Şimdi Ara

Sarah Michelle Gellar hayranları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sarah Michelle Gellar, 14 Nisan 1977 tarihinde doğan, Emmy ödüllü kazanmış Amerikalı oyuncu. 1990'larda çeşitli rollerde oynadıktan sonra, Buffy the Vampire Slayer'da Buffy Summers olarak izleyici karşısına çıkmıştır. Aynı zamanda aile filmi Scooby-Doo,dişiliğini ön plana çıkardığı Harvard Man, korku filmleri The Return, The Grudge, The Grudge 2, I Know What You Did Last Summer ve Scream 2'de da rol almıştır. Kurtuluş filmi Cruel Intentions'da da Kathryn Merteuil rolünde boy göstermiştir. Teenage Mutant Ninja Turtles'ta April O'Neil'a sesini veren de Sarah Michelle Gellar'dır.

Gellar, hemşirelik okulunda öğretmen olarak çalışan Rosellen Greenfield ve Arthur Gellar'ın kızı olarak New York'da doğdu. Noel ağaçlarına bayılmaları ve her tatilde bir tane süslemelerine rağmen Gellar'ın her iki ebeveyni de Yahudidir. 1984 yılında anne ve babası boşanır ve Gellar Upper East Side'da annesiyle yaşamaya başlar. Gellar, babasından 9 Ekim 2001'de ölene dek uzak durmuştur. New York'ta Columbia Grammar & Preparatory School ve Professional Children's School'da eğitim görmüştür. Bu sırada en yakın arkadaşı, daha sonra Clarissa Explains It All ve Türkiye'de de yayınlanan Sabrina'nın oyuncusu Lindsay Sloane'dir.

4 yaşında, Manhattan'da bir restoranda yemek yerken bir ajans tarafından keşfedilen Gellar, iki hafta sonra Valerie Harper, Carol Kane ve Jeff Daniels'ın ortak çalışması An Invasion Of Privacy adlı yapımda rol alır. Kısa bir süre sonra Burger King'in televizyon reklamlarında da boy göstermeye başlar. Bu reklam filminde McDonald's'ın adının geçmesiyle, McDonald's Gellar'a dava açar. Bundan sonra Gellar asla McDonald's'da yemek yiyemeyecektir. İşin ilginç yanı, Buffy the Vampire Slayer'ın sponsorlarından biri de McDonald's olur. Gellar film ve reklamlarına devam eder. Spenser: For Hire adlı TV dizisinde, Funny Farm adlı komedide ve High Stakes adlı filmde de rolleri vardır. Avrupa'da gösterime giren Crossbow dizisinde de başarılı bir performans sergiler. 1991 yılında, A Woman Named Jackie adlı filmde genç Jacqueline Bouvier'i oynar.

Gellar'ın en parlak dönemi 1992'den sonra başlar. TV dizileri Swan's Crossing ve All My Children'da ve onları takip eden diğer işlerindeki başarısından dolayı 1995 yılında Emmy Ödülü'ne layık görülür.

1995 yılında All My Childrendan ayrılır ve 1997 yılında ona asıl şöhreti kazandıracak Buffy The Vampire Slayer'a başlar. Bu dizide genç ve güzel, etrafını çeviren arkadaşlarının ve gözetmeninin de yardımıyla ayrıca başarılı vampir avcısını canlandırır. Dizinin içinden doğan Angel dizisinde de oynar. Buffy the Vampire Slayer 144 bölüm sürer. Bu dizisinden dolayı ABD ve İngiltere gibi ülkelerde film ve dizilerde ilk ölen aptal sarışın tabusunun yıkılmasına dahi yol açar.

Cosmopolitan, Glamour, FHM, Rolling Stone gibi birçok dergide boy gösterir. FHM ve Maxim gibi dergilerin 2002, 2003 ve 2005 yıllarındaki En seksi 100 kadın listesinde üst sıralardan düşmez. Aynı zamanda ABD'de yayınlanan Got Milk? adlı reklam filminde de rol alır.

Yıl Film Rol Notlar

TMNT April O'Neil Voice
    Happily N'Ever After Ella Voice
    Alice Alice Pre-production (see also American McGee's Alice)
    2007 Suburban Girl Brett Eisenberg Post-production
    The Air I Breathe Sorrow Post-production
    Southland Tales Krysta Now Complete
    2006 The Return Joanna Mills
    The Grudge 2 Karen Davis
    2004 The Grudge Karen Davis
    Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed Daphne Blake
    2002 Scooby-Doo Daphne Blake
    2001 Harvard Man Cindy Bandolini
    1999 Cruel Intentions Kathryn Merteuil
    Simply Irresistible Amanda Shelton
    She's All That Girl in Cafeteria Bit part; uncredited
    1998 Small Soldiers Gwendy Doll Voice
    1997 Scream 2 Casey "Cici" Cooper
    I Know What You Did Last Summer Helen Shivers
    1989 High Stakes Karen Rose Credited as "Sarah Gellar"
    1988 Funny Farm Elizabeth's student Bit part; uncredited
    1984 Over the Brooklyn Bridge Phil's daughter Bit part; uncredited

• Cruel Intentions ve garez beğendiğim filmleridir. Çok Güzel bir yüzü var ayrıca. Oyunculuğu da güzel.
  • kesinlikle haklısınyüzü gerçekten güzel ! garezin japon versiyonu çok abuk bişi ama sarahın oynadıı versiyonu güzeldi
  • evet yüzü güzel sarışınları sevmem ama bu kız nedense güzelime geliyor buffy den sonra garez de izlediğimde alışamamıştım yaa bekliyorum atlayacak zıplayacak
  • Cruel Intentions bence en iyi perfonmans gösterdiği filmlerden biridir. Hayranı olanlar muhakkak izlesin!
  • Buffy'nin son sezonunu ilemiştim, ilk ordan tanıyorum. Bence güzel değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: osstation

Buffy'nin son sezonunu ilemiştim, ilk ordan tanıyorum. Bence güzel değil

Bence de güzel değil. Şahsen Hollywood'un en güzel oyuncusunun Milla Jovovich olduğunu düşünüyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pir

quote:

Orjinalden alıntı: osstation

Buffy'nin son sezonunu ilemiştim, ilk ordan tanıyorum. Bence güzel değil

Bence de güzel değil. Şahsen Hollywood'un en güzel oyuncusunun Milla Jovovich olduğunu düşünüyorum...

Ne tesadüf
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.