Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.705
Cevap
368
Favori
1.960.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk önce AT-1188 den bahsedeyim. Normal de Sadece Ni-CD pilleri şarjı için imal edilmiş bir cihazdır ve çok eskidir. Ellerinde kaldığı için spot piyasada 4.68 YTL' ye bile bulabilirsiniz. Bazı uyanıklar Aletin Üzerindeki Ni-CD yazısını silip Ni-CD/NiMH yazısını ilave etmişler. Onunda linkini verdim. Bu ülkede sahtekar mı ararsın, Tümenle.

elektrospot.com
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı!
    http://elektrospot.com/ticaret/index.php?act=viewProd&productId=6280

Bu da sahtesi:

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Bu da Kutusu: Üstünde ne yazıyor? Ni-CD, İçinden çıkan ise üsteki fotografta.

Gp ye baktım kesinlikle pahalı,
    Varta ise ŞOK mağazalarında yaklaşık bir ay önce yanında 4 ad. 1400 mAh pille 9.90 YTL'ye kapış kapış satılan cihaz.İlk satışa sürdüklerinde tam 29.90 YTL ye satmaya kalktılar....YORUM SİZİN.... Ben yaparsam AYIP Kaçar. Hele hele bu yaştan sonra....
    quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

Haklısın cihazlar hakkında daha açıklayıcı bilgi vermem gerekirdi...
    GP:
    www.hs.com.tr
    http://www.hs.com.tr/urun_detayi.asp?urunkodu=GP.PB.TRV.2500.01

VARTA:
    GP'yi fotoğrafçıda 50 ytl'ye bıraktı. Varta teknosa'da 49 ytl araç kiti yok içinde 2500 lük 4 pil var 2-4 saatte şarz ediyor. GP 2-5 saatte şarj ediyor.
    Ancak her ikisininde deşarj olayını tam olarak öğrenemedim. Galiba her ikisinde de bu özellik yok. Bir dükkan sahibi buna gerek olmadığını lityum pilleri yarım bile şarj edebileceğimi söyledi haliyle inanmadım.
    Herneyse Ataba olayını ilk defa bu formdan arkadaşların sayesinde öğrendim. Ancak bir türlü bulunduğum şehirde çok övülen 998 veya 908 modelini bulamadım. İnternette de satışını göremedim. Burada 308 ve 1188 modelleri var her ikisininde fiyatı 6 ytl civarında. Özellikle 1188 modeli 908 veya 998 den daha mı üsten bilimiyorum. Cihaz bana çok basit geldi üzerinde deşarj düğmeside yok. Ayrıca arızalı pilleri buluyormu akım kesiyormu onu da bilmiyorum. Çin malı yazıyordu üzerinde. Birde kipa'da 4 tane 2500'lük Gema pili 8 ytl'ye satıyorlar. Kafama yattı en sonunda ucuz bir kompozisyon yapmayı düşünüyorum. Özellikle bu Ataba 1188 modeli hakkında bilgin varmı?..

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

En azından fotograf veya kod numarası vermezseniz kimse yardımcı olamaz. ÖZELLİKLE GP' NİN O KADAR ÇOK ŞARJ CİHAZI VAR Kİ.....Hepside kılıfı değiştirilmiş ama aslında tamamı 3-4 farklı cihaz o kadar. Varta için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Şu ana kadar benim, gelişmişlik ve işlevsellik açısından 4-5 şarj cihazı gördüm AT-998/908 az biraz 508 ve xPRESS-700 ve hepsini de alıp kullandım. GP' nin de belki 508 veya x-PRESS 700 çapında makineleri vardır ama bana pilleriyle de olsa GP çok pahalı geldiğinden almadım da incelemedim de.
    Mantıksal olarak şöyle bir mantık yürütün. Varatlar için kapasitesine göre 5-6 YTL pil başına fiyat. Diğerleri içinde yine kapasitelerine göre ve aradan sıyrılan markalar için 3-5YTL fiyat düşünün. Örneğin sizin sorduğunuzda mantık şu olacak....
    4x4YTL piller= 16 YTL 50-16=34 YTL Şarj cihazı. ATABA AT-998=22.5-25 YTL ki bu cihaz benim için A sınıfı özelliklerine göre. Diğerleri de AT308-408=7-8 YTL, AT-508=10 YTL, AT-908=12-15 YTL. O halde sizin konu ettiğiniz şarj cihazı baya pahalı. Tahminen şarj cihazı 508-908 den birine yakın olabilir. Bu da 10-15 YTL' lik bir cihaz demektir. GP olması cihaza BONCUK KONDURMUYOR HATTA VARTA-SONY bile olsa hepsi FASON ÇİN malı, sonuçta alet şarj yapacak. Pil olsa anlarım.
    quote:

Arkadaşlar GP'nin araç kitli 4 tane 2500'lük pili olan makinesini 50 ytl ye bıraktılar. Bu aletin deşarj özelliğinin olup olmadığını bilen var mı? Satıcı tatmin edici bir cevap veremedi...
    Aynı şekilde teknosa'da da vartanın şarj cihazını gördüm. Onun üzerinde de açıklayıcı bir bilgi yazmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Nisan 2007; 1:18:54 >
  • Eeee biz bu durumda Canon A630 için napcaz, içinden çıkan piller yakında bitecek yahuu.
  • İzmir'e gitme imkanınız varsa, Hatırladığım Hatay'da ve Konak'ta bu şarj cihazlarını satanlar vardı bazı arkadaşlar İzmirliler konu etmişti hatırladığım. Yeri değişmediyse elktronikçilerin bulunduğu yer Hatay. Ancak sonuçta masraf yapacağınız için GP'nin maliyetini de hayli geçer. Evet A serisi pil canavarı Ben 103 fotograf çekebilmiştim A620 ile. Varta 2500mA ile 400'ü geçtim hala bitmedi....Biraz araştırınca Aşağıdaki linki buldum Ve siteyi araştırısanız 2 ayrı yerde satış mağazaları da varmış AT-998 30 YTL demişler. Telefonla irtibat kurup istetebilirsiniz...
    elektrospot.com
    http://elektrospot.com/ticaret/index.php?act=viewCat&catId=37

quote:

Eeee biz bu durumda Canon A630 için napcaz, içinden çıkan piller yakında bitecek yahuu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Nisan 2007; 9:40:53 >
  • Sn. bipekkan
    verdiğiniz bilgilere, paylaşımcı ve yardımcı ruhunuza, samimiyetinize hayran kaldım.
    Çok teşekkür ederim. Bir hayli bilgilendim.
    Bu yakınlarda bozulan scannerim için yardımınızı istemeyi düşünüyorum.
    Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

Dip Not:
    (bu topiği okuduktan sonra 150-200 tane GP 2500 şarzlı pil ve ataba 998 alıp herşeyimi bunlarla çalıştırmayı düşündüm :)
  • Teveccühünüze teşekkürler, ancak GP' de de takılı kalmayın 2-3 ay öncesine kadar bende Fiyat /Performans oranı en iyi pil diyordum. Biraz talep olunca malum tüm ticari kurallar tersine işlemeye başlar ülkemizde, Hem kaliteyi düşürür hemde fiyatı utanmadan sıkılmadan Varta panosonic seviyelerine çıkartmaya başlarız. ben de sürekli alternatif arayışı içindeyim. Kanımca şu sıralar GP 2700 mAh pile 5 YTL verene kadar Varta 2500 mA için 5.5-6 YTL vermek daha mantıklı geliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: zaymins

Sn. bipekkan
    verdiğiniz bilgilere, paylaşımcı ve yardımcı ruhunuza, samimiyetinize hayran kaldım.
    Çok teşekkür ederim. Bir hayli bilgilendim.
    Bu yakınlarda bozulan scannerim için yardımınızı istemeyi düşünüyorum.
    Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

Dip Not:
    (bu topiği okuduktan sonra 150-200 tane GP 2500 şarzlı pil ve ataba 998 alıp herşeyimi bunlarla çalıştırmayı düşündüm :)
  • Benim 2700lük GPler A610 ile ortalama 500 çekim yaptılar diyebilirim.
    Şu ana kadar iki defa boşaldılar ve üç defa şarj ettim. Belki biraz daha açılırlar.
    Ambalajlarını bipekkanın koyduğu resimlerdekinden biraz farklıydı.
  • slm arkadaşlar şimdi yedek pil almayı düşünüyorum piyasada uygun ve dayanıklı hangi pili tavsiye eddersiniz
  • Yaklaşık verdiğiniz çekim adedi doğrudur. Flaşlı çekimleriniz arttıkça azalacaktır.yada tersi.
    quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Benim 2700lük GPler A610 ile ortalama 500 çekim yaptılar diyebilirim.
    Şu ana kadar iki defa boşaldılar ve üç defa şarj ettim. Belki biraz daha açılırlar.
    Ambalajlarını bipekkanın koyduğu resimlerdekinden biraz farklıydı.

• Yavaş yavaş bu Ataba At-998 e Antipati duymaya başladım:
    Çalışma mantığı çok güzel ancak çok dandik bir imalatı var. Kalitesiz malzeme ve işçilik ahenkle dansediyor. Adamlar Cihazın üzerine Kırmızı ile Fast Charge yazmayı bile unutmuşlar

Evde kablo kokusu vardı birde baktım ki benim şarj cihazından geliyor insanın eline yakıyor, ama pillerin sıcaklığı normaldi. Bi iki kere daha deneyim olmadı değiştirelim.
  • Ucuz diye Uniross'un şarjlı pil setini aldım.
    Paket içeriği 2100 Mah*4 - 750 mah*4 + şarj aleti=25 ytl
    ama o da dolana kadar adamı canından bezdiriyor.

• HongKong sokaklarında 1.5 $ ' a satılan bir cihazdan Pioneer Kalitesi beklerseniz yandınız. Aynı konu benimde karşılaştığım bir olay ve bu ısınma konusu ile ilgili olarak bazı tavsiyelerim olmuştu. Bunlara biraz dikkat ederseniz, pillerinizde de ısınmada olmuyorsa bu ısınmayı kolayca halledersiniz. Unutmayın sonuçta alet toplamda gerektiğinde 1500 mA basıyor. Bu akımı karşılayabilen ve aynı özellikleri de karşılayan bir şarj cihazı bulabilirseniz hemen alalım, tipsizliğine bende KIL oluyorum, ama ne çare?
    Benim aldığım 3 cihazda da FAST CHARGE yazıyor. Topiğin başlarında verdiğim fotograflara göz atarsanız göreceksiniz. Haydi oradan alıntı yapayım da, aramayın....

quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Yavaş yavaş bu Ataba At-998 e Antipati duymaya başladım:
    Çalışma mantığı çok güzel ancak çok dandik bir imalatı var. Kalitesiz malzeme ve işçilik ahenkle dansediyor. Adamlar Cihazın üzerine Kırmızı ile Fast Charge yazmayı bile unutmuşlar

Evde kablo kokusu vardı birde baktım ki benim şarj cihazından geliyor insanın eline yakıyor, ama pillerin sıcaklığı normaldi. Bi iki kere daha deneyim olmadı değiştirelim.
  • Hiç bezmeyin, Pilleriniz için bu durum daha sağlıklı. Bu durum problem olyorsa bir takım yedekli kullanın. Yedekler boşalana kadar diğeri dolmuş olur. Şahsen ben böyle yapıyorum....
    quote:

Orjinalden alıntı: diamondmonster

Ucuz diye Uniross'un şarjlı pil setini aldım.
    Paket içeriği 2100 Mah*4 - 750 mah*4 + şarj aleti=25 ytl
    ama o da dolana kadar adamı canından bezdiriyor.

• GP 2700 MAH pil tekno sa da 12 ytl sizce nasıl performas acısından iyimidir kullanan varmı bu pili benim samsun s630 makineye kullancam ??
  • 1-Piyasada daha ucuz bu piller örneğin Ankara Ulus civarında 2'si 6.50 YTL 4 tanesi 13 YTL
    2-İlla Gp alacağım diyorsanız Made in Singapur yazanları alın Çin malı yazanlardan uzak durun
    3-2700 almayın 2600 yada 2500 mAh lıklardan alın.
    4-GP tavsiye etmiyoruz Îmkanınız varsa Varta alın Özellikle arkasında Made in japan yazan 2500 lük Foto Serisi olanlar var tavsiye edirim. Zaten bu konunun duayeni bipekkan da onu tavsiye ediyor. Ben 16 tane aldım yakın bir zamanda

5-Forumu oku

quote:

Orjinalden alıntı: kad_kad

GP 2700 MAH pil tekno sa da 12 ytl sizce nasıl performas acısından iyimidir kullanan varmı bu pili benim samsun s630 makineye kullancam ??

• bende de fast charge yazısı var,ama olmasa da önemli değil,gerçekten aletin malzeme ve işcilik kalitesi vasatın altında ama eğer ürün randımanlı çalışıyor ve çalışacaksa yaptığı iş mükemmel,bu fiyata bu özellikde kaliteli bir ürün -marka- mümkün değil,bence işlevsel olarak parasını sonuna kadar hakediyor.

quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Yavaş yavaş bu Ataba At-998 e Antipati duymaya başladım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 9 Nisan 2007; 11:31:03 >
  • ATABA AT-998'i ben de buradaki arkadaşların tavsiyesiyle aldım. Ama tipi şöyle işçiliği böyle diye hiç düşünmedim. Ne de olsa Çin Malı... Tipi de çok güzel, otomobile benziyor. Bir de bu aleti süs eşyası gibi vitrine mi koyacağız, tipi olsa ne olur olmasa ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali_Nazik -- 9 Nisan 2007; 8:18:43 >
  • Otomobile benzetmek hiç te aklıma gelmemişti, Hakikaten yandan bakınca yarış arabasını andırıyor. Bozulursa yanlarına 4 tekerek koyup vitrine koysam harika olur. Öğleden sonra veveplayacağım atlamışım....
    quote:

Orjinalden alıntı: Ali_Nazik

ATABA AT-998'i ben de buradaki arkadaşların tavsiyesiyle aldım. Ama tipi şöyle işçiliği böyle diye hiç düşünmedim. Ne de olsa Çin Malı... Tipi de çok güzel, otomobile benziyor. Bir de bu aleti süs eşyası gibi vitrine mi koyacağız, tipi olsa ne olur olmasa ne olur?
  • @kad_kad,
    Bu fiyata FAHİŞ bir fiyat, ki Rahatlıkla VARTA DURACELL alabilirsiniz. Bu tip ve sanal mağazalar insanı çok güzel törpülüyorlar. İstanbul' dasınız. Karaköy' den, Bankalar cd, Necatibey cd. de ve Hayyam' dan çok istifadeli fiyatlara bu veya diğer markaları alabilirsiniz ve dikkat edeceğiniz hususlara "hastax" arkadaşımız dikkatinizi çekmiş.....
    quote:

Orjinalden alıntı: kad_kad

GP 2700 MAH pil tekno sa da 12 ytl sizce nasıl performas acısından iyimidir kullanan varmı bu pili benim samsun s630 makineye kullancam ??
  • burada hiç uniross'un hybrio pillerini deneyen oldu mu? bimeks'de 2100 mah'lık 4'ü 16 ytl'ye satılıyordu. iddası da yanlış hatırlamıyorsam pil dolduktan sonra 12 ay hiç kullanılmasa bile %80 dolu olacağı idi.
  • sony nin çok iyi
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.