Geçen hafta sapphire X 1950 XT 256 mb ekran kartı aldım, aradığım fiyat aralığında (210$+KDV) en uygun kart bu gibi duruyordu, hoş alırken kutusunun küçüklüğü ve ek hiç bir şey vermemesi yüzünden az kalsın 1950 pro alacaktım ama XT lerin prolardan iyi olduğunu bildiğim için (umarım doğru biliyorumdur) bu kartı aldım. Şu ana dek Half Life 2, Test Drive Unlimited ve STALKER oyunlarında 1280X1024 çözünürlükte en üst seviye grafik ayarlarıyla (STALKER da çimen miktarını düşürdüm, gölgelerini kaldırdım bir tek) oyunları akıcı bir şekilde oynadım (Kaç fps gibi geyiklere girmeyeceğim çünkü son derece anlamsız geliyor, oyun teklemiyorsa akıcı bir şekilde oynayabiliyorsam bana yeterlidir). Ayrıca 19 inç monitörümle daha yüksek çözünürlükte oynamanında bir anlamı yok, hele 1900X1200 gibi abuk subuk bir çözünürlükte yapılan testler (Bunu oynatacak monitörü cidden merak ettim 22 inç crt (lcd olmaz) monitörler mi var herkesde )komedi.
Hafta sonu aralıksız 16-17 saat Test Drive Unlimited oynadım kart ısısı 70 civarında sabitlendi, (Forumda sordum normal olduğu söylendi, oyun oynarken 60-70, masa üstünde 40-50 arası). Her hangi bir bozulma yada çökme olmadı (3 günde bilgisayarı açık bıraktım yeni parça takınca bilgisayara aralıksız çalıştırıyorum bir kaç test programıyla).
Kart biraz gürültülü çalışıyor, ama İzmir'de zaten vantilatörle oturuyorum, onun gürültüsünden fan gürültüsü duyulmuyor zaten, ama gece sessizlik çökünce etrafa farkedilir bir gürültüsü var, özellikle oyunun sesini de kısınca.(benim için sorun değil eski çalıştığım yerde bulunduğum odada proliant M450 Server + 3 tane de IBM server vardı)
Ekran kartı almaya karar verince doğrudan ati kökenli bir çözüm aradım daha önce 9000 pro kullanmıştım beni 5 sene idare etti, aslında aradığım fiyat aralığında bu kadar performanslı bir ürün bulacağımı zannetmiyordum, oyun performasları ve görüntü kalitesine bakınca resmen üst seviye bir ekran kartı aldığımı taktıktan sonra fark ettim.
Forumlarda nedense X 1950 XT hakkında hiç yorum yapılmamış (Hatta bir ara aldığım karttan şüphelendim üsütnde yazan farklımı diye) başka kullananlar varsa görüş ve yorumlarını yazarlarsa sevinirim
ıyı ararsan bulursun dostum...Yanlız su zamanda alman nekadar dogru tartısılır..Enazından 320mb 8800 gts alabılırdın...Kartı alıs fıyatın cok guzel..Neyse hayırlı olsun dostum. . .
Eleştirdiğin 1900*1200 çözünürlük FullHD çözünürlüktür. Ve bu şekilde oyun oynamak isteyen insanlar olabilir. Bu testler senin için mantıksız olabilir ama birçok kişi için önemli. Hayırlı olsun bu arada
210 dolarsa güzel fiyatı,tam bir f/p kartı, 8600gts almaktansa bu kart çok daha iyi bir seçim. şimdi alınacak kartlar ya 1900 serisi yada 8800 serisi olmalı, giriş seviyesi içinse 8500 iyi olur. daha doğru dürüst dx10 orta seviye kartlar yok ne yazıkki.
8600gts fiyatına 2 katı performans daha ne olsun.
Öncelikle hayırlı olsun. O fiyata nereden almıştınız acaba
quote:
Orjinalden alıntı: buraoca2
Öncelikle hayırlı olsun. O fiyata nereden almıştınız acaba
Gerçekten ben de merak ettim, bilgilendirirseniz seviniriz.
quote:
Orjinalden alıntı: NemesisR3
210 dolarsa güzel fiyatı,tam bir f/p kartı, 8600gts almaktansa bu kart çok daha iyi bir seçim. şimdi alınacak kartlar ya 1900 serisi yada 8800 serisi olmalı, giriş seviyesi içinse 8500 iyi olur. daha doğru dürüst dx10 orta seviye kartlar yok ne yazıkki.
aynen doğru ucuz bişiyse arayanlar 7600 8500 lere bakılaiblir o orta seviye diye cıkanlar daha pahalı olanlar hiçbişi yapamıcak dx10da zaten dx9da 7600 e geciliyorlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme