Şimdi Ara

SAPPHIRE ATI HD 3870 TOXIC - lyravega incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP Solo
    AMD Phenom 9600BE
    OCZ Reaper 2x1GB 1066Mhz DDR2
    SAPPHIRE ATI HD 3870 TOXIC 512MB 256BIT GDDR4
    Linklerden ilgili incelemelerimi bulabilirsiniz.

Özellikler:
    Radeon 3870 CPU
    Core/Memory Clock – 800 / 1152MHz
    512MB 256BIT GDDR4
    DirectX 10.1 desteği
    CrossfireX desteği
    PCI-e 2.0 16x desteği
    HDMI ile 5.1 surround sound audio
    Shader Model 4.1 desteği

Görüşlerim:
    Performans şikayetleri
    Kullanıcıların çoğu aşağı yukarı aynı bir Nvidia ekran kartı ile aynı sistemde karşılaştırma yaptıklarında daha düşük sonuç almalarının sebeplerini araştırmışlar. Bunun sebebini de ATI'nin DX10 ağırlık vermesini, DX9 bileşenlerini düşük tutmasını, bu yüzden DX9 oyunlarda daha düşük performans verirken DX10da daha yüksek performans vermesine bağlamışlar. Google'da araştırıp bulabilirsiniz. Ancak ben de söylemeliyim, pek memnun değilim. Benchmarklara da pek inanmıyorum. Aynı sistemde 18000bin 3DMark06 puanı almış adamlar, ben yapıyorum herşey onlarınki gibi 11k geçemedim.
    Tek slot kullanımı
    Soğutmadan şikayet edenler çok. Kartı kullanırken kaç derece olduğuna dikkat edin. Ve kesinlikle ATITOOL KULLANIP FAN AYARLARIYLA OYNAMAYIN. ATITOOL bugludur, bu sitede yazan birkaç arkadaşı da gördüm, googleda bakarken başka yabancıları da gördüm. Bazen yanlış değerleri algılayıp fanı 5% e falan indiriyor, direk yakabilirsiniz kartı ATITOOL ile yani. Bu arada kasa soğutmanız iyi değilse gerçekten içeriyi ısıtıyor. Havayı dışarı üflemeyip içeri attığı için.
    Memory-Core
    Gerçekten çok güzel bir kart, ve yeni teknolojinin ilk ürünü. Diğer GPUlara göre daha küçük bir alana sahip, ve aynı/fazla transistör içeriyor. Memory transfer oranları çok hızlı, GDDR4 ve 256bit sayesinde memorynizi tam kullanıyorsunuz. Çekirdek hızları ise diğer 3870 modellerinden daha fazla, daha hızlı yani.
    FSAA = ATI's Nemesis
    AA seçenekleri 8x'e kadar. Ancak resmen performansınızı öldürüyor. ATI'lerde genel bir problem bu. Ancak bazı oyunlarda bazı insanlar AA açtıklarında daha iyi performans aldığını söylemiş, gerçekten ilginç.
    Son olarak
    Eğer yazanlar gerçekten doğru ise (benchmarklar), şu an için NVdia kalmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ancak DX10 oyunlar yaygınlaşmaya başladığında gerçekten de güçlü olan bir karta sahip olacaksınız. Ama şu an için, bu sizin istediklerinizi tam olarak veremeyecek bir kart gibi gözüküyor. Genede ileriye dönük DX10 yatırımı amaçlıyorsanız, sahip olmanız gereken bir kart. Ancak soğutması sizi memnun etmeyebilir, aynı GPUnun çift slotlusuna göz atmak isteyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyravega -- 21 Mayıs 2008; 18:22:42 >

• ss bekliyoruz
  • Telefondan çekebildim, kalite kötü olduğundan küçülttüm biraz arkadaşlar. Üstten, yandan ve anakarın bikaç resmi var.

• Bunun normal 3870 lerden tek farkı 25mhz cekirdek hızındanmı ibaret ? Toxic aslında karizmatik bi kelime ''zehir'' daha fazla bişeyler yapmasını beklerdim mesela. Ayrıca yazının üzerine buzlu bi tasarımda yapmışlar gören çok iyi soğutmasıda var sanabilir. İnceleme için teşekkürler. Hayırlı olsun....
  • Evet çekirdek farkı sadece nerdeyse. Birde tek slot. Çok da önemli ya tek slot olması... Bende daha fazla şeyler beklerdim, ne biliyom 10-15 oyun verde bile iyidir :D
  • Hocam birde 3d testlerinin ss lerini koyarsan daha güzel olur. Aradaki 25mhz neler yapabiliyomuş görmüş oluruz..
  • toxicler su soğutmalı değilmiydi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    POWERCOLOR HD 6850 SATILDI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismo

toxicler su soğutmalı değilmiydi

yok ya sanırım değildi
  • Geç cevap için özür dilerim. Bulduğum benchmark testlerini en yakın zamanda koyarım arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pkart

quote:

Orjinalden alıntı: ismo

toxicler su soğutmalı değilmiydi

yok ya sanırım değildi

Bu kartta buharlaşmalı bir soğutma sistemi var. OC de görmek lazım soğutmanın etkisini.Ancak soğutmasının sesli olduğunu okumuştum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.