Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (886. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.724
Cevap
369
Favori
1.963.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 883884885886887
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ederim. Benim elimdeki Duracell 2400 ler de japondu. Onlar da iyi sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt

evet aynı fabrikadan çıkmadır.

• Arkadaşlar selamlar. Ben yıllardır Xtar VC4 kullanıyorum. Yeni bir şey fark ettim. Pillerim dün doldu 1100 Mah ile ama halbuki piller 2600 mah. Sonra tekrar taktım 150 aldı yeşil oldu. Sonra tekrar taktım 200 aldı yeşil oldu. Sonra gene taktım 70 aldı yeşil oldu. Piller sürekli şarj olmaya devam ediyor.

Cihazım mı bozuldu acaba? Ya da eskiden de böyle miydi acaba bilmiyorum. Ben hep yeşil ışık görünce pilleri çıkardım. Şuan gene taktım aynı pilleri hala şarj oluyorlar.

• shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Piller, özellikle Ni-mh piller depoya akaryakıt doldurur gibi yada damacanaya su doldurur gibi şarj olduğu voltajda öyle kalmaz.

Ayrıca şarj ederken pil kapasitesinden fazla akım harcanır, belli bir yüzdesi sıcaklık ve iç direnç ile şarja dönüşmeden kayıp olur. Pil kapasitesi dejarj özellikli, cihazlarla ölçülür, tabiki pil şarjı için harcanan akım ile de kabaca bir kapasite ç yada pil sağlığı hakkında fikir verebilir.

Ni-mh pillerde şarjı 1.52V gibi keser ama birkaç saat içinde 1.38V lara birkaç gün sonra 1.33V a düşer ve Eneloop 2100 kez şarjlı piller gibi olanları(IKEA Ladda AA 1900mah/AAA 750mah) 10-15 yıl bu değerlerde kalır.

Li-ion pillerde voltaj daha stabildir 4.2V da şarjı kesince 4.1-4.15 gibi uzun süre kalabilir. Şarj cihazına göre değişir ama bazı şarj cihazları tekrar 4-4.1V a düşmeden şarja başlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 24 Şubat 2025; 11:40:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt

Üstad şimdi çok daha iyi anladım teşekkür ederim. Sürekli şarj olan piller ni-mh tı dediğin gibi. Daha sonra li-ion 18650 pilleri deneyince farkı anladım hemen.

Ni-mh pilleri hep Gp aldım. 30 civarı gp 10 civarı Duracell var evde.

O halde yeşil olduğunu görüp makina dan çektiğimde piller gerçekten dolmuş oluyor. Boşuna zorlamama gerek kalmıyor anladığım kadarıyla.

Çok güzel anlattın. Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim.

• GP RECYKO B411 model şarj makinesi ve yanında 4 adet 2600 mah pil ile bu cihazı aldım.

cihazın üzerinde 1 amperlik bir güç falan yazmış laptop pc usb si ile şarjı güvenle olur yazmış. bende oradan şarj ettim geldiğinde bugün tekrar bir şarj ettim aradan bi 20 gün falan geçti

bende razer hyperspeed basilisk v3 mouse var pilli kablosuz bu mouse içinden energizer max aa pil çıkmıştı kendi pili ve takınca %100 dolu olarak mouse programı gösterdi zamanla işte kullana kullana

bugün bitti neredeyse 1 ay falan gitti. şimdi bu şarj makinesinin dolu dediği pilleri (şarj ettim tekrar tam olsun diye) bu mouse a taktım bir tanesini %85 dedi bir başkası %84 dedi.

şimdi bu cihaz mı tam şarj etmedi yoksa yapmam gereken bir şey mi var? pillerde bir deformasyon v.s yok? acaba hiç boşalmadığı için mi oldu? bilen biri yardım ederse sevinirim. adi mi piller veya makina

marka? programın pek yanlış göstereceğini sanmıyorum ama size danışmak istedim.

şok tan aldığım meganit isimli pili taktım %98 verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 10 Mart 2025; 3:32:16 >
  • NOT: mouse ile 30 dk falan oyunda oynadım %86 dan %81 e geldi şarj ya bu piller sorunlu ya makine tam şarj etmiyor anlamadım gitti? yeni yani ilk defa kullandım ya. aldığımda hemen kullanmadım ama ilk gün şarj ettim dediği gibi tam ışıklar yanana kadar. sonra kenara koydum 20 gün sonra falan tekrar yaptım sonra 1 ay kullanmadım ondan sonra yine kullanmadan önce şarj ettim bugün yani.

• Hellmonger kullanıcısına yanıt
    Tek kullanımlık piller, yani alkalin ve çinko karbon pilleri aldığınızda voltajı 1.55-1.59V olur. Ni-mh şarjlı pillerin voltajı, şarj cihazı 1.5-1.52V da şarjı kesse de şarjdan çıkarınca 1.4-1.45V olur ve hiç kullanılmasa bile gün içinde 1.35V larda sabitlenir.

Ni-mh bataryaların çoğunun üzerinde 1.2V yazar zaten dikkat ederseniz. Mouse yada cihazınınız neyse, şarjlı pile göre tasarlanmadıysa şarjlı pil ile full şarj göstermemesi normal yani.

hocam anlamadım vallahi. pili sabaha kadar şarja taktım öyle bıraktım %90 gösterdi bu sefer. 1-2 saat kullandım %78 olmuş. aşırı hızlı bitiyor yani anlamadım gerçekten. kendi sitesinde 2-3 kez boşalıp

dolunca performansı gelir demiş. doğrumu bilmiyorum. cihazın şarj makinesi 4-8 saatte 4 adet 2600 mah pil şarj olur diyor. fakat pilin üzerinde 16 saat diyor at 260ma diyor. bilemedim gitti. ama şu an

sanırım ya piller kötü yada anlamadım bir led fener var ona takıp boşaltıp tekrar doldurmayı düşünüyorum. yani ben pil derdinden kurtulayım dedim ama sanırım bu yatırım çöp oldu.

mouse içinde 1.5 90ma diye yazı var

pil ise dediğiniz gibi 1.2v

sanırım pek mouse için de uygun olmayabilir bu durum çalışıyor ama dediğim gibi çabuk bitiyor görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 10 Mart 2025; 16:3:55 >
  • Dostlar benim fiyat performans aralığında ince pil ve kalem pilleri şarj edebilen şarj aleti ve yanında da AAA şarjlı pil ihtiyacım var
    Lütfen yardımcu olurmusunuz link vs varsa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • chuckchucky kullanıcısına yanıt
    www.ikea.com.tr
    LADDA yeşil-beyaz HR03 AAA 1.2V şarj edilebilir pil - 90509819 | IKEA
    https://www.ikea.com.tr/urun/ladda-yesil-beyaz-hr03-aaa-1-2v-sarj-edilebilir-pil-90509819

www.ikea.com.tr
    STENKOL/LADDA yeşil-beyaz şarj edilebilir pil ve pil şarj cihazı - 89419626 | IKEA
    https://www.ikea.com.tr/urun/stenkol-ladda-yesil-beyaz-sarj-edilebilir-pil-ve-pil-sarj-cihazi-89419626

www.ikea.com.tr
    STENKOL yeşil-beyaz pil şarj aleti - 90496954 | IKEA
    https://www.ikea.com.tr/urun/stenkol-yesil-beyaz-pil-sarj-aleti-90496954

Bulunduğu yerde IKEA varsa Türkiye'de en fiyat performans şarjlı piller bunlar.

Şarj cihazının zaman göre değil pil dolunca şarjı kesmesi, mümkünse pilleri 2li yada 4 lü değil tekli şarj edebilmesi önemli. 6 yıldır şarj cihazı piyasasını takip etmiyorum, fiyatı uçuk olmayan bu özellikte şarj cihazı var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 10 Mart 2025; 17:3:20 >
    Pillerde yada şarj cihazında sorun olmayabilir.
    Yüksek kapasiteli piller kısa ömürlüdür, şarjını uzun süre koruyamaz 2000mah üstü, 2400-2500-2700mah piller gibi. Demek istediğim alkalin pilin %50-60 doluluk oranı şarjlı pilin %90-100 doluluk oranındaki voltajına eşittir. Mesela koldan ölçüm yapan tansiyon aletleri 4xAA pille çalışır, 1.3V altına düşünce pil zayıf uyarısı verir, bu değer şarjlı pilin şarj edildikten 1 gün sonraki değerine yakındır, birkaç gn yada 3-4 kullanımda zayıf pil uyarısı verir.

Birkaç mesaj üstte yazdım, Ni-mh piller depoya yakıt doldurur gibi, şişeye su doldurur gibi doldurulup aynı seviye kalmaz. Cep telefonu dahil 3.7V Li-ion bataryalar dolunca 4.1-4.2 %95-%100 seviye uzun süre voktajını korur. Ni-mh şarjlı piller ise 1.5V da şarjdan çıkarıp çıkarınca birkaç saatte 1.4V, ertesi gün 1.33-1.36V a düşer. Çünkü pilin kimyasal yapısı 1.2V dur.

Resimdeki gibi bir cihazı yada en kötü multimetre olmadan net bir kapasite voltaj belirlemek, pil sağlığını, kalitesini ölçmek mümkün değil.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 10 Mart 2025; 17:20:45 >
    Malesef ikea yok online da kalmamış

Evet online satışa açılanlar hemen bitiyor, zaten kargo ücreti bayağı pahalıydı, 190-240TL gibi birşeydi. O yüzden bulunduğunuz şehirde mağazası yada sipariş noktası varsa diye belirttim.

Çok teşekkür ediyorum umarım yakalayabilirim🙏

Başka önerisi olan varmı arkadaşlar?

hocam o zaman şöyle sorayım size. 1.5 volt olan alkaline gibi bir pil var mı şarj edilebilen yani? duracell baktım tek çeşit pili var 1.2 volt. varta baktım 1.2 hepsi herhalde 1.2 volt yani anlamadığım için

pilden cahilliğimi mazur görün sanırım ni-mh piller oluyor sadece onlarda böyle sistemi. kısaca ben varsa düz 1.5 olan pil var mı şarjlı onu sormak istedim yoksa bu çabaya hiç girmeyeceğim

varta longlife max power alacağım sanırım en güçlü alkaline pil. energizer max var birde sizce en güçlü ve uzun giden alkaline 1.5 olan şarjsız pil hangi marka?

not: birde hiç araştırmamıştım işte bir şeyi araştırmadan almamak lazımmış pil bile olsa  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey  bu şarh edilebilir piller daha ağırmış mouse için önemli tabi 31 gram alkaline 23.8 gram bu bile önemli aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 10 Mart 2025; 23:25:1 >
    Hangi marka olursa olsun Ni-Mh şarjlı piller 1.2V olur Malesef.

Çinlilerin alkalin pile eşdeğer voltajlı 1.6V Ni-Zn şarjlı pil denemeleri vardı 10-15 yıl önce başarılı olsaydı şimdi Ni-Mh bataryaların yerini almış olurdu.

AliExpress'te az önce şunu buldum:
    1.399,45TL | 8 adet PKCELL 1.6V AA NI-ZN pil 2500mWh 2A aa şarj edilebilir piller ve 1 adet NI-ZN pil şarj cihazı AA AAA pil için

Japonlar yada büyük markalar üretmedikçe bunların hiçbiri alınmaz.

AliExpress'te az önce şunu buldum:
    836,96TL | AA lityum pil 35003500oyuncak KTV pil 1.5V sabit voltaj hızlı şarj USB şarj edilebilir pil 14500 pil

İndirimde bulursan tabiki, Varta yada Fujitsu, Panasonic gibi markaların alkalin pillerini alabilirsin, stok yapabilirsin ama indirim yoksa BİM'in pillerini al geç bence. Duracell ve Migros Forever pillerinin aktığını çok gördüm, BİM'in Power-B mi neyse pillerinin aktığını görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 10 Mart 2025; 23:53:32 >
  • Aliexpressden AAA pil ve şarj aleti siparişi veren memnun olan varmıdır

• Aliexpress gibi yerlerden alışveriş yaparken dikkatli olmak lazım. Şarjlı Piller Hakkında Her Şey 

%60 vergi ile hiç cazip değil artık, aynı yada benzer ürünler Türkiye'de var. Ayrıca normalde akü, batarya, pil grubu ürünlerin gümrükten geçmesi yasak, Li-ion pillerden bu daha sıkı uygulanıyor.

• 
Sayfa: önceki 883884885886887
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.