Şimdi Ara

Sarj Cihazı Amper Çıkış Değeri Farklılığı ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
70.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üreticiler urunlerinde zaman içinde küçük iyileştirmeler yapabilirler. Anladığım kadarıyla nokia şarj cihazının giriş akımını düşürerek verimliliği artırmak istemiş. Nokia 6300 ın yanında AC-3 gelmesi bana gore maliyetten kısmak içindir.
    Şunu soyleyeyim bataryaya zarar veren akımın yuksekliği değil oluşan ısıdır. Şarj esnasında telefonun pili ısınmıyorsa sorun olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • leo80 L kullanıcısına yanıt
    AC15 iyidir. Halihazırda kullandığımız aletlerden biri. Zamanında 6300 ı şarj etmek için almıştım. Yalnız dikkat edin telefondan ayrı satılan AC15'ler yalnız buz beyazı renkte olarak üretiliyor. Siyah olanına rastlarsanız almayın. Isınma falan yok, yalnız şarjdayken telefonu kullanınca biraz ısınma olabiliyor.

Nokia'nın aksesuar sayfasında siyah olanı yoktu. Şimdi o sayfa kaldırıldı malum nokianın satılması falan filan. Nokiadaki müşteri temsilcisi o modelin yalnızca beyazının olduğunu söylemişti daha önce. Yani Nokia ayrı satış için sadece beyaz olanını üretiyormuş bu modelin. Siyah olanı orjinal değildir. Bi ara boş bulunup siyah renkli ac-15 almıştım. Şüphelenip araştırdığımda bu sonuca vardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Aralık 2014; 19:17:34 >
    Bir avea bayiisinden almıştım. Mediamarktta sahte ürün olmaz zaten.
    Mediamarkt bu tarz şeylerde fiyat olarak kazık oluyor. Bimeks ya da vatana giderseniz uygun fiyata alırsınız.

• Abi bi şarj için bu kadar pimpirik yapıyorsan yemek filan yerken aç kalır ölürsün nasıl yaşadın bu yaşa kadar sen ya mesela yediğin at eşşek eti ise yada içinde trans yağ varsa yada yapanın paketleyenin elleri pisse v.s v.s Allah yardımcın olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be bende kendimi pimpirik bilirdim :) arkadaş seceresine kadar üşenmemiş araştırmış gezmedik kapı bırakmamış :)

• Elektrik elektronik gerçekten kılı kırk yararak araştırarak sorarak şüphe duyularak öğrenilen bir bilim..Arkadaş biraz fazla sorgulamaya gitmiş gibi ama sonuçta doğru bir bilgi herzaman can kurtarır :) Forumda zamanında bir abimiz vardı bende o dönemler şarjlı pil ve şarj cihazları konusunda araştırmalar yapıyordum bu abimiz pil konusunda resmen master yapmış bir dönemde pil fabrikasında çalışmış birikimli bir abimizdi , o dönemler çok kişiye yardımcı olmuştu herkes onun sayesinde şarjlı piller şarj cihazları markalar modeller derken herkes alim olmuştu :D (Bahsettiğim ürünler şarjlı kalem piller ve şarj cihazları)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deatkrıs

Bi sıkıntı olmaz kardesım sadece bataryayı sarj etme suresı bırının kısa olur dıgerın uzun ama bana kalırsa 0.7 olanı almanı tavsiye ederim çünkü ne kadar yavas şarj o kadar uzun ömürlü batarya demektir hızlı şarj bataryanın ömrünü azaltıor tabi bu amperine baglı derecesi

Dusuk amperle uzun surede sarj olucagi kesin. Yuksek amperli cihazla kisa surede sarj oluyor. Aradaki fark kullandigim icin yazmak istedim. dikkatimi ceken kismi hizli doldurdugum icin bir sure sonra dusuk amperle doldurmak istedigimde eskiden mesela 4 saatte doluyorsa 5 saati gectigini fark ettim. Cihazdanmidir bataryadan mi bilemicemde sarj suresi dikkat cekicek kadar uzadi.

• Tespit ettigim 2 durum daha var.
    1. Devamli orjinal yani telefonla gelen sarji kullanan isyerindeki bir arkadas sarji bittigi icin benim kullandigim 2 amperlik sarj aletiyle 1 - 2 saat icinde telefonu doldurdu. Kendisi telefonunu bu aralar 4-5 saatte zor dolurdugunu benimkiyle cok kisa surede doldurdugu icin kendiside 2 amperlik sarj cihazi aldi.
    2. Hizli doldurdugum sarj cihazi kullandigim telefonu 2-3 saat icinde doldurmasi. Doldurma hizi uzamaya basladi
    yani dusuk amperli sarjla dolan telefonu hizli sarjla dolan telefondan cabuk dolduruyor.
    Kisaca devamli hizli sarj cihaziyla dolum yapmak veya devamlu dusuk amperle devamli dolum yapmak iyi degil. Biri bataryanin omrunu kisaltiyor; degeri uzun sarjda kalma nedeniyle isinma nedeniyle bataryanin omrunu kisaltiyor.

• arkadaşım ne 1 amper 2 amper 0.7 amper tantanası yapıyorsunuz? konu uzadıkça uzamış burada!
    özetle şunu söylüyorum: adaptörün voltajı tutuyorsa adaptörün akımı yüksek olabilir. bu, cihazınıza hiçbir zarar vermez.
    adaptörün akımı (amperi) düşük olması, cihazınızın daha uzun sürede doldurmasına neden olur. yine zarar vermez.
    adaptörün akımı (amperi) yüksek olması, cihazınızın bir miktar daha kısa sürede doldurmasına neden olur.
    akımı, cereyanı harcayan yük kendisi çeker. sizin daha yüksek amperli şarj cihazı takmanız hiçbir şeyi değiştirmez
    telefonunuz şarj ederken ne kadar akım çekerse yine o kadar akım çeker. yine zarar vermez.
    *daha kısa sürede doldurmasının sebebi ise, adaptörlerde vereceği maksimum akıma göre devreye seri bağlı
    bir sanal iç direnci var kabul edilir, bunu devreye seri bağlı direnç olarak düşünebilirsiniz. düşük amperli
    adaptör maksimum o kadar akım verebilir, bunu direnci biraz daha yüksek dolayısı ile akıma (ampere) sınırlama getiriyor,
    veya bir başka deyişle gücü o kadar yetiyor diyebilirsiniz.
    amperi daha yüksek adaptörün ise bu seri iç direnci daha düşükür ve diğerine göre akıma daha az sınırlama getirir,
    devreye seri bağlı direnç ne kadar düşük olursa çekilecek maksimum akım (amper) da o kadar biraz daha yüksek olur.
    devreden çekilecek maksimum akımı da sizin şarj üniteniz (telefon) belirler. düşük amperli adaptörden yeteri kadar maksimum
    akım çekemeyeceği için daha uzun sürede şarj eder pilinizi..

• Sonuç nedir şarj edebiliýor muyuz ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.