Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.684
Cevap
366
Favori
1.956.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ankarada değilim,olsam da teklifinizi kabul edemezdim,bence çokda önemli değil, benimki birazcık şaka yollu takılmaydı,özellik aynı oldukdan sonra çok önemli değil zaten bundan sonra ni cd pil sanıyorum alınmaz,bilgiler için teşekkürler.bu arada 908 ile 508 arasında şarz hızı yönünden fark varmı?ayrıca,(merakımdan soruyorum bağışlayın) şarz aletlerinin,adaptörü, cihaz üzerinde kablosuz(direk prize takılan),cihaz üzerinde kablolu ve adaptörü dışarda ve dolayısıyla kablolu olmak üzere 3 ayrı uygulama var,bunlar arasında teknik ve kullanım olarak fark varmı? tercih hangi yönde olmalı?

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Sevgili Uskan,
    Eğer Ankara'da iseniz, Şarj cihazınızı ne bedelle aldıysanız alırım, Eğer değiştirmezlerse, Ancak aralarındaki tek fark REFRESH özelliği, ve elinizdeki kullanılabilir durumdaki düşük kapasiteli piller için 908 daha idealmiş. Bu piller kolayca hafıza etkisinde kalabilen piller. Dediğim gibi hata benim.
    quote:

Orjinalden alıntı: uskan

bipekkan hocam sizin yanlışlığa biz kurban gittik,508 aldık,908 le aralarında çok fark var mı?(REFRESH özelliği dışında,teknik,kalite,hız vs yönlerinden) değiştirelim mi?(Tabi değiştirirlerse)sonuç olarak ne önerirsiniz.(Elimizde oyuncaklarda kullanılan düşük kapasiteli ni-cd ler var,bundan sonrada sanırım artık alınmaz,diğerleri yüksek amperli, ni mh piller.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 3 Mart 2007; 11:39:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soul_Reaver

şarj başladı ledi var onu çekeyim dur.pil makrom nasıl?
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

kullandığın cihazı yaklaşık 2,5 yıldır kullanıyorum.
    kendisi şarjını keser.
    7-8 saat arası kalem pilleri (aa)doldurur ve şarj olduğunda otomatik keser.
    fakat pilleri aletin fişini elektiriğe bağlamadan önce takmalısın.

ben karışık (AA-AAA) şeklinde kullanmıyorum çünkü AAA lık pil kullanan doğru düzgün birşey yok.
    ama 2 tane AA yı şarj edebilirsin.
    sıradan bir cihaz sadece elektirik kesme özelliği var.
    içinden çıkan 1700 lük piller şarj olurken çok ısınıyordu.ama 2300 lük sony lerde öyle bir sorun yaşamıyorum
  • Bu Şarj cihazı doğrudan prize takılan bir cihaz mı?. Bir arkadaşımızın sorusuna cevap verirken kullanmak istiyorum örnek bir cihaz olarak.
    quote:

Orjinalden alıntı: codexhoo

kullandığın cihazı yaklaşık 2,5 yıldır kullanıyorum.
    kendisi şarjını keser.
    7-8 saat arası kalem pilleri (aa)doldurur ve şarj olduğunda otomatik keser.
    fakat pilleri aletin fişini elektiriğe bağlamadan önce takmalısın.

ben karışık (AA-AAA) şeklinde kullanmıyorum çünkü AAA lık pil kullanan doğru düzgün birşey yok.
    ama 2 tane AA yı şarj edebilirsin.
    sıradan bir cihaz sadece elektirik kesme özelliği var.
    içinden çıkan 1700 lük piller şarj olurken çok ısınıyordu.ama 2300 lük sony lerde öyle bir sorun yaşamıyorum
  • -bipekkan hocam sorum için foto zahmetine girme şekil olarak biliyorum da ben bilgi olarak sormuştum.

-Birde öğrenmek istediğim, genellikle,fotoğraf makinası,mp 3 çalar gibi nitelikli ürünlerde herkesin bildiği gibi alkalin pil öneriyorlar,bizlerde ekonomik ve kullanışlılık adına uygun şarzlı pilleri kullanıyoruz,peki bunun yerine piyasadaki şarz edilemeyen,alkalin piller haricindeki ucuz pillerin (markalı bilinen veya bilinmeyen) kullanılmasında bir sakınca var mı? teknik olarak konuyu açıklayabilirmisiniz?bu piller malum uygun fiyatlı ve sıkışıldığında her bakkalda ve milyoncularda bulunabiliyor.(Şarzlı pil bitince yolculuk esnasında şarz imkanı olmayabilir,yedekde olmayabilir vs.)
  • @Uskan,
    Ucuz, Milyoncularda, adı sanı duyulmamış ve 4 adedi, 25 Ykş' satılan Çin menşeeli piller var. Bunlar Türkiye' ye çıplak gelir. ve İzmir/Menemen'de bir mekanda 50 çeşit markalı elbise ile giydirilerek akla hayale gelmedik isimlerle piyasaya sürülür. Bunlardan bir kere KESİNLİKLE uzak durun. Bunlar çok çabuk AKAR hatta durdukları yer sıcaksa 1-2 gün içinde akıp cihazı perişan eder. Bizim yerli 40 yıl önceki Berec' marka yerli piller ki çoğunuz bilmez, verimleri bunlardan bin kat iyi idi.
    Diğer bilindik markalar malum verimleri uzun süreli kullanım için uygun değiller Ama akmazlar. Burada sorun pilin akması. Bu, kullandığınız ve oldukçada pahalı cihazların içine eden bir durum. Duracell piller malum alkalin ama beni s6000fd' yi aldıktan sonra büyük hayal kırıklığı yaşadım. 185 fotoda nefesi kesildi, Ultra bilmem ne, mavi renkli olanı tavsiye ediyorlar. Fiyatı 4 adedi 8 YTL. Tepem attı bugün 4 tane daha varta 2500 mA Japon aldım, 20 YTL, ama dediğiniz doğru ama şarj edilebilir pilin yarı fiyatına alkalin pilde satılmaz ki.
    Milyonculardan UZAK DURUN....
    quote:

Orjinalden alıntı: uskan

-bipekkan hocam sorum için foto zahmetine girme şekil olarak biliyorum da ben bilgi olarak sormuştum.

-Birde öğrenmek istediğim, genellikle,fotoğraf makinası,mp 3 çalar gibi nitelikli ürünlerde herkesin bildiği gibi alkalin pil öneriyorlar,bizlerde ekonomik ve kullanışlılık adına uygun şarzlı pilleri kullanıyoruz,peki bunun yerine piyasadaki şarz edilemeyen,alkalin piller haricindeki ucuz pillerin (markalı bilinen veya bilinmeyen) kullanılmasında bir sakınca var mı? teknik olarak konuyu açıklayabilirmisiniz?bu piller malum uygun fiyatlı ve sıkışıldığında her bakkalda ve milyoncularda bulunabiliyor.(Şarzlı pil bitince yolculuk esnasında şarz imkanı olmayabilir,yedekde olmayabilir vs.)
  • anladım hocam,ben milyoncu derken diğer arkadaşlarada bir mesaj vermek amacı ile söyledim,o pillerin eve gelince hiç çalışmadığını da biliyorum, asıl sorum da philips,varta,panasonic gibi markalı ama alkalin olmayan piller içindi,oda şarzlı pillerin yetmediği-bittiği şarz imkanı olmayan seyahat gibi durumlarda o anı kurtarmak amacı ile kullanılsa bir sakıncası olur mu? anlamında idi,bu konu sanırım yeterince açıklık kazanmadığı için zimmen de olsa sanki kullanılması tamamen sakıncalı gibi bir anlam çıkıyorda(Bu arada unutmuştum berec pilleri hatırlatman bir nostalji yarattı.) alkalin pillerin fiyatlarının yüksekliği,insanları şarzlı pil kullanmaya zorluyor doğal olarak.
    bu arada mümkünse yukarıda sorduğum şarz aletleri ile ilgili detay açıklama olabilir mi?(adaptörü içinde kablosuz,kablolu,adaptörü dışında kablolu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 6 Mart 2007; 15:03:22 >
  • Tuhaf (ya da bana öyle gelen) bir tecrübemi yazayım,aynı şartlarda,aynı şarj sürelerinde kullandığım 4x2700gp pillerimi çifter çifter kullanıyorum ve bunların tek çifti makinamda 2x1900Varta'dan az gidiyor.
    GPleri hep övmüşümdür ancak bundan sonra sürekli Varta kullanıcam,Migrosun kampanyasından aldığım 4x1400Vartalar makinamı açmakta ve çokca flaşlı foto çekmemde sıkıntı yaratmıyorlar,buradan çıkarttığım sonuç Vartanın daha düşük mah değerleri diğer markaların kendisinden yüksek değerli olanları ile aynı seviyede

İyiki varsın Varta
  • Doğrudur. Elbette aralarında bir kalite farkı mutlaka olacak. Benim S6000fd' de 708 resim çekebildim GP 2700 ile ve 4 adet, 2 pil kullanan makinalar genellikle daha fazla akım çekerler, ayni işi üretebilmek için Şu an 18 adedi flash'lı 278. resimdeyim Panasonic 2100 mA deniyorum olabildiğince ayni sürede tüketmeye çalışacacağım. Sonra Varta 1400 mA sanrasında da Varta 2500 mA(Japon) deneyeceğim. Sonuçları aktarırım....
    quote:

Orjinalden alıntı: tsk

Tuhaf (ya da bana öyle gelen) bir tecrübemi yazayım,aynı şartlarda,aynı şarj sürelerinde kullandığım 4x2700gp pillerimi çifter çifter kullanıyorum ve bunların tek çifti makinamda 2x1900Varta'dan az gidiyor.
    GPleri hep övmüşümdür ancak bundan sonra sürekli Varta kullanıcam,Migrosun kampanyasından aldığım 4x1400Vartalar makinamı açmakta ve çokca flaşlı foto çekmemde sıkıntı yaratmıyorlar,buradan çıkarttığım sonuç Vartanın daha düşük mah değerleri diğer markaların kendisinden yüksek değerli olanları ile aynı seviyede

İyiki varsın Varta
  • Arkadaşlar,
    Varta' nın da bir Türkiye distribütörü çıkmış ortaya, Mahmutbey'de, GP lerde bu distribütör olayı ortaya çıktıktan sonra bozuldu. Birde döviz fiyatları zıpladı, Malum Yurt dışı aksırır, Türkiye komalık olur, Bence, pil, ve/veya Varta veya başka bir marka şarj cihazı almaya niyetliyseniz beklemeyin derim, hemen araştırın ve hemen alın.
    Dün daha evvelce 5 YTL' ye aldığım 2500 mA Vartalar 6 YTL olmuş, yalvar yakar komşuma 5 YTL' den zor aldım. Üstelik aldığım yer de 15 yıllık alış veriş yaptığım yerlerden biri, malum durumdan vazife çıkartan bir milletiz. ayrıca, 3.50 YTL'lik GP'ler de 4.50 YTL olmuş....
    Bir Haber vereyim dedim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Mart 2007; 8:12:45 >
  • bilgilendirme için teşekkürler.
  • GP PİYASA MALI , KULLANARAK KARŞILAŞTIRIPTA ANLAYAN KESİNLİKLE ALMAZ O PİLİ .. PIONEER MARKASININ TÜRKİYEDE YAYGINLAŞTIĞI GİBİ..
    9000 mAH PİL NASA DA FALAN BULUNABİLİR ..AMA ŞU AN SON ÇIKAN 3200 mAH VE 3000 mAH ..

MARKA YA GELİNCE CASIO MAKİNALARA FABRİKADAN SANYO PİL VE PANASONIC CİHAZLARDA FABRİKANIN TERCİHİ C.F.L. PİL
    SANYO VE C.F.L MARKALI PİLLERİN 3000 MAH LİKLERİNİ KULLANIYORUM ŞUAN. 25 YILDAN BERİ ŞARJLI PİL ÇEŞİTLERİ KULLANIYORUM..
    ŞARJ ALETİNİDE CASIO ÖNERİRİM 10 ŞARJDA PİLİ ÖLDÜRMÜYOR..

BAKIN ŞARJ CİHAZINDA ŞUNA ÇOK DİKKAT EDİN ..
    ŞARJ ALETİ PİL DOLDUĞU ZAMAN ŞARJI OTOMATİK KESMELİ.. AYNEN BİR CEP TELEFONU GİBİ..
    YANİ ŞARJIN BİTTİĞİNİ GÖSTEREN BİR IŞIK VEYA GÖSTERGE OLMALI.. BU ÇOK ÖNEMLİ.. YOKSA İSTEDİĞİN KADAR KALİTE PİL AL BOŞUNA .
    AKŞAM YATARKEN PİLİ ŞARJA KOYDUNUZ SABAHA KADAR YANAR O PİL YADA PATLAR.. ŞARJ ALETİNE ÇOK DİKKAT..
    5 - 10 YTL YE ŞARJ ALETİ ALMAYIN SAKIN ... ZATEN ALDIĞIN PİLİN TANESİ EN AZ 5 YTL ... HER IŞIKLI ŞARJ ALETİ İYİ DEĞİLDİR..
  • ANKARADA OLANLAR İÇİN ŞARJLI PİL ADRESİ :
    ÇIKRIKÇILAR YOKUŞU İLE BAKIRCILAR ÇARŞISI SOKAĞI BİRLEŞTİĞİ YERDE KISMET TİCARET VAR ..
    TOPTANCIDIR BURASI.. HER MARKA HER BOY BULABİLİRSİNİZ.. TEKNOSANIN FALAN YARI FİYATI..
    2. ADRES
    POSTA CADDESİ YİMPAŞIN YANINDA ALSANCAK ÇARŞISINDA TOPTAN PİL DÜKKANI VAR..

İSTANBULDA
    KARAKÖY MEYDAN ELEKTRONİKÇİLER ÇARŞISINDA PİL TOPTANCILARI VAR.. (BENİM BİLDİĞİM)
  • Sevgili Stallone,
    Bende Ankara' dayım, Keşke, Şu Topiği baştan sona bir okusaydınız.....[8D]
    Bir de Şu C.F.L ' ye takıldım. GP için Piyasa Malı diyorsunuz, Kabul de ben buna Fiyat/ Performans oranı olarak tarif ediyordum ve son bir aydır önermiyorum. Çünkü iş distribütör aracılığı ile ithalata başlanınca Törkiş oldu. Şimdi Sırada Varta var. O da Çin mallarını sokmaya başladı, Fiyat tırmanıyor. Piller yuvalarına bile oturmamaya başladı. C.F.L ve onun Törkiş icadı DIGIMAX ev - dükkan kapısından sokulmayacak bir pil serisidir.
    Sadece fiyata takılıp kalite belirleyemezsiniz. Örnek: Panasonic'in 2 ayrı ambalajlı pili var piyasada. Birinde Mavi, Diğeri Yeşil renk hakimdir. ve yeşilleri bir tarafa atın, Mavi buluyorsanız alın. kapasitesi 2100 mA olmasına rağmen. Bir de şuna aldanmayın. Bugün 2700 mA bile riskli bir kapasitedir ki 3000 ve 3200 lere bile test etmeden almayın. Birincisi Üzerindeki yazılı kapasiteyi veremez, ikincisi patlamaya zemin hazırlarsınız..... Matsushita' nın sitesini takip edin. Burası çıkarttı ise o zaman alın.
    quote:

Orjinalden alıntı: STALLONE

ANKARADA OLANLAR İÇİN ŞARJLI PİL ADRESİ :
    ÇIKRIKÇILAR YOKUŞU İLE BAKIRCILAR ÇARŞISI SOKAĞI BİRLEŞTİĞİ YERDE KISMET TİCARET VAR ..
    TOPTANCIDIR BURASI.. HER MARKA HER BOY BULABİLİRSİNİZ.. TEKNOSANIN FALAN YARI FİYATI..
    2. ADRES
    POSTA CADDESİ YİMPAŞIN YANINDA ALSANCAK ÇARŞISINDA TOPTAN PİL DÜKKANI VAR..

İSTANBULDA
    KARAKÖY MEYDAN ELEKTRONİKÇİLER ÇARŞISINDA PİL TOPTANCILARI VAR.. (BENİM BİLDİĞİM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Mart 2007; 8:45:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Sevgili Stallone,
    Bende Ankara' dayım, Keşke, Şu Topiği baştan sona bir okusaydınız.....[8D]
    Bir de Şu C.F.L ' ye takıldım. GP için Piyasa Malı diyorsunuz, Kabul de ben buna Fiyat/ Performans oranı olarak tarif ediyordum ve son bir aydır önermiyorum. Çünkü iş distribütör aracılığı ile ithalata başlanınca Törkiş oldu. Şimdi Sırada Varta var. O da Çin mallarını sokmaya başladı, Fiyat tırmanıyor. Piller yuvalarına bile oturmamaya başladı. C.F.L ve onun Törkiş icadı DIGIMAX ev - dükkan kapısından sokulmayacak bir pil serisidir.
    Sadece fiyata takılıp kalite belirleyemezsiniz. Örnek: Panasonic'in 2 ayrı ambalajlı pili var piyasada. Birinde Mavi, Diğeri Yeşil renk hakimdir. ve yeşilleri bir tarafa atın, Mavi buluyorsanız alın. kapasitesi 2100 mA olmasına rağmen. Bir de şuna aldanmayın. Bugün 2700 mA bile riskli bir kapasitedir ki 3000 ve 3200 lere bile test etmeden almayın. Birincisi Üzerindeki yazılı kapasiteyi veremez, ikincisi patlamaya zemin hazırlarsınız..... Matsushita' nın sitesini takip edin. Burası çıkarttı ise o zaman alın.
    [

ŞU TOPİĞİ BAŞTAN OKUSAYDIN DEDİĞİN 5 SAYFA NE DEMEK İSTEDİĞİNİZİ ANLAYAMADIM..
    BEN SADECE TAVSİYEDE BULUNDUM VE 25 YILDIR ŞARJ LI PİLLER VE CİHAZLAR KULLANIYORUM.. KENDİ KENDİNE BİŞEYLER YAZMIŞIN BEN KALİTE FALAN BELİRLEMİYORUM..
    BU KONUDA BİLGİNİZİN EKSİK OLDUĞU TÖRKİŞ DEMENİZDEN ANLAŞILIYOR..
    AYRICA TÜRK MALI DEMEK İSTEDİĞİNİZİ SANIYORUM ..Kİ ŞARJLI PİL ÜRETİMİ ASELSAN HARİÇ TÜRKİYEDE YAPILMAMAKTADIR. ASELSANDA ORDUNUN İHTİYACINI TEMİN ETMEKTEDİR..
    MERAK ETMEYİN ŞUNA BUNA ALDANACAK BİLGİSİZLİKDE DEĞİLİM..
    GP PİYASA MALI DEDİM DİYE C.F.L Yİ İKİ DAKİKADA TÜRK MALI YAPTINIZ..
    AYRICA ÖYLE BİR PİLİ TÜRKİYEMİZ ÜRETSE NE MUTLU BİZE GURUR DUYARIZ .AMA MALESEF..
    NEYSE BURADA MAKSAT VATANDAŞ BİLGİLENSİN, HER ALDIĞIMIZ MALI ÖVMEK ZORUNDA DEĞİLİZ.. KESEYE UYGUN OLAN EN İYİSİNİ ÖNERMEK LAZIM..

BEŞİKTAŞLIYIM AMA FENERLİ BİR KARDEŞİMİZ Soul_Reaver SÜPER BİR ÖNERİDE BULUNMUŞ TABİ BULMAK ZOR BİRAZ AMA DOĞRU SEÇİM GÜZEL MALZEME..
  • Sevgili Stallone,
    Ne anlatmak istediğimi anlatamamamışım demekki ! 25 Yıldır kullanabilirsiniz ama bu Konu da benim PROFESYONEL olarak ve diplomalı 35 yıllık mesleğim. Eh (!) 2 çift laf edebilelim... Bu nedenle, bu topiği baştan sona keşke okusaydınız, demiştim.
  • bipekkan hocam,eğitiminiz ve deneyimlerinizin sonucu olan gerekçeli ve mantıklı açıklamalarınız bizi ikna etmeye fazlasıyla yetiyor,iyiki varsınız. Bu arada espritüel yaklaşımınız sonucu kullanmış olduğunuz ''Törkiş'' kelimesininde ne amaçla kullanılmış olduğunu biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 9 Mart 2007; 12:43:22 >
  • EVET HERŞEY ORTADA
  • Bipekkan hocam

bizlere piller ile ilgili değerli bilgiler verdiğiniz için teşekkürler. takip ettiğim kadarı ile tüm üyelerimizin sorularını üşenmeden cevaplıyorsunuz. buda sizin ne kadar yardımsever ve iyi niyetli olduğunuzu gösteriyor. her şey ortada aslında görünen köy kılavuz istemez ama bunları yazma gereği duydum.

ben bu arada kendi adıma size teşekkürlerimi sunmayı borç biliyorum. sağolasın.
  • Bipekkan hocam bende arkadaşların düşüncesine katılıyorum sizin bu formda sorularımıza cevap vermen ve bilgilerinizden faydalanmamızı sağlaman çok güzel ve iyiki varsınız
  • Dün Doğubank ve Sirkeciyi dolaştım. 2500 varta bulamadım. Bir yerde 2100lük vardı ve çiftine 13 ytl çekti.
    4*2700 GPyi 18 ytly aldım.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.