Şimdi Ara

Şarjlı Küçük Matkap Pil Değişim Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Şarjlı Küçük Matkap Pil Değişim Önerisi

Arkadaşlar elimde 4,8 volt olan şarjlı tornavida var. Sıkıntı şu ki şarj ettikten sonra 1 hafta sonunda kullanmasamda şarjı bitmiş oluyor. Yani acil bir durum olduğunda şarj etmek gerekiyor, bu sorunun çözümü olarak 2 seçenek var, ya pahalı lithium pilli bir model alacaksın ya da şarjını kaybetmeyen pillerle bu aletin pillerini değiştireceksin..

Aslında lithium pillerlede değiştirmek aklıma geldi ama mevcut şarj cihazı uymayacağından vazgeçtim. (Bu yönde de çözüm önerisi geliştirilebilir.)

Sormak istediğim;

1- Şarjını kaybetmeyen yüksek amperli pillerle (varta readyuse 2 vs.) içindeki pilleri değiştirirsem cihazda çalışmama veya mevcut devrinde sorun olur mu?
    2- Pilleri punto yapmaya gerek varmı, varsa evde bunu yapmanın basit yolu nedir ya da ne tavsiye edersiniz..

Bu konu benim gibi sorun yaşayan bir çok insana ışık tutacağından şimdiden değerli ve ciddi görüşlerinize teşekkür ederim..

• Pilin kutuplarını zımparaladıktan sonra biraz tuzruhu damlatıp, bu damlaya çok ısınmış lehimi tek hamlede yapıştırma ile de pilleri öldürmeden lehimleyebilirsiniz.
  • quote:

Pilin kutuplarını zımparaladıktan sonra biraz tuzruhu damlatıp, bu damlaya çok ısınmış lehimi tek hamlede yapıştırma ile de pilleri öldürmeden lehimleyebilirsiniz.

düşündüm soğuk lehim olur sağlam olmaz diye vazgeçmiştim.

quote:

Ancak benim Tavsiyem bu cihazınızı Sürekli şarjda tutarsanız çok daha iyi olacaktır. Bir zararı veya Elektrik sarfiyatı olmayacaktır.. Zira Nİ-CAD piller Uzun süre şarjda çok düşük akımlarda şarj olduklarında daha performanslı çalışırlar...

Sürekli şarjda tutmak iş yeri için mantıklı ama ev ortamı için cesaret ister hocam.
  • Merhaba, hocam bana bataryanın ayrıntılı fotoğrafını çekip gönderin. Size pilleri puntalayıp gönderirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı Vidalama Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    şarjlı pil tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.