Şimdi Ara

Sapphire ATI HD5870 Vapor-X Gri Bar Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımın özellikleri:

AMD Phenom II X6 1090T 3.2GHz İşlemci,
    8 GB 1600 Mhz Ram (OCZ) (Ramler 2x2 kitler şeklinde, ama her iki kitin gecikme değerleri farklı),
    GA-MA790XT-UD4P Anakart,
    Sapphire HD-5870 Vapor-X Ekran Kartı, (Şu kart tam olarak http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11161-03-50r-hd5870-vapor-x-gddr5-1gb-256bit-ati-dx11-ekran-karti-(11161-03-50r)/productdetails.aspx?I_ID=42886)
    1 TB WD Caviar Green HDD, 500 GB WD HDD, 320 GB Seagate HDD ve 128 GB Kingston SSD (Sistem Diski)
    Asus 700 Watt PSU,
    LG W2486L Monitör.

Windows 7 64-Bit Ultimate kullanıyorum. Ekran kartının en son sürücüsü yüklü.

Sorunum, bilgisayarım NBA2010, Mafia 2, Crysis gibi, oyunlarda kilitleniyor. Aşağıdaki resimleri bu kilitlenme anlarından birinde çektim. Oyuna giriyorum, başlıyorum, biraz sonrasında ekran kilitleniyor, ses takılıyor ve ancak resetleyince düzeliyor. Daha önce kullandığım ekran kartım 4870 di, bu sorunların hiçbirini yaşamamıştım. 5870 i alalı 2 ay kadar oldu. Ama hiç kullanamadım. Vatan Bilgisayardan almıştım. Penta Bilgisayar imiş servisi, oraya gönderdik. Bütün testleri yapmışlar, ekran kartında hiçbir sorun yok şeklinde bir rapor geldi.

Oyun haricinde herhangi bir kilitlenme olmuyor. En son Arconia Gothic 4 oyununda kilitlenme yaşadım. Ekran kartının hediyesi olan Dirt-2 yi Steam üzerinden kurdum, o oyunda hiçbir şekilde kilitlenme yaşamadım. Catalsyt programını kurmadan, sadece sürücüleri kurdum. NBA 2010 başlangıçta hiç açılmaz iken, sadece sürücüler ile açıldı, oyuna girdim, 1-2 saat kadar oynadım, sonra kilitlendi aynı şekilde. (En son yayımlanan sürücü ile de denedim, kilitlenme devam etti. Özellikle Mafia 2, Arconia Gothic 4 ve NBA 2010 da...)
    Ayrıca bir de scale problemim var ki, sormayın...Her seferinde Catalyst den ekranın ölçeklemesini ayarlamak zorunda kalıyorum, yoksa 24'' ekranda, küçücük bir alanda çalışıyor Windows 7...

Bu sorunların, özellikle oyunlarda kilitlenme, sebebi ne olabilir.?

Şimdiden teşekkürler.

http://img829.imageshack.us/i/foto1yh.jpg/
    http://img547.imageshack.us/i/foto2r.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinoza2003 -- 8 Kasım 2010; 17:50:27 >

• Anlattıklarına göre hiç bir problem gözükmüyor
    ama belki ramden olabilir
  • xp de denediniz mi?
  • ramlerin 1 kitini çıkarınca sorun devam ediyor mu?
  • Ramlari çıkarıp denemedim. Şu anda 4870 takılı, hiçbir sorun olmadan çalışıyorlar...5870 i de almadan önce öyleydi. Önerileriniz doğrultusunda, ram kitlerini ayrı ayrı deneyeceğim. İlginç olan şey, catalyst aracını yüklemeden sadece sürücüleri yüklediğimde, oyunlarda en azından 1-2 saat yukarıdaki mesajımda verdiğim resimlerdeki gibi kilitlenme olmuyordu. Catalysti yükleyince, en fazla 5 dk içinde resimlerdeki şekilde kilitleniyordu. Kilitlenmelerin tamamı resimlerdeki gibi...

(Catalsyti yüklemeyince de ekranda scale sorunu oluyor, yani ATI nin saçmalığı işte...24'' monitörde 1920*1080 çözünürlüğü açınca, ölçeklemeyi catalyst aracından yapmanız gerekiyor, yoksa ekranda bütün kenarlarından yaklaşık 2 cm siyah alan oluşuyor.)

Yahu kartın taksitlerini ödüyorum daha, ama en fazla 2-3 gün kullanabildim...Çok can sıkıcı bir durum...

Windows 7 dışında bir sistemde de deneme yapmadım, henüz.

• Merhaba arkadaşlar,

Sorunumun kaynağı ne ramler, ne de ekran kartıymış...Kullandığım Windows 7 sürümünden kaynaklanıyormuş. Başka bir DVD den başka bir sürüm kurdum. Şu anda hiçbir problem yaşamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.