Şimdi Ara

Şarj aketi devresinde zener diod bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar ben internette gördüğüm bi 9v pille telefon şarj etme devresi gördüm orda gördüğümde hiç koruma elemanı yoktu bende kendim yapmak işstedim . ama nasıl bağlıyacağımı bi türlü çözemedim. kondansatör ve zener diod kullanmak istiyorum.Şekilde görüldüğü gibi kondansatörleri bağladım zener diodu nereye ve nasıl bağlıyacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

kondansatörlerim 16V 220uF
    Zener diod 3.7V olarak belirledim çünki telefonlar için gereken akım miktarı bu şimden teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum
     Şarj aketi devresinde zener diod bağlamak

• İsmailvurkun kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cep telefonu 3.7 volt ile şarj olmaz. Cep telefonları yaklaşık 4.1 volt ile şarj olur.
    Zenerler voltajı ayarlanacak noktalar arasına ters bağlanır. Zener belirli bir voltajdan sonrasını üzerinde harcayarak voltajı sabitler. Şunu normalde zenerler güç çıkışına doğrudan bağlanmaz genelde. Devrenin belirli yerlerinde sabit referans voltajı elde etmek için kullanılır, çünkü güçleri çok düşüktür.
    hala zener bağlamak istiyorsanız 4.1 volt zener bağlayın.Ama lunu bilin bu şekilde zener kısa surede tahrip olacaktır Ya da 2 tane yeşil ledi artı ile eksi arasına seri bağlayın. O zaman yaklaşık 4.2 volt olur.

Devreyi pil ile kullanacaksanız bu devre verimsiz olur. Step down devresi yapmalısınız.
    MC34063 ile daha verimli bir uygulama gerçekleştirebilirsiniz. Entegrenin datasheetinde 5volt çıkış için gerekli devre var. Verimi %80 civarıdır. Sizin yapacağınız devrenin verimi yaklaşık %50dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Kasım 2014; 17:12:48 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler cevabın çok açıklayıcı oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.