Şimdi Ara

Sarj Cihazı Amper Çıkış Değeri Farklılığı ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
70.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wert95

bizzat kuzenim kullanıyor note2 şarj aletini ve sadece şarj süresi normalden daha kısa sürüyor; verilen volt değeri aynı bir sorun olmaz.
    dostum için rahat olsun gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.isterse 10A yazsın önemli değil.önemli olan gerilimi.yani volt değeri.
    gerilim aynı olup aynı kalite standartlarındaki şarj aletlerinde akım farklılıkları sadece sarj süresini etkiler.mesela sen 2A (yani 2000mah) lık yeni şarj aleti ile bataryasında 2000mah yazan telefonu 2000/2000= 1 saatte sarj edersin fakat 0.7A (yani 700mah) yazan sarj aletiyle aynı bataryayı 2000/700=2.85 saatte sarj etmiş olursun.(tabi bu durum telefonun içindeki regüle devresinin müsade ettiği kadarıyla değişebilir.)

ileriye dönük tek sıkıntı hızlı şarjdan dolayı batarya ömrünün kısalması olarak karşına çıkabilir.
    dediğim gibi şuan için tek sıkıntı 2A yazan sarj aletinin kaliteli olduğunu bilmen(yani tam regüle 5 volt gerilim verebiliyor olması.)
    ha garanti olayını hiç takma mecbur yapıcaklar.anlayamazlar zaten sanmıyorum.ki şansızsan eğer bozulacağı varsa bozulur telefonun,bundan dolayı değil,kul yapısı sonuçta.
    ben olsam şimdiye on kere sarj etmiştim konuya fazla takılma kullan ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: digicemba

dostum için rahat olsun gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.isterse 10A yazsın önemli değil.önemli olan gerilimi.yani volt değeri.
    gerilim aynı olup aynı kalite standartlarındaki şarj aletlerinde akım farklılıkları sadece sarj süresini etkiler.mesela sen 2A (yani 2000mah) lık yeni şarj aleti ile bataryasında 2000mah yazan telefonu 2000/2000= 1 saatte sarj edersin fakat 0.7A (yani 700mah) yazan sarj aletiyle aynı bataryayı 2000/700=2.85 saatte sarj etmiş olursun.(tabi bu durum telefonun içindeki regüle devresinin müsade ettiği kadarıyla değişebilir.)

ileriye dönük tek sıkıntı hızlı şarjdan dolayı batarya ömrünün kısalması olarak karşına çıkabilir.
    dediğim gibi şuan için tek sıkıntı 2A yazan sarj aletinin kaliteli olduğunu bilmen(yani tam regüle 5 volt gerilim verebiliyor olması.)
    ha garanti olayını hiç takma mecbur yapıcaklar.anlayamazlar zaten sanmıyorum.ki şansızsan eğer bozulacağı varsa bozulur telefonun,bundan dolayı değil,kul yapısı sonuçta.

http://www.sanalpazar.com/Samsung-Galaxy-S3-I9300-Eta-u90kwk-Orjinal-Micro-Usb-Beyaz-E__isp8848238

bunu almamımı öneriyorsun ozaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: KORKMAZ60

quote:

http://www.sanalpazar.com/Samsung-Galaxy-S3-I9300-Eta-u90kwk-Orjinal-Micro-Usb-Beyaz-E__isp8848238

%100 orjinallik garantisi vermiş adam,itimatın varsa bence sankınca yok.ben olsam ,ihtiyacım olsa alırdım yani .fazla büyütülecek birşey olduğunu düşünmüyorum hocam

• quote:

quote:

quote:

%100 orjinallik garantisi vermiş adam,itimatın varsa bence sankınca yok.ben olsam ,ihtiyacım olsa alırdım yani .fazla büyütülecek birşey olduğunu düşünmüyorum hocam

Tamam teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam teşekkürler

Alıntıları Göster
    Bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler. Bende eşarj cihazı arıyorum. Anladığım kadarıyla amper değil volt daha önemli yüksek amper kısa sürede şarj eder. Şarjlı pil kullanan bilir buda pilin ömrünü kısaltıyor. Ama kalite birinci sırada telefon xperia orjinal 850 mA yedek usb şarj adaptörü çıkış 1000 mA. ama araba şarj alatim 500mA çok uzun sürede şarj ediyor du kısaca kaliteli bir şarj aleti 1000mA alacağım. Tekrar teşekkürler.

• quote:

hocam Allah razı olsun bu verdiğin bilgiler çok işime yaradı

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Orijinalden alıntı: Ystipi

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

10 amper verin. birşey olmaz. içinde regüle eder . o şarj aleti uygundur ... nokia 3310larda bile bu özellik vardır

Ama samsung neden öyle cevap vermiş olabilir ki hocam ? Kafamı karıştırdılar . Ayrıca bazı arkadaşlar sorun olabileceğini de söylüyor ...

Samsung'da o cevabı veren şahsa EN 62684:2010 ve IEC 62684:2011 standardlarını okumasını söyleyin. Sorun çıkabileceğini söyleyen kimselere de neye dayanarak bu cevabı verdiklerini ve bu standartları okumalarını söyleyin.

Alacağınız cihaz orjinal midir değil midir bilemiyorum. Dış kabı birebir kopya bir cihaz da olabilir, orjinal de olabilir. Bu yüzden o cihaza özgü birşey söyleyemem ancak dediğim gibi orjinal veya kaliteli bir şarj aleti olduğu sürece problem çıkmaz. Zaten bu standartların çıkarılma amacı ortak şarj aleti kullanımı idi. 12 şirket bu standartlara uyacaklarını Avrupa Birliğine beyan etti ve Samsung'da bu firmalardan biri.

bence üslup olarak forumun tamamında olması gereken nitelikte ibretlik bir cevap olmuş.

ilgili standart regulasyonunun numarasına kadar detayda ve gerekli bilgiyi de kısaca veren netlikte güzel bir bilgi paylaşımı olmuş.

takdir ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: haydaryarar

quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

10 amper verin. birşey olmaz. içinde regüle eder . o şarj aleti uygundur ... nokia 3310larda bile bu özellik vardır

Ama samsung neden öyle cevap vermiş olabilir ki hocam ? Kafamı karıştırdılar . Ayrıca bazı arkadaşlar sorun olabileceğini de söylüyor ...

Samsung'da o cevabı veren şahsa EN 62684:2010 ve IEC 62684:2011 standardlarını okumasını söyleyin. Sorun çıkabileceğini söyleyen kimselere de neye dayanarak bu cevabı verdiklerini ve bu standartları okumalarını söyleyin.

Alacağınız cihaz orjinal midir değil midir bilemiyorum. Dış kabı birebir kopya bir cihaz da olabilir, orjinal de olabilir. Bu yüzden o cihaza özgü birşey söyleyemem ancak dediğim gibi orjinal veya kaliteli bir şarj aleti olduğu sürece problem çıkmaz. Zaten bu standartların çıkarılma amacı ortak şarj aleti kullanımı idi. 12 şirket bu standartlara uyacaklarını Avrupa Birliğine beyan etti ve Samsung'da bu firmalardan biri.

bence üslup olarak forumun tamamında olması gereken nitelikte ibretlik bir cevap olmuş.

ilgili standart regulasyonunun numarasına kadar detayda ve gerekli bilgiyi de kısaca veren netlikte güzel bir bilgi paylaşımı olmuş.

takdir ettim.

Alıntıları Göster
    s3 mini için tavsiye orjinal şar aleti varmı arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

S4 yada note3 orjinal şarj aleti olabilir hızlı şarj eder

• quote:

Orijinalden alıntı: ACİDBURN45

quote:

Orijinalden alıntı: raver

S4 yada note3 orjinal şarj aleti olabilir hızlı şarj eder

Alıntıları Göster
    özetle önemli olan gerilim değeri 5v olaçak . yüksek amperden zaar gelmez.

akım değerin önemi yok densede bence önemli şöyleki şarj süresini etkiler uzalır kısalır evet dogrudur önemsiz olan kısmıda burasıdır. budan daha önemli olan 2A lik şarj aleti ile düşük akımlı cihazı şarj edilir ama 0,7 yada 1A şarj cihazıyla yüksek akım ceken cihazları şarj etmeye kalkarsanız şarj cihazını zamanla yakarsınız .Zaten şarj cihazı ateş gibi ısınır .

özellikle telefon şarjı dibi vurdugunda %4 %1 lede takarsan çok akım çeker tel. doldukça çekilen akım düşer tam dolu bir batarya nerdeyse hiç akım çekmez .Boş ken çeker ama telefon buna izin vermez akım sınırlandırı ( tel. böy. yap. kimse bilmesede )

• quote:

Arkadaşlar Samsung s3 mini telefonum için aşağıdaki sarj aletini almayı düşünüyorum . Sarj aletinin sayfasında s3 mini için uyumlu yazıyor fakat benim aklım yinede karıştı . Çünkü ürün note 2'nin kutusundan çıkan sarj cihazıymış . Satıcı firmayla iletişime geçtim ''problem olmaz kendi amperini kendi ayarlıyor'' dediler ama samsung ise ''akım değerlerinde farklılık olduğundan sıkıntı oluşturur'' dediler . İki arada bir derede kaldım ... Sizin görüşlerinizi merak ettim . Sizce problem olur mu ve olursa ne olur ona göre sipariş vereceğim . Mesela elektrik akım farkı falan var mıdır ?

Almak istediğim ürün : Samsung Galaxy Note 2 Usb'li Sarj Cihazı ...

Almak istediğim sarj cihazının değerleri :
    *Giriş: 100-240V 50/60Hz 0.15A
    *Çıkış: 5.0V 1.0A

S3 mini telefonun sarj cihazının değerleri :
    *Çıkış: 5.0V 0.7A

Yukardaki değerlerde renkli ile gösterdiğim yerin dışında değer farkı yok . Sizce almak istediğim sarj cihazı telefonumda sıkıntı problem çıkarabilir mi ve zarar verir mi ? Lütfen yardımcı olur musunuz ?

selamın aleyküm telefonunuzda herhangi bir sorun oluştumu hayla not2 şarj aletini kullanıyormusunuz bilgilendirirseniz sevinirim bende s3 mini kullanıyorum ve not2 şarj aleti almak istiyorum veya tavsiye ediceginiz şarj aleti varmı ?

• Kisa vadede 2si arasinda sorun olmaz uzun vadede pil ömrünü azaltir yuksek akimla sarj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 23 Temmuz 2014; 11:00:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyer

Kisa vadede 2si arasinda sorun olmaz uzun vadede pil ömrünü azaltir yuksek akimla sarj

yani batarya zarar görür diyorsun sadece _?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.5525

quote:

Orijinalden alıntı: toyer

Kisa vadede 2si arasinda sorun olmaz uzun vadede pil ömrünü azaltir yuksek akimla sarj

yani batarya zarar görür diyorsun sadece _?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben 1.5 sene önce zopo c2 telefon aldım ve şarj aleti 1 amperdi, 2 amper şarj cihazı sipariş ettim çinden geldi uzun süre bu şarj cihazı ile telefonu şarj ettim şarj süresinde yarım saatlik bir azalma oldu. Artık cihaz 2 saat yerine 1.5 saatte şarj oluyordu fakat 5 ay sonra telefonun bataryası %50de iken şarja takıyordum 5 dk sonra %100 şarj oldu diyor batarya şarj olmuyordu. Cihazı kapatıp açıyordum şarjlı gösteriyordu ve biraz oyun oynadıktan sonra aslında bataryanın full şarj olmadığını anladım. 1 senedir bilgisayardan yada kendi şarj aleti ile telefonumu şarj ediyorum ve batarya 1 amper ve altındaki akımlarla şarj olunca kafayı yemiyor. Ayrıca bataryam 2 amper ile şarj ederken biraz yıprandığını hissettirdi bana ve ben de yedek batarya aldım. Artık sadece 1 ampere kadar olan akımlar ile cep telefonumu şarj ediyorum. Uzun zaman yüksek akımla cep telefonunuzu şarj etmeniz bataryasının içindeki hücrelere zarar verebiliyor. Acil durumlarda şarj etmekte sakınca görmüyor fakat fabrikasyon çıkışı size ne kadarlık akımlı şarj cihazı vermişse firma, bence o akımın üzerindeki değerlerle batarya şarjı doğru değildir.

• İki üç sene önce babama x1-00 almıştık. Pili BL-5J, yanında gelen şarj aleti AC-3E 5V 350mA güçte. Buraya kadar tamam.
    Nokia 5800 vardı. Pili BL-5J yanında gelen şarj aleti AC-12 5V 890 mA gücünde.
    Şimdi soruyorum, BL-5J pili olan x1'i AC-12 ile şarj edersek pili zarar görecek mi, hayır. Şayet pili zarar görecek olsa idi aynı pili kullanan 5800 ların pillerinin kısa surede pert olması gerekmez miydi?

Şarj aletinin akımının düşük olması her zaman telefonun pilini korumak için değildir. Telefonun maliyetini düşürmek için düşük güçte şarj aleti de koyabilirler özellikle ucuz modellerde.
    Tekrar kendi örneğime geleyim.
    X1 o zaman 200 lira idi. O AC-3 şarj aletinin fiyatı 20-25 lira idi. 5800 ise 400 lira civarı idi. Yanında gelen AC-12 şarj aleyinin fiyat şse 50 lira.
    Konuya bir de burdan bakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediğiniz BL-5J modeldeki 2 pilin de akımları birbirlerine eşit olacağını sanmıyor. Yüksek akım ile şarj olan batarya mutlaka diğer bataryanın amperinden yüksektir. Yani düşük akım isteyen bir pilin yüksek akım ile doldurulması bataryaya hatta şarj edilen cihaza zarar verebileceğini söyleyebilirim. Yukarda bir arkadaş 6vluk ışıldak aküsü ile bile şarj olacağını yazmış onu ben 5 sene önce bir telefonu yakınca şarj olmayacağını anladım ve telefon çöpe gitti. Toplamda 2 cihazı yaktım ben bu şekilde. Siz bir bakar mısınız 2 telefonunuzun da bataryalarının değeri aynı mı ?
  • Bataryalar birbirinin aynı. Değişe değişe kullanıyorduk. Bir sorun olmuyordu. Şimdi boşta duran 3 tane 5J batarya var. 5800 ve X1-00 dan çıkan bataryalar 1320 mAh yani aynı. üçüncü batarya lumia 520 den çıkmıştı o da 1430 mAh.
    Anlatmak istediğim nokia x1 de maliyeti kısmak için düşük amperli şarj aleti vermiş telefonun yanında.
    Zaten ikinci gün evin bir köşesine fırlatmıştık onu. Ondan sonra hep 890 ma lık şarj aleti kullandık.

• quote:

Arkadaşlar Samsung s3 mini telefonum için aşağıdaki sarj aletini almayı düşünüyorum . Sarj aletinin sayfasında s3 mini için uyumlu yazıyor fakat benim aklım yinede karıştı . Çünkü ürün note 2'nin kutusundan çıkan sarj cihazıymış . Satıcı firmayla iletişime geçtim ''problem olmaz kendi amperini kendi ayarlıyor'' dediler ama samsung ise ''akım değerlerinde farklılık olduğundan sıkıntı oluşturur'' dediler . İki arada bir derede kaldım ... Sizin görüşlerinizi merak ettim . Sizce problem olur mu ve olursa ne olur ona göre sipariş vereceğim . Mesela elektrik akım farkı falan var mıdır ?

Almak istediğim ürün : Samsung Galaxy Note 2 Usb'li Sarj Cihazı ...

Almak istediğim sarj cihazının değerleri :
    *Çıkış: 5.0V 1.0A

S3 mini telefonun sarj cihazının değerleri :
    *Çıkış: 5.0V 0.7A

Yukardaki değerlerde renkli ile gösterdiğim yerin dışında değer farkı yok . Sizce almak istediğim sarj cihazı telefonumda sıkıntı problem çıkarabilir mi ve zarar verir mi ? Lütfen yardımcı olur musunuz ?

akım deger 1 amper olursa yawaş şarj eder enn az 1 amper olmalı
    bende note 2 var 2 amperle şarj ediyorum hızlı şarj oluyor çabuk doluyor

• 20playback kullanıcısına yanıt
    Bi sıkıntı olmaz kardesım sadece bataryayı sarj etme suresı bırının kısa olur dıgerın uzun ama bana kalırsa 0.7 olanı almanı tavsiye ederim çünkü ne kadar yavas şarj o kadar uzun ömürlü batarya demektir hızlı şarj bataryanın ömrünü azaltıor tabi bu amperine baglı derecesi
  • Deatkrıs D kullanıcısına yanıt
    Yeni telefonlarda IEC EN 62684 standardına uyumlu şarj aletleri kullanmak bir sorun çıkarmayacaktır. Bu standarda uyumlu tellerin içindeki şarj entegresi istediği kadar gücü alır fazlasını almaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.