Bildirim
şarjı kaç saat dayanır
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
tam ekran parlaklığı + wifi =2 saat civarı diye tahmin ediyorum. her modelde değişir bu.
monster'ın sattığı cihazları ya msı ya da clevo üretir.
üretici markanın tam model kodunu bularak notebookcheck isimli sitede ürün incelemeleri kısmında bulabilirsin istediğin testleri. -
Monster notebooklar genelde performansa yönelik aletler. Bu bakımdan şarj süresi bakımından çok iddialı değiller. Benim elimde kullandığım 2 yıllık p170EM (17inç) notebook ekonomi modunda kısık ekran ışığında (zaten en kısık ışık bile bana yeterli geliyor. Orta değerler falan çok fazla parlak, gözümü rahatsız ediyor)oyun performans vs. haricinde 2,5- 3 saat civarı dayanıyor. Bilgisayarı genelde şebeke elektriğinden kullandığım için bataryam halen sağlıklı. İki yılda fazla yıpranmadı.( Bataryayı asla çıkarmam). Arada sadece bataryadan kullanıyorum. Web sörf video izleme falan derken 2 saat 45 dakika gibi süreler alıyorum.
Diğer bilgisayarım Monster Huma notebook.(13.3 inch) Aynı şekilde ekran en kısığın bir tık üzerinde yaklaşık 4,5 saatlik süre bataryadan kullanabiliyorum. Hep ekran ışığını veriyorum Zira en çok batarya tüketen unsur, eğer oyun oynamıyor ya da işlemciye yüklenmiyorsanız ekran parlaklığıdır. Bu telefonda da, tablette de, bilgisayarda da bu şekilde.
Oyun oynarken ise bu değerlere yaklaşmak pek mümkün değil. Zaten hem işlemci hem ekran kartı coşar batarya su gibi gider. Bir saat anca dayanır hatta dayanmaz bile. Çok yüksek performans isteyen uygulamaları mecbur kalmadıkça sürekli olarak bataryadan çalıştırmayın. Bataryanın normalden hızlı tüketilmesi ömrünü de hızla azaltır. Normal kullanımda ise Office, web sörf, video izleme vs.. batarya kullanımı ile en azından 2,5 -3 saat çalıştırabilirsiniz. Normal kullanımda sıkıntı yok bataryayı hırpalamaz. Yaklaşık üç saat rahatça dayanır. Sitede verilen değerler genelde her şey en kısık modda wifi,bluetooth vs. kapalı iken kullanım süresi baz alınır. Orada 5-6 saat diyorsa bilin ki normal kullanımda 4-5 saat dayanabilir. 4-5 saat diyorsa bilin ki 3-4 saat kullanabilirsiniz. Sitelerde verilen sürelerden bir saat düşün siz.
Daha uzun sürelerde çalışan laptoplar var elbette ama onlar performans olarak monster yada benzeri performans odaklı notebookların yanına bile yaklaşamıyor.
-
Sn. jozy33;
MONSTER marka notebook kullanan tüm müşterilerimize, özellikle yüksek güç gerektiren oyun veya tasarım programları gibi uygulamalar ile çalışıyorken notebook bataryasının ve notebook adaptörünün kesinlikle notebookta takılı olmasını tavsiye ediyoruz.
Notebookta sadece batarya takılı, adaptör ise takılı değilken oyun oynamanız ya da tasarım programları ile yoğun şekilde çalışmanız gereken durumunda, notebookun ihtiyaç duyduğu tam gücü tek başına batarya sağlayamayacağı için özellikle oyunlarda FPS performansı düşüşleri ya da render performanslarında ihtiyacınız olan performansı tam olarak yakalamayabilirsiniz.
Saygılarımızla,
MONSTER Müşteri Hizmetleri
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X