Şimdi Ara

Şarj döngüsü 297'den 304'e çıktı (iphone 6)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

22.12.2015 tarihinde cihazımı ibackupbot ile test ettiğimde şarj döngüsü 297'yi gösteriyordu. Bugün 31.12.2015 yani aradan 9 gün geçmiş ve şarj döngüsü değeri 304 olarak gözükmekte. Şarj döngüsü değeri 9 günde 7 artmış.

Bununla ilgili daha önce ufak çaplı bir araştırma yapmıştım.

Bir forumda yazanlar:

Bu pillerde şarj döngüsü vardır.1 Şarj döngüsü pili tamamen bitirmektir.Örneğin dün tamamen biten şarjınızı doldurdunuz bugünse %30'larda kaldı baktınız yetmiycek şarjınızı doldurnuz bu hala 1. döngüde olduğunuzu gösteriyor.

Şarj Döngüsü: Pil kapasitesinin %100'ünü kullanmak ve yeniden şarj etmek, bir tam şarj döngüsüne karşılık gelir.

Deşarj : Tamamen bitirmeden 10 kere 20 kere şarj ettiniz varsayalım hala 1. döngüdesiniz demektir.

Yukarıda yazanları okuyunca sevinmiştim.

Ama gerçek öyle değilmiş.

Çünkü 9 günlük süre zarfında ben sadece bir defa 0'dan 100'e dolum yaptım. Ama döngü 7 artmış.

Değerli yorumlarınız beklenmektedir.

Teşekkürler

Not: Batarya kapasitesi 1750'den 1700'e düşmüş. Kayıp ciddi boyutta değil.

Not2: Cihazın Mayıs 2017'ye kadar garantisi var ama 500 döngü o tarihten daha önce dolacak gibi.

• bataryayı bitirene kadar cihazı kullanmakmı daha iyi yani?
  • 20 den sonra kimyasal oranı artıyor diye 20 ye gelmeden önce şarj ediyordum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: description20

20 den sonra kimyasal oranı artıyor diye 20 ye gelmeden önce şarj ediyordum ben
    Apple ayda bir defa bataryayı tamamen bitirip %100'e kadar doldurmayı öneriyor. Her zaman bunu yapmak zorunda değilsiniz.

Burada mevzu; Apple, cihazın şarj döngü sayısı 500'e ulaştığında bataryayı garanti dışı bırakması.

Şarj döngüsünün nasıl hesaplanacağını sorma amacıyla açtım konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy The Butcher -- 31 Aralık 2015; 22:45:28 >
  • ozaman şarj döngüm 499 iken apple store götürüp bataryamı değiştirtebilirmiyim yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heathrow was there

Apple ayda bir defa bataryayı tamamen bitirip %100'e kadar doldurmayı öneriyor. Her zaman bunu yapmak zorunda değilsiniz.

Burada mevzu; Apple, cihazın şarj döngü sayısı 500'e ulaştığında bataryayı garanti dışı bırakması.

Döngü mantığı bence de saçma MacBooklarda 1000 döngü var sanırım ve bu döngü de bilgisayar için de az aslında
  • quote:

20 den sonra kimyasal oranı artıyor diye 20 ye gelmeden önce şarj ediyordum ben
    ben hep kafama göre :D 40 ta bile ettiğim oluyor.
  • quote:

quote:

Döngü mantığı bence de saçma MacBooklarda 1000 döngü var sanırım ve bu döngü de bilgisayar için de az aslında

Peki batarya garanti dışı kaldığında, bataryayı yetkili serviste değiştirme şansımız var mı, yoksa 1.100 lira verip cihazı mı sıfırlayacaz?

1.100 lira verdiğimizde kapalı kutu sıfır cihaz mı veriyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: OttomanEmpire86

ozaman şarj döngüm 499 iken apple store götürüp bataryamı değiştirtebilirmiyim yani?

Eğer batarya kapasitesi ciddi anlamda düşmüşse EVET, ama yitirmemişse HAYIR.. Bir oran var da tam hatırlayamadım. Yüzde 20 galiba.
  • quote:

quote:

quote:

Peki batarya garanti dışı kaldığında, bataryayı yetkili serviste değiştirme şansımız var mı, yoksa 1.100 lira verip cihazı mı sıfırlayacaz?

1.100 lira verdiğimizde kapalı kutu sıfır cihaz mı veriyorlar?

Bataryayı değiştiriyorlar direk iPhone de 5 modelinde tüm parçalar işlemciye bağlı olduğu için çoğu sorunda cihaz değişimi yapılıyor onun haricinde parçasal değişimler oluyor diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: OttomanEmpire86

ben hep kafama göre :D 40 ta bile ettiğim oluyor.

Onu ben de yapıyorum mesela şu anda 75 şarj ben de şimdi şarja taktım. Çok kafaya takınca çabuk bozuluyor diye düşünüyorum
  • Kafaya takmayın böyle şeyleri. Yok fazla şarj Olmasın batarya bozulur. Yok %20 nin altına inmeden şarj et. Bunlar bir takım Kişilerin uydurduğu hurafelerdir. Can'ın ne zaman istiyorsa o zaman şarj et. Baktın bozuldu götür garantiye.

Telefon çizilmesin diye kılıf kullan batarya ölmesin diye şarja takma oldu olacak kutusuna koyalım öyle Kalsın. Ne diye para verdik bu cihazlara. Kullanmamak için mi..
  • Benim iki yıl kadar önce lityum iyon piller ile ilgili yaptığım araştırma sonucunda çıkardığım sonuç bugünkü teknoloji ile üretilen pillerin ne zaman şarja takılıp ne zaman şarjdan alınacağının önemli olmamasıdır. Sadece ortalama bir süre olarak 3-4 haftada bir tam bitirip tam doldurmak pil sağlığı ve döngü düzeni için yeterlidir. Bu bilgiler bir çok makale okuyup özetlediğim bilgilerdir. Ben bu şekilde kullanıyorum şimdiye kadar da sorun yaşamadım. Pilin gerçek düşmanı ısıdır. Ona dikkat etmek yeterlidir. Diye düşünüyorum.
  • Ben zaten şarj etme hususuna takılmıyorum. %65'te de şarj ettiğim oluyor, %15'te de.

Ben sadece şarj döngüsü nasıl hesaplanıyor onu sordum.

Geçenlerde forumda bir yerde okudum ama şimdi bulamadım.
  • quote:

Ben zaten şarj etme hususuna takılmıyorum. %65'te de şarj ettiğim oluyor, %15'te de.

Ben sadece şarj döngüsü nasıl hesaplanıyor onu sordum.

Geçenlerde forumda bir yerde okudum ama şimdi bulamadım.

Tam olarak şöyle hesaplanıyor

1. Örnek: Mesela telefonu yeni aldınız, 0 döngüde ve şarjı %100. Siz eğer tamamen bitirip (%0 a kadar) şarja takıp %100 e kadar doldurursanız şarj döngünüz 1 olmuş olur.

2. Örnek: cihaz yine sıfır döngüde ve şarj %100 olsun, cihazın şarjı %99'a her düştüğünde şarja takıp %100 olunca çıkarır ve bu işlemi 100 kere tektarlarsanız şarj döngünüz 1 olur. (99. Takılınızda döngü hala 0'dır 100. Takışınızda döngü 1 olur)

Yani kısaca şarj dögüsü size cihazın kaç kez 100 birimlik şarj olduğunu gösterir. Bu yüz birimi tek seferde de almış olabilir 1 birim 1 birim 100 sefer şarja takmış da olabilirsiniz, döngü 1 artar.

Ancak Ibackupbot programı current ve desingned capacity için uzun zamandır sağlıklı sonuç vermiyor (ios 9'dan beri). Yani siz currentda 50 mah düşüş (drain) olduğuna bakmayın, ben de orada bazen düşüş bazen artış görüyorum.

• Apple de pilin döngüsünü diagnostic testiyle söylemişti bana 397 mi ne 31 ocakta değiştirmiştim telefonu. En iyi pil durumunu iTools dan bakıyordum arkadaş doğru söylüyor ibackupbot da kapasite sürekli değişiyor
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

22.12.2015 tarihinde cihazımı ibackupbot ile test ettiğimde şarj döngüsü 297'yi gösteriyordu. Bugün 31.12.2015 yani aradan 9 gün geçmiş ve şarj döngüsü değeri 304 olarak gözükmekte. Şarj döngüsü değeri 9 günde 7 artmış.

Bununla ilgili daha önce ufak çaplı bir araştırma yapmıştım.

Bir forumda yazanlar:

Bu pillerde şarj döngüsü vardır.1 Şarj döngüsü pili tamamen bitirmektir.Örneğin dün tamamen biten şarjınızı doldurdunuz bugünse %30'larda kaldı baktınız yetmiycek şarjınızı doldurnuz bu hala 1. döngüde olduğunuzu gösteriyor.

Şarj Döngüsü: Pil kapasitesinin %100'ünü kullanmak ve yeniden şarj etmek, bir tam şarj döngüsüne karşılık gelir.

Deşarj : Tamamen bitirmeden 10 kere 20 kere şarj ettiniz varsayalım hala 1. döngüdesiniz demektir.

Yukarıda yazanları okuyunca sevinmiştim.

Ama gerçek öyle değilmiş.

Çünkü 9 günlük süre zarfında ben sadece bir defa 0'dan 100'e dolum yaptım. Ama döngü 7 artmış.

Değerli yorumlarınız beklenmektedir.

Teşekkürler

Not: Batarya kapasitesi 1750'den 1700'e düşmüş. Kayıp ciddi boyutta değil.

Not2: Cihazın Mayıs 2017'ye kadar garantisi var ama 500 döngü o tarihten daha önce dolacak gibi.

Tamamen eksik bilgi kurbanısın.

1 döngü iki şekilde olur:

1 döngü = %100'den %0'a düşürmektir.
    Peki bataryayı fizik kurallarını kandırabilir miyiz?
    Hayır.
    Diğer 1 döngü ise şöyle olur :
    %100'den %80'e düşürdük geri şarj ettik. 0,2 döngü etti.
    Toplam: 0.2 X 5 = 1 döngü eder :D

Bu döngü işi karma da olabilir:
    %100'den %50'e düşürdük geri şarj ettik. 0,5 döngü etti.
    %100'den %70'e düşürdük geri şarj ettik. 0,3 döngü etti.
    Toplam: 0.2 + 0.5+ 0.3 = 1 döngü

Sizin dediğiniz gibi olsaydı pilleri sonsuza kadar yaşatırdık.
    Tam boşaltmadan bir döngü olmaz bilgisini unut:
    http://www.apple.com/tr/batteries/why-lithium-ion/

• Cihaz iPhone 6 Plus yaklaşık 5 aydır kullanıyorum Jailbreak'li kullandığım için bataryanın bütün ayrıntılarına bakabiliyorum cihazı xiaomi 10000'lik harici batarya ile içinden çıkan kablo ve 2 ₺'lik lightning çevirici ile birlikte şarj ediyorum. Ucunda ki çeviriciden dolayı orjinal kabloya göre çok daha yavaş şarj ediyor ama yaptığım testlerde yavaş şarjın çok daha etkili olduğunu görüyorum. Cihazı %40'ın altına gelmeden şarj'a takıyor ve %100'den sonra da yaklaşık bir 20-25 dk daha bekliyorum daha doğrusu charginghelper(Cydia) uygulaması bana ne zaman çıkaracağımı söylüyor. Bu şekilde bataryadan %100 verim alıyor ve batarya'yı mümkün olduğu sürece koruyorum arada orjinal kablo ve şarj ucu ile hızlı bir şekilde şarj ettiğimde anında kayıplar yaşıyor tekrar toparlanması 3-4 günü buluyor. Aşağı da ki resimde bataryanın fabrika çıkışı şimdi ki kapasitesi mevcut şarj durumu döngüsü ve sağlık durumu mevcut inceleyebilirsiniz.

• Bu bölüme yazmayı hiç sevmiyorum artık. Lakin batarya konusunu birkaç seferdir görüyorum. 500 döngüymüş, bilmem neymiş bunlar hikaye. Biraz rahat olup gönlünüzce kullanın 2000-4000 TL arası verdiğiniz şu telefonlarınızı.
    Aralık 2012'de aldığım ve hunharca kullandığım iPhone 5 ve pil durumu:
  • Apple'ın sitesinde döngü şöyle açıklanıyor: Toplamda şarj ettiğiniz oran 100'e ulaşınca 1 döngü olur.

Yani bugün şarjınız 60'ken taktınız ve 100 yaptınız. 40 doldu.

Yarın 30'dan 80'e getirip çıkarttınız, 50 daha doldu.

Sonra tekrar takıp 10 daha şarj ederseniz bir döngü yapmış olursunuz.

Yani bitirdiğiniz değil, doldurduğunuz 100 şarj bir döngü yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakahella -- 1 Ocak 2016; 11:46:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.