Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.686
Cevap
366
Favori
1.957.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet hocam aynı aletden bahsediyoruz,x-press 700,bu dedection Vmax DeltaV ile atabalardaki delta v sensörünün tam olarak farkları nedir? demekki,bu alet 508 in gerisinde bir alet, birde refresh olayını gözardı edersek,908 daha hızlı bir alet 850 mA, 508, 500mA,ikisinin arasında bir fark veya kalite farkı var mıdır?

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Büyük bir pardon, Evet varmış ama dediğim gibi sadece "Dedection Vmax DeltaV" Delta V (ile) max. Gerilim algılama, yani Ni-Cd ve NiMH için şarj gerilimini tespit için kullanılıyor. Bendeki sorunlu pilde ise 2 dk da yeşil ışık yanmıştı... ! Tabi aynı Modelden mi bahsediyoruz. XPress-700 bendeki...
    quote:

Orjinalden alıntı: uskan

anladım hocam da ambalajında verilen kartondaki ve ambalaj içerisindeki değişik dillerde yazılı kullanım klavuzunda (Türkçede mevcut) böyle bir bilgi var ayrıca gerçekden sorunlu bir pilde kırmızı şarz ışığı yanıp sönmeye başlamıştıda.
    Ayrıca,aynı klavuzun altında delta v sensöründen ve simgesinden bahsediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 3 Nisan 2007; 22:44:29 >
  • Bugün 2 arkadaşa daha Canon A630 aldık tabi doğal olarak bunların yanına 2 takım ATABA at-998 şarz cihızı ve Varta 2500mAh pil yakışıkır. Yarın TÜFEKÇİ nin bi çayını içiyim tabi ısmarlarsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.t.s. -- 4 Nisan 2007; 18:49:50 >
  • Verdiğin linki yeni farkettim. Bendeki prospektüste bunlar yazmıyor. Pes valla. Eğer ben farkında değilsem ve bendekinde de varsa bu alet deşarj özelliği hariç 908'e yakın bir alet olur. ve 30 YTL' ye de iyi kabul edilebilir. Delta V aynı gröevleri yapıyor her 2 cihazda da... Akımlar arası fark Transformatörden fark ediyor. UNIROSS'un kinin gücü 3 Watt kadar (yazdığına bakarsan 6 Watt), Ataba' nınki daha dürüst yazmış 12Watt diyor ama sekonder için 6VA demiş ki doğrudur, Yaklaşık 6 Watt....Yani aralarında b-neredeyse güç açısından 2 misli fark var.
    quote:

Orjinalden alıntı: uskan

evet hocam aynı aletden bahsediyoruz,x-press 700,bu dedection Vmax DeltaV ile atabalardaki delta v sensörünün tam olarak farkları nedir? demekki,bu alet 508 in gerisinde bir alet, birde refresh olayını gözardı edersek,908 daha hızlı bir alet 850 mA, 508, 500mA,ikisinin arasında bir fark veya kalite farkı var mıdır?
    ...............
    anladım hocam da ambalajında verilen kartondaki ve ambalaj içerisindeki değişik dillerde yazılı kullanım klavuzunda (Türkçede mevcut) böyle bir bilgi var ayrıca gerçekden sorunlu bir pilde kırmızı şarz ışığı yanıp sönmeye başlamıştıda.
    Ayrıca,aynı klavuzun altında delta v sensöründen ve simgesinden bahsediyor.
  • Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Mahsuru yoksa nereden ve kaça aldınız?
    quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Bugün 2 arkadaşa daha Canon A630 aldık tabi doğal olarak bunların yanına 2 takım ATABA at-998 şarz cihızı ve Varta 2500mAh pil yakışıkır. Yarın TÜFEKÇİ nin bi çayını içiyim tabi ısmarlarsa
  • Size sürekli konu ettiğim doğrudan 220Volt beslemeli şarj cihazlarından. Pillere diyeceğim yok ama şarj cihazı bana göre riskli. Dikkatli kullanılması gerekir....
    quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

Arkadaşlar şu alet nasıl?...

• gerçekten ilginç hocam, dediğim gibi her dilden aynı bilgileri veren bu arada türkçe bölümüde olan aslında tek parça olan katlanmış vaziyetteki kullanım klavuzunda bu bilgiler var.teknik özellikler bölümündede,adaptör bilgilerinin sonunda, şarz cihazı elektronik AAB04621,şarz akımı,AA için 700 mA/AAA için 350 mA,Vmax tespiti,-(Delta)V tespiti,güvenlik zamanlayıcısı.şeklinde bitiyor.
  • bipekkan abi benim makina ile toplam 3 adet a630 almış olduk ben
    505 ytl makina + 1 gb sd kart
    diğer arkadaşlar
    520 ytl + 2 gb sd kart aldılar. İlk ben aldığım için diğerlerine göre 15 ytl civarı zararlıyım 4 ncü müşteri götürürsem sd kart hediye istiycem artıkın.

Abi seni mi götürsem 4 ncü müşteri nasıl olur, gerçi yenge ye yanılmıyorsam620 almışsınız

ANKAMALL Bimeks den
  • Sağ ol Hastax, bi eve bi CANON yeter..... Tripot Fotoya hiç uğradınız mı Kızılay' da, burası Canon Ankara yetkili satıcısıd a, Yarın polarize 58 mm filtre için gideceğim bir 630 fiyatı sorayım...
    quote:

bipekkan abi benim makina ile toplam 3 adet a630 almış olduk ben
    505 ytl makina + 1 gb sd kart
    diğer arkadaşlar
    520 ytl + 2 gb sd kart aldılar. İlk ben aldığım için diğerlerine göre 15 ytl civarı zararlıyım 4 ncü müşteri götürürsem sd kart hediye istiycem artıkın.

Abi seni mi götürsem 4 ncü müşteri nasıl olur, gerçi yenge ye yanılmıyorsam620 almışsınız

ANKAMALL Bimeks den
  • bipekkan üstad, benim ataba 998 yeni aldım sony 2500 mah pillerden birine önce bozuk kardeşim bunu istemiyorum dedi sonraki gün ise deşarj edip deniyeyim dedim 12 saat filan sürdü toplam ama güzel güzel şarj etti bu sefer:) benim atabam mı kaprisli yoksa ben mi hata yapıyorum? (bu arada sayfaları doğru dürüst okumayıp yeni aldığım bütün pilleri deşarj etmeden şarj ettim bir güzel:) teşekkür ederim yardımların için.
  • Capristen değil, Varta 2500 mA ler sayesinde bende yeni farkettim bir arkadaşımız sayesinde. Pillere form şarjı verilmemiş veya çok uzun süre yatıp, kimyasal reaksiyonu tamamen durmuş pillerde cihaz böyle davranıyor. Büyük bir ihtimalle cihazın devrelerini tasarlayanlar da bunu bilmiyor olabilirler. Bunu ben biraz da sivilce yok etmek için tasarlanmış ilacın deri kanserine de iyi gelmesine benzetirim (Çok UÇ bir örnek oldu ama elektronik bu, bezen sonuçları da ilaveli olabilir) Cİhaz böyle bir durumla karşılaştığında çok kısa sürede şarj etmiş gösteriyor (Dikkat edin hatalı pil uyarısı vermiyor) deşarj düğmesine basar ve tekrar otomatik şarja geçince pilin özelliklerine göre 4-16 saat arasında normal şarjını tamamlıyor. Veya bir 10 dk kadar bekleyip tekrar şarja bağlarsanız, piller normal şarjlarını tamamlıyor. Benim anladığım alet ilk önce form şarjını yapıp kullanılır hale getiriyor sonra gerçek şarjı başlatıyor. Sizin piliniz eğer hatalı pil uyarısı verdi ise çok uzun süre yatıp özelliğini yitirmiş bir pil olabilir. Bu durumda genellikle pili geri getirmek te mümkün olamaz. (Köpürme, içten kısa devre olma nedeni ile) Bu durum çok hafifse ve yeni başlamışsa yüksek akım nedeni ile bu kısa devre yok olabilir ve pili tekrar canlandırmak mümkündür. Sizin anlatımınızdan bu pilin aynı ambalaj içinde farklı davranan bir pil olduğu sonucunu çıkarttım yani bir adedi, kırmızı led yanıp sönerek ikaz etti sonucunu çıkarttım. Eğer böyleyse o pil ileride size problem çıkartabileceğini düşünüyorum (Erken güç kaybı gibi) Değiştirebilirseniz iyi olur....Vartalarda ise ki ben 16 adet almıştım 4 paketi kısa sürede şarj oldu yani 998 farklı davrandı, pil hata mesajı vermedi.....
    Bunu detaylı anlatmamın sebebi bu iki farklı olayı (Yeni alınan pillerde) göstermek içindir.
    Eğer sizin pilleriniz eski ise neden malum o pil biraz kanat çırpıyor demektir. Her şarj ve deşarj olayında bu olayla karşılaşabilirsiniz. Bence o pili işaretleyin. Bakalım bende merak ediyorum arada sırada da olsa bu olayla karşılaşacakmıyız, görelim.
    Öğlen yemek yerken , aklıma son aldığım cihazda ortaya çıkan bir olaydan bahsedeyim. Unutmuşum, sağdan 2. göze ne pil koyarsam koyayım pil hatalı mesajı veriyordu. Hemen değiştirmeyi düşündüm sonra bir sökeyimde bakayım dedim. Ortaya çıkan şuydu. Pozitif kutbun temas ettiği metal plakanın arka yüzünde sarımtrak pasta pisliğine benzer bir birikinti vardı. Alkolle çıkmadı , aseton damlatılmış kulak pamuğu ile temizlenince parlak yüzey çıktı yani ertmişti aseton. Ve alet normal çalışmaya başladı. Cihaz, bu ve benzer nedenlerle o gözden mininumum akımdan daha az veya çok az akım çekerse, bu durumu pil hatası olarak ta belirleyebiliyor. Sizinki bu nedenle de oluşmuş olabilir. Yani ihtimal 3' e çıktı, Yani "RİVAYET MUHTELİF" hale geldi.
    quote:

Orjinalden alıntı: devilsadvocate

bipekkan üstad, benim ataba 998 yeni aldım sony 2500 mah pillerden birine önce bozuk kardeşim bunu istemiyorum dedi sonraki gün ise deşarj edip deniyeyim dedim 12 saat filan sürdü toplam ama güzel güzel şarj etti bu sefer:) benim atabam mı kaprisli yoksa ben mi hata yapıyorum? (bu arada sayfaları doğru dürüst okumayıp yeni aldığım bütün pilleri deşarj etmeden şarj ettim bir güzel:) teşekkür ederim yardımların için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Nisan 2007; 13:47:09 >
  • Merhaba arkadaşlar...
    Bir Canon A85 fotoğraf makinem var,4 adet pille çalışıyor ve tam bir pil canavarı mübarek... Ben de hiç bir bilgim olmadan NT mağazalarından 4 adet Camelion 2000 mAh pil ve en uyduruğundan (yani ucuzundan da) bir şarj cihazı aldım. (Mikron MN1101) Aldıklarımın adlarının sadece şarj edilebilir pil ve şarj cihazı olması yetiyordu bana. Neyse, pilleri şarj edip kullandığımda 100 resim bile çekmek başarı oluyordu. Zaten şarj cihazı ledleri ile şarjın bittiğini uyarmadığından ve şarjı kesmediğinden ilk başlarda arkasında yazan süre kadar pilleri şarjda tutuyordum. Sonra zamanla unutup hızlı şarj kısmında 12 saat unuttuğum da oldu. Velhasılı kelam bizim güzelim pillerin aşağıdaki resimdeki gibi dış kapları deforme ve kenarlarında sanki içinden bir sıvı akmış gibi oldu. (Pillerimi mahvetti hain Mikron MN1101) Sonradan bu pillerle 50 resim bile çekemedim.
    Sonra kablosuz bir mouse alınca notebook'a AAA şarj edilebilir piller ve iyi bir şarj cihazı alayım dedim. Başladım araştırmaya... Bu arada bir elektronik tamircisi arkadaşa da açtım meseleyi ve bana bir ATABA 508 getirdi , 20 YTL fiyatı dedi. Abi fazla geldi ben bir araştırayım dedim. (Zaten bir araştırınca bayağı uzun sürer benim bir şeyi satın almam, Canon A85'i alırken 2 ay araştırdım, sonra yeter artık alıyorum dedim.)
    İnternette ATABA nedir ne değildir araştırırken bir forumda (http://forum.netfotograf.com/battery.asp?msg_id=16037) ATABA AT-998'i öven ve tavsiye eden bir konuya rastladım, derken bu sitedeki bu konu başlığındaki yazılanları gördüm. Sağolsun bipekkan Usta'nın tavsiyeleri doğrultusunda Ankara'ya gidip Tüfekçi'den olmasa da Kayseri'den biraz acele ettiğimden dolayı ATABA AT-998'i pahalıya yani 33.5 YTL'ye aldım. Camelion'ları ilkönce deşarj edip sonra şarj ettim, tabii hepsi birden aynı anda işlemlere aynı cevabı vermedi. Aşağıdaki resimdeki gibi birinin şarjı tamamlandı, ikisi devam ederken birinin de daha deşarjı devam ediyordu. İkinci gün pilleri kullanmadan sabahtan yeniden deşarj etmeye başladım, 08:30'da başladıysam 12:00'a kadar hala devam ediyordu deşarj işlemi ve 1 çentik bile boşalmamıştı LCD ekranda. Bir daha basıp şarjı başlattım ilk başta göstergeler beraber ilerliyordu sonra bir tanesi çok erkenden yeşili yaktı. Bu arada pil sıcaklığı bayağı artmıştı. Sonra işlem devam ederken 2 tanesi 2 çentiğe çıktı 1 tanesi 1 çentikteydi. Nasıl oldu bilemiyorum sonra hepsi tek çentiğe indi. Ayrıca piller 1-1.5 saat sonra öyle bir ısındı ki makineye zarar verecek diye çıkarttım, tabii o kadar sıcaktı ki makineden çıkartırken elimi yakmamak için çok uğraştım.
    Bir de ATABA AT-998'den pilleri çıkartırken alt kısımdaki metal kısımlar pillere çok sürtüyor. Pillerin dış kaplamaları bir müddet sonra alttan kalkmaz mı? Bir de bu kadar ısınma şarj aletine zararı oldu mu şu anda acaba? Yeni pil mi almalıyım, yoksa 1-2'sini atarak (tabii geri dönüşüm kutularına :) ) diğerlerini kullanabilkir miyim? Yeni pil alırsam bu iki pille eşleştirmem için onlar da 2000 mA/h mı olmalı, yoksa bu da mı mümkün değil?
    Ne olacak şimdi arkadaşlar , ne yapayım ben? Çok uzun oldu metin ve çok soru sordum kusura bakmayın...
    Kullananlar, tecrübe sahipleri bilgilendirirse sevinirim.
    Kolay gelsin... Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali_Nazik -- 6 Nisan 2007; 9:56:08 >
  • bipekkan hocam,keşke bizde açıp içine bakabilsek,bir sorun olursa hallederdik de,nerde,bu arada bu aletlerin iç aksamları,kullanılan malzeme nasıl,kalitesi ne düzeyde acaba?
  • Ali_Nazik verdiğiniz sitedeki bilgilerde burdan alıntı yapılmış bildiğim kadarıyla sn. bisquit tarafından
  • Beyler bugün 2 tane daha Ataba 998 aldım Tanesi 25 TL.
    Varta Pil aldım 10 tane 2300 mAh Tanesi 5 TL.

Ankaradan alabileceğiniz yerler:

Ulus yimpaş ın sol tarafında Alsancak Çarşısı Gülden Ticaret/ Ali bey 40 tl etiket koymuş ama baktı bu işten anlıyoruz (bipekkan sayesinde) 25 e aldım.

Ulus yimpaş ın sağ tarafında Koloğlu Çarşısı Pil Shop/ Mehmet var orası da uygun veriyor.

Şarj cihazına 25 den fazla vermeyin kesinlikle
    Varta 2500 mAh 6 Tl den fazla vermeyin
    Varta 2300 mAh 5 Tl den fazla vermeyin
    GP 2700 lük almayın (bipekkan eyle diyo)
    GP 2500 lük 3.25 Tl den fazla vermeyin. Ayrıca Singapur malını tercih edin yukarıda ki dükkanlarda Singapur malı vardır.
  • Arkadaşlar GP'nin araç kitli 4 tane 2500'lük pili olan makinesini 50 ytl ye bıraktılar. Bu aletin deşarj özelliğinin olup olmadığını bilen var mı? Satıcı tatmin edici bir cevap veremedi...
    Aynı şekilde teknosa'da da vartanın şarj cihazını gördüm. Onun üzerinde de açıklayıcı bir bilgi yazmıyordu.
  • www.pildeposu.com
    葡京网投平台,葡京老官网,久久新葡萄京棋牌游戏手机版本下载-【www.8535-33.com】
    http://www.pildeposu.com/PilHakkinda.asp
    bence burayı bir incele sana cok yardımı dokunacagına eminim...saygılarrr.....
  • En azından fotograf veya kod numarası vermezseniz kimse yardımcı olamaz. ÖZELLİKLE GP' NİN O KADAR ÇOK ŞARJ CİHAZI VAR Kİ.....Hepside kılıfı değiştirilmiş ama aslında tamamı 3-4 farklı cihaz o kadar. Varta için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Şu ana kadar benim, gelişmişlik ve işlevsellik açısından 4-5 şarj cihazı gördüm AT-998/908 az biraz 508 ve xPRESS-700 ve hepsini de alıp kullandım. GP' nin de belki 508 veya x-PRESS 700 çapında makineleri vardır ama bana pilleriyle de olsa GP çok pahalı geldiğinden almadım da incelemedim de.
    Mantıksal olarak şöyle bir mantık yürütün. Varatlar için kapasitesine göre 5-6 YTL pil başına fiyat. Diğerleri içinde yine kapasitelerine göre ve aradan sıyrılan markalar için 3-5YTL fiyat düşünün. Örneğin sizin sorduğunuzda mantık şu olacak....
    4x4YTL piller= 16 YTL 50-16=34 YTL Şarj cihazı. ATABA AT-998=22.5-25 YTL ki bu cihaz benim için A sınıfı özelliklerine göre. Diğerleri de AT308-408=7-8 YTL, AT-508=10 YTL, AT-908=12-15 YTL. O halde sizin konu ettiğiniz şarj cihazı baya pahalı. Tahminen şarj cihazı 508-908 den birine yakın olabilir. Bu da 10-15 YTL' lik bir cihaz demektir. GP olması cihaza BONCUK KONDURMUYOR HATTA VARTA-SONY bile olsa hepsi FASON ÇİN malı, sonuçta alet şarj yapacak. Pil olsa anlarım.
    quote:

Arkadaşlar GP'nin araç kitli 4 tane 2500'lük pili olan makinesini 50 ytl ye bıraktılar. Bu aletin deşarj özelliğinin olup olmadığını bilen var mı? Satıcı tatmin edici bir cevap veremedi...
    Aynı şekilde teknosa'da da vartanın şarj cihazını gördüm. Onun üzerinde de açıklayıcı bir bilgi yazmıyordu.
  • Yarın Ulus' tayım sabah 11 civarında bir dolanacağım Vartaları nereden aldınız 5 YTL fiyat çok iyi 4 adet almalıyım.....
    quote:

Beyler bugün 2 tane daha Ataba 998 aldım Tanesi 25 TL.
    Varta Pil aldım 10 tane 2300 mAh Tanesi 5 TL.

Ankaradan alabileceğiniz yerler:

Ulus yimpaş ın sol tarafında Alsancak Çarşısı Gülden Ticaret/ Ali bey 40 tl etiket koymuş ama baktı bu işten anlıyoruz (bipekkan sayesinde) 25 e aldım.

Ulus yimpaş ın sağ tarafında Koloğlu Çarşısı Pil Shop/ Mehmet var orası da uygun veriyor.

Şarj cihazına 25 den fazla vermeyin kesinlikle
    Varta 2500 mAh 6 Tl den fazla vermeyin
    Varta 2300 mAh 5 Tl den fazla vermeyin
    GP 2700 lük almayın (bipekkan eyle diyo)
    GP 2500 lük 3.25 Tl den fazla vermeyin. Ayrıca Singapur malını tercih edin yukarıda ki dükkanlarda Singapur malı vardır.

• Haklısın cihazlar hakkında daha açıklayıcı bilgi vermem gerekirdi...
    GP:
    www.hs.com.tr
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı!
    http://www.hs.com.tr/urun_detayi.asp?urunkodu=GP.PB.TRV.2500.01

VARTA:
    GP'yi fotoğrafçıda 50 ytl'ye bıraktı. Varta teknosa'da 49 ytl araç kiti yok içinde 2500 lük 4 pil var 2-4 saatte şarz ediyor. GP 2-5 saatte şarj ediyor.
    Ancak her ikisininde deşarj olayını tam olarak öğrenemedim. Galiba her ikisinde de bu özellik yok. Bir dükkan sahibi buna gerek olmadığını lityum pilleri yarım bile şarj edebileceğimi söyledi haliyle inanmadım.
    Herneyse Ataba olayını ilk defa bu formdan arkadaşların sayesinde öğrendim. Ancak bir türlü bulunduğum şehirde çok övülen 998 veya 908 modelini bulamadım. İnternette de satışını göremedim. Burada 308 ve 1188 modelleri var her ikisininde fiyatı 6 ytl civarında. Özellikle 1188 modeli 908 veya 998 den daha mı üsten bilimiyorum. Cihaz bana çok basit geldi üzerinde deşarj düğmeside yok. Ayrıca arızalı pilleri buluyormu akım kesiyormu onu da bilmiyorum. Çin malı yazıyordu üzerinde. Birde kipa'da 4 tane 2500'lük Gema pili 8 ytl'ye satıyorlar. Kafama yattı en sonunda ucuz bir kompozisyon yapmayı düşünüyorum. Özellikle bu Ataba 1188 modeli hakkında bilgin varmı?..

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

En azından fotograf veya kod numarası vermezseniz kimse yardımcı olamaz. ÖZELLİKLE GP' NİN O KADAR ÇOK ŞARJ CİHAZI VAR Kİ.....Hepside kılıfı değiştirilmiş ama aslında tamamı 3-4 farklı cihaz o kadar. Varta için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Şu ana kadar benim, gelişmişlik ve işlevsellik açısından 4-5 şarj cihazı gördüm AT-998/908 az biraz 508 ve xPRESS-700 ve hepsini de alıp kullandım. GP' nin de belki 508 veya x-PRESS 700 çapında makineleri vardır ama bana pilleriyle de olsa GP çok pahalı geldiğinden almadım da incelemedim de.
    Mantıksal olarak şöyle bir mantık yürütün. Varatlar için kapasitesine göre 5-6 YTL pil başına fiyat. Diğerleri içinde yine kapasitelerine göre ve aradan sıyrılan markalar için 3-5YTL fiyat düşünün. Örneğin sizin sorduğunuzda mantık şu olacak....
    4x4YTL piller= 16 YTL 50-16=34 YTL Şarj cihazı. ATABA AT-998=22.5-25 YTL ki bu cihaz benim için A sınıfı özelliklerine göre. Diğerleri de AT308-408=7-8 YTL, AT-508=10 YTL, AT-908=12-15 YTL. O halde sizin konu ettiğiniz şarj cihazı baya pahalı. Tahminen şarj cihazı 508-908 den birine yakın olabilir. Bu da 10-15 YTL' lik bir cihaz demektir. GP olması cihaza BONCUK KONDURMUYOR HATTA VARTA-SONY bile olsa hepsi FASON ÇİN malı, sonuçta alet şarj yapacak. Pil olsa anlarım.
    quote:

Arkadaşlar GP'nin araç kitli 4 tane 2500'lük pili olan makinesini 50 ytl ye bıraktılar. Bu aletin deşarj özelliğinin olup olmadığını bilen var mı? Satıcı tatmin edici bir cevap veremedi...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.