Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.684
Cevap
366
Favori
1.956.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eeee anladığıma göre benim yeni aldığım A630 için Ataba 998 ve herhangi bir 2500'lük pil almam gerekiyor. Bu atabayı internette satan bir yer varmı?. Ben bulamadım...
  • Korktuğum başıma geldi işte. Arkadaşlar aldığım varta pilleri (2500 m/Ah) Photo Accu serisi) paketinden çıkarıp iyice bitsin diye fotoğraf makinası taktım makina çalışmadı, bende AT-998 şarz cihazına takıp tamamen boşalması için deşarj düğmesine bastım yaklaşık,
    30 saniye sürdü deşarj olmaları ardından hemen hızlı şarj a başladı 4 ü birden pillerin. 1-2- ve 4 ncü pilİN şarz olması ise 1 dakika sürdü. 3 sıradaki pilin şarzı ise 3 sürdü.

Pillerin 30 saniyelik deşarjlarında bir sorun olmasa bile,
    1 dakikalık şarj süresinde bi gariplik var. Bi kaç kere daha deniycem bunları sırasıyla bakalım düzelme olacak mı Japon malı diye aldık ne tekim.

bipekkan abi bu ATABA 998 İ salladığım zaman içinden şıkırtı sesi geliyor arıza varsa sorun bu olabilirmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.t.s. -- 31 Mart 2007; 3:47:21 >
  • İlk Önce Ataba ile GP' nin İthalatçısı ben isem, KÖŞE' yim demektir. Yaw ben 1200 YTL emekli maaşı ile gününü gün etmeye çalışan 59 yaşında bir vatandaşım, O Tüfekçi' nin benden çekeceği var....
    Gelelim, 998'e içinden bir şeyler ses yapıyorsa muhakkak yere düşürülüp plastik aksamdan bir şeyler kırılmış olabilir. Bende 3 adet var ama 2'si önemli olmayan problemli biri ise tam çalışıyor. Ama ses filan yok. Pillere gelince ben son iki ay içerisinde Varta 2500 mA liklerden 8 paket (16 adet) aldım. ve test amaçlı Fuji FinePix s6000fd Foptograf makinemde denedim vedün bitti ve beni AltınParkta yarı yolda bıraktı 692 fotograf çekmişim ama bunlardan belki max 50 adedi flaşlı. Diğerlerini açmadım 4 adedinide komşuma verdim 20 gün kadar önce bir ses seda çıkmadığına göre normal herhalde. Ancak pillerin tamamı nedense BOŞ geliyor. Halbuki şu ana aldığım tüm piller %20-30 şarjlı çıkıyordu. En son aldıklarımdan kalan 8 adetten 2 adedini şu an şarja verdim şimdi evet dediğin doğru biri 2 dk içinde şarj oldu gösteriyor. Bir prb var ve bu durum doğru değil....
    Ne olduğunu anlayayım tekrar devam ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Korktuğum başıma geldi işte. Arkadaşlar aldığım varta pilleri (2500 m/Ah) Photo Accu serisi) paketinden çıkarıp iyice bitsin diye fotoğraf makinası taktım makina çalışmadı, bende AT-998 şarz cihazına takıp tamamen boşalması için deşarj düğmesine bastım yaklaşık,
    30 saniye sürdü deşarj olmaları ardından hemen hızlı şarj a başladı 4 ü birden pillerin. 1-2- ve 4 ncü pilİN şarz olması ise 1 dakika sürdü. 3 sıradaki pilin şarzı ise 3 sürdü.

1 dakikalık şarj süresinde bi gariplik var. Bi kaç kere daha deniycem bunları sırasıyla bakalım düzelme olacak mı Japon malı diye aldık ne tekim.

bipekkan abi bu ATABA 998 İ salladığım zaman içinden şıkırtı sesi geliyor arıza varsa sorun bu olabilirmi.
  • @hastaX,
    Korktuğun başına gelmedi. Piller ön şarj yapılmadan paketlenmiş. Yani form verilmemiş ve piller HAM. Neden böyle, bilmiyorum. Tabi bu işi bizim yapmamız gerekiyor. Ben ilk kullandığım 4 adedi şarj ederken başında bulunmamıştım. Olay şu .Ben deşarj etmek üzere cihazı ayarladıktan sonra evden ayrılmıştım ve kızıma da tembh etmiştim "Fazla ısınırsa ya çıkart ya da eleti yan yatır" diye.... Meğer ben ayrıldıktan sonra kısa bir süre sonra alet ciyaklamış. Kızımla biz meslektaşız, o da bilir bu işleri, olmaz öyle şey, diye tekrar deşarj ettirmiş ve bir defa daha ciyaklamadan 8 saat civarında şarj etmiş ama bana söylemeyi unutmuş.
    Nitekim ben tekrar deşarj edip alet yaklaşık 3 dk deşarj sonrası şarja başlayınca şu an tam 3 saat oldu daha %40 şarja yeni erişti ki şarj işlemi 8*9 saat arası sürecek. Pillerde ve şarj aletinizde bir şey yok. Sadece Tüfekçi' den alınan Varta' lara form şarjı yapmak gerekiyor, yani normal kimyasal işlemi başlatıp bir veya 2 defa deşarj ve tekrar şarj etmek gerekiyor. GP 2700 mA liklerle aynı kapasiteyi yaklaşık verdi, Tahminim .2 - 3. şarjdan sonra belki bu sayı 5 olur pillerin kapasitesi max. kapasiteye ulaşır ve 800 fotograf çekebilirim.....
    Şarj aletinin altındaki vidaları dikkatlice söküp kapağı plastik ayaklarla da tespit edilmiştir, bu ayaklara da dikkat ederek sökerseniz o ses yapan nesne düşecektir. Metal parça olmaz diye düşünüyorum. Ama ihtiyaten onu oradan almak lazım....
    quote:

Korktuğum başıma geldi işte. Arkadaşlar aldığım varta pilleri (2500 m/Ah) Photo Accu serisi) paketinden çıkarıp iyice bitsin diye fotoğraf makinası taktım makina çalışmadı, bende AT-998 şarz cihazına takıp tamamen boşalması için deşarj düğmesine bastım yaklaşık,

• Atabanın içinde, elekronik malzemenin üzerinde bulunduğu plaka gövdeye vidalarla tutturulmuş. Vidaların geçtiği bölüm sert ve vidalar oraları deforme ediyor. Büyük ihtimal o vidalardan biri düştü, cihazın içinde dolanıyor. Bir an önce kısa devreye yol açmadan çıkarmak gerek diye düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@hastaX,
    Korktuğun başına gelmedi. Piller ön şarj yapılmadan paketlenmiş. Yani form verilmemiş ve piller HAM. Neden böyle, bilmiyorum. Tabi bu işi bizim yapmamız gerekiyor. Ben ilk kullandığım 4 adedi şarj ederken başında bulunmamıştım. Olay şu .Ben deşarj etmek üzere cihazı ayarladıktan sonra evden ayrılmıştım ve kızıma da tembh etmiştim "Fazla ısınırsa ya çıkart ya da eleti yan yatır" diye.... Meğer ben ayrıldıktan sonra kısa bir süre sonra alet ciyaklamış. Kızımla biz meslektaşız, o da bilir bu işleri, olmaz öyle şey, diye tekrar deşarj ettirmiş ve bir defa daha ciyaklamadan 8 saat civarında şarj etmiş ama bana söylemeyi unutmuş.
    Nitekim ben tekrar deşarj edip alet yaklaşık 3 dk deşarj sonrası şarja başlayınca şu an tam 3 saat oldu daha %40 şarja yeni erişti ki şarj işlemi 8*9 saat arası sürecek. Pillerde ve şarj aletinizde bir şey yok. Sadece Tüfekçi' den alınan Varta' lara form şarjı yapmak gerekiyor, yani normal kimyasal işlemi başlatıp bir veya 2 defa deşarj ve tekrar şarj etmek gerekiyor. GP 2700 mA liklerle aynı kapasiteyi yaklaşık verdi, Tahminim .2 - 3. şarjdan sonra belki bu sayı 5 olur pillerin kapasitesi max. kapasiteye ulaşır ve 800 fotograf çekebilirim.....
    Şarj aletinin altındaki vidaları dikkatlice söküp kapağı plastik ayaklarla da tespit edilmiştir, bu ayaklara da dikkat ederek sökerseniz o ses yapan nesne düşecektir. Metal parça olmaz diye düşünüyorum. Ama ihtiyaten onu oradan almak lazım....
    quote:

• Bülent abi bende kendi kendime bülent abi GP pil ithalatçısı olamaz çünkü GP pillerden 2700 lük olan için hiç de iyi yorumlarda bulunmuyor. Hatta çin malı olanlar çok kötü uzak durun diyor, yok yok ithalatçısı olamaz dedim ama tüfekçi zannederim seni başka biri ile karıştırdı. Abi senin tüfekçi artık bizimde tüfekçi oldu. Tüfekçi (Adnan ) gerçekten biraz garip bi abimiz. Biraz soğuk ve ilgisiz gibi müşteriye karşı ama ben çok sevdim. Bu arada bu fiyatlara alabilmek için senin adını kullandım abi hatta pil fiyatları konusunda anlaşamadık vermiyordu tekrar rafa koydu pilleri.Tüfekçiye vermezsen Birol abiye şikayet ederim dedim ve 4 ününü 21.50 tl ye verdi.

Gelelim şarj cihazından gelen şıkırtı sesine buldum abi ses cihazın LCD ekranından geliyor. Hafif LCD ekrana bastırarak salladığımda ses yok. Ses ya ana LCD den geliyor yada lcd üzerinde mika cam varsa onun boşluğundan geliyor. Bilmiyorum seninkileri bi dene sence önemliyze Tüfekçiyi bi ziyaret edeyim...

Zaten Tüfekçi içime kurt düşürmüştü dükkanda, Sen tut şarj cihazını raf'dan alırken yere düşür. Hatta aha cihazımı bozdun diyede espiri yapmıştım. Sen karar ver birol abi değiştir dersen değiştiricem. Hoşçakal
  • Evet gerçekten gariptir, ama bazı problemleri var ve halledemedi gibi geliyor. Neyse, Aleti değiştirmeyi şu yönden sana bırakıyorym, Soldan 2. gözde zaman zaman keyfe keder problemler oluyor. Bendeki 3 cihazdan bir normal diğerinde deşarjdan otomatik şarja geçemiyor. öbüründe de şimdi oda sağlam ama temassızlık problemi oluyor. Eğer şarj cihazın normal çalışıyorsa, özellikle deşarjdan otomatiğe geçişte bir problem yoksa elleme diyeceğim ve ses KESİN öndeki mika veya camda ise aleti aç ve UHU- DERBY- 404 veya Japon' la taşırmadan 3-4 yerden sabitle ama bunun için içini açman gerekir. Diğer arkadaşın dediği de akla daha yakın .Madem düşmüş , içinden vida çıkmış olabilir ve onu oradan almak gerekir. Her halukarda alt kapağı açman gerekiyor. Yapamam dersen DEĞİŞTİR....
    quote:

Bülent abi bende kendi kendime bülent abi GP pil ithalatçısı olamaz çünkü GP pillerden 2700 lük olan için hiç de iyi yorumlarda bulunmuyor. Hatta çin malı olanlar çok kötü uzak durun diyor, yok yok ithalatçısı olamaz dedim ama tüfekçi zannederim seni başka biri ile karıştırdı. Abi senin tüfekçi artık bizimde tüfekçi oldu. Tüfekçi (Adnan ) gerçekten biraz garip bi abimiz. Biraz soğuk ve ilgisiz gibi müşteriye karşı ama ben çok sevdim. Bu arada bu fiyatlara alabilmek için senin adını kullandım abi hatta pil fiyatları konusunda anlaşamadık vermiyordu tekrar rafa koydu pilleri.Tüfekçiye vermezsen Birol abiye şikayet ederim dedim ve 4 ününü 21.50 tl ye verdi.

Gelelim şarj cihazından gelen şıkırtı sesine buldum abi ses cihazın LCD ekranından geliyor. Hafif LCD ekrana bastırarak salladığımda ses yok. Ses ya ana LCD den geliyor yada lcd üzerinde mika cam varsa onun boşluğundan geliyor. Bilmiyorum seninkileri bi dene sence önemliyze Tüfekçiyi bi ziyaret edeyim...

Zaten Tüfekçi içime kurt düşürmüştü dükkanda, Sen tut şarj cihazını raf'dan alırken yere düşür. Hatta aha cihazımı bozdun diyede espiri yapmıştım. Sen karar ver birol abi değiştir dersen değiştiricem. Hoşçakal
  • Pilleri kullanmadan tekrar şarj cihazına koyup deşarj yaptım.

Ortalama pillerin Deşarj süresi 12 saat sürdü

Yarım dolu olan pillerin deşarj süresi ne olabilirki bu çok aşırı değilmi Bülent abi sanırım arızalı ben en iyisi değiştiriyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.t.s. -- 1 Nisan 2007; 15:14:15 >
  • Arkadaşlar ben bu şarj aletleri hakkında bir şey sorcam bende Sanyonun bir şarj cihazı var Üsütünde
    Ni-Mh/Ni-Cd yazıyo bunların anlamı ne
  • sonuç olarak istanbulda isek ve ataba marka şarj cihaz bulamıyorsak uniross marka şarj cihazı ve pilleri almak uygun bir seçim midir arkadaşlar? 6 adet 2500 lük pillerle birlikte 30 YTL bu marka yazıcıoğlunda. 2700 lük gp lerin görünümü bile beni almayın diye bağırıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilsadvocate -- 1 Nisan 2007; 15:29:38 >
  • bence çok uygun olur. 2300'lük olanları kullanıyorum, henüz bir şikayetim yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilsadvocate

sonuç olarak istanbulda isek ve ataba marka şarj cihaz bulamıyorsak uniross marka şarj cihazı ve pilleri almak uygun bir seçim midir arkadaşlar? 6 adet 2500 lük pillerle birlikte 30 YTL bu marka yazıcıoğlunda. 2700 lük gp lerin görünümü bile beni almayın diye bağırıyordu

Zannediyorum içinde araç kiti de bulunmakta. Aynı ürün kipa'da 50 ytl. İşe bak..
    Makineyi aldık bir türlü pil işini ayarlayamadım.
    Dün bir iki elektronikçi dolaştım. Ataba 308 için 7.5 ytl Ataba 1188 (veya 1108 de olabilir) için 6 ytl dediler. Kipa'da da 2 tane Gema 2500'lük pil 7.5 ytl böyle işin ucuzuna kaçsam pişman olurmuyum?..

Hızlı sistemde Gp 4 tane 2500 lük pil artı araç kiti 60 ytl. Aynı ürünü dün bir fotoğrafçıda 45 ytl ye gördüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbilge -- 1 Nisan 2007; 16:07:59 >
  • Uniross marka 4 AA 2100mAh + 4 AAA 700mAh pil,altta teknik bilgisi mevcut şarj cihazı ile birlikte almayı düşünüyorum.
    Elimde uzun yıllar kullandığım Panasonic ve Varta 650ma/h - 750 ma/h ni-cd piller mevcut bunlarıda yeni şarj cihazı ile daha iyi kullanabileceğimi ümit ediyorum.
    AAA pilleri evdeki muhtelif uzaktan kumandalarda, AA pilleride kodak c875 fotoğraf makinasında kullanmayı düşünüyorum.
    Paketin fiyatı 19 ytl kdv dahil.F/P olarak bana oldukça cazip geldi.

http://www.pan-film.com/f/kk_sprint_classic.pdf

Yorumda bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim.
  • hayır bahsettiğim ürün xpress 300 isminde sanırım araç kiti yok ve otomatik şarj kesme özeliği olup olmadığından da emin diilim.senin bahsettiğin ürünün açıklamalarında şarj kesme özelliğinin olduğundan bahsediyor internet siteleri. bugün tekrar gidip eğer varsa şarj kesme özelliği alacağım. zira dün itibariyle bir canon a610 aldım ve kutusunda çıkan pillere vampir muamelesi yaptı arkadaş! enerji açlığına derhal bir çözüm bulmam gerek:)
  • doğrudur, bu kapasitedeki pillerin deşarjı bu aletle yaklaşık bu saatleri buluyor.
    quote:

Pilleri kullanmadan tekrar şarj cihazına koyup deşarj yaptım.

Yarım dolu olan pillerin deşarj süresi ne olabilirki bu çok aşırı değilmi Bülent abi sanırım arızalı ben en iyisi değiştiriyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 1 Nisan 2007; 18:16:05 >
  • ataba at-998,yoksa at-908, oda olmazsa at-508 önerilir,diğerleri seni üzer,gema mema gibi pilleri boşver.
    quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

quote:

sonuç olarak istanbulda isek ve ataba marka şarj cihaz bulamıyorsak uniross marka şarj cihazı ve pilleri almak uygun bir seçim midir arkadaşlar? 6 adet 2500 lük pillerle birlikte 30 YTL bu marka yazıcıoğlunda. 2700 lük gp lerin görünümü bile beni almayın diye bağırıyordu

Zannediyorum içinde araç kiti de bulunmakta. Aynı ürün kipa'da 50 ytl. İşe bak..
    Makineyi aldık bir türlü pil işini ayarlayamadım.
    Dün bir iki elektronikçi dolaştım. Ataba 308 için 7.5 ytl Ataba 1188 (veya 1108 de olabilir) için 6 ytl dediler. Kipa'da da 2 tane Gema 2500'lük pil 7.5 ytl böyle işin ucuzuna kaçsam pişman olurmuyum?..

Hızlı sistemde Gp 4 tane 2500 lük pil artı araç kiti 60 ytl. Aynı ürünü dün bir fotoğrafçıda 45 ytl ye gördüm?
  • Biraz gerilerde bu konuyu ya bu topikte yada Canon A-610-620 de yazdım. Yaşlılık hatırlayamadım. Ben Ankara Tripot fotodan Canonu alırken hediye olarak UNİROSS-X-PRESS 700 şarj cihazı ve 6 adet pil 2500mA almıştım. Şarj cihazı Elektronik ama sıradan bir cihaz pillerde Elbette Varta kalitesinde değil ama adı geçen dükkanda 55 YTL fiyatı vardı ve bana göre absürt bir fiyattı Şarj cihazı aşağı yukarı T-508 ayarında (10 YTL) pillerde 3.5 YTL'den 21 YTL 30-31 YTL' den fazla etmez demiştim. Zaten sizde bu fiyata bulmuşsunuz. Hemen alın derim. GP'ler içinde bulursanız 2600mAh lik ve altı kapasitede alın.
    quote:

• üniross alacaksan xpress 700 al,onda istediğin özellikler mevcut.

quote:

hayır bahsettiğim ürün xpress 300 isminde sanırım araç kiti yok ve otomatik şarj kesme özeliği olup olmadığından da emin diilim.senin bahsettiğin ürünün açıklamalarında şarj kesme özelliğinin olduğundan bahsediyor internet siteleri. bugün tekrar gidip eğer varsa şarj kesme özelliği alacağım. zira dün itibariyle bir canon a610 aldım ve kutusunda çıkan pillere vampir muamelesi yaptı arkadaş! enerji açlığına derhal bir çözüm bulmam gerek:)
  • Bunlar şarjlı pilin imal edildiği malzemeleri gösterir
    Ni-Cd= Nikel Cadmiyum
    Ni-MH= Nikel-MetalHidrit
    Anlamındadır. İlki ilk şarj edilebilir pil çeşidindendir ve max kapasite 900-1000 mA kadardır. (Benim gördüğüm)
    2. cisi daha kısa ömürlü ama yüksek kapasite sunar. Şu an kullandıklarımız.
    quote:

Orjinalden alıntı: celik1989

Arkadaşlar ben bu şarj aletleri hakkında bir şey sorcam bende Sanyonun bir şarj cihazı var Üsütünde
    Ni-Mh/Ni-Cd yazıyo bunların anlamı ne
  • O kadar sürmemesi lazım. Genellikle bu işlem şarj süresinin yarısından biraz uzun sürer. Yani Tam dolu pili yaklaşık 4 saatte şarj etti iseniz 2.5 saatte deşarj oluyor, en azından benim cihazda ama pillerde bir sorun yok. Bence aklınızda takılı kalmasın Cihazı değiştirin....
    quote:

Pilleri kullanmadan tekrar şarj cihazına koyup deşarj yaptım.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.