uzerı ıcın voltaja abanmak lazım..asus bıosu ıle 1.3 v a kadar cıkmakta..hıc gerek yok..ram lerde chıp onemlı..hynıxx ram chıplerı daha ıyı oc oluyor sanırım..ılk cıkan versıyonlarda vardı..rahat 1450 olmakta.zaten bende 1200-1450 kullanıyorum ıkı kartıda..sıcaklıklar gayet ıyı..

800-1000 tl arası bir kart almakmı,yoksa 2 adet 2gb 7850 oc yi crosfire yapmakmı daha performanslı olur hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomenimsi

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

gpu degerın guzel..zaten maksımum 1200-1250 arası oluyor..1250 uzerı ıcın voltaja abanmak lazım..asus bıosu ıle 1.3 v a kadar cıkmakta..hıc gerek yok..ram lerde chıp onemlı..hynıxx ram chıplerı daha ıyı oc oluyor sanırım..ılk cıkan versıyonlarda vardı..rahat 1450 olmakta.zaten bende 1200-1450 kullanıyorum ıkı kartıda..sıcaklıklar gayet ıyı..

800-1000 tl arası bir kart almakmı,yoksa 2 adet 2gb 7850 oc yi crosfire yapmakmı daha performanslı olur hocam?

Kesinlikle 7850 CF
  • Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Ramlerin o hızlarda soun çıkartması garipmiş. Elpida olmasına rağmen benim ramlerde 1450'de sorunsuz çalışıyorlar. GPU da sizin değerlerinizle aynı 1.225'te 1200 oluyor stabil olarak. Daha üstü 3DMark dışında stabil kalmıyor.

@Salvatore

Ya birader ben çok merak ediyorum.
    Bişey soracağım sana.
    Lütfen net bir cevap vermeye çalış.
    Şimdi bu kartın default değerlerinde yani 920/1250 değerlerinde ortalama 50 fps veren bir oyun 1250/1450 değerlerinde en fazla kaç fps verir?Yani bu yapılan oc tahminen en fazla kaç fps etki eder?
    Bana bunun cevabını ortalama bir rakam ile söylermisin ?920/1250 vs 1250/1450 arasında ortalama kaç fps farkeder?
    Yada default hızlarındayken oyunun bir yerinde aldığın fps değerini, ve oc li hızlardayken yine oyunun aynı yerinde aldığın fps değerini screensht yaparak paylaşırsan bizde daha net olarak görmüş oluruz aradaki fps farkını.Rica etsem 2 aynı yerde alınmış iki screen ile aradaki fps farkını gösterebilirmisin hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheseCrazyTurk -- 27 Şubat 2013; 9:33:34 >

• Orijinalden alıntı: hatalahutalapukaka

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Ramlerin o hızlarda soun çıkartması garipmiş. Elpida olmasına rağmen benim ramlerde 1450'de sorunsuz çalışıyorlar. GPU da sizin değerlerinizle aynı 1.225'te 1200 oluyor stabil olarak. Daha üstü 3DMark dışında stabil kalmıyor.

@Salvatore

Screen bekliyorum hocam lütfen yardımını esirgeme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheseCrazyTurk -- 27 Şubat 2013; 9:33:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatalahutalapukaka

quote:

quote:

@Salvatore

Geç olduğu için kusura bakmayın.

Crysis

920/1250 - 27.3 FPS

1200/1450 - 34.3 FPS

%25 civarı performans getirisi %30 OC yapılınca. Ancak elbette her yerde bu denli yüksek fark olmaz. Sahnesine, oyununa, kullanılan CPUya göre değişebilir farklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 27 Şubat 2013; 16:48:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Salvatore

Geç olduğu için kusura bakmayın.

Crysis

920/1250 - 27.3 FPS

1200/1450 - 34.3 FPS

%25 civarı performans getirisi %30 OC yapılınca. Ancak elbette her yerde bu denli yüksek fark olmaz. Sahnesine, oyununa, kullanılan CPUya göre değişebilir farklar.

Hocam Allah razı olsun senden.
    Çok teşekkür ederim.
    tam 7 fps farketmiş.
    Ben oc yapıp yapmamakta kararsızdım ama bu tabloyu gördükten sonra yapmaya karar verdim.
    Şimdi aynı senin kart gibi bende 7850 oc kullanıyorum 2 gb.
    Ben şimdi senin gibi çekirdek hızını 1200 mhz ye bellek hızını 1450 mhzye almak için ne yapmalıyım?
    Direkt o hızlara çeksem kart sapıtır mı?
    Oc işinden anlamıyorum açıkcası.
    Ne yapacağım şimdi?
    Trixx programı yüklü.
    Az çok biliyorum kullanmasını.Sende biraz anlatırsan önce sunu yap sonra bunu yap dıye yapabilirim oc.
    Yardım edermisin hocam bana?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.