Şimdi Ara

sarjlı çalışan çim biçme makinesini elektriğe bağlama acill

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar geçen sene bim e gelmiş olan küçük çim biçme makinesi aldım 30 tl ye ancak içinde minicik bir bataryası var buda 5metrekare alanı bile 3 kere sarjda anca kesiyor. bataryayı çıkartıp daha büyük ve 5 amperli bir akü aldım ancak onunla tek seferde en fazla 10 dk çalıştırıyor onu bile bitiriyor ve akü olduğu için 3 4 saatte doluyor. bundan kurtulmak istiyorum. internette araştırdım ancak kesin bişey bulamadm zaten kendi adaptörü çalıştırmaz daha büyük adaptörde çalıştırmaz çoğu yerde 90-200W 12v Trasnformatör ve 3 diot ile dönüşümlü bağlanırsa çalışır yazıyor ancak hiç anlamadm. elektronikçiye gidip neler almam lazım ve nasıl bağlamam lazım birde fiyat olarak bana kaç paraya malolur ? pili 3.6v 1300mAh gibi birşeydi sanırım sonradan aldığım akü 5v yada 6v 5A diye biliyorum

internette bu şekilde bağlayanlar var ve videolarıda var
     sarjlı çalışan çim biçme makinesini elektriğe bağlama acill sarjlı çalışan çim biçme makinesini elektriğe bağlama acill

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertba -- 21 Şubat 2014; 1:28:48 >

• up
  • 6v trafo ve hazır satılan köprü diyot işinizi görecektir. fakat 10-15 dk dan fazla aralıksız o cihazı soğutmadan çalıştırırsanız zaten yanar gider.
    evde sağda solda atıl vaziyette teyp, bilgisayar güç kaynağı vs varsa boşuna parça almanıza gerek yok. ya da hurdacıdan küçük trafo alın. maliyeti bu şekilde düşürmezseniz piyasadaki çin malı güç kaynakları fiyatına gelir. hazırını alırsınız. bağlantılar çok kolay elektronikçiye sorun hemen gösterir. hurdacıdan alırsanız resmi buraya koyunca yine yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

6v trafo ve hazır satılan köprü diyot işinizi görecektir. fakat 10-15 dk dan fazla aralıksız o cihazı soğutmadan çalıştırırsanız zaten yanar gider.
    evde sağda solda atıl vaziyette teyp, bilgisayar güç kaynağı vs varsa boşuna parça almanıza gerek yok. ya da hurdacıdan küçük trafo alın. maliyeti bu şekilde düşürmezseniz piyasadaki çin malı güç kaynakları fiyatına gelir. hazırını alırsınız. bağlantılar çok kolay elektronikçiye sorun hemen gösterir. hurdacıdan alırsanız resmi buraya koyunca yine yardımcı oluruz.

çok teşekkürler cevabınız için evde atık durumda hp yazıcı adaptörü var o iş görürmü? birde sıfır olarak almak istesem fiyat olarak maliyetlil olurmu 30 tl yi geçermi sonuçta alet 30 tl :)

• mertba kullanıcısına yanıt
    yazıcı adaptörü iş görür tabii ki. yalnız üzerinde kaç volt yazıyor? 24 volttan yukarı olabilir. eğer yüksekse; çıkışına küçük bir eleman daha bağlayarak 5 volta düşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

yazıcı adaptörü iş görür tabii ki. yalnız üzerinde kaç volt yazıyor? 24 volttan yukarı olabilir. eğer yüksekse; çıkışına küçük bir eleman daha bağlayarak 5 volta düşebilir.

alet 3,6V
    içindeki pil 3.6 V 1300mah

hp yazıcı adaptörü üzerinde INPUT: 100-240V 1A 50-60HZ
    OUTPUT: 40W MAX
    +32v ...940mA
    +16V ....625mA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertba -- 21 Şubat 2014; 15:28:32 >
  • alet sarjlı pil ve yazıcı adaptör resimleri bunlar ne yapmam gerekiyor şimdi ve ne almam gerekiyor yardımcı olurmusunuz
     sarjlı çalışan çim biçme makinesini elektriğe bağlama acill sarjlı çalışan çim biçme makinesini elektriğe bağlama acill sarjlı çalışan çim biçme makinesini elektriğe bağlama acill

• mertba kullanıcısına yanıt
    yazıcı adaptörünün voltajını düşürüp (5v a kadar düşünce olur sanıyorum) alete bağlayınca olay çözülecektir.
    araya bağlanan düşürücüyü ve çim biçme aletini fazla ısıtmadan kullanılabilir.
    elektronik düşürücünün devre şeması aşağıdaki linkte mevcut.

http://erkanhocam.blogcu.com/dc-guc-kaynagi-devre-semasi/6494198

fakat devreyi bulamam, yapamam bir arkadaşım da yardım edemez derseniz. denemeye değer başka basit bir yol daha var. 7805 adlı bir üç bacaklı bir entegrecik var. bu devre için çok ısınacak hatta yanacaktır fakat ya tutarsa deyip denenebilir. entegrenin 3 bacağı var zaten. giriş çıkışı kolay, havada hemen bağlanır. çim biçme aletinin gücüne bağlı olarak dayanabilir de. elektronikçilerdeki hazır düşürücüler de kullanılabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.