Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.684
Cevap
366
Favori
1.956.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Teknosa'dan Canon A530 foto mak. aldım.İçinden Hama Wave marka pil şarj etme makinası ve üzerinde 2500 (1,2v) yazan 2 adet şarj edilebilir pil çıktı.Pilleri makinaya taktım.Kaç saat durması gerekiyor.Makinada 2 tane kırmızı ışık yanıyor şu anda.Bitince herhangi bi değişim uyarı vs yok sanırım?EN sağlıklı süreler nedir?Makina ve pilden hiçbir şey anlamadım.Teşekkür ederim...
    (kaç saat dursun?vs...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezginarslan -- 24 Mart 2007; 20:59:49 >
  • Arkadaşım,
    Bir link verseydin daha iyi ahkam keserdim. Ayrıca, bu topikte defalarca yazdım. pilleri kullanın sonuna kadar, boşalsın, sonra şarj edin diye.... Şarj aletini tanımadığım için birşeyler diyemiyorum.
    HAMA markası oldukça iyi bir gerçek Alman markasıdır ama şu an Türkiye' ye giren her HAMA marka nesne ÇİN malı, Çinli'nin karıştığı işlerle, biz Türk' lerin sattığı Çin mallarında genellikle altından bir ÇAPANOĞLU çıkar ama, Hadı hayırlısı....
    quote:

Orjinalden alıntı: sezginarslan

Arkadaşlar Teknosa'dan Canon A530 foto mak. aldım.İçinden Hama Wave marka pil şarj etme makinası ve üzerinde 2500 (1,2v) yazan 2 adet şarj edilebilir pil çıktı.Pilleri makinaya taktım.Kaç saat durması gerekiyor.Makinada 2 tane kırmızı ışık yanıyor şu anda.Bitince herhangi bi değişim uyarı vs yok sanırım?EN sağlıklı süreler nedir?Makina ve pilden hiçbir şey anlamadım.Teşekkür ederim...
    (kaç saat dursun?vs...)
  • bu akıllı şarz aletlerinde merak ettiğim bir konuda,şarz işlemi bitince aletin şarzı kesmesi olayı,bu tamamen timer işi mi? yoksa alet gerçekten pilin dolduğunu algılabiliyor mu?
  • BİPEKKAN
    Madem Ankara'dasın, Tüfekçi ticarete git ve bu vatandaşta nereden bulduysa Varta 2500 mA ve ÖZELLİKLE FOTO için imal edilmiş Japon malı piller var ve ben bu pillerle Fujide 40 kadarı flaşlı 770 fotograf, Canon A-620 ile 360 çektim ve hala çalışıyor. Bunlara en son 6 YTL istiyordu. ki ben 15 gün önce 5 YTL' ye almıştım. 998'ün hayırlı olsun iyi günlerde kullan, Tam bu işlere göre bir cihaz aldın....
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tüfekçi'ye gittim, pilleri "7 ama sana 6,5'a olur" (Bana niyeyse, ben herhalde akrabalarıyım) dediler. Ben de "bir arkadaşa 6 deyip 5'e satmışsınız" dedim. Biraz bozuldular... Pazarlık etmeyi pek sevmem, ya da beceremem. Alın 6'dan dedim ve aldım.

998'e taktım, önce deşarj eder gibi oldu, sonra ok yazdı. Allah Allah bunlar dolumuydu deyip makineye taktım... Bir kaç pozdan sonra bittiler. Tekrar taktım 3 saatte çok ısınarak şarj oldular. Ne kadar dayanacaklırını deneyeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şavşatlı -- 25 Mart 2007; 19:11:54 >
  • bipekkan hocam teşekürler, sayenizde şarj aleti ve piller hakkında çok şeyler öğrendik
  • İlk önce kullanın bitsin.Bende de aynı olay oldu bende 16 adet bu pillerden var.998 e pilleri bağla ve deşarj edin sonra kendisi şarja başlar bu işlemi 2-3 defa tekrarlayın yani şarj olan pilleri kullanın ve bu pilleri kullandığınız cihaz pilleri kullanamaz hale gelince şarj cihazına bağlayın ve deşarj düğmesine basın iyice boşalsın. Genellikle motorlu fotograf makineleri her açılış ve kapanışta objektifi kullanılır vaziyete getirebilmek için pillerden yüksek akım çeker ve piller bu akımı karşılayamaz. Aslında size bitti gibi görünen pillerde % 30 civarında enerji kalmıştır. İşte bunu tamamen boşaltarak (2-3 defa yeterlidir) pilleri max. randımanla kullanılır hale getirirsiniz. A Şarj cihazının altında havalandırma delikleri var. O tarafı altına bir kurşun kalem koyarak kaldırırsanız ısınma azalıyor. Ya da şarj cihazını sola veya sağa yatırarak dikine de koyarak şarj yaparsanız (Hızlı şarja müsait piller de bu ısınma oluyor malesef) ısınma azalacaktır.
    Ancak pillerin ısınarak şarj olmasını ben hiç sevmediğimden Şimdi bu pilleri Eşime aldığım Canon Fotograf makinesinin yanında hediye verilen UNIROSS x-PRESS 700 şarj cihazı ile uzun sürede ve düşük akımla şarj ediyorum (300mA) ve ısınma hiç olmuyor. Ama yaklaşık 12 saatte Tam doluyorlar.
    Sadece tüfekçi değil malesef hepsi Akrabamız ya yapıyor bunu. Son 3-5 gün önce Atabayı sorduğumda ve bunu özellikle sordum isteyenler vardı, Bana da "yeni gelenler biraz pahalıya geldi 30 ama sana 25 YTL "değince kızdım, "sana müşteri göndereceğim 25 se 25 işin içine akrabalık sokma" dedim ama esnaf ağzı yapıyorlar malesef.....
    quote:

Orjinalden alıntı: şavşatlı

BİPEKKAN
    Madem Ankara'dasın, Tüfekçi ticarete git ve bu vatandaşta nereden bulduysa Varta 2500 mA ve ÖZELLİKLE FOTO için imal edilmiş Japon malı piller var ve ben bu pillerle Fujide 40 kadarı flaşlı 770 fotograf, Canon A-620 ile 360 çektim ve hala çalışıyor. Bunlara en son 6 YTL istiyordu. ki ben 15 gün önce 5 YTL' ye almıştım. 998'ün hayırlı olsun iyi günlerde kullan, Tam bu işlere göre bir cihaz aldın....
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tüfekçi'ye gittim, pilleri "7 ama sana 6,5'a olur" (Bana niyeyse, ben herhalde akrabalarıyım) dediler. Ben de "bir arkadaşa 6 deyip 5'e satmışsınız" dedim. Biraz bozuldular... Pazarlık etmeyi pek sevmem, ya da beceremem. Alın 6'dan dedim ve aldım.

998'e taktım, önce deşarj eder gibi oldu, sonra ok yazdı. Allah Allah bunlar dolumuydu deyip makineye taktım... Bir kaç pozdan sonra bittiler. Tekrar taktım 3 saatte çok ısınarak şarj oldular. Ne kadar dayanacaklırını deneyeceğim...

• bipekkan hocam,uniross'un o model şarz cihazında düşük akımla şarz seçeneği yok,bunun için ne yapmamız gerekiyor,ben 2500 mA/h pilleri şarza taktığımda 3,5-4 saatte şarz ediyorda.
    ayrıca,At-508 şarz aletinde 2100 mA/h lik GP piller, 6,5 saatte şarz oluyor,verilen listeye pek uymuyorda bu normalmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 27 Mart 2007; 13:05:43 >
  • Aletin 2 pil başına basabildiği max akım zaten 450-500 mA toplamda da 1000 mA. Yani tek pil şarj edememenizin nedeni de bu. 2 pil seri bağlı ve ve 2 pil başına şarj gerilimi de 3 volt civarında.(Teknik detaya fazla daldık) Pilin iç direncine bağlı olarak şarj akımı da değişecektir. Hızlı şarjın anlamı tekrar belirteyim şarj gerilimini yükselterek (1.65 V), pillerden yüksek akımın geçmesini sağlamaktır. Eğer pillerin içinde (+) ve (-) kutupları ayıran adına separatör dediğimiz yalıtkanlar bu akıma müsait değilse beklenenden daha fazla ısı ortaya çıkar ve pilin elektrolitini buharlaştırarak sıkışma yaratır. Eğer bunu tahliye edecek delikler yok veya tıkalı ise patlar. Deliklerden tahliye genellikle mümkündür, ancak sürekli yüksek akımla hızlı şarj sonucu 2 olay da paralelinde gelişir. Yüksek ısı ve buharlaşma, elektroliti hem hacmen eksiltir hem de olması gereken özellikleri çok daha kısa sürede yitirtir. 2.si ise, yalıtkanlar bu ısı karşısında ve yüksek akımda delinir ve şarj olan plakaları da yüksek ısıda katalizör görevi görerek hızla oksitlenmesine dolayısıyla iletkenliğini yitirmesine dolayısıyla iç direncin artmasına, daha kötüsü hızla gelişen oksitlenme şişme yaparak negatif ve pozitif plakalarda KISA DEVRE' ye neden olur. Bunu gidermek mümkün olabilir ama oksidasyon tekrar devam edeceğinden tekrar kısa devrelerin oluşması ile pil randımanının sürekli aşağıya düşmesi kaçınılmazdır.
    Sırf bu nedenle, Piller Hızlı (Quick veya Rapid Charge olarak ta adlandırılır) şarja uygun olsalar bile verilen değerlerin daima yarısı kadar bir akımla şarj etmeyi tercih ederim.
    Bilin ki ılınmanın dışına çıkarak, resmen ısınan hatta parmak duyarlılığının sınırı dışına çıkan piller, kısa sürede de elden çıkacaktır.....
    quote:

Orjinalden alıntı: uskan

bipekkan hocam,uniross'un o model şarz cihazında düşük akımla şarz seçeneği yok,bunun için ne yapmamız gerekiyor,ben 2500 mA/h pilleri şarza taktığımda 3,5-4 saatte şarz ediyorda.
    ayrıca,At-508 şarz aletinde 2100 mA/h lik GP piller, 6,5 saatte şarz oluyor,verilen listeye pek uymuyorda bu normalmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Mart 2007; 13:40:06 >
  • Dediklerinizi de yapacağım, ama şöyle bir şey de düşünmüyor değilim.
    Bilgisayarların içinden çıkan küçük fanlar var.
    Onlardan birini şarj cihazının transformatöründen besleyerek cihazı ve pilleri soğutmayı deneyeceğim.
    İlk şarj sırasında daha gelişmiş bir taktik uyguladım:) İçine buz koyduğum naylon poşetle pilleri soğutarak şarj ettim.
    Biraz fazla teknolojik oldu ama olsun.

Esnafın 998 fiyatına gelince, dolar düşerken onların fiyatı artıyor, çünkü internette bipekkan hoca diye biri adamların ellerindeki malın tanıtımını yapıyor.

Eminim, son dönemde bu mal niye peynir ekmek gibi gitmeye başladı diye de şaşırıyorlardır.

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

İlk önce kullanın bitsin.Bende de aynı olay oldu bende 16 adet bu pillerden var.998 e pilleri bağla ve deşarj edin sonra kendisi şarja başlar bu işlemi 2-3 defa tekrarlayın yani şarj olan pilleri kullanın ve bu pilleri kullandığınız cihaz pilleri kullanamaz hale gelince şarj cihazına bağlayın ve deşarj düğmesine basın iyice boşalsın. Genellikle motorlu fotograf makineleri her açılış ve kapanışta objektifi kullanılır vaziyete getirebilmek için pillerden yüksek akım çeker ve piller bu akımı karşılayamaz. Aslında size bitti gibi görünen pillerde % 30 civarında enerji kalmıştır. İşte bunu tamamen boşaltarak (2-3 defa yeterlidir) pilleri max. randımanla kullanılır hale getirirsiniz. A Şarj cihazının altında havalandırma delikleri var. O tarafı altına bir kurşun kalem koyarak kaldırırsanız ısınma azalıyor. Ya da şarj cihazını sola veya sağa yatırarak dikine de koyarak şarj yaparsanız (Hızlı şarja müsait piller de bu ısınma oluyor malesef) ısınma azalacaktır.
    Ancak pillerin ısınarak şarj olmasını ben hiç sevmediğimden Şimdi bu pilleri Eşime aldığım Canon Fotograf makinesinin yanında hediye verilen UNIROSS x-PRESS 700 şarj cihazı ile uzun sürede ve düşük akımla şarj ediyorum (300mA) ve ısınma hiç olmuyor. Ama yaklaşık 12 saatte Tam doluyorlar.
    Sadece tüfekçi değil malesef hepsi Akrabamız ya yapıyor bunu. Son 3-5 gün önce Atabayı sorduğumda ve bunu özellikle sordum isteyenler vardı, Bana da "yeni gelenler biraz pahalıya geldi 30 ama sana 25 YTL "değince kızdım, "sana müşteri göndereceğim 25 se 25 işin içine akrabalık sokma" dedim ama esnaf ağzı yapıyorlar malesef.....
    quote:

BİPEKKAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şavşatlı -- 27 Mart 2007; 17:53:38 >
  • ASLINDA EN NEFRET ETTİĞİM BİR KONU reklam, o kadar çok uyduruk pil ve şarj cihazı var ki, bir de doğrudan 220 VAC beslemeli ve insan hayatını riske sokan aletler. Yapabileceğimi bilsem ad ve model vermeden bir tarif edebilsem. Ama olmuyor. Tekniğinede bayıldım ama çok soğutursan da bu defa şarj süreside acayip uzar, çünkü kimyasal işlemlerde yavaşlayacaktır. 35-40oC kadar yolu var
    quote:

Dediklerinizi de yapacağım, ama şöyle bir şey de düşünmüyor değilim.
    Bilgisayarların içinden çıkan küçük fanlar var.
    Onlardan birini şarj cihazının transformatöründen besleyerek cihazı ve pilleri soğutmayı deneyeceğim.
    İlk şarj sırasında daha gelişmiş bir taktik uyguladım:) İçine buz koyduğum naylon poşetle pilleri soğutarak şarj ettim.
    Biraz fazla teknolojik oldu ama olsun.

Esnafın 998 fiyatına gelince, dolar düşerken onların fiyatı artıyor, çünkü internette bipekkan hoca diye biri adamların ellerindeki malın tanıtımını yapıyor.

Eminim, son dönemde bu mal niye peynir ekmek gibi gitmeye başladı diye de şaşırıyorlardır.

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

İlk önce kullanın bitsin.Bende de aynı olay oldu bende 16 adet bu pillerden var.998 e pilleri bağla ve deşarj edin sonra kendisi şarja başlar bu işlemi 2-3 defa tekrarlayın yani şarj olan pilleri kullanın ve bu pilleri kullandığınız cihaz pilleri kullanamaz hale gelince şarj cihazına bağlayın ve deşarj düğmesine basın iyice boşalsın. Genellikle motorlu fotograf makineleri her açılış ve kapanışta objektifi kullanılır vaziyete getirebilmek için pillerden yüksek akım çeker ve piller bu akımı karşılayamaz. Aslında size bitti gibi görünen pillerde % 30 civarında enerji kalmıştır. İşte bunu tamamen boşaltarak (2-3 defa yeterlidir) pilleri max. randımanla kullanılır hale getirirsiniz. A Şarj cihazının altında havalandırma delikleri var. O tarafı altına bir kurşun kalem koyarak kaldırırsanız ısınma azalıyor. Ya da şarj cihazını sola veya sağa yatırarak dikine de koyarak şarj yaparsanız (Hızlı şarja müsait piller de bu ısınma oluyor malesef) ısınma azalacaktır.
    quote:

BİPEKKAN

• Şarj sırasında pillerin ısınması;

ATABA 998 de pilerin ısısını ölçen bir sensor(ler) yokmu?

Benzer bir aleti ben kullanıyorum PANTER diye bir marka( pilleri ikişer adet veya 4 er adet şarj edebiliyor ve hızlı veya normal şarj konumunu kendisi otomatik olarak belirliyor, geçen yıl ADESE'den 4 adet pili ile birlikte 23 YTL'ye almıştım, pilleri hiç kullanmadım)... Bunda iki adet 1N4148 bezeri bir eleman(içini açıp bakmadım elemanın adını bilmiyorum) piller ile temas halinde ve pillerin şarj sırasındaki sıcaklıklarını kontrol ettiğini düşünüyorum.

Eğer sıcaklık kontrolünü yapan sensorleri var ise pilleri soğutmak gibi ilave çaba göstermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Selamlar.
  • Aslında hızlı şarj yapan bütün aletlerde olması gerekir. Ama Ataba' larda yok. Koysalardı ayıp olurdu herhalde, HongKong sokaklarında 1.5 $' a satılan 998, Türkiye' de 100 YTL' ye satılırdı, KESİN....... Hızlı şarj ve NiCd ve NiMH durumunu belirleyen Delta V sensörü denen bir algılayıcıdır. 1N4148 o kadar ısıyı algılayarak iç direncini değiştirebileceğini zannetmiyorum. Temas yüzeyi uygun değil. Yine Ataba' nın AT-1414 tipi şarj cihazında bir ısı sensör bandı vardır ve kutu resminde de gördüğünüz gibi bandın üstünde metal beyaz düğme ki içinde termistör vardır. Bu bant, paket pile resimde görüldüğü gibi bağlanarak pil üzerinde oluşan ısıya bağlı olarak şarj akımını azaltır veya çoğaltır.

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

quote:

Orjinalden alıntı: ferit

Şarj sırasında pillerin ısınması;

ATABA 998 de pilerin ısısını ölçen bir sensor(ler) yokmu?

Benzer bir aleti ben kullanıyorum PANTER diye bir marka( pilleri ikişer adet veya 4 er adet şarj edebiliyor ve hızlı veya normal şarj konumunu kendisi otomatik olarak belirliyor, geçen yıl ADESE'den 4 adet pili ile birlikte 23 YTL'ye almıştım, pilleri hiç kullanmadım)... Bunda iki adet 1N4148 bezeri bir eleman(içini açıp bakmadım elemanın adını bilmiyorum) piller ile temas halinde ve pillerin şarj sırasındaki sıcaklıklarını kontrol ettiğini düşünüyorum.

Eğer sıcaklık kontrolünü yapan sensorleri var ise pilleri soğutmak gibi ilave çaba göstermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

duracell in şarjlı pili war mı yaw benim de fareye lazım bi çift ama...allahtan foto mak. nın kendi pili war

Var hocam tansaş larda... 2100MAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 28 Mart 2007; 19:35:57 >
  • Fiyatını biliyormusunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: seboist64

quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

duracell in şarjlı pili war mı yaw benim de fareye lazım bi çift ama...allahtan foto mak. nın kendi pili war

Var hocam tansaş larda... 2100MAH
  • Şimdi İstanbul'da Ataba AT-998'i dükkan formatlı olacak şekilde nereden temin edebiliriz? Yakın zaman da tecrübe eden var mı? Bugün doğubankın oralarda gezerken AT-908 gördüm; ama bunda iş yoktur herhalde diye pas geçtim.
  • bugün ataba 998 e benzer gema marka 37 ytl ye buldum nasıl? atabayı tutar mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punchuner -- 29 Mart 2007; 1:10:34 >
  • Sn Bipekkan;

Kullandıkları eleman 1N4148 e benziyor ama değil, Gayet güzel yerleştirmişler yeterli teması sağlıyor.

alet ile ilgili olarak 3 adet fotoğrafı aşağıda veriyorum. Bu arada punchuner'in bulduğu alet de benzerlerinden olmalı....

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 3 Nisan 2007; 10:34:53 >
  • @soundchaser,
    Topiğin başlarında hem de fazlasıyla yeterli teknik bilgi var ve ben şu anda 3 adet bu şarj cihazından 1 adette 908 kullanıyorum. 908 de özellikle Ni-CD pillere yarayacak ve benim gördüğüm hiç bir cihazda bulunmayan bir özellik var REFRESH..... Bununla da ilgili yeterli teknik bilgi topikte var. Tek mahzuru pilleri 2' şer 2' şer şarj etme mecburiyeti 998 de, tek tek' te yapabilirsiniz...Ankara' lıyım ama bu cihazları, İstanbul' da Karaköy/Selanik Pasajında, Necatibey CD. deki Elektronikçilerden. Bankalar Cd. deki elektrikçilerin bazılarında, Kadıköy'de elektronik ve bilgisayarcıların olduğu pasajda (Adını hatırlayamadım Yazıoğlu İş hanı idi galiba) ve yine Kadıköy' deki Kilise Meydanı civarındaki elektrikçiler de bulabilirsiniz. Çoğu Fotograf makinası ve malzeme satıcılarıda da bulunabiliyor ama , fiyat astronomik oluyor. Bir örnek, Ankara Tripot Foto' da 55 YTL. fiyat istenen UNIROSS, Tekzen' de 30 YTL. 998 için çeşitli fiyat çekebilirler ama 25 YTL' den bir kuruş fazla vermeyin. 908 ise 12-15 YTL arası Ankara'da ben pazarlıkla 12 YTL' ye almıştım 1.5 ay önce.
    quote:

Orjinalden alıntı: soundchaser

Şimdi İstanbul'da Ataba AT-998'i dükkan formatlı olacak şekilde nereden temin edebiliriz? Yakın zaman da tecrübe eden var mı? Bugün doğubankın oralarda gezerken AT-908 gördüm; ama bunda iş yoktur herhalde diye pas geçtim.
  • bu aletten bende bulmuştum, ama sanırım üzerindeki bilgilere göre at-998 le aynı cihaz değil,üzerindeki bilgilerde pillerin 2 veya 4 adet olarak şarz edilmesi öneriliyor,ayrıca bozuk pillerde lcd de herhengi bir görüntü çıkmıyormuş,birde deşarz özelliği yok,sanırım (eğer varsa) cihazın ısınmasını önlüyormuş.

quote:

Orjinalden alıntı: punchuner

bugün ataba 998 e benzer gema marka 37 ytl ye buldum nasıl? atabayı tutar mı acaba?

• bipekkan abicim öncelikle üşenmeden azimle herkese, her sorulan soruya uzun uzun cevap vermeye çalışmışsın bunun için sana teşekkür ederim. Dün bir fotoğraf makinası aldım (A630) ve mp3 için şarz cihazım olmasına rağmen (Mini GP Powerbank ikili) forumda beni gaza getirdiniz, ve bugün Ankara Ulus Posta Cad. Konya sokak tüm dükkanları gezdim ATABA 998 şarz cihazına 25-40 TL arası fiyat çektiler. Tam almadan eve gidiyordum ki senin TÜFEKÇİ yede ugrayım dedim. Biraz forumdan bahsettikden sonra ATABA şarz cihazına

22.50 TL dedi valla fiyat çok iyi geldi diğer fiyat verenlere kıyasla hiç pazarlık etmedim.

Forum u detaylı okuyamadım hızlı geçişdirdoim. Ve anladığım kadarı ile Bu şarz cihazının şu an bu fiyata alınabilecek en iyi şarz cihazı olduğunu, GP pillerin ise son 2 aydır defolu çıktığını (2700 lüklerin), bunların çin malı ve Singapur malı olarak ikiye ayrıldığını Singapur mallarının iyi olduğunu, biz kullanıcıların pil tercihi yaparken 2600 lük GP leri tercih etmesi gerektiğini, Ama Varta Pillerin GP lerden daha iyi olduğunu forumda yazdıkların dan anladım. (Umarım doğru anlamışımdır.

Senin TÜFEKÇİ de ki GP lere baktım hep çin malı bende 4 adet Varta 2500'lük aldım. Aslında 2700 lük alacaktım ama ATABA şarz cihazının arkasındaki şarz süreleri listesine baktığımda 2700 lük pil şarz zamanını göstermemiş, galiba bu cihaz 2700 lük pilleri desteklemiyor diye 2500 lük aldım. Abi bu vartalarda baya pahalı yafff nedir bunun özelliği anlamadım.

Arkadaşlar ATABA AT-998 Şarz Cihazı Heryerde 25-40 TL fiyat verdiler TÜFEKÇİ de 22.50 TL.
    Varta (Japon malı) 2500 mAh pil tanesi heryerde 8 TL fiyat verdiler TÜFEKÇİ de 6 TL Ben 4 adet aldım 24 TL. Toplam 46.50 TL biraz daha cingen pazarlığı yaptım 44 TL ye aldım. (GP pile 3.75 TL diyor ama 3 verir ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA TAVSİYE OLUNUR.)

Bu vartanın ne çok modeli varmış şimdi gördüm benim ki PHOTO ACCU serisi arkadaşlar iyimidir kötümüdür bilmiyorum onu bipekkan abi bilir herhalde

TÜFEKÇİ ADRESİ: Ulus Yimpaş yanı Alsancak Çarşısı, Mustafa Koloğlu İş Merkezi No=7/19 TÜFEKÇİ TİCARET.

NOT: bipekkan abi bu senin Tüfekçi, ATABA şarz cihazı ve GP pillerin ithalatçısının sen olduğunu söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.t.s. -- 30 Mart 2007; 23:51:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.