Şimdi Ara

Sapphire HD3870x2 512MB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün HD3870x2 ekran kartı aldım memory size bölümünde kartı 512 mb görüyor.Neden 512 görüyor yardımcı olursanız sevinirim.Assasings Creed ve bazı oyunlarda aşırı takılmalar oluyor.eski kartımın performansı nasılsa buda aynı çıktı.

Sistemim AMD 5600+ Corsair 4GB Dual Path Thermaltake 750W PSU Asus M3A32-MVP Deluxe Edition 800 GB hdd vs...

Print Screen!
    http://www.resimekle.gen.tr/view/4129

• en son driver yükle...
  • En son CCC 8.4 yükledim ve Vista SP1 ayrıca Chipsetin son sürücüleri AMD Dual Core Optimizer herşey ama herşey güncel.Benim anlamadığım neden bu kartı 512 MB görüyor bu normal mi? Ayrıca HD3870x2 si olan arkadaşlar prnt Scrn yapıp yollarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Berk__

en son driver yükle...
    allah allah ben ob 780g kartlan takılmadan oynuom siz naıl 3870x2 ile takılıor diorsunuz akıl sır edrdiremiorum bir türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: radikal1

allah allah ben ob 780g kartlan takılmadan oynuom siz naıl 3870x2 ile takılıor diorsunuz akıl sır edrdiremiorum bir türlü

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: radikal1

Sen en düşük ayarlarda oynadığın için takılmıyor. Adam 3870X2 ile en yüksek ayarda oynadığı için takılıyor diyo fark burda.

Sen aç bakalım en yüksek ayarları o OB ekran kartıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

Orjinalden alıntı: radikal1

Sen en düşük ayarlarda oynadığın için takılmıyor. Adam 3870X2 ile en yüksek ayarda oynadığı için takılıyor diyo fark burda.

Sen aç bakalım en yüksek ayarları o OB ekran kartıyla

Alıntıları Göster
    hocam daha önce bizde ilk taktık ben 1GB beklerken bizde de 512 gördü bu sorun değil

tek kart üzerinden CF yaptığı için böle görüyo riva tunerle bak 4 tane ekran görmesi lazım
    eğer öyleyse normal
    daha önce mehmet328 de de aynı sorun olmuştu Asus P5KC ile
    anakart değişti sorun çözmek için driverle alakası yok
    bence sende bizim izlediğimiz yöntemi dene
    bios güncellemesi - driver güncellemesi - farklı anakartta test bunları dene sorun belli olur

• quote:

Orijinalden alıntı: AnseLmo82

hocam daha önce bizde ilk taktık ben 1GB beklerken bizde de 512 gördü bu sorun değil

tek kart üzerinden CF yaptığı için böle görüyo riva tunerle bak 4 tane ekran görmesi lazım
    eğer öyleyse normal
    daha önce mehmet328 de de aynı sorun olmuştu Asus P5KC ile
    anakart değişti sorun çözmek için driverle alakası yok
    bence sende bizim izlediğimiz yöntemi dene
    bios güncellemesi - driver güncellemesi - farklı anakartta test bunları dene sorun belli olur

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar beni yanlış anlamayın paracıda sanmayın ama 300 $ ana kart bunu problem yapıyor olamaz bence.Hemde PCI-E 2.0 olmasına rağmen.dediğin gibi 4 monitör görüyor. fakat oyun bellek seçerken kasılmalar oluyor. 8800 gts 320 mb ile arasında pek bir fark göremedim bu kartın.

• quote:

Orijinalden alıntı: haymatloz

Arkadaşlar beni yanlış anlamayın paracıda sanmayın ama 300 $ ana kart bunu problem yapıyor olamaz bence.Hemde PCI-E 2.0 olmasına rağmen.dediğin gibi 4 monitör görüyor. fakat oyun bellek seçerken kasılmalar oluyor. 8800 gts 320 mb ile arasında pek bir fark göremedim bu kartın.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar aramızda hiçmi yok HD3870x2 kullanan biri lütfen Memory Size Yazan yeri prnt scrn yapsın!!!!
  • quote:

Arkadaşlar aramızda hiçmi yok HD3870x2 kullanan biri lütfen Memory Size Yazan yeri prnt scrn yapsın!!!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: haymatloz

ekran kartı 512 mb görünür bu doğru toplamda 1 gb ama iki kartın birleşiminden oluştuğu için öyle eğer 2 gb lık olsaydı bu seferde 1 gb olarak görünürdü sistemde sorun yokyani kartında

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

hocam o zaman bios-driver- ve en son başka anakart dene bence ama dikkat işlemci farkını göze al bunun yanında 512 görmesi normal o konuyu kafaya takma bizde de durum aynı bende şaşırmıştım ama bu böyle sorun yok yani

• quote:

Alıntıları Göster
    Selam kardeş,

Bende HD3870X2 kulanıyorum ve Memory Size kismında 512MB yazıyor ilk başta bende bune demiştim fakat GPU-Z ile baktığında zaten direk olarak 2 kartıda görebiliyorsun ama ram toplamı olarak sadece 1 adedini görüyorsun.

takılmalara gelince, bu problemin bir çok nedeni olabilir. bende 3DMark06 testlerinde inanılmaz takılmalar oluyordu ve oyunlardada sürekli makinem kitleniyordu dediğin gibi takılmadan oynayamıyordum. sebebini araştırdığımda ise Gigabyte EastTune5 yazılımının bunu yaptığını gördüm yani benim sistemimde öyle bir sorun oluştu. msconfig ile kullanılmayan ve işletim sistemi için gerekli olmayan bütün başlangıç servislerini kapattım ve şuan herhangi bir takılma yaşamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyser Sozey

Selam kardeş,

Bende HD3870X2 kulanıyorum ve Memory Size kismında 512MB yazıyor ilk başta bende bune demiştim fakat GPU-Z ile baktığında zaten direk olarak 2 kartıda görebiliyorsun ama ram toplamı olarak sadece 1 adedini görüyorsun.

takılmalara gelince, bu problemin bir çok nedeni olabilir. bende 3DMark06 testlerinde inanılmaz takılmalar oluyordu ve oyunlardada sürekli makinem kitleniyordu dediğin gibi takılmadan oynayamıyordum. sebebini araştırdığımda ise Gigabyte EastTune5 yazılımının bunu yaptığını gördüm yani benim sistemimde öyle bir sorun oluştu. msconfig ile kullanılmayan ve işletim sistemi için gerekli olmayan bütün başlangıç servislerini kapattım ve şuan herhangi bir takılma yaşamıyorum.

Alıntıları Göster
    sistemimle assasin's creed'de tek hd3870 ile bile en ufak takılma olmuyordu 1280x1024 maksimum ayarlar ne varsa açık...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyser Sozey

Selam kardeş,

Alıntıları Göster
    9800gx2 de 3870x2 de 512mb görünür ve gerçektede 512 dir sadece sli yada crossfire yapılmıştır.. 1GB belleği toplu olarak malesef kullanamamaktadır bu kartlar.. inşallah yeni nesil sli yada crossfire larda grafik belleği birleştirme olayını görürüz..

• quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

9800gx2 de 3870x2 de 512mb görünür ve gerçektede 512 dir sadece sli yada crossfire yapılmıştır.. 1GB belleği toplu olarak malesef kullanamamaktadır bu kartlar.. inşallah yeni nesil sli yada crossfire larda grafik belleği birleştirme olayını görürüz..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederim.Bugün Asus firmasını aradım ve sağolsun bir arkadaş yardımıcı oldu.Sizin idda ettiğiniz gibi 512 değil tam tamına 1024 yazıyor.Hatta firma prnt scrn de yolladı bende sizinle paylaşıyorum.Lütfen kartınızı kontrol edin.ve lütfen ekran görüntüsü yollayın!!!!

• quote:

En son CCC 8.4 yükledim ve Vista SP1 ayrıca Chipsetin son sürücüleri AMD Dual Core Optimizer herşey ama herşey güncel.Benim anlamadığım neden bu kartı 512 MB görüyor bu normal mi? Ayrıca HD3870x2 si olan arkadaşlar prnt Scrn yapıp yollarsa sevinirim.
    quote:

Ayrıca HD3870x2 si olan arkadaşlar prnt Scrn yapıp yollarsa sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_22906403/mpage_2/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Ayrıca HD3870x2 si olan arkadaşlar prnt Scrn yapıp yollarsa sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_22906403/mpage_2/tm.htm

Alıntıları Göster
    HD3970x2 kullananlar cevap bekliyorum.

• quote:

Alıntıları Göster
    3870 X2'nin 2048 (1024) MB bellekli sürümleri de vardı, sanırım. Ondan görüntü vermiş olamaz, değil mi?

Siz 1024 MB olarak satılan X2'yi aldıysanız, o gerçekte 512 MB belleklidir. Bunu ben de belirteyim. Ne yazması gerekiyor, bilmiyorum; ama durum bu.

Asus'tan yardımcı olan kişinin verdiği ekranlarda, sizinkinde 512 mi yazıyor peki? Sadece sürücüden görüntü koymuşsunuz.

Assassin's Creed, her yerde mi kasılıyor, belli yerlerde mi? Belli yerler ise, ekran görüntüsü koyar mısınız?

Bir de sürücü ayarlarının görüntüsünü koyun.

GTS G80 ile arasında pek fark olmaması, işlemci sınırına takılmıyorsanız, saçma. CF durumunda çalıştığına eminsiniz, değil mi?

Bir de, AC'de merkezî işlemci sınırı olacaktır. Pek fark görmemenizin sebebi bu olabilir. Tabii, hangi ayarlarda oynadığınız da önemli.

Ama, bellek seçimi ekranında kasması, durumun normâl olmadığını gösteriyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Mayıs 2008; 18:47:14 >

• quote:

Alıntıları Göster
    yani 512 mb yazısını firma sayesinde düzeltilip 1 gb halinemi getirildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: wayerlatsou

yani 512 mb yazısını firma sayesinde düzeltilip 1 gb halinemi getirildi

Alıntıları Göster
    Sapphire firmasının dağıtıcısı olan penta yı aradım destek istedim.Aygıt yöneticisinin altında 2 tane ekran bağdaştırıcısı görüyorsa problem yok dediler.Eyvallah dedik ama tatmin olmadım sizlere sordum normal dediniz tamam dedim o zaman her kullanıcı aynı şeyden bahsediyor.Fakat bazı sitelerde aynı kartın CCC programında CrossfireX bölümü diye birşey var benim en son güncel CCC yi indirme me rağmen bu yok bu yüzden CF aktif mi onu bilmiyorum bir ikincisi bu durumlardan dolayı Asus firmasını aradım onların EAH3870x2 kartının memory bölümünde ne yazdığını sordum sağolsunlar prnt scrn yapı yolladı arkadaş ve şok oldum aynı model ama onda 1024 yazıyor(resmini siteyede koydum) benim kinde 512 yazıyor.İster istemez üzülyorsunuz.Assassin's Creed oynunda kasılmalar insanların çok olduğu yerlerde başlıyor.Ama kapalı mekanlarda yada konuşmalarda birşey yok.Ayar olarak bütün ayarlar açık oyunu 1280x1024 oynuyorum.Dövüşlü sahnelerde olsun ata bindiği sahnede olsun kasılmaları hissediyorsunuz.Ama konu oyunun kasması değil benim anlamadığım Asusun ekran kartında 1024 yazıp Sapphire de 512 yazması.

İşte bu yüzden elinde HD3870x2 olan varsa CCC memory size bölümünü prnt scrn yapsın demiştim.????
    İlginiz için çok sağolun

• quote:

Sapphire firmasının dağıtıcısı olan penta yı aradım destek istedim.Aygıt yöneticisinin altında 2 tane ekran bağdaştırıcısı görüyorsa problem yok dediler.Eyvallah dedik ama tatmin olmadım sizlere sordum normal dediniz tamam dedim o zaman her kullanıcı aynı şeyden bahsediyor.Fakat bazı sitelerde aynı kartın CCC programında CrossfireX bölümü diye birşey var benim en son güncel CCC yi indirme me rağmen bu yok bu yüzden CF aktif mi onu bilmiyorum bir ikincisi bu durumlardan dolayı Asus firmasını aradım onların EAH3870x2 kartının memory bölümünde ne yazdığını sordum sağolsunlar prnt scrn yapı yolladı arkadaş ve şok oldum aynı model ama onda 1024 yazıyor(resmini siteyede koydum) benim kinde 512 yazıyor.İster istemez üzülyorsunuz.Assassin's Creed oynunda kasılmalar insanların çok olduğu yerlerde başlıyor.Ama kapalı mekanlarda yada konuşmalarda birşey yok.Ayar olarak bütün ayarlar açık oyunu 1280x1024 oynuyorum.Dövüşlü sahnelerde olsun ata bindiği sahnede olsun kasılmaları hissediyorsunuz.Ama konu oyunun kasması değil benim anlamadığım Asusun ekran kartında 1024 yazıp Sapphire de 512 yazması.

İşte bu yüzden elinde HD3870x2 olan varsa CCC memory size bölümünü prnt scrn yapsın demiştim.????
    İlginiz için çok sağolun

Alıntıları Göster
    bende creed de yavaşlama ve takılma yaşıyorum bu kartla bu oyun arasında bi geçimsizlik var bende de 3870 x2 war

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.