Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.686
Cevap
366
Favori
1.957.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bipekkan

Bu Şarj cihazı doğrudan prize takılan bir cihaz mı?. Bir arkadaşımızın sorusuna cevap verirken kullanmak istiyorum örnek bir cihaz olarak.
    quote:

Orjinalden alıntı: codexhoo

kullandığın cihazı yaklaşık 2,5 yıldır kullanıyorum.
    kendisi şarjını keser.
    7-8 saat arası kalem pilleri (aa)doldurur ve şarj olduğunda otomatik keser.
    fakat pilleri aletin fişini elektiriğe bağlamadan önce takmalısın.

ben karışık (AA-AAA) şeklinde kullanmıyorum çünkü AAA lık pil kullanan doğru düzgün birşey yok.
    ama 2 tane AA yı şarj edebilirsin.
    sıradan bir cihaz sadece elektirik kesme özelliği var.
    içinden çıkan 1700 lük piller şarj olurken çok ısınıyordu.ama 2300 lük sony lerde öyle bir sorun yaşamıyorum

bu cihazı ben kullanıyorum.kullanım kılavuzunda önce pilleri takın sonra elektiriğe bağlayın diyordu.
    yani elektirik bağlantısını pilleri taktıktan sonra yapıyorsunuz.
  • Pilleri önceden takmanızdan ziyade, arada bir transformatör var mı yoksa fişi kendinden olup cihazı direkt 220vAC prizine mi yakıyorsunuz? anlamında sormuştum. Gerçi, pilleri önceden takma mecburiyetinden anladım ama , iyice emin olmak istiyordum...
    quote:

bu cihazı ben kullanıyorum.kullanım kılavuzunda önce pilleri takın sonra elektiriğe bağlayın diyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Mart 2007; 12:49:48 >
  • quote:

Pilleri önceden takmanızdan ziyade, arada bir transformatör var mı yoksa fişi kendinden olup cihazı direkt 220vAC prizine mi yakıyorsunuz? anlamında sormuştum. Gerçi, pilleri önceden takma mecburiyetinden anladım ama , iyice emin olmak istiyordum...
    quote:

ok.

şarj cihazı ile (pilleri koyduğum alet ile)arada sadece bir kablo var o kadar.
    doğrudan 220 v şehir ceryanına bağlıyorum.
    dışarıda herhangibir adaptör vs yok.

alma sebeplerimden biriside bu şarj cihazını buydu.çok kompakt ve çok hafif .içerisinde adaptör benzeri birşey varmıdır bilmiyorum ama tel sargılı bir şey olacağını tahmin etmiyorum çünkü cihaz oldukça hafif

Input: 100-240 V 50/60 Hz 7 W

Output: 1,2 V 360 mA (AA X 4)
    140 mA (AAA X 4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codexhoo -- 10 Mart 2007; 16:27:43 >
  • @bipekkan

Hocam bir şey sorucam,
    benim mesajıma karşılık sen Vatra'nın da Türk malı olucağını mı kastettin?

Yani bir kaç tane Varta alalım şimdiden?
  • Yok canım, bir espiri nerelere kadar geldi. İlk ithalatlar, parti parti ilgili ülkelerin raf' larından yapılır. Tutulduğu ve sürümünün de olduğu anlaşılınca 10 YTL' ye bir "İthalat, İhracaat, Turizm ve dahi İnşaat (Kel alaka) Ltd. Şti." kurulur Alaturka tuvalet büyüklüğünde bir büroda ve paket, poşet ne içindeyse üstüne(TR) başlıklı bir açıklama ilave edilir, Varsa ithal edildiği ülkenin kullanıcı güvenliği ile ilgili ibareler KESİNLİKLE çıkarılır, yerine mavi renkli bir "Nazar Boncuğu" (Gerek görülürse) konulabilir, eksik kalan boşluklar ilgisi ossun olmasın "TÜV- VDF- CE -FIRT-ZIRT" laf ola beri gele, kelamlarla doldurulur, hatta iddialı olsun diyerekten "4 misli uzun ömür" gibi ayakçı tercümeleriyle laflar basılır, Hatta çok idialılar "YAKINDA TÜRKİYE' de" sürajları da geçebilirler. Ve mallar ithal edilmeye başlanır. Ve kısa süre sonra ortalık TÜKETİCİ ciyaklamalarıyla sarsılır. Çünkü resmi (!)ithal malların en azı, her bir ambalajda %25' i defolu' dur. Maksat UCUZ OSSUN, CEPLER DOLSUN....! ! ! YERRRSEEEEN !
    Ülkemizin acı kaderinden bir kesit sundum. "Törkiş" derken bu süreci kastettim....Yoksa, gerçekten VARTA Türkiye' de pil Fabrikası kursun, keşke, 50 takla atarım.....
    quote:

Orjinalden alıntı: tsk

@bipekkan

Hocam bir şey sorucam,

• quote:

Yok canım, bir espiri nerelere kadar geldi. İlk ithalatlar, parti parti ilgili ülkelerin raf' larından yapılır. Tutulduğu ve sürümünün de olduğu anlaşılınca 10 YTL' ye bir "İthalat, İhracaat, Turizm ve dahi İnşaat (Kel alaka) Ltd. Şti." kurulur Alaturka tuvalet büyüklüğünde bir büroda ve paket, poşet ne içindeyse üstüne(TR) başlıklı bir açıklama ilave edilir, Varsa ithal edildiği ülkenin kullanıcı güvenliği ile ilgili ibareler KESİNLİKLE çıkarılır, yerine mavi renkli bir "Nazar Boncuğu" (Gerek görülürse) konulabilir, eksik kalan boşluklar ilgisi ossun olmasın "TÜV- VDF- CE -FIRT-ZIRT" laf ola beri gele, kelamlarla doldurulur, hatta iddialı olsun diyerekten "4 misli uzun ömür" gibi ayakçı tercümeleriyle laflar basılır, Hatta çok idialılar "YAKINDA TÜRKİYE' de" sürajları da geçebilirler. Ve mallar ithal edilmeye başlanır. Ve kısa süre sonra ortalık TÜKETİCİ ciyaklamalarıyla sarsılır. Çünkü resmi (!)ithal malların en azı, her bir ambalajda %25' i defolu' dur. Maksat UCUZ OSSUN, CEPLER DOLSUN....! ! ! YERRRSEEEEN !
    Ülkemizin acı kaderinden bir kesit sundum. "Törkiş" derken bu süreci kastettim....Yoksa, gerçekten VARTA Türkiye' de pil Fabrikası kursun, keşke, 50 takla atarım.....
    quote:

@bipekkan

Hocam bir şey sorucam,

Hakkaten büyük bir kısmını yanlış anlamışım,peki sıcağı sıcağına bir soru daha;
    Bu %25i defolu olanlar fiş kesmeyen yerlerde mi satılıyorlar?
    Ben mesela pilleri sürekli "Amerikan Pasajı"ndan alırım,TeknoSA larda 50-60ytl olan setleri 35ytl ye alabiliyorum,benim aldıklarım bu %25lik kısım mı oluyor yani?
    Çünkü yine ilk mesajımda dediğim gibi 1900lük Vartaları yarıştırıdığım 2700lükGP ler Amerikan Pasajından aldığım ürünlerdi,ancak yine 1000mahlık aaaGp leri mp3 çalarımda fabrika verisinden daha uzun bir süre kullanabiliyorum,bunlarda fişsiz Maltepe pazarından aldığım pillerdi yani biraz da şans faktörü mü var?

Uzun lafın kısası ne almalı,nereden almalı?

Şimdiden teşekkürler
  • Düşündüğüm gibi, Burada çok önemli bir güvenlik sorunu var ve bu nedenle de kullanıcıya pilleri takmadan cihazı PRİZE TAKMAYIN deniyor. Burada sorun, pillerin temas noktalarında 220 VAC nin bulunmasıdır.
    Şimdi BURADA bu konunun Teknik nedenine dalmayacağım.
    GERÇEKTEN, PİLLERİ TAKMADAN CİHAZI PRİZE TAKMAYINIZ VE CİHAZI PRİZDEN ÇEKMEDEN ŞARJ EDİLMİŞ PİLLERİ ASLA ALMAYA KALKMAYINIZ.....
    KOYU BÖLÜM BENİM İLAVE UYARIM dır.
    EĞER CİHAZI 220 VAC' DEN YALITACAK ARADA BİR TRANSFORMATÖR OLSAYDI CİHAZI 100-220VAC GİBİ GENİŞ BİR ARALIKTA ÇALIŞTIRAMAZDINIZ.
    AMAN DİKKAT EDİN.....
    quote:

quote:

Pilleri önceden takmanızdan ziyade, arada bir transformatör var mı yoksa fişi kendinden olup cihazı direkt 220vAC prizine mi yakıyorsunuz? anlamında sormuştum. Gerçi, pilleri önceden takma mecburiyetinden anladım ama , iyice emin olmak istiyordum...
    quote:

ok.

şarj cihazı ile (pilleri koyduğum alet ile)arada sadece bir kablo var o kadar.
    doğrudan 220 v şehir ceryanına bağlıyorum.
    dışarıda herhangibir adaptör vs yok.

alma sebeplerimden biriside bu şarj cihazını buydu.çok kompakt ve çok hafif .içerisinde adaptör benzeri birşey varmıdır bilmiyorum ama tel sargılı bir şey olacağını tahmin etmiyorum çünkü cihaz oldukça hafif

Input: 100-240 V 50/60 Hz 7 W

Output: 1,2 V 360 mA (AA X 4)
    140 mA (AAA X 4)

• Bu topik' te bir fotograf vermiştim ve 2700 mAh GP ler ile ilgili ve orada ambalaj farkınıda göstermiştim. Varta' larda da PRC yazanlardan olabildiğince uzak durun demiştim. Ve bir arkadaşımızda PRC yazan Varta' ları alıp fotograf makinasına zorlukla soktuğunu ve bıçak ucuyla çıkarttığını yazmıştı. Ve bu 4 pilden biriydi ve benim %25 Defo VARSAYIMIMA mükemmel uyuyor. Bence Amerikan pazarı ve benzeri yerlerden alışverişlerde üzerinde Türkçe açıklama olmayan malları almak, malın bir ölçüde en azından CE standarlarını karşıladığını ve büyük ihtimalle ilgili ülkenin tüketicisine sunulan ve o ülke insanının Tüketici haklarına saygılı bir RAF malı olduğunu gösterir.
    Ancak kesinlikle Bizim Mallardan uzak durun gibi ifade de bulunmuyorum. Üzerinde Türk Malı yazan Türkçe veya İngilizce, TSE baklavası ve ilgili diğer Standarları karşıladığını ve CE damgası olan ve genel 2 yıllık garanti Belgesi olan aklınıza gelen her türlü malı hatta İthal ÇİN malı bile olsa güvenle kullanın. Benim burada ısrarla belirttiğim nokta GP ve benzeri mallarda ayakçı takımının İthalat yasasının boşluklarından istifade ile ithal ettiği mallarda karşılaşılan problemlerle ilgili. GP ucuz deniyor alınıyor (Son 2 aylık durum için yazıyorum. Yoksa daha önce benim lafımdır Fiyat/Performans oranı en iyi pildir) Evet, garantisi de var ama bozuk çıkan pil için ekstra masraf yapıyorsunuz, git, gel siniriniz zıplıyor. Ne gereği var?
    Size ve diğer arkadaşlara bir ip ucu:
    Problem, 2700 mAh' lik GP lerde ve piyasada bir 15 gün öncesine kadar 2 farklı ambalajda idi, Firma daha düşük kapasiteleri ithal etmiyor. Bu KESİN. Bu nedenle, GP' yi alın ama 2700 mAh leri değil, 2600-2500 hatta 2300 ve 2100 mAh 'likleri bile alın. Satanlar da işin farkında değil ve kapasite düşük olduğu için 2.75 YTL' ye bile satıyorlar. Aman satamam elimden çıksın düşüncesiyle, Ama bunlar defosuz RAF malı..... Şu ana kadar belki 20 paket eşime dostuma bunları arıyor, buluyorum ve alıyorum. TIK ses gelmedi.....şu ana kadar
    quote:

Hakkaten büyük bir kısmını yanlış anlamışım,peki sıcağı sıcağına bir soru daha;
    Bu %25i defolu olanlar fiş kesmeyen yerlerde mi satılıyorlar?
    Ben mesela pilleri sürekli "Amerikan Pasajı"ndan alırım,TeknoSA larda 50-60ytl olan setleri 35ytl ye alabiliyorum,benim aldıklarım bu %25lik kısım mı oluyor yani?
    Çünkü yine ilk mesajımda dediğim gibi 1900lük Vartaları yarıştırıdığım 2700lükGP ler Amerikan Pasajından aldığım ürünlerdi,ancak yine 1000mahlık aaaGp leri mp3 çalarımda fabrika verisinden daha uzun bir süre kullanabiliyorum,bunlarda fişsiz Maltepe pazarından aldığım pillerdi yani biraz da şans faktörü mü var?

Uzun lafın kısası ne almalı,nereden almalı?

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Mart 2007; 19:26:48 >
  • Öncelikle size kocaman bir

Gerçekten bende ki 2700lüklerde diğer AA pillerden az da olsa büyükler.(ve bariz bir şekilde ağırlar)
    Tekrar tekrar teşekkürler
  • Bipekkan üstad uyarıların için teşekkür ederim.
    gerçekten de cihazı prize bağladım ve pillerin temas ettiği yere kontrol kalemi değdirdim ve inanılmaz birşey oldu.
    kontrol kalemi ışığı yanıyordu.
    meğersem yıllardır pil şarj edeceğim diye elektirikli sandalye taşıyormuşum da haberim yokmuş.
    sony gibi bir firmanın böyle güvenlik önlemi almadan şarj cihazı üretmesine hiç ama hiç anlama veremedim.
    gerçekten bu cihazdan acayip şekilde soğudum.
    böyle bir aletin altında CE damgasının bulunmasıda ayrıca beni gerçekten hayretler içerisinde bıraktı.
    en kısa süre içerisinde bu cihazı elimden çıkartacağım.
    yerine adaptör ile çalışan daha güvenli bir şarj aleti alacağım.
    ben gerek şarj aletimden gerekse kullandığım sony pillerden oldukça memnundum ama bu gerçeği öğrenmek beni hayretler içerisinde bıraktı.
    buradan sony e böyle tehlikeli bir şarj aleti ürettiği için
  • gerçekten ilginç bende böyle bir olayın varlığını ilk kez duyuyorum,nasıl böyle birşey olabilir,ben tüm şarz cihazlarının düşük akımla çalıştığını zannediyordum.bu piller 220 ile şarz olur mu? ilginç,herşeyden önce kullanıcı için çok tehlikeli.
  • 220 Volt a bu piller peki nasıl dayanıyor?
    ben şarj ederken 1700 lük üzerinden çıkan piller çok ciddi anlamda ısınıyorlardı
    daha sonradan aldığım 2300 lük sony piller ise çok fazla ısınmıyorlardı.hatta 1700 lere kıyasla buz gibi kalıyorlardı
    bu ısınma sebebi 220 ye maruz kalmaları mı?
  • quote:

220 Volt a bu piller peki nasıl dayanıyor?
    ben şarj ederken 1700 lük üzerinden çıkan piller çok ciddi anlamda ısınıyorlardı
    daha sonradan aldığım 2300 lük sony piller ise çok fazla ısınmıyorlardı.hatta 1700 lere kıyasla buz gibi kalıyorlardı
    bu ısınma sebebi 220 ye maruz kalmaları mı?

Evet galiba mah değerleriyle de alakalı,eskilerden kalma panasonic marka 800mahlık pillerim alev alev yanıyor şuan,yanına taktığım diğer piller de sıcak ancak Panasonicten çok daha az hissediliyor
  • bipekkan hocamın tavsiyeleri sonucu raf ürünü olduğunu düşündüğüm 2500 mAh lık 1 çift GP marka yedek pil aldım,sorum şöyle bu piller belirttiğim gibi yedek,bu piller, bu haliyle mi beklemede kalsın,şarz ederek mi bekleteyim.hangi durum daha uygun olur,birde rafda bekleyen pillerin bir raf ömrü,(miadı) var mıdır?sağlıklı olması için ne yapmak gerekir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: uskan

bipekkan hocamın tavsiyeleri sonucu raf ürünü olduğunu düşündüğüm 2500 mAh lık 1 çift GP marka yedek pil aldım,sorum şöyle bu piller belirttiğim gibi yedek,bu piller, bu haliyle mi beklemede kalsın,şarz ederek mi bekleteyim.hangi durum daha uygun olur,birde rafda bekleyen pillerin bir raf ömrü,(miadı) var mıdır?sağlıklı olması için ne yapmak gerekir?

Pilleri aldığınız zaman boş olduğunu görürsünüz(şarjlılar için),yani bunlar muhafaza edilecekse boşken bekletilmelidir,
    aynı şey laptop pilleri gibi durumlarda da geçerlidir
  • teşekkürler,peki bu bekleme süresinin (raf süresi) üst sınırı hakkında bir bilgi verebilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: uskan

teşekkürler,peki bu bekleme süresinin (raf süresi) üst sınırı hakkında bir bilgi verebilirmisiniz?

Bo konu hakkında doğru bilgi veremeyebilirim,burayı okursanız(her ne kadar kalem piller hakkında olmasa da)şarjlı pilleri saklama kullanma hakkında daha doğru bilgi alabilirsiniz;
  • valla arkadaş herhalde almıştır. baksanıza 31 aralıkta yazmış mesajı aradan kaç ay geçimiş. artık öneri vermeye gerek yoktur sanıyorum. ama ben makineyi aldığım ilk gün 4 tane duracell aldım. ve artık ilk günün heyecanıyla 4 pil bitirdim. ama piller inanın 1 saat ya gitti ya gitmedi. baktım olcak gibi değil. daha bakamadığım özellikleri de var. tam oynayamadık makineyle. hemen öbür gün atladım Carrefour'a gittim. orda 'UNİROSS X-Press 300' markalı (2300 mah) şarj aletini aldım. +++6 adet kalem pil. hem büyük kare pilleri, hem aynı anda 4 adet kalem ve ince pili yaklaşık 9 saatte dolduruyo. inanın o piller pek kullanmadığım zaman 1 haftaya kadar gidiyo. çok memnunum. bu önerim alacak olan arkadaşlar içindi daha çok. kolay gelsin...
  • Bende de Sonya H5 fotoğraf makinesiyle verilen 2 adet Sony Ni Mh 2500 pil vardı. Yanlarına 2'de GP 2700 ni mh pil aldım. (Mavi Bilgisayar'da çalışanların ısrarları sonucu, hem 2700 hem de GP aldım)

Fotoğraf makinesiyle verilen Sony şarj cihazında şarj ediyorum. Şarj Cihazı 2 pil alıyor)
    GP'ler Sony'lerin yarısı kadar dayanmıyor. GP'ler galiba Malizya malı... Çin değil...
    Şimdi (yine Mavi'de çalışanların tavsiyesiyle) 4'lü şarj yapabilen cihaz peşindeyim:)
    Onların tavsiyesiyle yeni bir şarj cihazı alacağım ama marka konusunda bipekkan'a kulak vereceğim. (Bulabilirsem) Tercihim ataba 998...

Bu arada, 2 pil daha almak istiyorum.
    Yukarıda belirttiğim pillerin yanına hangi pili almam doğru olur, ustalar bu konuda da bilgi verirlerse sevinirim.

quote:

ben gerek şarj cihazı gerekse piller olarak sony kullanıyorum
    şarj cihazımla beraber gelen 4 adet 1800mA/h lik piller vardı.ve gayet iyiydiler
    piller bana yetmeyince bir çift Gp 2300 lük bir çüft de 2300 lük sony pil daha aldım

belki şarj cihazımın sony olmasından kaynaklanıyor bilmiyorum ama benim Gp 2300 lük piller sony 1800 lük piller kadar dayanmadı

belki sebebi şarj cihazıdır bilemiyeceğim.

ama eskiden ni-mh piller piyasada yokken bende varta şarj cihazı ve pilleri vardı zannedersem 650 lik di bu piller ni-cd.şarj cihazım ve pillerim hepsi varta idi.
    daha sonra panasonic pil almıştım hem de vartaların çok daha yüksek fiyatına ama 6 ayda panasonicler gitti fakat vartaları çook daha uzun süre kullandım

aynen bu şekilde benim sony şarj cihazımda kullandığım gp ler performans olarak çok çabuk düştü ve rahmetli oldular.
    çok daha fazla şarj etmeme ve kullanmama rağmen 1800 lük sony piller görevini yerine getiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şavşatlı -- 13 Mart 2007; 16:26:11 >
  • UNIROSS ve PANASONIC ile ilgili testlerim tamamlanmak üzere, Yakında burada yayında.....
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.