Şimdi Ara

Sapphire TriXX OverClock hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ekran Kartım 7970 384 Bit 3 GB O.C versiyonu Shapphire üreticisidir.

Shapphirenin Trix adlı yazılımını yükleyip hayatımda ilk defa O.C denedim.

O.C'suz çıkabildiği GPU : 1125 MHZ

O.C'suz çıkabildiği Bellek Hızı : 1575 MHZ

Arkadaşlar şimdi ben O.C'da hiç anlamam fakat şu şekilde açıldı ;

GPU : 950

Bellek Hızı : 1000 + kusür

Voltaj : 1168

Arkadaşlar şimdi ben voltaja hiç dokunmadan 1250 MHZ a kadar çıkardım GPU'yu , Bellek hızını ise 1650 ye çıkardım.

Bu şekilde sorunsuz gitti fakat 1300 e geçtiğimde GPU'da ekran kararıyor ve Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi keserek bu durumdan kurtuldu diyor ,

Ben nasıl bunu stabilize edicem nasıl ayarlıyacam GPU hızıyla voltajı onu sormak istedim ,

Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sapphire TriXX OverClock: Grafik Kartınızın Performansını Optimize Edin

Sapphire TriXX OverClock, Sapphire grafik kartları için tasarlanmış güçlü bir overclock yazılımıdır. Performansınızı artırmanıza ve grafik kartınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza olanak tanır.

Sapphire TriXX OverClock ile saat hızlarını, voltajı ve güç sınırını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, sıcaklık izleme, fan kontrolü ve profil yönetimi gibi ek özellikler sunar.

Sapphire TriXX OverClock, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve hem yeni başlayanlar hem de deneyimli overclockcular için uygundur. Hız aşırtma ayarlarınızı hassas bir şekilde kontrol etmenize ve grafik kartınızın performansını optimize etmenize olanak tanır.

Sapphire TriXX OverClock, Sapphire Radeon RX 5000, 6000 ve 7000 serisi grafik kartlarını destekler. Grafik kartınızın performansını artırmak ve oyunların keyfini daha yüksek kare hızlarında çıkarmak için Sapphire TriXX OverClock yazılımını bugün indirin.

Bilgisayarınıza Sapphire TriXX OverClock yazılımını kurarak, grafik kartınızın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilir ve oyun deneyiminizi iyileştirebilirsiniz. Yazılım, kullanıcıların hız aşırtma ayarlarını güvenli bir şekilde ayarlamasına ve sistemlerinin kararlılığını sağlamasına yardımcı olacak özellikler sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Voltaja dokunmadan 1250 mhz hangi koşullarda test edildi? Masaüstünde boştayken bir anlamı yoktur o hızda voltajsız çalışmasının. Ayrıca 1250 MHZ 7970 için dahi full voltajla tam yükte stabil çalışması açısından çok istisnadır.
    Oyun yada stres testi veya 3D mark heaevn gibi benchmarklarla voltajsız çalıştığı son sınır bulunur...
  • Crysis 2 oynayınız, ilk saniyelerde kitlenirse 75MHz fazla vermişsiniz, eğer ilk dakikada kitlenirse 50 MHz fazlanız var demektir. 15 dakikada kitlenirse 25 MHz fazlanız var demektir. Günde 1 kez kitlenirse 5 MHz fazlanız var demektir. Hafftada bir kez kitleniyorsa 1-2 MHz fazlanız var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Voltaja dokunmadan 1250 mhz hangi koşullarda test edildi? Masaüstünde boştayken bir anlamı yoktur o hızda voltajsız çalışmasının. Ayrıca 1250 MHZ 7970 için dahi full voltajla tam yükte stabil çalışması açısından çok istisnadır.
    Oyun yada stres testi veya 3D mark heaevn gibi benchmarklarla voltajsız çalıştığı son sınır bulunur...

şimdi ben nasıl voltaj ile mhz yi tutturucam bana bunun sırrını verin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRZeist

Arkadaşlar Ekran Kartım 7970 384 Bit 3 GB O.C versiyonu Shapphire üreticisidir.

Shapphirenin Trix adlı yazılımını yükleyip hayatımda ilk defa O.C denedim.

O.C'suz çıkabildiği GPU : 1125 MHZ

O.C'suz çıkabildiği Bellek Hızı : 1575 MHZ

Arkadaşlar şimdi ben O.C'da hiç anlamam fakat şu şekilde açıldı ;

GPU : 950

Bellek Hızı : 1000 + kusür

Voltaj : 1168

Arkadaşlar şimdi ben voltaja hiç dokunmadan 1250 MHZ a kadar çıkardım GPU'yu , Bellek hızını ise 1650 ye çıkardım.

Bu şekilde sorunsuz gitti fakat 1300 e geçtiğimde GPU'da ekran kararıyor ve Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi keserek bu durumdan kurtuldu diyor ,

Ben nasıl bunu stabilize edicem nasıl ayarlıyacam GPU hızıyla voltajı onu sormak istedim ,

Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

sapphire trixx ile değil o.c işini msi afterburner 2.2.3 versionu ile yapınız.
    her aynı marka model ve kartın her sistemde overclok potansiyeli aynı değildir.

1100 gpu- 1500 v ram
    voltajda 1.2 verin.

gerekirse board power li standart 0 olan değeri +10 +15 yada +20 yapınız.
    msi kombuster programında ise ismi power limittir.
    ram voltajına dokunmayınız.

testlere tabi tutun.
    ornek saatlerce durmadan oyun oynayın. farklı oyunlarda kesın deneyin.
    3d mark11 yapın( x ve p) - heaven 3.0 yapın
    msi kombustor vede furmak stres testlerine sokun.
    farklı sürücüleri deneyin.

eğer görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti yada kilitlenme yada ekranda cizgilenme başlar ise bunlardan birinde
    stabil degıldır degerleriniz.
    duruma gore voltaj artırınız yada tavsıyem kısmanız yönündedir. 1.2 volt maximum voltajınız olsun. uzun sure ekran akrtınızı kullanmayı düşünüyorsanız.
    olmadı gpu ve vram hızlarını azar azar düşürüp tekrar aynı testlere tabi tutunuz ekran kartınızı.
    sonucta sağlam o.c vakit harcar vede bilgi gerektirmektedir. meşeggatli bir iştir.
    eger sürücünüzden memnunsanız degerlerınızıde oturrtuysanız. oyunlardan aldıgınız sonuclar sızı tatmın edıyor ıse yenı suruculeri yüklemek icin ugrasmayınız.
    nedeni ise bu dediklerimi sil baştan birdaha yapmanız gerekebilir. ki muhtemelende gerekicektir.

bırde bu kartlardan hangisi kartınız ?

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/sapphire-11197-01-40g-hd7970-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59833#allImages

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/sapphire-11197-03-40g-hd7970-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63644#allImages

11197-01-40g
    11197-03-40g

yada başka bir modelmi ?

kartınızın gpu su 950 dir
    vrami ise 5700 yani 1425 dir.

eğer en yukarda yazdıgım degerlerde stabilite sağlıyamıyorsanız
    gpu için 1050 de tatminkar mhz değerleridir.
    bu değerlerde en yuklarda verdıgım voltaj değerinden daha düşük bir değerde voltajı tutunuz.

kolay gelsin.

NOT:overclock risklidir bilmiyen kullanıcılar için.
    Hiç bir sorumluluk kabul etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 15 Mart 2013; 13:33:03 >

• quote:

quote:

Voltaja dokunmadan 1250 mhz hangi koşullarda test edildi? Masaüstünde boştayken bir anlamı yoktur o hızda voltajsız çalışmasının. Ayrıca 1250 MHZ 7970 için dahi full voltajla tam yükte stabil çalışması açısından çok istisnadır.

Önce voltaj vermeden 1GHZ unigine heaven benchmark yapmayı dene. Buradan indirebilirsin.
    http://www.techpowerup.com/downloads/2111/Unigine_Heaven_DX11_Benchmark_3.0.html
    Programı kurduktan sonra başlat ve F9 tuşuna basarak benchmark moduna gir. Sağ alt köşede istatistikler çıkar. 26 lob yapar ve testi tamamlar.
    Unigine ile voltajsız 1GHZ geçrtiken sonra yine bu sefer sırasıyla 1020-1040-1060 olarak tekrarla. Voltajsız nerde çakılırsa işte o zaman sapphiret trix üzerinden 1,168 olan voltajı 1,175-1,182 civarında yeniden dene.

Unigine ile testi geçiyor olması uzun süreli oyunda geçeceği anlamına gelmeyebilir ama yakın değeri bulmuş olursun.
    Şahsi tavsiyem 7950 için en fazla 950-1GHZ seviyesinde (voltajlı veya voltajsız) kalmaktır. Olay biraz da GPU'nun özelliğine bağlıdır. Bazen iyi bir GPU denk gelir bazen olmaz.
    Bir de iyi bir GPU denk gelse dahi kartın PCB ve bileşenleri OC için uygun değilse eninde sonunda kartta sorunlar çıkacaktır.
    İşlemci ve ekran kartlarında ısı önemli bir faktördür ama esas tehlike sürekli yüksek voltajda kullanmaktır. Yüksek ısı olmasa dahi sürekli yüksek voltaj zamanla iletkenlerde oksitlenme yapar ve artık o CPU veya GPU daha fazla voltaj isteyecektir. Ayrıca ekran kartları için PCB üzerindeki VRM mosfet gibi bileşenlerde risk altında olacaktır...

En iyi OC voltajsız stabil OC'dur. Yani hem voltajsız hem de stabil. Bunun anlamı voltajsız çalıştığı değerde voltaj verince performans artışı belirgin ise stabiliteden söz etmek pek mümkün olmayabilir...

Genelde çoğu kartlar ilk %10-15 aralığını voltajsız geçebilir. Bundan sonrası için o değerde mesela 1,168 olan voltajı 1,175-1,183 gibi bir aralıkta kullanmak pek sakıncala olmaz. Eğer oyun esnasında atma kitlenme vb olursa 1-2 kademe voltaj verince sorun otada kalkar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 15 Mart 2013; 17:09:42 >

• adamlar en ince teferruatına kadar anlatmış birazda video lara bak nasılmış neymiş ordanda bi tecrübe edin iyi olur.

amma ve lakin kartı durduk yere oc yapmaya gerek yok ama voltajsız değerleri yakalamaya çalış

iyi denemeler dikkat et başarılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Önce voltaj vermeden 1GHZ unigine heaven benchmark yapmayı dene. Buradan indirebilirsin.
    http://www.techpowerup.com/downloads/2111/Unigine_Heaven_DX11_Benchmark_3.0.html
    Programı kurduktan sonra başlat ve F9 tuşuna basarak benchmark moduna gir. Sağ alt köşede istasitkler çıkar. 26 lob yapar ve testi tamamlar.
    Unigine ile voltajsız 1GHZ geçrtiken sonra yine bu sefer sırasıyla 1020-1040-1060 olarak tekrarla. Voltajsız nerde çakılırsa işte o zaman sapphiret trix üzerinden 1,168 olan voltajı 1,175-1,182 civarında yeniden dene.

Unigine ile testi geçiyor olması uzun süreli oyunda geçeceği anlamına gelmeyebilir ama yakın değeri bulmuş olursun.
    Şahsi tavsiyem 7950 için en fazla 950-1GHZ seviyesinde (voltajlı veya voltajsız) kalmaktır. Olay biraz da GPU'nun özelliğine bağlıdır. Bazen iyi bir GPU denk gelir bazen olmaz.
    Bir de iyi bir GPU denk gelse dahi kartın PCB ve bileşenleri OC için uygun değilse eneinde sonunda kartta sorunlar çıkacaktır.
    İşlemci ve ekran kartlarında ısı önemli bir faktördür ama esas tehlike sürekli yüksek voltajda kullanmaktır. Yüksek ısı olmasa dahi sürekli yüksek voltaj zamanla iletkenlerde oksitlenme yapar ve artık o CPU veya GPU daha fazla voltaj isteyecektir. Ayrıca ekran kartları için PCB üzerindeki VRM mosfet gibi bileşenlerde risk altında olacaktır...

En iyi OC voltajsız stabil OC'dur. Yani hem voltajsız hem de stabil. Bunun anlamı voltajsız çalıştığı değerde voltaj verince performans artışı belirgin ise stabiliteden söz etmek pek mümkün olmayabilir...

Genelde çoğu kartlar ilk %10-15 aralığını voltajsız geçebilir. Bundan sonrası için o değerde mesela 1,168 olan voltajı 1,175-1,183 gibi bir aralıkta kullanmak pek sakıncala olmaz. Eğer oyun esnasında atma kitlenme vb olursa 1-2 kademe voltaj verince sorun otada kalkar...

Çok teşekkürler teleofn numaranızıda verdiniz ama ben bu metinden anladım ,

Takıldığım bir yer olursa pmden sorarım , çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.