Şimdi Ara

Sapphire HD 2600 XT crossfire sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi benim böyle bir sorunum çıktı. Fiyatlar dibe düşünce bu kartların dopingleyeyim dedim. Ama şimdi de başımı ağrıtıyor. 2. kartı tanıdık bir arkadaştan aldım ve kart iyi durumda. 2 kartta sapphire. 2 kartta 256 MB HD 2600 XT. tek farkı biri ilk çıktığında almıştım ( uzun kırmızı serilerden ) diğeri yeni serilerden ( kısa mavi olanlardan ). Şimdi ilk önce crysiste crossfire açık performans kapalısından daha yüksek veriyor. Call of Duty 4 te denedim ccc den crossfire açarsam oyun sapıtıyor ama ccc den kapatıp oyundan dual card acarsam duzgun calısıyor. Henüz başka birşeyde deneyemedim. Anakart MSI K9A2 Platium 4 PCI-E x16 2.0 girişli anakartı ( biosu 1.5 yaptım daha stabil çalışıyor şu anda ama genede yok yok yok :( ) 1x1 GB Kingston hyperx 1066 mhz DDR 2 ramler ( 4-4-4-13 ) AMD Athlon 64 X2 4800+ ve windows xp sp3 tr var. bu soruna varsa bilen çözümü lütfen yardım etsin.

Not: 8.3, 8.51 ve 8.8 sürücüleriyle denedim ( 8.8 de daha iyi veriyor ama 8.8 de kapalı halide daha iyi veriyor :S ). 2. ( şu an yeni kartın slotu ) ve 4. slotlara uzun seriden takma şansım yok sata girişlerini engelliyor ve 6 sata girişinide kullanıyorum. gpu-z ile aldığım resimler ise aşağıda.

buyrun:

Bu ilk kartım ( kırmızı, uzun olan )

http://img361.imageshack.us/my.php?image=12308248ot9.gif

Bu da yeni gelen

http://img393.imageshack.us/my.php?image=64767417sv6.gif

Not 2 : şimdi kartların yerini değiştirdim ( ve hddlerin yarısını söktüm ) ve sorun ortadan kalktı . yeni geleni GPU 1 yapınca oluyor ama yenisi GPU1 slotunda olamaz çünkü eskisi sata slotlarını engelliyor çok uzun :( fakire bi sadaka pls :P

edit: resim linkleri düzeltme. Yeni veri girme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnecro -- 6 Eylül 2008; 1:05:36 >

• dual kart kullanımında aynı marka osa daha iyi olur deniodu demekki bı yüzdenmiş bazı sata portlarını kullanmaman sakınca yaratmıyorsa bence böyle kullanbir dier seçenek forumda 1950 xt ler prolar 80 e 90 a gidiyor ikisini elden çıkarıp sağlam bi 1950 xt daha iyi olabilir bence 2600 ler 50 60 civarı gidiyor
  • SP3 sorun çıkarmış olabilir.
  • kartlar aynı zaten dostum yazıda da zaten yazıyor. ikiside sapphire HD 2600 XT sadece biri uzun biri kısa neden tasarımı değiştirdiklerini bilmiyorum belki çok uzun olduğunu çözmüşlerdir :) şimdi uzun crossfire kablosu aramaya çıkıyorum eğer olursa 3. PCI-E slotuna takıcam uzun olanı sorun olmaz o slotta çünkü engellediği birşey yok orda. Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ( sonra yazıcak olanlara da ).

SP3 ten olduğunu zannetmiyorum ama gene de SP2 kurup deyeceğim.

Edit : Gittim, Gördüm, Bulamadım :( eve şimdi geldim aradığım kablodan bulamadım ne yazıkki. İstanbuldaki arkadaşlara söyleyecem bakalım onlar gelirken bulurlarsa getirsinler belki işe yarar :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnecro -- 6 Eylül 2008; 18:43:07 >
  • Yok arkadaşlar olmadı. 2 uzun crossf,re köprüsüyle 2 kartıda 1 ve 3 cü PCI-E slotlarına ( koyu mavi slotlara ) taktım ama olmadı 2 kart crossfire disable'a düştü.

4 slotumuz var ama istediğimiz gibi kullanamadıktan sonra napcaz o kadar slotu pıf ya
  • başka yorumu, fikri olan varsa buyursun konuya lütfen :) şu anda 1. slotta yeni kart 2. slotta eski gpu duruyor. 2 sata slotu devredışı. yenisinin biosu daha güncel eski olana biosu nerden bulabiliriz acaba ? sapphire duy sesimizi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.