Şimdi Ara

sapphire x1800 gto genel hata var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaş sapphire x1600 pro ekran kartı aldı (paket iğrenç gerek yerleşim gerekse içerik). Uygulamalara girerken yada çıkarken ekran garip dalgalanmalar oluyor anlık yatay çizgiler oluşup geçiyor(iki farklımakinede aynı şeyi yaptı). mavi bilgisayar teknik servisine sorduğumda atilerde oluyor normal dedi. nvidialarda öyle bişey yok dedi. Bende x1800 gto almayı düşünüyordum. Aynı problem (benim gözümde problem çok rahatsız edici görsel işlevli bir aletin böyle olması aynı ölü piksel gibi) sapphire x1800 gto da olur mu merak ediyorum. Alan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum. Teşekkürler

• kardes bende kullanıyorum o kartı aynı hatalar bendede var yenı suruculerın hepsını yukledım ama bı ıse yaramadı bende elden cıkarıcam sımdı yanlız sana bı sey sorucam wındows acılırken sıyah ekran bı cubuk gelıp gıdıyorya orası gecıs yaparken boyle renklı ozellıkle yesıl renkte cızıgler gecıyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: begburs

arkadaş sapphire x1600 pro ekran kartı aldı (paket iğrenç gerek yerleşim gerekse içerik). Uygulamalara girerken yada çıkarken ekran garip dalgalanmalar oluyor anlık yatay çizgiler oluşup geçiyor(iki farklımakinede aynı şeyi yaptı). mavi bilgisayar teknik servisine sorduğumda atilerde oluyor normal dedi. nvidialarda öyle bişey yok dedi. Bende x1800 gto almayı düşünüyordum. Aynı problem (benim gözümde problem çok rahatsız edici görsel işlevli bir aletin böyle olması aynı ölü piksel gibi) sapphire x1800 gto da olur mu merak ediyorum. Alan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum. Teşekkürler

kardes sorunları kar elıne gecınce acıklarsan sevınırım aynı hatalar cunku
  • sanki bilmiyo arkadas 7900gt yi.100 ytl fark verse merse.o zaman her kartın ustune 100-200 wersen zaten alirsin.1800gto ayarında biseyler soylesen daha iyi olurdu.tartısma yapmana gerek yok.
  • quote:

arkadaş sapphire x1600 pro ekran kartı aldı (paket iğrenç gerek yerleşim gerekse içerik). Uygulamalara girerken yada çıkarken ekran garip dalgalanmalar oluyor anlık yatay çizgiler oluşup geçiyor(iki farklımakinede aynı şeyi yaptı). mavi bilgisayar teknik servisine sorduğumda atilerde oluyor normal dedi. nvidialarda öyle bişey yok dedi. Bende x1800 gto almayı düşünüyordum. Aynı problem (benim gözümde problem çok rahatsız edici görsel işlevli bir aletin böyle olması aynı ölü piksel gibi) sapphire x1800 gto da olur mu merak ediyorum. Alan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum. Teşekkürler

arkadaşım anakartının modelinin ve kullandığın sürücünün en günceli olup olmadığını söyleyebilir misin (polemiğe az ara verip)

• Çizgiler açılışta ve catalyste girerken oluyor bende.Sürücüyle çözülemiyor malesef.O nedenle her yeni çıkan sürücüde acaba çizgiler gidermi yada yeni xp kursam gidermi gibi boş umutlara kapılmayın.Bu konuda hem ati hemde sapphire ile bayağı mailleştim zamanında.Tek çözüm ekran kartına yeni bios yüklemek ancak sapphire firması kartların biosunu kendi bünyesinde üretmeyip fason ısmarladığı için hem bu çizgiler çıkıyor hemde güncel bios bulmanız zorlaşıyor.Bios üreten eqs computers isimli firmayla da mailleştim oradan biliyorum.Agp ve bazı versiyonların 512mb olanlarında bazı arkadaşlar yeni bios yüklemesiyle sorunu çözdüler.Ancak saphirre x 1600 pro 256mb pcex versiyonunda daha biosla sorunu çözene rastlamadım.İşin garibi saphire firması bu durumu bilmesine rağmen görmezlikten gelmekte(Sapphire merkez-Türkiye değil) Çözüm şu:Ya o çizgileri görmezden geleceksiniz ya imkanınız varsa kartı geri vereceksiniz ya umutla bios çıkmasını bekliyceksiniz yada nvidia alacaksınız.

• Lütfen birbirinize karşı daha saygılı olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendeki anakart nf4 chipsetli asus. driverıda paketten çıkanı yükledim. Arkadaştada aynı problemler var. via chipsetli anakartı var. son driverları yükledi. ama bir türlü başarıya ulaşamadı.

İşte bende bu yüzden saphire x1800 gto yu alamıyorum. aynı sorun ondada varsa diye çekiniyorum.

Sadece sapphire kartlara ait bir problem mi ki?. Aynı chipli başka marka alsam nasıl olur?
  • quote:

Bendeki anakart nf4 chipsetli asus. driverıda paketten çıkanı yükledim. Arkadaştada aynı problemler var. via chipsetli anakartı var. son driverları yükledi. ama bir türlü başarıya ulaşamadı.

İşte bende bu yüzden saphire x1800 gto yu alamıyorum. aynı sorun ondada varsa diye çekiniyorum.

Sadece sapphire kartlara ait bir problem mi ki?. Aynı chipli başka marka alsam nasıl olur?

NF4 çipsetli bazı anakartlarda problem çıkıyor ati ekran kartları kullanırken
    bende de NF4 var ama bende problem çıkmıyor
    ama başka bir arkadaşta DFI sorn çıkardı
    yani kesin bir şey söylemek güç, ama uzak durmak lazım bu 2liden

• Ben şu an asus x300 se kullanıyorum. bende hiç bir problem yok bu kartla. 7600 gt de düşündüm ama 128 bit olması vede aa af de geri kalması beni x1800 gto almaya yönlendirmişti. :(
  • quote:

Ben şu an asus x300 se kullanıyorum. bende hiç bir problem yok bu kartla. 7600 gt de düşündüm ama 128 bit olması vede aa af de geri kalması beni x1800 gto almaya yönlendirmişti. :(

http://forum.donanimhaber.com/m_8379993/tm.htm

128 bit AA ve AF'de geri kalması ezberlerini tekrarlamadan önce
    linkini verdiğim topic'i incelesen iyi edersin
    kartın 128 bit olmasının bir götürüsü yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 30 Temmuz 2006; 16:02:00 >
  • Evet o konuyu okudum. yine burdaki konularda verilmiş olan bir adreste şu iki resmi inceledim

http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2006/test_geforce_7600_gt_7900_gt_7900_gtx/15/#abschnitt_age_of_empires_3

bu adreste

1.resim:http://www.computerbase.de/bild/article/557/32/ (sanırım nvidia)

2.resim:http://www.computerbase.de/bild/article/557/33/ (sanırım ati)

2. resimde detaylar daha belirgin gibi geliyor. sağ üstte yeşil meyvalar daha belirgin sanki. o yeşilmeylerin üstünde kütük falan var ondada belirgin farklılıklar var gibi geldi diğer resimlerdede var. Bunu dikkaet etmiştik arkadaşla. ne kadar etkili olur bilmiyorum ama. :(

• nv
    http://www.computerbase.de/bild/article/557/34/

at
    http://www.computerbase.de/bild/article/557/35/

binanın tepesindeki inşaat demirlerine dikkat edin ayrıca en alt kat soldaki merdivene, işte görüntü kalitesi böyle şeylerden anlaşılır.
  • valla ben şu son 4 resimden şunu çıkardım

@ begburs senin verdiğin resimler aoe3'te ati'nin daha iyi olduğu belli, daha güzel bir görüntü var
    ama ufsterin verdiği resimler de nvidia daha iyi, ayrıntılar daha belli
  • Bende anlamadım bu işi ya bu görüntü kalitesi performans neden programdan programa değişir duru ki hadi değişti bu kadarda farklı mı olur ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.