Şimdi Ara

Şarj cihazlarını kutudan çıkaran Xiaomi Apple'ın izinden gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şarj cihazlarını kutudan çıkaran Xiaomi Apple'ın izinden gidiyor
    Popüler Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, şarj cihazlarını telefon kutularından çıkararak rakiplerinin izinden gidiyor. Bu spekülasyon, özellikle pakette şarj cihazı içermeyen Redmi 13 serisinin Avrupa'da yakın zamanda piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor.

Xiaomi bu trendi takip eden en son şirket gibi görünüyor

Bu hamle, Xiaomi tarafından resmi olarak onaylanmamış olsa da, şirketin yaklaşımında önemli bir değişimin sinyalini verebilir. Bu, gelecekteki Xiaomi telefonlarının, özellikle de Avrupa'da piyasaya sürülenlerin de şarj cihazı olmadan gelebileceği anlamına gelebilir.

Ancak şirketin üst düzey modellerinin yine de farklılaştırıcı bir faktör olarak şarj cihazı içermesi mümkün. Şu anda Xiaomi, Redmi 13 için 33W Type-A şarj kombinasyonunun kullanılmasını öneriyor. Bu da şirketin şarj cihazlarının ayrı olarak satıldığı bir modele geçiş yapıyor olabileceğini gösteriyor.

Ayrıca Bkz.Rocket League'in yer aldığı ilk FIFAe Dünya Kupası düzenleniyor

Son yıllarda diğer birçok büyük akıllı telefon üreticisi bu yeni trendi benimsiyor. Bu yaklaşımın savunucuları, birçok kullanıcının halihazırda birden fazla şarj cihazının bulunması nedeniyle elektronik atıkların azaldığını savunuyor. Ek olarak, üreticilerin kutuya şarj cihazı ekleme maliyetini ortadan kaldırarak potansiyel olarak telefon fiyatlarını düşürmelerine olanak tanıyor.

Ancak eleştirmenler, bu hareketin, uyumlu bir şarj cihazına sahip olmayan tüketiciler için rahatsızlık yaratacağını öne sürüyor. Bu özellikle eski telefonlarını şarj cihazıyla birlikte satanlar için geçerli. Ek olarak, bazı tüketiciler paradan tasarruf etmek için daha düşük kaliteli, üçüncü taraf şarj cihazlarını satın alabilir ve bu da potansiyel olarak güvenlik tehlikelerine yol açabilir.

Xiaomi'nin kararı aynı zamanda aksesuar satışlarından elde edilen geliri artırmaya yönelik stratejik bir hamle olarak da görülebilir. Şirket, şarj cihazlarını ayrı olarak satarak, şarj cihazlarının telefon kutularından çıkarılmasıyla ilgili maliyetleri potansiyel olarak karşılayabilir.

Bu kararın tüm Xiaomi cihazlarında mı uygulanacağı yoksa belirli modellerle mi sınırlı olacağı henüz bilinmiyor. Bunun, nihai bir karar vermeden önce tüketici tepkisini ölçmek için yapılan bir test çalışması olması da mümkün. Ne olursa olsun, bu durumun akıllı telefon endüstrisi ve tüketici davranışları üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

Kaynak:https://www.phonearena.com/news/xiaomi-appears-to-be-the-latest-company-to-follow-this-concerning-trend_id159741

• Ulan ne saçma bir sebep ya. Ne demek kullanıcının halihazırda birden fazla şarj cihazının bulunması. Bulunsa ne olacak her adaptör her cihazı istenilen hızda şarj edemiyor ki !
    Samsung aldım, evde 1 Samsung 2 Xiaomi adaptör vardı hiç biri süper hızlı şarjı aktif edemedi gittim PPS midir ne zıkkımdır bu özelliğe sahip adaptör aldım da hızlı şarj edebildim. Şimdi benim elektronik atığım çoğaldı mı azaldı mı ? Ne kafalar ne kafalarrrr
  • Telefon alırken artık içinden şarj cihazı çıkıp çıkmadığına da mı bakacağız. Lanet olsun!

• Telefon fiyatından düşseler okey. Bana da kalırsa milyonlarca şarj cihazı ortalıkta dolaşıyor gereksiz. İsteyen istediği şarj aletini kullansın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aga bunlar değil miydi , bir kaç sene evvel biz büyük kazançlar etmeyeceğiz,,min seviyede fiyatları artırmadan ulaşılır cihazlar fiyatları Yuksek standartları koruyarak vs diyordu ceo denen vıttırı vizzik,

kimseye guven kalmamış, bir kurum büyüddükçe kalite düşüyor, kılvazu apple ollanın dan hayır da gelmez.

• Tamam çıkartsın eyvallahta, senin bir şarj standardın var mı ki ? yani xiaomi oppo vivo realme gibi markaların bile kendi aralarında şarj standardı yok. Birisi 67 watt öbürü 87 watt biri 187 watt diye çıkartıyor birşey ama bu şarj aletinin yedeğini yada kaybolursa yenisini de bulamıyorsun. Spigen mcdodo gibi birsürü üretici var aksesuar adaptör üretiyorlar bunlar xiaomi'nin hızlı şarjını destekleyen şarj aleti üretiyorlar mı ? hayır. Sende globaldeki samsung apple gibi üreticilerin kullandığından power delivery standardını kullansan neyse, ki pd standardı zaten usb'in kendi standardı, bugün pwoerbanklerden adaptörlere işte notebooklara kadar envai çeşit cihazlarda pd var. Heryerde de adaptörü ıvır zıvırı da kolayca bulunuyor. Hani xiaomi'in adaptörü çıkartması kutuya dahil etmemesi demek büyük sorun demektir.

• Ulan ne saçma bir sebep ya. Ne demek kullanıcının halihazırda birden fazla şarj cihazının bulunması. Bulunsa ne olacak her adaptör her cihazı istenilen hızda şarj edemiyor ki !
    Samsung aldım, evde 1 Samsung 2 Xiaomi adaptör vardı hiç biri süper hızlı şarjı aktif edemedi gittim PPS midir ne zıkkımdır bu özelliğe sahip adaptör aldım da hızlı şarj edebildim. Şimdi benim elektronik atığım çoğaldı mı azaldı mı ? Ne kafalar ne kafalarrrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSHUJx -- 24 Haziran 2024; 23:35:20 >
  • Avrupa birliği bu işe de el atsın, kutudan desteklenen maksimum düzeyde şarj aleti çıkması zorunlu olsun. Bu saçmalık yüzünden piyasa orijinalın birebir çakması bir yığın ürünle doldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olurmu kardeşim ya redmi note 13 pro aldım içinden 67 watt sarz aleti kablosu çıktı

• xxxx1 kullanıcısına yanıt
    bir kaç sene dediğin 14 yıl olmuş yeter da

• apple şarj cihazını çıkarınca dalga geçen açıklama yaptılar şimdi de kendileri çıkarıyor. sonra apple taklidi değil dediklerinde çok inandırıcı oluyorlar! tüm firmalar....

• xSHUJx kullanıcısına yanıt
    Ugreen aldım,
    Macbook
    Dell Laptop
    Samsung Telefon
    Fuji Kamera
    Sony Kulaklık
    Ve daha nice cihaz...
    Hepsi de destekledikleri son hızda şarj oldu. Apple ya da Samsung'un şarj aletlerinden, özellikle 2-3 yıl önceki şarj aleti modellerinden alırsan tabi ki sadece kendi firmalarının şarj protokollerini destekler. Burak Şolt o kadar farklı marka şarj aleti test ediyor. Pahalı mahalı demeden kaliteli yüksek güçlü ve çok protokollü bir alet almak gerekiyor. Bugün evden çıkınca tek şarj aleti ile çıkıyorum. Iyiki de böyle olmuş, eskiden kafayı yiyordum. Çekmece de bir sürü beceriksiz şarj aleti ile de dolmuştu, yazık günah.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt
    100 Watt PD 3 ve üzeri, QC4 ve üzeri bir alet yeter. Telefon 150 değil de 80 Watt ile dolsun sıkıntı olmaz, tabi ekstra büyük pili var da şarj süresi abartılı zamanlara çıkacaksa bir şey diyemem. 15-60 dakika aralığı çok ideal ve 15 yerine 60 dakika olması çok da sıkıntı değil. İnsan konuşmaya dalsa 20 dakika geçiyor zaten.

• Evet, şarj aleti çöplüğü azalıyor, bu artık çok bariz.
    Ve evet, fiyat düşmeyeceklerdi ve düşmediler diye karşı çıkmak da bana gereksiz geliyor. Telekom firmalarımız abonelik yenileme ya da bir kaç ay önce cayma zamanı milletimize zaten kaç şarj aleti parasını kitliyor, firmalardan ahlaklı olmaların beklemeyin, öyle firma yok.

• raxetul kullanıcısına yanıt

Keşke fark o kadar az olsa. Geçen indirime giren 68 wattlık lenovo şarj aletini aldık. Bu adaptörle samsungların desteklenen modellerini süper hızlı şarj 2.0 yani 45 watt edebildik ki cihaz max o kadar destekliyor zaten sorun değil. İşte apple macbook pro air keza acer ultrabook bunları çok rahat 65 watt destekleyenleri etti çünkü bu adaptör power delivery. Peki ne oldu ? aynı adaptörü 67 watt destekli hem redmi note 11 pro hem de redmi note 12 pro ile şarj edince max 18 watt etti. Çünkü kendi standardında bu cihaz o hızı destekliyor. Haa nasıl anladın dersen elimizde usb tester cihazı var. Hem normal usb hem de type-c'den çıkan akımı kaç volt kaç amper görebiliyoruz.

• Almayın şu çöpü cidden! Allahın kompenant fakiri 2 yıl dolmadan işlemci ve nand lehimini çatlatan ve susan Xiaomi'ye bak sen!.

• Bence kimse almasın olur biter insanlar alınca hepsi havaya girdi nereden nasıl para kazanıp insanları soracaklar ini şaşırdılar

• Eyy Xiaomi sen kimsin ya?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.