Bildirim
Şarjlı matkap mı, yoksa darbeli matkap mı ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
genellikle duvar delmek için olan darbeli matkaplarla bir iş yapıldığında dengesiz oluyor. yani kontrolü tam olarak sağlayamıyorsunuz devirleri çok yüksek oluyor.
sürekli kullanacaksanız da şarjlı matkap almak kötü seçim olacaktır.
yani burada karşımıza iki soru çıkıyor.
1. Hangi Şarjlı Matkap ? (50 TL olan)
2. Ne sıklıkla kullacaksınız ? -
Alüminyum yüksek devirde işlenir. Şarjlı matkap dediğiniz akülü vidalama şeklinde olan, 200 devir/dakika'yı geçmeyen aletlerse o iş olmaz.quote:
Orijinalden alıntı: OnErAl
genellikle duvar delmek için olan darbeli matkaplarla bir iş yapıldığında dengesiz oluyor. yani kontrolü tam olarak sağlayamıyorsunuz devirleri çok yüksek oluyor.
sürekli kullanacaksanız da şarjlı matkap almak kötü seçim olacaktır.
yani burada karşımıza iki soru çıkıyor.
1. Hangi Şarjlı Matkap ? (50 TL olan)
2. Ne sıklıkla kullacaksınız ?
20TL'ye dandik matkap, kalan parayla kaliteli metal ucu alın derim. -
Ürün tam olarak bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
50 liraysa bende alabilirim. nerede ?quote:
Orijinalden alıntı: EasyBell
Ürün tam olarak bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: why_living
50 liraysa bende alabilirim. nerede ?
Ben dun aksam migros`ta gordum, ama baska yerde daha ucuza bulabiliriz bence...
quote:
Urunu alinca gittigidiyordan da 20liraya metal delme ucu buldum. Ondanda alicam urun metal delmeye elverisli olucak.
quote:
quote:
bclak and decker ? 50 lira ? emin misin ? -
quote:
quote:
quote:
bclak and decker ? 50 lira ? emin misin ?
Evet son derece eminim micgrosta gordum 59 liraydı şu 14.4 v olan vidalama cihazlarindandi. Hatta bir tanesini kurcalamamiz icin kutusundan cikarmislar bende elime aldim inceledim saglam biseye benziyordu. Belki bugun gidip alirim.
14.4V o fiyata Ni-cd pil olması lazım. Bu tarz piller de çabuk bozuluyor. Genelde 1-2 sene içinde ölüyorlar. Yedek aküsü kolay bulunuyor ve ucuzsa alınabilir.quote:
Orijinalden alıntı: EasyBellquote:
quote:
quote:
bclak and decker ? 50 lira ? emin misin ?
Evet son derece eminim micgrosta gordum 59 liraydı şu 14.4 v olan vidalama cihazlarindandi. Hatta bir tanesini kurcalamamiz icin kutusundan cikarmislar bende elime aldim inceledim saglam biseye benziyordu. Belki bugun gidip alirim.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: pea.
14.4V o fiyata Ni-cd pil olması lazım. Bu tarz piller de çabuk bozuluyor. Genelde 1-2 sene içinde ölüyorlar. Yedek aküsü kolay bulunuyor ve ucuzsa alınabilir.
1 yil kullansam allah bereket versin
Bir ara bime 3 lu paket gelmisyi matkap vidalama taslama makinesi matkap gucsuzdu 450 w du ama fiyati coj ucuzdu 100 tl ydi 3 ü.sana onerm kaliteli bir matkap alman onlarda darbe ayari yapiliyor.istersen darbe modundan cikarip yuksek devirde delme icin kullanirsin.kaliteli bir matka alirsan bosch ya da black decker gibi kaliteli ucuda yaninda almis olursun.bana gore bu sekilde yap alisverisini.hemde tas gibi olurlar.suu gormedikten sonra sittin sene bozulmazlar.ucu olursede degistirirsin.hemde sarj ve akim dusmesi derdin olmaz.alimunyum profil icin 600 650 yeterli olur.750 lere cikma hic
quote:
Orijinalden alıntı: sfiber
Bir ara bime 3 lu paket gelmisyi matkap vidalama taslama makinesi matkap gucsuzdu 450 w du ama fiyati coj ucuzdu 100 tl ydi 3 ü.sana onerm kaliteli bir matkap alman onlarda darbe ayari yapiliyor.istersen darbe modundan cikarip yuksek devirde delme icin kullanirsin.kaliteli bir matka alirsan bosch ya da black decker gibi kaliteli ucuda yaninda almis olursun.bana gore bu sekilde yap alisverisini.hemde tas gibi olurlar.suu gormedikten sonra sittin sene bozulmazlar.ucu olursede degistirirsin.hemde sarj ve akim dusmesi derdin olmaz.alimunyum profil icin 600 650 yeterli olur.750 lere cikma hic
Eve gidince delecegim malzemenin resmini koyarim tam olarak karar veririz
o matkapların indirimlisinin indirimlisi en fazla 100 lira ya denk gelir yanlışmı gördün fiyatı acaba gittigidiyor a bak en ucuzu 200 lira ayrıca makita da çok kaliteli deviri yüksekquote:
Orijinalden alıntı: EasyBellquote:
Orijinalden alıntı: sfiber
Eve gidince delecegim malzemenin resmini koyarim tam olarak karar veririz
Alıntıları Göster
-
alüminyumda biraz şansınız olsa da genelde metalleri düşük devirle delemezsiniz..
bir diğer husus ise, bu ürünlerin şarjlı matkap değil şarjlı vidalama olduğu.. yani asıl işi delmek değil.. ha uç takılıp zar zor delinir o ayrı..
quote:
Orijinalden alıntı: djoz
alüminyumda biraz şansınız olsa da genelde metalleri düşük devirle delemezsiniz..
bir diğer husus ise, bu ürünlerin şarjlı matkap değil şarjlı vidalama olduğu.. yani asıl işi delmek değil.. ha uç takılıp zar zor delinir o ayrı..
Hocam delme işini kim yapıyor o zaman ? hangi el aleti ? -
tabi ki bildiğimiz 220v matkaplar..
gerçi şarjlıların da 220v matkaplar kadar becerikli olanları var, fakat konuda bahsedilen alet onlardan değil..
quote:
Orijinalden alıntı: djoz
tabi ki bildiğimiz 220v matkaplar..
gerçi şarjlıların da 220v matkaplar kadar becerikli olanları var, fakat konuda bahsedilen alet onlardan değil..
Hocam 220v matkaplar çok hızlı dönüyor. Delerken sorun olmayacak mı ? -
torkunu ayarlıyoruz deleceğimiz yere göre. dandik bir suntaysa en düşük seviyeler yeterlidir. istikbalden 2-3 sene önce sağlam bir fiyata aldığımız bir oda takımının masasını delmek için en yüksek torklarda kullanmak zorunda kalmıştım.
hız sorun değil yani. torku ayarlayın yeter. -
tetiğe yarım basmak gerek..
aşırı yüksek devir de alüminyumu fazla ısıtıp yumuşatır.. hem eriyen alüminyum uca sıvanır, hem de deleceğiniz nokta delinmek yerine arka yüzeye doğru bombe yapar..
Alüminyum delmek böyle illet bişey işte..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- kurutma makinesi sigorta attırıyor
- alüminyum lehim tutar mı
- çamaşır makinesi fişi takınca sigorta atıyor
- alüminyum folyo altın dedektörünü engeller mi
- koşu bandı e7 hatası nasıl giderilir
- rux robot
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X