Şimdi Ara

Şarap dedikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Şarap dedikleri


    Şarap, beyaz veya kırmızı taze üzüm şırasının fermantasyonu (mayalanması) ile elde ediliyor. Şeker içeren tüm meyvelerden şarap yapılabiliyor. Gün ışığı, şişelemeden sonra da süren mayalanma işlemini hızlandırdığından, şaraplar karanlık yerlerde saklanıyor.

     Şarap dedikleri


    Beş yıl önce İsviçreli bir bilimadamı elektromanyetik ışınlarla asit oranını azaltarak şarabı olgunlaştıran "şarap eskitme makinesi" geliştirdi.

     Şarap dedikleri


    Şişe açılırken mantarın sesli çıkması, şarabın yatık olarak saklanmış olduğunu anlatıyor. Dik duran şişelerde mantar kuruyor ve oluşan boşluktan içeri giren havada bulunan oksijen şarabı bozuyor.
     Şarap dedikleri


    Yatık saklanan şişelerde ise şarapla ıslanarak şişen mantar, hava girişini engelliyor. Sek şarapların litresinde 04, dömisek şaraplarda 412, yarı tatlı şaraplarda 1250, tatlı şaraplardaysa ortalama 50 gram şeker bulunuyor. Yüzde başlayan alkol oranı şekerle birlikte artıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walka -- 5 Şubat 2010; 5:31:39 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.