Şimdi Ara

şarjlı matkaplardaki 10v, 14v, 18v, 36v ibareleri ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • diş açma için ekstra bir şarjlı matkap almaktansa, kablolu matkap kullanmak daha iyidir. özellikle sürekli 8 mm ve üstü deliklere diş açacaksan. bu arada diş açmak istediğin deliklere yağ sürmelisin.
  • arkadaşlar ben şu videodakini yapmak istiyorum. adam şarjlı ile yapmış. kabloluya bunu yaptırabilecek olanı alnından öperim.
    Metabo 18v Drill load testing ( thread cutting)

yağ önerinizde ayrı bir güzel. bugüne kadar 20.000 den fazla diş açmış, ufacık şarjlıya 900tl para verebilecek bir kişiye "bu arada diş açmak istediğin deliklere yağ sürmelisin" gibi bir cevap yazmakta ayrı bir profesyonellikmiş.
    biri tutar 40nm 333kg çevirir der. biri tutar 36v lik makinada vites yok der. bir der yağ sürmelisin. pişman oldum sorduğuma soracağıma. bilmiyosan,, yoksa bir fikrin, gerçek hayatta uygulamadaysan moda girmeyin arkadaş. bilgisiz konuşmaktansa hiç konuşmamak daha iyidir arkadaş. sormaz olaydım sorusunuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsins

arkadaşlar ben şu videodakini yapmak istiyorum. adam şarjlı ile yapmış. kabloluya bunu yaptırabilecek olanı alnından öperim.
    Metabo 18v Drill load testing ( thread cutting)

yağ önerinizde ayrı bir güzel. bugüne kadar 20.000 den fazla diş açmış, ufacık şarjlıya 900tl para verebilecek bir kişiye "bu arada diş açmak istediğin deliklere yağ sürmelisin" gibi bir cevap yazmakta ayrı bir profesyonellikmiş.
    biri tutar 40nm 333kg çevirir der. biri tutar 36v lik makinada vites yok der. bir der yağ sürmelisin. pişman oldum sorduğuma soracağıma. bilmiyosan,, yoksa bir fikrin, gerçek hayatta uygulamadaysan moda girmeyin arkadaş. bilgisiz konuşmaktansa hiç konuşmamak daha iyidir arkadaş. sormaz olaydım sorusunuda.

7 yıl önce Bosch' dan şarjlı vidalama almıştım o zaman bayideki adam bana öyle anlatmıştı ki öyleydi de zaten (o zaman) bende size o şekilde söyledim. Daha sonra sen ısrar edince girip baktım yanlışı mı gördüm ve düzelttim.

Başka bir üyenin kesme yağı sürün yazısına kızmışsın adam nerden bilsin senin ne iş yaptığını. Ayrıca o üye forumdaki en bilgili üyelerden biri(dergul), aynı şekilde goçhisarda öyle.

Ufacık bir şarjlıya 900 TL verebilirim gibi bir şey yazmışsın, profesyonel makinanın piyasası o fiyat aralığında yazdığınla ne alakası var bizde veriyoruz aynı parayı.

Size daha önce sordum ne üzerine çalışıyorsunuz diye cevap yazmadınız, biz nerden bilelim sizin neye diş çekeceğinizi. Eğer gerçekten 20.000 diş açtıysanız şarjlı vidalamayla o işin olmayacağınıda bilmeniz gerekirdi. İyi akşamlar dilerim.

• [DHTUBE=merhaba arkadaşlar ]
    [DHTUBE=delirmek üzereyim. o yüzden böyle bir başlık açıyorum. araştırmalarıma rağmen soruma cevap bulamadım. ]
    [DHTUBE=ben hali hazırda bosch GSR 10,8-2-LI Professional kullanıyorum. ]
    [DHTUBE=bu alet ile alüminyuma delik delip, gene bu alet ile ucuna kılavuz takıp daha önce bu aletle deldiğim deliğe diş açıyorum. ]
    [DHTUBE=delmede sorun yok 16mm ye kadar canavar gibi deliyor. ama diş açmada 8mm den sonraki deliklerde gücü yetersiz kalıyor. alet 1. viteste 30nm tork üretmesine rağmen, diş açarken duruyor. mecburen dişi kılavuz kolu takıp el ile açıyorum. aslında çok kolay çevirilebileceği birşey ama çeviremiyor. 2 elimle çok kolay çevirdiğim kılavuzu çeviremiyor. ya hemen şarjı bitiyor. yada ısınıp düzgün çalışmamaya başlıyor. bu arada cihaz yeni. 2-3 aylık falan. yani yetersiz. ]
    [DHTUBE=şimdi ben alüminyuma diş açmak için, ucuna kılavuz takıp düşük devirde en güçlü çevirebilecek matkabı arıyorum. benim matkabım 10.8v matkabım 30nm güç vermesine rağmen yetersiz kaldı. ]
    [DHTUBE=bulduğum alternatifler ise şunlar ]
    [DHTUBE=bosch GSR 14,4 VE-2-LI Professional ]
    [DHTUBE=bosch GSR 18 VE-2-LI Professional ]
    [DHTUBE=bosch GSR 36 V-LI Professional ]
    [DHTUBE=anlamadığım bu üç matkabında 1. vites güçleri 80nm denmiş. ama biri 14v diğeri 18v diğeri 36v. ]
    [DHTUBE=sizce hangisi daha güçlüdür ? yada nedir bu aralarında fiyat olarak 400 tl fark ettirecek ? yada pil ömrümüdür bu v olayı ? ]

Yıl olmuş 2015 ama :)) sanırım sizin için çok iyi bir çözüm olabilecek akülü cihaz tavsiye edebilirim.
    İmpact driver diye geçiyor, aynı zamanda türkçe de somun sıkma olarak..
    Videolarını seyrettim, çalışma prensibi olarak normalde kalas'a sıkılan vida bildiğim klasik aletler kalas sıkı tutulmadığı anda uyguladığı basınç nedeniyle kalas'ı döndürme potansiyalini yaratırken tavsiye ettiğim impact driver çalışırken oluşturduğu sanırım vibrasyon nedeniyle çok çok daha rahat ve zorlanmadan işi yapıyor olması.
    Umduğum neticeyi alırsanız bana çok dua edeceksiniz gibi geliyor.

• Bende dewalt var. Lokma takıp Civata sıkıyorum. Bosch lara verilen paraya yazık bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Bende dewalt var. Lokma takıp Civata sıkıyorum. Bosch lara verilen paraya yazık bence

Bende de çeşitli birçok mavi seri Bosch var ve çok uzun zamandır, çok farklı zorluk koşullarında, çok farklı işlerde "tık" demeden kullandım.

Şahsen siz nasıl ki Boshlara verilen paralara şaşıyorsunuz aynı şekilde bende Bosch mavi seri varken neden Dewalt alırlar veya Bosch yeşil seri varken neden Black&Decker alırlar anlamıyorum.

"Ustaların vardır bir bildiği" demek lazım geliyor bence ...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.