Şimdi Ara

SAPPHİRE HD 7870XT BU SİSTEMLE DARBOĞAZ MI YAPIYOR ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    -İşlemci:amd phenom 9650 quad core processor 2.3 ghz (2.7ghz o.c'li)
    -ram:kingston 4gb ddr2
    -sabit disk: samsung ssd 120 gb+ 1 tb sata 7200 rpm
    -anakart:gigabyte ga-ma770-ud3

oyunlarda gpu kullanımı hiç %100'e ulaşmıyor hep40-70 arası gidip geliyor.Acaba bunun sebebi işlemci veya başka birşeyin darboğaz yapması mıdır ?

• Vsync kapalı mı? Hangi oyunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 5 Kasım 2013; 17:24:24 >
  • Cok buyuk ihtimal darbogaz var. İslemci yuku oyunlar sirasinda %95 ustu oluyor mu bir kontrol edin. Normalde 7870xt gibi kartlar en az fx 6100 ayarinda islemcilere takilmali. Tahminim o phenomun kaldiracagi maksimum kart 7790 ve hatta daha garantiye alirsak 7770dir.
  • dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    işlemci yüküne sadece crysis 3 oyununda bakma fırsatım oldu onda işlemci %100'dü.Fakat onda da gpu ya bakmamıştım .Şimdi witcher 2 enhanced edition'u yüksek ayarda oynuyorum (ultra değil) fakat gpu 40-70'lerde kalıyor cpu'yu bilmiyorum.Ayrıca benim bu oyunu bu kartla ultra ayarlarda oynayabilmem gerekmez mi yani ultra da 10-15 fps alıyorum çok düşük değilmi bu değer.Ayrıca vsync kapalı
  • cavcavcv C kullanıcısına yanıt
    Witcher 2 ultra detay cok ciddi sistem istiyor en az hd 7970 diyorum o derece.. Ama highda akici acmasi lazim... Testlerini kendim de yapmistim. Gerci sizde sorun ekran kartinda degil islemcide sorun var. İste bu yuzden oyununuz kasiyor. İslemci kaldirmiyor. Elinizdeki islemci ekran kartinizi besleyecek gucte degil, ya daha dusuk ozellikli bir ekran kartina gecin ya da islemciyi yukseltin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 5 Kasım 2013; 17:37:56 >
    witcher 2 hatırladığım kadarıyla sorunlu bir oyundu 7850 ve i3 ile sıkıntılı bir şekilde oynamıştım, çözünürlüğünüz nedir acaba ?
  • ilk phenom lar yani 9550-9650-9750-9850-9950 gibi islemcilere en fazla 6850-gtx460-7770 turu kartlar takilmalidir ustunu kisitlar. tamam 4 cekirdekli 2008'in kral islemcileriydi ama mimarisi ve cekirdeklerinin gucu gunumuz 4 cekirdeklerinden kotudur. kisacasi o islemci o karta darbogaz yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan2434

witcher 2 hatırladığım kadarıyla sorunlu bir oyundu 7850 ve i3 ile sıkıntılı bir şekilde oynamıştım, çözünürlüğünüz nedir acaba ?
    1080p idi çözünürlük.Oyunun bu kadar sistem istediğini bilmiyordum biraz rahatladım ama ben hala sorunun ekran kartında da olduğunu düşünüyorum.açtığım diğer konuya da bakarsanız sevinirim. bu ekran kartıyla ilgili diğer bir sıkıntım bu dahttp://forum.donanimhaber.com/m_83555549/tm.htm
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    gözlerimi yaşarttın dostum 5 yıl önce bilgisayarı toplayan elemanın işlemciyi övüşü hala gözlerimin önünde şuan dünyanın en kral işlemcisi 10 yıl götürmezse seni gel beni bul falan diye şimdi bakıyorum da ne çabuk eskiyoruz ve eskitiyoruz be arkadaş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavcavcv

1080p idi çözünürlük.Oyunun bu kadar sistem istediğini bilmiyordum biraz rahatladım ama ben hala sorunun ekran kartında da olduğunu düşünüyorum.açtığım diğer konuya da bakarsanız sevinirim. bu ekran kartıyla ilgili diğer bir sıkıntım bu dahttp://forum.donanimhaber.com/m_83555549/tm.htm

Konuyu inceledim, evet kartta sorun olmuş olabilir ancak kartı değiştirip yenisini alsanız da bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Fps yine düşük olur o işlemciyle günümüzün sistem isteyen oyunları iyi çalışmaz.

Siz iyisi mi, kartı servise gönderin tamir oluyorsa olur, olmuyorsa yeni anakart+cpu+ ekran kartı zamanı gelmiş demektir :)

kardeş dur ne ekran kartı gözünü seveyim yüreğime indirecen daha 6 gün oldu kartı alalı 600 lira para bayıldım 5 dk fan açmadık diye bozulmuş olması mümkün değil zaten o olaydan önce de bu çizgiler çıkıyordu mecburen tamir edecekler gerekirse yenisiyle değiştirecekler ya :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

quote:

Konuyu inceledim, evet kartta sorun olmuş olabilir ancak kartı değiştirip yenisini alsanız da bir şey değişeceğini düşünmüyorum. Fps yine düşük olur o işlemciyle günümüzün sistem isteyen oyunları iyi çalışmaz.

Siz iyisi mi, kartı servise gönderin tamir oluyorsa olur, olmuyorsa yeni anakart+cpu+ ekran kartı zamanı gelmiş demektir :)

Alıntıları Göster
    7870xt guclu bir kart ve o cpu %99 vurduramaz phenomI sendeki ne kadar oc yapmis olsan bile ki 2.7 ghz yetersiz.islemci %100 vuruyorsa zaten darbogaz vardir.

Fan açmayınca herşey mümkün, ben sadece 40 saniye prime ile 100 derece sıcaklığa ulaşıp reset yiyen bilgisayar biliyorum :) gerçi işlemcide bir sıkıntı olmuyor voltaj artırımına gitmedikçe en çok sistem reset atıyor ama ekran kartı farklı zarar görebilir. Tabii olay fanı açmayı unutmadan önce de gerçekleştiyse bir üretim hatası da mümkün. 7 gün içinde koşulsuz iade etme hakkı var zaten bildiğim kadarıyla. Onu bir gidip aldığınız yerle konuşun. Olmadı servise gönderin yaparlar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 5 Kasım 2013; 17:56:19 >
    ama fan tam kapalı değildi ki yüzde 25 'e sabitlenmişti yani yine de bi hava akımı mevcuttu :D
  • quote:

gözlerimi yaşarttın dostum 5 yıl önce bilgisayarı toplayan elemanın işlemciyi övüşü hala gözlerimin önünde şuan dünyanın en kral işlemcisi 10 yıl götürmezse seni gel beni bul falan diye şimdi bakıyorum da ne çabuk eskiyoruz ve eskitiyoruz be arkadaş :)

uzduysem kusura bakmayin ama gercek maalesef budur. benimde 2005 te aldigim p4 u bu sene satmaya gittigim zaman cod2 mp aklima gelmisti uzulmustum. millet 2008 te sizin phenom 9650 ile gta4 oynuyordu tabi o zamanlar q6600 lerde cok satiyordu, amd tercih edenler phenom serisinden aliyorlardi. anakartiniz nedir? phenom ii serisini destekliyorsa elinizdekini satip ikinci elden 100tl civarina x4 940 lardan alablirsiniz ve takoz birsey degilse 3.5 yaparsaniz darbogaz ortadan kalkar feci islemciye duskun oyunlarda hissetmezsiniz bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 5 Kasım 2013; 18:00:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Fan açmayınca herşey mümkün, ben sadece 40 saniye prime ile 100 derece sıcaklığa ulaşıp reset yiyen bilgisayar biliyorum :) gerçi işlemcide bir sıkıntı olmuyor voltaj artırımına gitmedikçe en çok sistem reset atıyor ama ekran kartı farklı zarar görebilir. Tabii olay fanı açmayı unutmadan önce de gerçekleştiyse bir üretim hatası da mümkün. 7 gün içinde koşulsuz iade etme hakkı var zaten bildiğim kadarıyla. Onu bir gidip aldığınız yerle konuşun. Olmadı servise gönderin yaparlar herhalde.
    2.el bir phenom II x4 veya x6 bulabilirseniz darboğazdan büyük ölçüde kurtulmuş olursunuz. 3,6-4,0GHz arası kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

2.el bir phenom II x4 veya x6 bulabilirseniz darboğazdan büyük ölçüde kurtulmuş olursunuz. 3,6-4,0GHz arası kullanırsınız.

+1
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Hmm mantıklı aslında geçici bir çözüm olarak düşüneyim ben bunu anakart:gigabyte ga-ma770-ud3 destekler miki acaba phenom x2 serisini :)
    Desteklenen Soketler: AM2+/ AM2 İşlemciler: AMD Phenom™ FX / AMD Phenom™ X4 / AMD Phenom™ X3 / AMD Athlon™ X2 / AMD Athlon™ / AMD Sempron™X2 / AMD Sempron™

Bu durumda x4 alın rahat edersiniz :)

http://cpuboss.com/cpu/AMD-Phenom-II-X4-965

Bunu tavsiye ederim, o.c ile 4.0 ghz'ye kadar gideri var. O 7.3 puan olur 7.5 civarı... Ekran kartını beslemeye çok çok yaklaşır, darboğaz olsa bile hissedilmez düzeye iner.

İkinci elde 125-150 arası bulunur diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 5 Kasım 2013; 18:54:08 >
  • quote:

Hmm mantıklı aslında geçici bir çözüm olarak düşüneyim ben bunu anakart:gigabyte ga-ma770-ud3 destekler miki acaba phenom x2 serisini :)

phenom x2 degil phenom ii serisinden alacaksin. x2 ler yani cift cekirdekler hicbir ise yaramaz suanki islemcin daha iyidir x2 lerden. anakartin kotu birsey degil, phenom ii serisini destekliyor x4 965-955 turu birsey al stok 3.4ghz bunlar o.c ile 3.8-3.9 yapsan gecici degil 2015 deki amd islemcilere kadar goturur. x4 940 alirsan 3.5 yapabilirsin ama x4 965-955 leri destekliyor bunlardan almaya calis.

islemci destek sayfasi:
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2982

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.