Şimdi Ara

Sarj Cihazı Amper Çıkış Değeri Farklılığı ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
70.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Samsung s3 mini telefonum için aşağıdaki sarj aletini almayı düşünüyorum . Sarj aletinin sayfasında s3 mini için uyumlu yazıyor fakat benim aklım yinede karıştı . Çünkü ürün note 2'nin kutusundan çıkan sarj cihazıymış . Satıcı firmayla iletişime geçtim ''problem olmaz kendi amperini kendi ayarlıyor'' dediler ama samsung ise ''akım değerlerinde farklılık olduğundan sıkıntı oluşturur'' dediler . İki arada bir derede kaldım ... Sizin görüşlerinizi merak ettim . Sizce problem olur mu ve olursa ne olur ona göre sipariş vereceğim . Mesela elektrik akım farkı falan var mıdır ?

Almak istediğim ürün : Samsung Galaxy Note 2 Usb'li Sarj Cihazı ...

Almak istediğim sarj cihazının değerleri :
    *Giriş: 100-240V 50/60Hz 0.15A
    *Çıkış: 5.0V 1.0A

S3 mini telefonun sarj cihazının değerleri :
    *Giriş: 100-240V 50/60Hz 0.15A
    *Çıkış: 5.0V 0.7A

Yukardaki değerlerde renkli ile gösterdiğim yerin dışında değer farkı yok . Sizce almak istediğim sarj cihazı telefonumda sıkıntı problem çıkarabilir mi ve zarar verir mi ? Lütfen yardımcı olur musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ystipi -- 26 Ocak 2013; 21:37:02 >

• o linkteki şarj aleti 10 amper değil. herhalde 1 amper olması gerek . bunun da bir fark yaratacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

o linkteki şarj aleti 10 amper değil. herhalde 1 amper olması gerek . bunun da bir fark yaratacağını sanmıyorum

O zaman düzeltelim 1.0 diye . S3 minin ise 0.7 hocam ? Sorun olmaz mı diyorsunuz lütfen yardım edin araştırmaktan bıktım herkes farklı birşey söylüyor ...
  • 10 amper verin. birşey olmaz. içinde regüle eder . o şarj aleti uygundur ... nokia 3310larda bile bu özellik vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 26 Ocak 2013; 18:11:17 >
  • quote:

10 amper verin. birşey olmaz. içinde regüle eder . o şarj aleti uygundur ... nokia 3310larda bile bu özellik vardır

Ama samsung neden öyle cevap vermiş olabilir ki hocam ? Kafamı karıştırdılar . Ayrıca bazı arkadaşlar sorun olabileceğini de söylüyor ...
  • Aldığınız şarj aleti orjinal (samsung, nokia, vs.) veya kaliteli olduktan sonra bir problem çıkarmaz. Eğer problem olacağını iddia ediyorsa o halde bu cihazları data kablosu ile bağladığımızda da sıkıntı oluşturacağından Samsung'a açılacak davalardan başını kaldıramazdı. Eşimin S2'sinin şarj aleti (ETA0U10EBE, 0.7A) bozulunca, şirketteki arkadaşının Note2 şarjını kullandı. Şimdi de NOKIA AC-10E (1.2A) şarj aleti kullanıyor. Yaklaşık 6 ay kadar zaman geçti Nokianınkini kullanmaya başlayalı ve daha bir sıkıntı çıkmadı (zaten çıkması durumunda Avrupa Birliği direktiflerine karşı gelmiş olur). Hatta şunu da söyleyebilirim ki şarj süresi de orjinal cihaza oranla kısaldı ama pil ömründe herhangi bir değişiklik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Aldığınız şarj aleti orjinal (samsung, nokia, vs.) veya kaliteli olduktan sonra bir problem çıkarmaz. Eğer problem olacağını iddia ediyorsa o halde bu cihazları data kablosu ile bağladığımızda da sıkıntı oluşturacağından Samsung'a açılacak davalardan başını kaldıramazdı. Eşimin S2'sinin şarj aleti (ETA0U10EBE, 0.7A) bozulunca, şirketteki arkadaşının Note2 şarjını kullandı. Şimdi de NOKIA AC-10E (1.2A) şarj aleti kullanıyor. Yaklaşık 6 ay kadar zaman geçti Nokianınkini kullanmaya başlayalı ve daha bir sıkıntı çıkmadı (zaten çıkması durumunda Avrupa Birliği direktiflerine karşı gelmiş olur). Hatta şunu da söyleyebilirim ki şarj süresi de orjinal cihaza oranla kısaldı ama pil ömründe herhangi bir değişiklik yok.

Çok güzel bir açıklama . Kısacası sıkıntı olmaz diyorsunuz yani öyle mi abi ? İçim rahat ederek alabilirim yani ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ystipi

quote:

10 amper verin. birşey olmaz. içinde regüle eder . o şarj aleti uygundur ... nokia 3310larda bile bu özellik vardır

Ama samsung neden öyle cevap vermiş olabilir ki hocam ? Kafamı karıştırdılar . Ayrıca bazı arkadaşlar sorun olabileceğini de söylüyor ...

Samsung'da o cevabı veren şahsa EN 62684:2010 ve IEC 62684:2011 standardlarını okumasını söyleyin. Sorun çıkabileceğini söyleyen kimselere de neye dayanarak bu cevabı verdiklerini ve bu standartları okumalarını söyleyin.

Alacağınız cihaz orjinal midir değil midir bilemiyorum. Dış kabı birebir kopya bir cihaz da olabilir, orjinal de olabilir. Bu yüzden o cihaza özgü birşey söyleyemem ancak dediğim gibi orjinal veya kaliteli bir şarj aleti olduğu sürece problem çıkmaz. Zaten bu standartların çıkarılma amacı ortak şarj aleti kullanımı idi. 12 şirket bu standartlara uyacaklarını Avrupa Birliğine beyan etti ve Samsung'da bu firmalardan biri.

• Bak beni,m dediğime geldik değilmi yine.. "Dış kabı birebir kopya bir cihaz da olabilir, orjinal de olabilir."
    Dediğim gibi genel intiba sorun çıkmayacağı yönde. Sonuçta S3 anakartında önlemini almış. Hem bir sen dene bakalım olmadı bizde alırız birtane. Sen kobayımız olursun..
  • quote:

quote:

Aldığınız şarj aleti orjinal (samsung, nokia, vs.) veya kaliteli olduktan sonra bir problem çıkarmaz. Eğer problem olacağını iddia ediyorsa o halde bu cihazları data kablosu ile bağladığımızda da sıkıntı oluşturacağından Samsung'a açılacak davalardan başını kaldıramazdı. Eşimin S2'sinin şarj aleti (ETA0U10EBE, 0.7A) bozulunca, şirketteki arkadaşının Note2 şarjını kullandı. Şimdi de NOKIA AC-10E (1.2A) şarj aleti kullanıyor. Yaklaşık 6 ay kadar zaman geçti Nokianınkini kullanmaya başlayalı ve daha bir sıkıntı çıkmadı (zaten çıkması durumunda Avrupa Birliği direktiflerine karşı gelmiş olur). Hatta şunu da söyleyebilirim ki şarj süresi de orjinal cihaza oranla kısaldı ama pil ömründe herhangi bir değişiklik yok.

Ürün elime ulaştı sarj aleti orjinal fakat 1.0A değil 2.A çıktı :( ne yapacağım ben şimdi bunu kullanamam değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ystipi -- 3 Şubat 2013; 12:44:24 >

• Bkz. Konuya attığım ilk mesaj, cümle 3.

Sanırım cevabı vermişimdir.
  • quote:

Bkz. Konuya attığım ilk mesaj, cümle 3.

Evet hocam gördüm . Yinede endişeleniyorum, bu yüzden yarın telpa servisine ürünle gidip soracağım . Sizce ne derler ?
  • quote:

quote:

Evet hocam gördüm . Yinede endişeleniyorum, bu yüzden yarın telpa servisine ürünle gidip soracağım . Sizce ne derler ?

BAhçelievler Belediyesi Tapu İşlerindeki veznedarlar yarın sabah yumurtasını rafadan mı yer kayısı kıvamında mı yer?
    Eğer bu soruma cevap verebiliyorsan ben de Telpa Servisindekileri yarı nne cevap verebileceklerini söyleyebilirim.
    Bu konudaki teknik bilgi ve deneyimlerimi paylaştım ancak ne yazık ki medyumluk yeteneğim olmadığından yarın Telpa Servisindekilerin ne cevao verebileceğini bilemeyeceğim. Bu kadar teknik açıklamaya rağmen içiniz rahat etmiyorsa o zaman yarın Telpa Servisindekilerin doğru söyledeğine nasıl inanacaksınız? Ne de olsa cihazı onlar değil Samsung mühendisleri tasarladı. Ya Telpa'dakiler yanlış söylüyorlarsa??? Bu durumda en iyisi mi siz gidip telefonunuzun orjinal şarj cihazını alın içiniz rahat etsin.

• quote:

quote:

quote:

BAhçelievler Belediyesi Tapu İşlerindeki veznedarlar yarın sabah yumurtasını rafadan mı yer kayısı kıvamında mı yer?
    Eğer bu soruma cevap verebiliyorsan ben de Telpa Servisindekileri yarı nne cevap verebileceklerini söyleyebilirim.
    Bu konudaki teknik bilgi ve deneyimlerimi paylaştım ancak ne yazık ki medyumluk yeteneğim olmadığından yarın Telpa Servisindekilerin ne cevao verebileceğini bilemeyeceğim. Bu kadar teknik açıklamaya rağmen içiniz rahat etmiyorsa o zaman yarın Telpa Servisindekilerin doğru söyledeğine nasıl inanacaksınız? Ne de olsa cihazı onlar değil Samsung mühendisleri tasarladı. Ya Telpa'dakiler yanlış söylüyorlarsa??? Bu durumda en iyisi mi siz gidip telefonunuzun orjinal şarj cihazını alın içiniz rahat etsin.

Hocam sizin açıklamalarınızdan dolayı zaten sarj aletini aldım içim rahat ederek aldım . Fakat çıkış yani output 1.0A değilde 2.0A çıkınca moralim bozuldu . Buna rağmen birşey olmaz diyorsanız ben zaten kullanırım sorun değil ama gün gelirde sorun oluşursa çok üzülürüm . Onun için bu işin tamirini vs yapanlardanda bilgi almak istiyorum . Bu konuyu size sizlere sormamın nedeni de sizlerdende bu işi anlayanlar olduğu için sordum ve içim rahat ederek aldım ...

• Nokia 5800 a 6 V 4 ah aküyü direkt bağlıyorum beni örnek almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Nokia 5800 a 6 V 4 ah aküyü direkt bağlıyorum

Yardımınız için teşekkürler hemen deneyeceğim. Sağolun ...
  • quote:

Başarı servisine gittim, ürünün orjinal olup olmadığı belli değil dediler . Bu yüzden ürünü kullanıp bir sorun çıktığı takdirde telefonunuza servisimizde garantisinden yararlanamazsınız dediler . Ama deyiş şekilleri vs çok komikti . Bana soruyorlar orjinal olup olmadığını vb soruları . Bende dedim, bunu size getirdim bilgi almak için bu konuda ama siz benden bu tür bilgileri istiyorsunuz dedim nasıl iş anlamadım dedim . Bir sorun çıkarsa bakmayız dediler . Tepem attı çıktım, ordan kvk'ya gittim . Kvk'da bu ürünün orjinal olduğunu söylediler ama telefonunuza zarar verir mi vermezler mi bilgi veremiyoruz çünkü nokıa'ya baktıklarını söylediler . Ordan da samsung resmi servisine gittim, ürünü incelediler . Ürünün kendilerinde veya diğer servislerde olmadığını ama ürünün orjinal olduğunu söylediler . Ürünü kullanmamda bir sıkıntının çıkmayacağını bildirdiler . Ürünü kullanabilirsiniz dediler . Bende dedim başarı bana böyle demedi, anlattım durumu . Bu sefer ordaki görevli bir bayan ürünü daha üst merciye gösterdi biraz bekletti ama ordan da olumlu yanıt geldi . Kullanabilirsiniz, ama hızlı sarj edebilir bunuda sorun olarak algılamayın çünkü çıkış hızı hızlı bu ürünün dediler . Yani sonuçta sıkıntı çıkmayacağını tekrar tekrar teyit ettirdim . Ve kullanmaya başlayacağım, umarım harbidende birşey olmaz hocam . Bazı salak telefonculara bundan önce bu konuyu sormuştum, akım hızı fazla telefonu yakarsın falan demişlerdi onların dedikleride kafamda yer yapınca bugün mecburen bu anlattıklarımı yaşadım ...

• quote:

quote:

Başarı servisine gittim, ürünün orjinal olup olmadığı belli değil dediler . Bu yüzden ürünü kullanıp bir sorun çıktığı takdirde telefonunuza servisimizde garantisinden yararlanamazsınız dediler . Ama deyiş şekilleri vs çok komikti . Bana soruyorlar orjinal olup olmadığını vb soruları . Bende dedim, bunu size getirdim bilgi almak için bu konuda ama siz benden bu tür bilgileri istiyorsunuz dedim nasıl iş anlamadım dedim . Bir sorun çıkarsa bakmayız dediler . Tepem attı çıktım, ordan kvk'ya gittim . Kvk'da bu ürünün orjinal olduğunu söylediler ama telefonunuza zarar verir mi vermezler mi bilgi veremiyoruz çünkü nokıa'ya baktıklarını söylediler . Ordan da samsung resmi servisine gittim, ürünü incelediler . Ürünün kendilerinde veya diğer servislerde olmadığını ama ürünün orjinal olduğunu söylediler . Ürünü kullanmamda bir sıkıntının çıkmayacağını bildirdiler . Ürünü kullanabilirsiniz dediler . Bende dedim başarı bana böyle demedi, anlattım durumu . Bu sefer ordaki görevli bir bayan ürünü daha üst merciye gösterdi biraz bekletti ama ordan da olumlu yanıt geldi . Kullanabilirsiniz, ama hızlı sarj edebilir bunuda sorun olarak algılamayın çünkü çıkış hızı hızlı bu ürünün dediler . Yani sonuçta sıkıntı çıkmayacağını tekrar tekrar teyit ettirdim . Ve kullanmaya başlayacağım, umarım harbidende birşey olmaz hocam . Bazı salak telefonculara bundan önce bu konuyu sormuştum, akım hızı fazla telefonu yakarsın falan demişlerdi onların dedikleride kafamda yer yapınca bugün mecburen bu anlattıklarımı yaşadım ...

hızlı şarj ettiği için bende 2.0 amper çıkışlı şarj aleti arıyorum, bir sorun olmuyor defalarca şarj ettim o aletle (s3)

• http://www.sanalpazar.com/Samsung-Galaxy-S3-I9300-Eta-u90kwk-Orjinal-Micro-Usb-Beyaz-E__isp8848238

http://www.sanalpazar.com/Samsung-Galaxy-S3-I9300-Eta0u80ebe-Orjinal-Micro-Usb-Siyah-E__isp8848240

Arkadaşlar (S3) iş yeri için yedek şarj aleti almak istiyorum likte siyah olanın değerleri bendeki ile aynı ama beyaz aynı değil başka bir forumda çıkış gücü 2.0 amper olursa daha çabuk şarj olacağı söylenmiş ama kararsız kaldım açıkçası beyazda hoşuma gitti :) gerçi orjinal olup olmadığınada emin değilim sizlere danışmak istedim elektrik işlerinden pek anlamam yardımcı olursanız sevinirim.

• Ystipi kullanıcısına yanıt
    bizzat kuzenim kullanıyor note2 şarj aletini ve sadece şarj süresi normalden daha kısa sürüyor; verilen volt değeri aynı bir sorun olmaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.