Birkaç gün önce başlıkta bahsettiğim kartı satın aldım. Kartın soğutmasıyla ilgili ufak sorunlarım mevcut. Kart Nitro+ model Nitro+ Pure değil. Kart oyuna girdiğim anda hızlı bir şekilde 70-75 derece sıcaklıklara ulaşıyor. Bir süre sonra 80 dereceyi bile görüyor. Fakat soğutma performansı kötü olduğundan değil, fanlar çok yavaş döndüğünden. Bu bahsettiğim sıcaklıklarda bile 1600-1800rpm arasında dönüyor. MSI Afterburner ile fan curve ayarladığımda sıcaklıkları 65 dereceye kadar düşürebiliyorum fakat 2800-3300rpm arasında fanlar bir hayli sesli oluyor ama pek sorun değil benim için. Benim sorunum şu. Ben bu ayarları MSI Afterburler ile yaptığımda bu şekilde çalışması için her oyuna girdiğimde Afterburner'ı da çalıştırmam gerekiyor. Bu ayarları herhangi bir uygulamayı çalıştırmaya ihtiyaç duymadan kullanmamın bir yolu var mı acaba? Kartın üzerinde 3 farklı BIOS var. Bu BIOS'lardan biri Performance biri Silent biri de Software Control olarak geçiyor fakat üçünü de denediğimde hiçbir fark göremiyorum fanların soğutmasında. Açıkçası görselden hangisinin performans hangisinin silent olduğunu bile anlamış değilim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler |
Sapphire Nitro+ Rx6950 xt soğutma performansı
-
-
https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-radeon-ayarlarinda-fan-kontrolue-nasil-yapilir.796849/
Amd sürücüsünden de fan devir ayarı yapılabilir. -
Son AMD sürücüsünde siyah ekran sorunu yaşandığı için bir öncesini kullanıyorum o da Sürücü ayarlarına girmeme izin vermiyor eski sürüm kullanıyorsunuz diye. Ama elbet sürücü düzeltilir. Yani AMD sürücüsünden fan ayarları yapılıyor ve sürekli öyle kalıyor öyle mi? Ben tekrar tekrar açmam gerekmiyor her oyuna girerken?
-
Ayarı, sürücüden yapıyorsunuz sonuçta, windows açılır açılmaz ayarlarınız devrede. -
Çok teşekkür ederim. Tabi ne zaman sürücüye erişim sağlayabileceğim orasını bilemiyorum :) Yıllar sonra AMD'ye geçince kurduğum ilk sürücüde böyle bir sorun yaşamak acaba yanlış mı yaptım diye düşündürdü beni.
-
Temiz kurulum ile farklı sürümleri deneyiniz. 1 hafta önce 22.11.2 çıkmış. -
22.1.2 de siyah ekran sorunu yasiyorum redditte amd forumda bircok kisi de ayni sorunu yasamis 22.5.1 kullaniyorum suan herhangi bir sorun yok fakat ayarlara giremiyorum -
https://www.amd.com/en/support/previous-drivers/graphics/amd-radeon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6900-series/amd-radeon-rx-6950-xt
Geçmiş sürümleri deneyiniz.
Rx 570 var bende 22.9.2 kurulu. 22.10.2 whql almış mesela. -
Ayni kartin 6900xt olanini kullandim. Bende de sicaklik sorunu vardi. 85cye cikiyordu kart. Servise yolladim normal dedi. Halbuki incelemelerde 1600rpmlerde 60-65c arasi calisiyordu . Lanet olsun sizlere dedim. Sattim karti.
Ayni sorunu yasiyorsunuz benimle. -
-
önce kart üzerindeki swicth 1 e alınıp denenir. performans modu her zaman kartın ısınacağı ve fanların soğutmak için daha hızlı döneceği moddur. kart ilk alındığında swicth ortada yani silent (sessiz) modda olur. olur 1 tarafına yani en başa çekin. kartın saat hızları, fan dönüş hızları değişir ve memnun kalmanız gerekir. -
Bu dediğinizi uygulamada nerede yapabiliyoruz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 16 Aralık 2022; 13:21:31 > -
Custom bios yükleyerek driverdan bile bağımsız olacak şekilde fan hızlarını değiştirebilirsiniz , fakat bence uğraşmaya değmez fan control, msi after burner gibi programlar ile ayarlayıp çalıştırın.
-
85i hic gormedim hocam. Fan curve'u kotu yapilmis sadece yoksa noise normalized testlerde sogutmasi fena degil kartin -
Aynen bu hatayi aliyorum ben de. Yeni surum gelene kadar fan ayarini afterburner ile yapiyorum. -
Bunu deneyin belki işe yarar youtube2022 FIX - The version of AMD RADEON SOFTWARE you have launched is not compatible with the graphichttps://m.youtube.com/watch?v=77AghrHGemU&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 16 Aralık 2022; 16:4:58 > -
Bunu yaptığımda uygulama açılıyor fakat Modern Warfare II ve Fifa 23 gibi 22.5.1 sürücüsünden sonra çıkan oyunlara giremiyorum.
-
-
bende Adrenalin 22.11.2 yüklü size attığım hatayı bir kere bende aldım sonra silip tekrar yükledim en son yazılımı bir daha aynı hatayı almadım bu sorun windows 11 de update yapıldıktan sonra oluyor windows başka Adrenalin yazılımı yüklüyor sonra yazılım açılmıyor
-
Hocam 22.11.2 ile bazen alt tab yaptigimda driver cokuyor siyah ekranda kaliyor. Driver sorunlari arasinda da gosterilmis bu durum yabanci forumlarda da yasayan var. Siz yasadiniz mi boyle bir sorun?
Benzer içerikler
- nvidia txaa nedir
- palit ekran kartı alınır mı
- intel hd graphics 3000
- amd hata 182
- zotac ekran kartı alınır mı
- gtx 1650 ne zaman çıktı
- amd boykot mu
- intel arc graphics nedir
- 4060 ne zaman çıktı
- arc b570
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X