Şimdi Ara

Sapphire 7850 Dual-x kullanan arkadaşlar. Overclock değerleriniz nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurr999

Hocam sapphire1 gb 7850 kullanıyorum. Bu power limit kafamı kurcaladı MSı Afterburnerda da var. gpuz veya benzeri programlardan bakınca %5-10-20 farketmez bir voltaj artışı gözükmüyor.

oard lımıt voltaj artısı ıcın degıl kı zaten. voltajı arayuzu en basıt olan trıx var onu yukle ordan artır. son noktasını da belırtıyor. board lımıtle bence ycok oynamamalısın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

Hocam sapphire1 gb 7850 kullanıyorum. Bu power limit kafamı kurcaladı MSı Afterburnerda da var. gpuz veya benzeri programlardan bakınca %5-10-20 farketmez bir voltaj artışı gözükmüyor.

oard lımıt voltaj artısı ıcın degıl kı zaten. voltajı arayuzu en basıt olan trıx var onu yukle ordan artır. son noktasını da belırtıyor. board lımıtle bence ycok oynamamalısın..

Yok çok kurcalamıyorum kartı asla yakmak istemem bilmediğim yerde durmasını bilirim.. trixde voltaj verdiğimde voltajın arttığı gözüküyor. benim merak ettiğim voltaj verdiğimde %kaç artırmam gerekir(1.190'ı geçmedim pek). çünkü istediğim istikrarı yakalamış değilim onun için %1-2 artırmamın faydasını göreceksem artırırım.

• Görürsün. 5 e kadar artirabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Görürsün. 5 e kadar artirabilirsin.

İyi akşamlar hocam bende 7870 GHz Ed. Oc Ed. Dual-X var bu kartın oc potansiyeli ne kadardır? Bu ekran kartları için overclock msi afterburnerle mi yapılıyor?
  • ya bende mi bir problem var anlamıyorum

1.2v ile 1100-1450de hata alıyorum mesela bf4 vs. oynarken aniden ekranda çizgiler oluşuyor gidiyor
    oc yapmazsam hiçbir sıkıntı yok

millet 1.225v ile 1200 kullanıyor, ben 1100de sıkıntı yaşıyorum
    voltajı sonuna kadar abansam mı 1.225v, yemeyelim kartı sonra
  • Ramleri biraz düşür. Fazla geliyo olabilir. Ramleri 1400 çek gpu hızını artır bakalım öyle çıkıcak mı ?
  • 1200/1300 1.2 voltage ile. Aslında Biraz daha arttırsam yer gibi GPU iyi çıktı. Yada voltu biraz düşürebilirim. Ama bir yorum alayım dedim. Board limitlede oynamak istemiyorum. Kartı yakarız sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tormintor -- 3 Kasım 2013; 19:05:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

1200/1300 1.2 voltage ile. Aslında Biraz daha arttırsam yer gibi GPU iyi çıktı. Yada voltu biraz düşürebilirim. Ama bir yorum alayım dedim. Board limitlede oynamak istemiyorum. Kartı yakarız sonra.

1.2 V senin programa yazdığın değer mi yoksa kartın ölçüp sana söylediği değer mi? Yük altındaki değer mi? Tam yük altındaki değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

1200/1300 1.2 voltage ile. Aslında Biraz daha arttırsam yer gibi GPU iyi çıktı. Yada voltu biraz düşürebilirim. Ama bir yorum alayım dedim. Board limitlede oynamak istemiyorum. Kartı yakarız sonra.

1.2 V senin programa yazdığın değer mi yoksa kartın ölçüp sana söylediği değer mi? Yük altındaki değer mi? Tam yük altındaki değer mi?

GPU-z den tam yük altındayken baktığımda 1.2. Default olarak 1.075 idi. Ben 1.2 yaptım. Sıcaklıklar 63 dereceyi geçmedi şu ana kadar. 3D mark ve Heaven bench yaptım. Şu an da BF 3 oynuyorum sorun çıkmadı daha.
  • quote:

quote:

quote:

GPU-z den tam yük altındayken baktığımda 1.2. Default olarak 1.075 idi. Ben 1.2 yaptım. Sıcaklıklar 63 dereceyi geçmedi şu ana kadar. 3D mark ve Heaven bench yaptım. Şu an da BF 3 oynuyorum sorun çıkmadı daha.

Güzelmiş. Yüksüz sıcaklık ile yük altındaki nedir peki?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yüksüz 28 derece ama yüksüzken hızı ve voltajı düşürüyor. Yükteyken en fazla 63 gördüm şu an.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yüksüz 28 derece ama yüksüzken hızı ve voltajı düşürüyor. Yükteyken en fazla 63 gördüm şu an.

Normal gözüküyor. Güle güle kullanınız.

• Merhaba beyler.Kartım Sapphire 7580 2 GB O.C.

Hiç voltaj vermeden GPU 1100, Memory 1350 ye alıyorum.Furmark ile 15 dakikalık testten başarıyla çıkıyor.Bunda sıkıntı yok burası ok.

(Kart yine Furmark'ın 1080P benchmark testinde stok hızlarda 920/1250 mhz 29 FPS alırken hızları 1100/1350 ye çektiğimde ortalama 34 fps alıyor.Yani 5 fps'lik bir artış var.)

Sonrasında voltaj vererek hızları yukarı çekmek istedim.İlk denemelerimde başarıyla sonuca ulaştım.1.20V ile 1200/1350 hızlara aldım ve aynı testten 38-39 fps aldım.Sonra PC yi baştan başlattım falan yine Trixx ile voltaj verip hızları yükselttim ve teste soktum kartı bu sefer aynı hızlarda ve voltajda 30 fps vermeye başladı.Saatlerce uğraşımdan sonra anladım ki kart voltaj yemiyor.Daha doğrusu GPU-Z ile test sırasında baktığımda 1.20v voltaj gözüküyor ama 38fps vermesi gereken testte 30 fps veriyor.Sonra voltajı default ayara çektim.Frekanslarıda yine 1100/1350 yaptım.Teste soktum olması gerektiği gibi 34-35 fps verdi.Yani anlayacağınız Sapphire Trixx ile yaptığım denemelerde voltaj verince hız düşüyor, stok voltaja alınca hız yükseliyor.Bu düzeliyor bi bozuluyor bu ayar.Çok kez denedim 1200/1350 yapıp 1,20v veriyorum bakıyorum 38-39 fps akıyor, sonra pc yi açıp kapayınca aynı ayarları yaptığımda 30 fps veriyor.Ama voltajı geri çekince düzeliyor.Bir sıkıntı var ama çözemedim.Catalyst Control Center overdrive bölümü pasif.Birde şöyle yaptım.Catalyst overdrive dan hızları 1200/1350 yaptım.Sapphire trixx tende sadece voltaj verdim 1.20v yaptım, oldu.Ama sonra pc yi yeniden başlatınca aynı şeyi deneyince olmadı.Yani bir tutuyor bir tutmuyor.Tek ortak noktası voltaj verince oluyor bu fps düşme sorunu.Ama bazende tuttumuda tutuyor.38-39 fps yakalıyor testte.Birde acaba testte mi sorun var diye merak ettim ama olamaz.Çok kez denedim çünkü.Acaba kartta yüksek voltaja karşı koruma mı var ne var anlamadım.Çok yüksekte vermiyorum yani 1.20v normal bir değer.Sıcaklıkta 75 derecelerde geziyor yükteyken o hızlarda.Enteresan bi olay.Varmı bu olayı yaşayan.

Şuan stok voltajda 1100/1350 ayarda gayet stabil çalışıyor kart.%100 yüktede 70 dereceyi geçmiyor.Aslında 4-5 fps için o kadar voltaj verip kartı ısıtmayada gerek yok ama yinede bu sorunun kaynağını merak ettim.Saygılar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sorun çözüldü beyler tamamdır.Trixx O.C bölümünde sayfa aşağı kaydırılıyormuş.Orada "Power Limit" ayarı var.Onu yükseltince verdiğim voltajı almaya başladı kart.Ne biçim gizlemişler oraya 2 gündür uğraşıyorum boş yere.Neyse ki sorun halloldu.

O.C değerlerimi bildirmek isterim.Öncelikle 1.20 voltajdan sonra kart sapıtıyor.Tavsiyem 1.20v geçmeyin.Bununla birlikte 1,20v da 79 dereceye kadar sıcaklık yükseliyor.Sonrada kitleniyor kart.Bu pek iyi değil.Kasamın içinde fırtınalar esmesine rağmen bu sıcaklık karta zarar verir beyler.Tavsiye etmiyorum kesinlikle.Ama power limit %20, gpu 1.20v ile 1225/1350 mhz ayarlarda uzun süreli olmasada stabili yakaladım.Ancak dediğim gibi aşırı ısınma yaratıyor bu değerler kartta.

Uzun uğraşlarım sonucunda;

Gpu 1,16v
    Power Limit %10
    Gpu 1175 mhz
    Memory 1350 mhz

Bu değerlerde en yüksek sıcaklık olarak 76-77 dereceyi gördüm.Voltaj neredeyse stok voltaja yakın olmasına rağmen yinede bu kadar ısındı kart ama 10 dakikalık Full HD Furmark bench testinden başarıyla geçti.Bu sıcaklık değerlerininde üzerine çıkmadı.Testtede 36-37 fps aldım.Bu kadar az voltaja bu kadar yüksek frekanslara çıkması gerçekten kartın potansiyelinin iyi olduğunu gösteriyor.Ancak kartın O.C. limitide çok keskin.Belli bir değeri geçtiğiniz anda kart kitleniyor.1,16 voltajla 1175 mhz gören kart 1,20v ile 1200 mhz stabil yakalayamıyor.Çok enteresan bir olay gerçekten.Belleklerde de ne kadar voltaj verdiysem 1350 nin yukarısında stabilite yakalayamadım.O yüzden 1350 bellek frekansları için en uygun değer.

Bunların yanında günümüzde hiçbir oyun bu O.C değerlerinde karta bu kadar yük bindirmez ve bu kadar ısıtmaz.Mesela 4-5 saatlik bütün ayarlar ultrada Full HD çözünürlükte Call of Duty Ghosts oynadım.Kart en fazla 65 dereceyi gördü.Yani Furmark ve benzeri testler karta aşırı yük bindiriyor ve aşırı ısıtıyor.Oyunlarda bu sıcaklık değerlerinin daha altında seyredeceğine emin olabilirsiniz.Hatta 1,20v 1200mhz ayarlarda furmark testinde 7.dakikada kitlenen kart belkide oyunlarda hiç sorun çıkarmayabilir.Ama ben yinede gereksiz yere karta o kadar voltaj verip yormak istemedim açıkçası.Arada kazandıracağı farkta 1-2 fps yani.İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obscurhomme -- 15 Ekim 2014; 15:59:46 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.