Şimdi Ara

şarj edilebilir pil ama kaç saat?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
21.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2300 mAh lik 4 tane Ni-MH şarj edilebilir pil aldim ve bende saatte 55 mA lık bir şarj makinası var.
    kaç saat şarj etmeliyim bu pilleri henuz sıfırlar hiç bişi yapamadim.

not: elimde eski panasonic marka bir şarjlı Ni-CD pil var üzerinde 60mA ile 15 saat sarj edin diyor.
    15x60=900 mA yapiyor fakat pil 600 mA bir pil. yarisi kadar daha uzun kalmasini istemisler.

simdi elimdeki pili , elimdeki makinayla;
    2300 mA için 2300/55=42 saat sarj etmem mi gerekir? yoksa
    panasonic pildeki gibi %50 si kadar daha fazla tuttup
    3450 mA için 3450/55=63 saat mi tutmaliyim?

not2: hani bilirsiniz piller ilk sarj edildiklerinde daha fazla tutulur makinada
    eee ne kadar daha fazla tutmali?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şarj Edilebilir Piller: Şarj Süreleri

Şarj edilebilir piller, çok çeşitli elektronik cihazlarda güç sağlamak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak şarj süreleri, pilin türüne, kapasitesine ve şarj cihazının gücüne bağlı olarak değişebilir.

Pil Kapasitesi ve Şarj Süresi

Pil kapasitesi, genellikle miliamper saat (mAh) birimiyle ölçülür. Daha yüksek mAh değerine sahip piller, daha fazla enerji depolayabilir. Bu nedenle, daha yüksek mAh değerine sahip pillerin tam şarj olması için daha uzun süreye ihtiyaç duyacağı açıktır.

Örneğin, 1000 mAh pilin tam şarj olması, 500 mAh pile göre daha uzun sürecektir.

Şarj Cihazının Gücü

Şarj cihazının gücü, pilleri ne kadar hızlı şarj edebileceğini belirler. Daha yüksek wattage'lı şarj cihazları, pilleri daha düşük wattage'lı şarj cihazlarına göre daha hızlı şarj edebilir.

Örnek Şarj Süreleri

• 1000 mAh pil, 500 mA şarj cihazıyla yaklaşık 2 saatte şarj olur.
    • Kalem piller (AA veya AAA), tipik olarak 1 saatten kısa sürede şarj olur.
    • 500 mAh batarya, 250 mA şarj cihazıyla yaklaşık 2 saatte şarj olur.
    • 1100 mAh pil, 550 mA şarj cihazıyla yaklaşık 2 saatte şarj olur.
    • 3,7 volt pil, şarj cihazının gücüne bağlı olarak 1-3 saatte şarj olur.

Şarj İpuçları

• Pillerinizi her zaman cihazınızın önerdiği şarj cihazıyla şarj edin.
    • Pilleri tam olarak şarj olduktan sonra şarj cihazından çıkarın.
    • Aşırı şarj, pil ömrünü kısaltabileceğinden kaçının.
    • Pilleri aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda saklamayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaslar ne diyorsunuz?
  • piller ilk şarjları pilin tamamen açlması için uzun şarj edilmesi tavsiye edilir. ceplerde de bu böyledir. ama buy kullanıcının alternetifine kalmış bence şarj et 15 saat daha iyi ama yinede sen bilirsin
  • senin elindeki şarj aleti max 1000 mA kadar olan ni-cd pilleri şarj eder. Sana elindeki pillere uygun yüksek akımlı bir şarj aleti lazım. iyi bişi alırsan zaten piller dolduğunda şarjı otomatik keser. pillerin başında nöbet tutmazsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCoy

arkadaşlar 2300 mAh lik 4 tane Ni-MH şarj edilebilir pil aldim ve bende saatte 55 mA lık bir şarj makinası var.
    kaç saat şarj etmeliyim bu pilleri henuz sıfırlar hiç bişi yapamadim.

not: elimde eski panasonic marka bir şarjlı Ni-CD pil var üzerinde 60mA ile 15 saat sarj edin diyor.
    15x60=900 mA yapiyor fakat pil 600 mA bir pil. yarisi kadar daha uzun kalmasini istemisler.

simdi elimdeki pili , elimdeki makinayla;
    2300 mA için 2300/55=42 saat sarj etmem mi gerekir? yoksa
    panasonic pildeki gibi %50 si kadar daha fazla tuttup
    3450 mA için 3450/55=63 saat mi tutmaliyim?

not2: hani bilirsiniz piller ilk sarj edildiklerinde daha fazla tutulur makinada
    eee ne kadar daha fazla tutmali?

dostum bende kullanıyorum şarjlı pil en az 13 en çok 15 saat şarj ediyorum her zman öyle yapıyorum

• arkadaşım 55ma lık şarj aletiyle pilleri öldürürsün. kaliteli şööle en az 250 mah lık bi şarj aleti almanı tavsiye ederim
  • tesekkur ederim arkadaslar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saat Pili Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gp nin 1 saatte falan şarj eden aletlerini öneririm şiddetle,
    55 ma aletle 2300 lük pili şarj etmek asırlar sürer...
  • VER 30 MİLYON GP NİN LEDLİ 2300NİMH LAR İÇİN OLANINDAN AL PAŞA PAŞA TAK 4 ADEDİNİ 3 SAATTE ŞARZETSİN.ÜSTÜNDE Kİ LED YEŞİL YANINCA SÖK PİLLERİ BU KADAR OLAY.HERKESE İLK ŞARZI 18 SAAT FALAN DİYE ÜFÜRÜYORLAR.ZATEN YEŞİL YANDIKTAN SONRA DOLMUYO Kİ.
  • bencede o üfürme bir olay yok ilk aldığında çok kalacakmış yok bilmem ne YALANNNNNNNNNNNNNNNN
  • Bir öneri : hangi pil olursa olsun yeterli derecede şarj olup olmadığını ısınmasına bakarak anlayabilirsiniz. Eğer bir pil çok ısınmışsa kapasitesi dolmuş elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviriyor demektir. Soba gibi :)
  • www.meracalculator.com
    Battery Charge Time Calculation − Battery Capacity and Charge Rate Current
    http://www.meracalculator.com/physics/classical/batteries-charge-time.php
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.