Şimdi Ara

şarjlı matkaplardaki 10v, 14v, 18v, 36v ibareleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    delirmek üzereyim. o yüzden böyle bir başlık açıyorum. araştırmalarıma rağmen soruma cevap bulamadım.

ben hali hazırda bosch GSR 10,8-2-LI Professional kullanıyorum.
    bu alet ile alüminyuma delik delip, gene bu alet ile ucuna kılavuz takıp daha önce bu aletle deldiğim deliğe diş açıyorum.
    delmede sorun yok 16mm ye kadar canavar gibi deliyor. ama diş açmada 8mm den sonraki deliklerde gücü yetersiz kalıyor. alet 1. viteste 30nm tork üretmesine rağmen, diş açarken duruyor. mecburen dişi kılavuz kolu takıp el ile açıyorum. aslında çok kolay çevirilebileceği birşey ama çeviremiyor. 2 elimle çok kolay çevirdiğim kılavuzu çeviremiyor. ya hemen şarjı bitiyor. yada ısınıp düzgün çalışmamaya başlıyor. bu arada cihaz yeni. 2-3 aylık falan. yani yetersiz.

şimdi ben alüminyuma diş açmak için, ucuna kılavuz takıp düşük devirde en güçlü çevirebilecek matkabı arıyorum. benim matkabım 10.8v matkabım 30nm güç vermesine rağmen yetersiz kaldı.

bulduğum alternatifler ise şunlar

bosch GSR 14,4 VE-2-LI Professional
    bosch GSR 18 VE-2-LI Professional
    bosch GSR 36 V-LI Professional

anlamadığım bu üç matkabında 1. vites güçleri 80nm denmiş. ama biri 14v diğeri 18v diğeri 36v.
    sizce hangisi daha güçlüdür ? yada nedir bu aralarında fiyat olarak 400 tl fark ettirecek ? yada pil ömrümüdür bu v olayı ?

• Yüksek voltajlı motorlar düşük akımla yüksek güç verirler. Düşük akım geçişi tellerin daha az ısınması demektir. Az ısınan teller daha uzun süreli kullanılabilir. 36v olanıyla aralıksız delik delip vidalama yapsanda az ısınır. Dayanımını artıran bir etken.

Fiyat farkları motor ve pilden kaynaklanıyor. Pil sayısı voltaj yükseldikçe artıyor, şarj devresi de değişiyor. Haliyle fiyat artıyor. Ama 400 TL gibi bir fiyat artışı değil elbette. Piyasada az talep olan ürünler az satılacağı için fiyatı biraz yükselir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Yüksek voltajlı motorlar düşük akımla yüksek güç verirler.

yani büyük motorlu arabaların düşük devirde bile yüksek performans vermeleri gibi.
    küçük motorlu arabalarında güç sağlamak için yüksek devir istemeleri gibi.

yani şarjlılardaki volt değeri = arabalardaki beygir gücü diyebilir miyiz ?
    çünkü dediğim gibi 3 matkabında torku aynı. demekki beygirleri farklı :)

dediğim gibi benim aklıma takılan 14v lik ve 36v lik matkabın torkları aynı. yani ikisininde torku 80nm. ama aralarında 450tl. bayaa bir farkları var. ama ne ?

hepsiburada fiyatları
    bosch GSR 14,4 VE-2-LI Professional 830 tl
    bosch GSR 18 VE-2-LI Professional 941 tl
    bosch GSR 36 V-LI Professional 1.284 tl
    quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Yüksek voltajlı motorlar düşük akımla yüksek güç verirler.

yani büyük motorlu arabaların düşük devirde bile yüksek performans vermeleri gibi.
    küçük motorlu arabalarında güç sağlamak için yüksek devir istemeleri gibi.

yani şarjlılardaki volt değeri = arabalardaki beygir gücü diyebilir miyiz ?
    çünkü dediğim gibi 3 matkabında torku aynı. demekki beygirleri farklı :)

dediğim gibi benim aklıma takılan 14v lik ve 36v lik matkabın torkları aynı. yani ikisininde torku 80nm. ama aralarında 450tl fiyat var. bayaa bir farkları var. ama ne ?

hepsiburada fiyatları
    bosch GSR 14,4 VE-2-LI Professional 830 tl
    bosch GSR 18 VE-2-LI Professional 941 tl
    bosch GSR 36 V-LI Professional 1.284 tl

• Net konuşmak zor ama üreticiler daha yüksek gerilimdeki bataryaları daha büyük güçteki ve daha uzun süre çalışması gereken makinalar için kullanıyorlar.
    bosch GSR 14,4 VE-2-LI Bu makina 2 vitesli
    bosch GSR 36 V-LI Bu makinada ise vites yok ama darbeli delme fonkisyonu var mekanizmaları birbirinden çok farklı yanlış karşılaştırma yapmışsınız aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 3 Ağustos 2012; 22:22:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Net konuşmak zor ama üreticiler daha yüksek gerilimdeki bataryaları daha büyük güçteki ve daha uzun süre çalışması gereken makinalar için kullanıyorlar.
    bosch GSR 36 V-LI Bu makinada ise vites yok ama darbeli delme fonkisyonu var mekanizmaları birbirinden çok farklı yanlış karşılaştırma yapmışsınız aslında.

gsr lerin hepsinde de vites var. hicbirindede darbe yok. yorgun gsb lere baktın sanırım. yada benim beynim işlevini yitirdi artık araştırma yapmaktan :)

GSR 36 V-LI Professional

üstteki kırmızı düğme vites olmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsins -- 3 Ağustos 2012; 22:42:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsins

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Net konuşmak zor ama üreticiler daha yüksek gerilimdeki bataryaları daha büyük güçteki ve daha uzun süre çalışması gereken makinalar için kullanıyorlar.

gsr lerin hepsinde de vites var. hicbirindede darbe yok. yorgun gsb lere baktın sanırım. yada benim beynim işlevini yitirdi artık araştırma yapmaktan :)

GSR 36 V-LI Professional

üstteki kırmızı düğme vites olmakta.

GSR 14,4 VE-2-LI buradaki 2 ifadesi 2 vitesi belirtir kırmızı tuşu iterseniz 2. vitese geçer.
    GSR 36 V-LI bu modelde vites yok tuşu itersen darbeli delmeye geçer.

• bosch GSR 14,4 VE-2-LI Professional

buyrun 3 model var kafamda. ama buğra hocamın dediği gibi 36v de vites yoksa iş görmez. hangisi düşük devirde daha iyi döndürür ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu alemde bosch u tek geçerim 1 kere alın ama kalıtelisini alın. 13 yıllık sunta kesme ve canavar hala tam takır çalışır vazıyette
  • quote:

buyrun 3 model var kafamda. ama buğra hocamın dediği gibi 36v de vites yoksa iş görmez. hangisi düşük devirde daha iyi döndürür ?

Vitesli olanın 1. vitesteki devri düşüktür düşük devirde 80Nm tork veriyordur. 36 Volt olanın ise devri yüksektir yüksek devirde veriyordur 80 Nm torku o nedenle 36 Volt olan daha iyi döndürür.

• Pardon arkadaşlar tüm modeller vitesli imiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

quote:

3 modelde vitesli. 36 volt olan lion pilli ve 2,6 ampersaatlik bataryalı diğerleri nicad ve 1,5 ampersaat (ilanda lion deniyor ama teknik verilerde nicad ???). 36 voltluk olan daha güçlü ve fonksiyonlu profesyonel çalışıyorsanız olabilir amatör için lüks. Paranız ve merakınız fazla ise alın ömür boyu kullanırsınız. 30 yıllık hala çalışır durumda olan matkabım var birkaç kere kömürlerini değiştim markasıda bosch. Torkları yaklaşık aynı. Ağırlık 36 lık olan 3 kg diğerleri 2 kg. Kaba işler için fark etmez ama hassas işler için 1 kg fazlalık zorlar. Amatör olarak kullanacaksanız 14.4 voltluk yeterli bütçenize göre karar vereceksiniz üçüde güzel makineler.
    Selamlar.

allah a çok şükür bütçe var. profesyonel olarak kullanacağım. ben şu anda el ile günde 50-80 kez kılavuz çekiyorum. el ile aşırı yorucu ve zaman alıcı oluyor. yani 36v liğe bile rahat rahat 1300 tl bayılabilirim.
    kılavuz çekmek öyle ahım şahım bir güç istemiyor. sadece 100-150 devir civarı yüksek tork istiyor.

işte benim sormak istediğim. bu üç matkabın 100-150 devirdeki çevirebilme güçleri aynı mıdır ?

(deli olacağım en sonunda hiç durmadan matkap videosu indirmekten, kullanım kılavuzu ezberlemekten :)
    ha birde 36v lik olanda nicad değil liıon pil var. nicad olsa sanırım o cihaz 6-8 kilo falan olurdu :) 14v liklerin bile nicad olanları 4 kiloyu geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsins -- 4 Ağustos 2012; 7:24:56 >

• ayriyetten liion ların şarjları hem daha uzun dayanıyor hem nicad gibi bitmesini beklemeden şarja takabiliyorsun galiba.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

quote:

3 modelde vitesli. 36 volt olan lion pilli ve 2,6 ampersaatlik bataryalı diğerleri nicad ve 1,5 ampersaat (ilanda lion deniyor ama teknik verilerde nicad ???). 36 voltluk olan daha güçlü ve fonksiyonlu profesyonel çalışıyorsanız olabilir amatör için lüks. Paranız ve merakınız fazla ise alın ömür boyu kullanırsınız. 30 yıllık hala çalışır durumda olan matkabım var birkaç kere kömürlerini değiştim markasıda bosch. Torkları yaklaşık aynı. Ağırlık 36 lık olan 3 kg diğerleri 2 kg. Kaba işler için fark etmez ama hassas işler için 1 kg fazlalık zorlar. Amatör olarak kullanacaksanız 14.4 voltluk yeterli bütçenize göre karar vereceksiniz üçüde güzel makineler.
    Selamlar.

allah a çok şükür bütçe var. profesyonel olarak kullanacağım. ben şu anda el ile günde 50-80 kez kılavuz çekiyorum. el ile aşırı yorucu ve zaman alıcı oluyor. yani 36v liğe bile rahat rahat 1300 tl bayılabilirim.
    kılavuz çekmek öyle ahım şahım bir güç istemiyor. sadece 100-150 devir civarı yüksek tork istiyor.

işte benim sormak istediğim. bu üç matkabın 100-150 devirdeki çevirebilme güçleri aynı mıdır ?

(deli olacağım en sonunda hiç durmadan matkap videosu indirmekten, kullanım kılavuzu ezberlemekten :)
    ha birde 36v lik olanda nicad değil liıon pil var. nicad olsa sanırım o cihaz 6-8 kilo falan olurdu :) 14v liklerin bile nicad olanları 4 kiloyu geçiyor.

Yağlamasını yaptıktan sonra kılavuz çekmek için illa 100-150 devire ihtiyacın yok ki. Elle çektiğin kılavuzları kullanacaksan hiç gerek yok hatta. Nasılsa 3 parçalı değil mi, ardarda çeker gidersin.

Ayrıca 40Nm tork ile 12mm bir vida deliği için
    40/10= 4Kgm
    4/0,012 = 333 Kg yükle kılavuz çekebilirsin. Sen böyle bir gücü elle uygulayamazsın. Bu güçte zaten kılavuza aktarılmaz.

Bu hesabı 36v için yaptım. Tabi kılavuz açtığın materyalin sertliği önemli. Yumuşak bir metal olur, kılavuz yapışır kalır matkapla birlikte sen dönersin. Bu üç matkabında torkları çok yüksek. Senin yerinde olsam mağazaya gider, sürekli kılavuz açtığım sıkıntılı malzeme, biraz yağ ve kılavuzla birlikte üçünüde denerdim. Hem kuru hem yağlı. Ben olsam yüksek voltajlı tercih ederdim. Motor daha az yorulduğu için.

• valla teoride nasıl hesaplanır. doğrudur yanlıstır hesabınız bilemiyorum.
    ama bildiğim 40nm yaklaşık 4kg ağırlığa denk gelir.
    ve bu küçücük aletın 333kg çevirmesi için ilahi bir güç gerekir.

aluminyum genelde malzeme diş açtığım malzeme. ayrıca deldikten sonra tek klavuzda dişi açmamız gerekiyor. klavuzlar helisel olduğundan sorun yok. 20 cm lik kol ile hiç zorlanmadan el ile diş açabiliyorum. ama benim 30 nm döndüren matkabım döndüremiyor. o yüzden bu başlığı açtım

yetkili satıcıların elinde bu ürün yok. satın almam lazım. farzedelim döndürmedi. iade almam diyorlar. iki ucu boklu değnek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsins -- 4 Ağustos 2012; 13:52:59 >
  • Peki ağır devir sanayi matkaplarını incediniz mi hiç? devirleri baya düşük ve inanılmaz kuvvetleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Peki ağır devir sanayi matkaplarını incediniz mi hiç? devirleri baya düşük ve inanılmaz kuvvetleri var.

şarjlı ve küçük olması lazım. zaman kazanalım derken iki saat priz ararsak olmaz. eğer makina tipi matkaplardan bahsediyorsanız araç üzerinde işlem yapıyoruz. yani dar yerlerde çalışma ortamı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

Peki ağır devir sanayi matkaplarını incediniz mi hiç? devirleri baya düşük ve inanılmaz kuvvetleri var.

şarjlı ve küçük olması lazım. zaman kazanalım derken iki saat priz ararsak olmaz. eğer makina tipi matkaplardan bahsediyorsanız araç üzerinde işlem yapıyoruz. yani dar yerlerde çalışma ortamı.

Yok, benim bahsettiğim 220 olanlar, ama onların şarjlısı var diye biliyorum, tabi araştırmak lazım
  • bosch GSR 18 VE-2-LI de karar kıldım. siparişini verdim. peşin para diyince 900 tl ye anlaştık bakalım.
    pazartesi gelecekmiş.
    neyse plastik şanzımanı dağılmadan hemen şu benim Bosch GSR 10.8 V LI yi elden çıkarayım.

• Şarjlı matkapla diş açıldığını ilk defa duydum. Ne üzerine iş yapıyorsunuz?
  • Arşimet "bir kaldıraç ve sağlam bir dayanak noktası verin dünyayı yerinden oynatayım" der. 40Nm bir metre çapında bir çubuk takarsanız ucunda 4Kg yük uygulayacak demektir. 12mm mesafede ise bu değer 0,012 ye bölünür.

Hayırlı olsun. Güzel bir seçim. Ağırlık avantajı ve alüminyum için çok güç gerekmemesi güzel.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.