Şimdi Ara

sapphire HD2600XT ve Aopen Z300-A

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hale hazırda var olan PC mi degistirmek yerine sadece ekran kartını upgrade ederek cuzzi bir oyun performansı almak taraftarı idim,Anakart AGP oldugu icin AGP tabanlı olarak Sapphire HD2600XT aldım,power connectorunu de baglayarak PC yi actıgım zaman Win Xp 32 bit e girdikten 1 dakika sonra gibi Cihaz restart eder gibi oluyo (aslında sanki Ekran kartı kendini kapatıyor sanırım). Guvenli modda acıp kullanıldıgı aman herhangi bir sorun yok,Guvenli moddan Driverı install ettim, PCyi en yalın haline getirerek normal modda calıstırdıgım zaman yine aynı sekilde restart etti.

Konuyla alakalı donanım haber forumlarını bayaa okudum,

Driver tabanlı sorunlar varmıs ancak Guvenli modda driver ı yukleyemedim (sapphire ın sitesinden 8.4) normal moddada restart ediyor.

Simdi. anladıgı kadarıyla Benim PSU max 230 Watt lık gibi bunun verimi v derken yeterli votaj/akımı saglayamıyor zannedersem,

Yukardaki benim yorumum tamamen ihmal edebilirsiniz,

Sizce sıkıntım nedir ?

PSU ? Software/Driver yada gozden kacan baska bisey ?

Eger PSU ise, benim PSUm IDE besleyen cinsten ancak yeni PSU larda cıkıslar SATA sadece 1 tane IDE power connectoru var. Simdi eger PSU dersek ne tavsiye edersiniz ? IDE power veren yuksek gucte birsey bulunurmu ? yoksa tek IDE connectorlu bir PSU alınıp olası varsa SATA-->IDE power connectoru mu kullanılmalı vsvs ?

(yeni nesil PSU lar hakında hicbir fikrim yok sadece oldugunu zannettigim seyi yazdım)

Kısaca ne yapmalıyım ?

AMD Athlon 3000+
    512*3 Kington oem
    Aopen kasa (Z300-A PSU)
    PCI kart yok
    ethernet ve ses onboard kullanıyorum
    NEC Dvd-rw ND-3550A
    ASUS A8V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delucian -- 2 Mayıs 2008; 1:00:33 >

• Hocam sen o psuya nasıl güvendin de taktın yahu?
    Aopen Z300-A benim kara listemdedir...Peak 300W cihazdır ve sürekli verdiği değer 220W diye biliyorum.

12V hattı yalnızca 8Amper değil mi?Siz ise 2600XTli bir sistem diziyorsunuz bu cihaza.
    Aopenin rezil psusudur bu,FSP yapımı olan psularla uzaktan yakından alakası yoktur.

Eğer 300W kullanmakta ısrarlı iseniz en azından FSP300-60ATV olanları tercih edin,12V 18A'dir onlar ve dediğini verir.

Ve yerinizde olsam,en az FSP 350W kullanırdım o sisteme...
  • kafamda high power 460 wattlık modeli var ancak dedigim gibi connectorlere kafam takıldı
  • Hocam konnektör olayı problem değil,dönüştürücü kullansanız da sorunsuz çalışır,ama bu psu yeterli gelmez.
    HighPower 460W bundan iyidir,kendi bütçenize göre iyi bir seçim yapın işte...
  • Sagolasın DiabloXT connector vs sorun olmayacaksa Highpower 460watt ı alarak sisteme takacagım ve bu ara aparatları edinecegim,

Tesekkurler, Kolay gelsin.
  • 500 watt High power aldım ancak tam windows a girecekken restart ediyor makina neden olabilir acep ?

guvenli modda acılıyor ...
  • anakartınızda problem olabilir ama bi fortmat atın yeniden kurun sistemi öyle deneyin olmazsa karttada sorun olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güvenli modda açıyor ve normal olarak açmıyorsa sorun donanımsal değildir %99.
    Son kurduğunuz bir yazılımdan v.s olabilir,eğer diyorsanız ki bişey kurmadım,format isteyebilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.