Şimdi Ara

şarj problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun süredir bir problemim var ve bir çözüm bulamadım. sizlerle paylaşmak istiyorum umarım bilgi sahibi olan vardır.

laptopum açıkken şarja taktığımda 1-2 saniye şarjda kalıp sonra şarjdan düşüyor. yani hiç adaptör takmamışım gibi. çıkartıyorum tekrar takıyorum,1-2 saniye duruyor tekrar. bazen 1-2 saat gidiyor, bazen 1-2 gün. ama sonunda hep aynı problem. bu sebepten problemin batarya ya da adaptörde olduğunu düşündüm. daha sonra şunu farkettim ki; laptop kapalıyken böyle bir problem hiç yok. yani laptop kapalı diyelim. takıyorum şarja hiç teklemiyor bile :S bir şeyi daha farkettim. mesela laptop bu durumda şarjı bitti kendiliğinden kapandı. kapanınca öyle bırakırsam yine şarj olmuyor. adaptörü çıkarıp takınca tekrar şarj olmaya başlıyor. kapalı halde şarj olurken tekrar başltıyorum bilgisayarı ama açılınca yine aynı problem. bu yüzden yazılımsal bir problem olduunu düşünüyorum. batarya ve adaptör orjinal. elimde lenovo y560 var.

Not: bir de laptopta bir yazılım var acaba onunla mı ilgili. yazılımın özelliği pilin ömrünü uzatıyor. yani eğer o programı aktif hale getirirsem laptop şarjda olsa bile max %80 doluyor. çünkü anlatttığına göre pil%100 doluyken şarjda kalırsa ömrü kısalıyormuş. iptal edersem programı eski haline geri dönüyor. bu yazılımdan da şüpheleniyorum.

Arkadaşlar nolur yardımcı olun bukonudan acayip muzdaribim isyana az kaldı off. cevap bekliyorum...

• http://forum.donanimhaber.com/m_41845578/tm.htm

ustat su konuyu bır ıncele belkı yardımcı olur...
  • şu an bişeyi farkettim adaptörün üzerinde 19.5 V yazıyor fakat pc wizard programına baktığımda 12.46 V gösteriyor. acaba bilgisayar açıkken şarj etmeye gücü yetmiyor da kapalıyken güç harcamadığı için mi şarjda sorun çıkmıyor
  • kendı adaptorudegıl mı .. ılgınc eger dedıgın gıbıyse ınternetten aynı modellerın adaptorlerıne bır bak ıstersen harıcı satılanlardan ıllakı bılgılerı yazıyordur ..
  • orjinal adaptörü. aynı laptoptan bi arkadaşımda da var. onu aradım sordum şimdi onda problem yokmuş. tahminimce problem ya adaptörde ya da windows'ta. recovery'i denicem. eğer yine devam ederse adaptörde demektir hata
  • problem donanımsalmış. recovery yaptım değişen bişey yok. servise gidicek artık :(
  • arkadaşlar adaptörden kaç volt elektrik geldiğini nasıl öğrenebilirim bi yardımcı olabilir misiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MOUSE ŞARJ EDEMEME SORUNU...
    16 yıl önce açıldı
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Vodafone şarj problemi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.