Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.677
Cevap
366
Favori
1.955.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi baktım benim pillerdede prc yazıyor ayaküstü ittiler yani bugün makineyide alıp pilleri aldığım yere gidiyim olmazsa gerçi pilleri geri alacaklarını hiç sanmıyorum ama.
  • evet pilleri satıcıya geri verdim 4 tane 2500mAh Duracell Aldım(bu sefer japon malı) birde uyduruk bi minton şarz cihazı aldım. İşin komik tarafı pilleri geri verdiğim satıcı pillerde hata olmadığını hatta şarjlı pillerin normal alkalin pillere göre daha kalın olduğunu iddaa etti neyseki o sırada başka bi müşteri geldide benle uğraşmamak için ürünleri geri almayı kabul etti.
  • Geçmiş Olsun... Güle güle kullanın...
    quote:

Orjinalden alıntı: apolloturk2

evet pilleri satıcıya geri verdim 4 tane 2500mAh Duracell Aldım(bu sefer japon malı) birde uyduruk bi minton şarz cihazı aldım. İşin komik tarafı pilleri geri verdiğim satıcı pillerde hata olmadığını hatta şarjlı pillerin normal alkalin pillere göre daha kalın olduğunu iddaa etti neyseki o sırada başka bi müşteri geldide benle uğraşmamak için ürünleri geri almayı kabul etti.
  • selamlar,
    İzmirdeyim Sayın BiPekkanın bahsettiği şarj aletini bulamam sanırım.
    hiçbirinde pili boşaltma özelliği yerine, S6500 makinenin kendi özelliklerinde böyle bir seçenek var, o işimi görür mü?şunlardan hangisini alayım:- fiyatları uygun mu sizce?

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23172

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=25218

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23170

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23169

sanırım hiçbirinde pili şarj boşaltma özelliği yok.
  • AT-998 veya AT-508'i İzmirde, Hatay' daki elektronikçilerde rahatlıkla hatta Konak meydanı ve civarında rahatlıkla bulabilirsiniz....
    quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

selamlar,
    İzmirdeyim Sayın BiPekkanın bahsettiği şarj aletini bulamam sanırım.
    hiçbirinde pili boşaltma özelliği yerine, S6500 makinenin kendi özelliklerinde böyle bir seçenek var, o işimi görür mü?şunlardan hangisini alayım:- fiyatları uygun mu sizce?

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23172

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=25218

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23170

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23169

sanırım hiçbirinde pili şarj boşaltma özelliği yok.

• ok , teşekkürler..
    yukarıda verdigim linklerdeki GP şarj aletleri nasıl?
    Konak'a inememe ihtimali için soruyorum, arada cok fark var mı?
  • 3. ve 4. sıradakiler olabilir ama FAHİŞ ÜSTÜ bir fiyat. AT-998= 25 YTL
    + 4 pil (16 YTL)= 41 YTL ve cihaz şu ana kadar gördüklerimin VARTA ve GP dahil en iyisi, Bir diğer olasılık Yine Aynı marka fakat biraz manuel ama AT-998 de olmayan bir özellik var AT-908 Özellik Refresh. Fiyat 15 YTL+16 YTL 4 adet pil=31 YTL. Adamlar hemen hemen hiçbir özelliği olmayan cihazlara 31 ve 46 dolar fiyat çekmişler ki Tekno-SA sı, Mavisi yeşili Vatan' ı matanı BOŞVERİN yağlanmış kazığı hazmetmek çok zor. 46 dolar=64 YTL. Benim Kazıkçı Tüfekçi' de bile 4. sıradaki cihaz 40 YTL.
    quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

ok , teşekkürler..
    yukarıda verdigim linklerdeki GP şarj aletleri nasıl?
    Konak'a inememe ihtimali için soruyorum, arada cok fark var mı?
  • ya arkadaşlar o kadar şey yazıldı buraya herkes elindeki makineyi ve pilleri vede bunla kaç poz çekebildiğini yazabilrmi acaba biri yukarı 700 tane yazmış nasıl oluyor anlamadım
    bende gp2700 pil var makine samsung s800 daha 130 dan fazla foto çekemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankart -- 22 Şubat 2007; 15:26:26 >
  • Şu an 568 resim çektim ve 53 adedi flash'lı. 4xGP2700' ler ile. Kullandığım makine Fuji s6500fd. ve sizin yazınız üzerine pilleri test ettim. Yaklaşık 120-150 kare daha çekebileceğim gözüküyor. ve sürekli LCD açık, Vizörü sevmedim Burnum çarpıyor...
    Burada göz ardı ettiğiniz ÇOK ÖNEMLİ bir-iki ayrıntı var....
    s6000fd veya s6500fd. full manuel bir makina, yani otomatik, Y.OItamatik veya Manuel mod'larda objektifi zoom'lamanız el ile, compackt ve diğer dSLR/like ların tamamı ve dSLR'ler motorla. Bu nedenle pil sarfiyatınız anormal yükselecektir.
    2. önemli durumu bir örnekle açıklayayım ki örnek iki aykırı durumda olsun. 2 motor ve/veya elektronik devre düşünün. biri 2 pille çalışsın, diğeri 4 pille.
    Teorik olarak aynı işi üretebilmek için (watt değeri) 2 pille çalışan, 4 pille çalışana göre 2 misli akım çekecektir. Bunun pratikte anlamı, aynı işleri aynı şartlarda yapmaya çalışan makinelerden 2 pilli olanı, diğerine oranla 2 misli daha az iş yani fotograf çekecektir. Verdiğim değerler biraz teoriktir. Pratikte ise bu oran firmalarca alınan diğer çözümlerle %40-60 değerleri kadar az olacaktır.
    Sevgili cankart, verdiğin değer çok düşük, Bu topiği dikkatle incelersen, pillerinde kapasite düşüklüğü oluşmuş olabilir. En kötü şartlarda 280-300 fotograf çekebilmen gerekir. Topikte anlattığım şekilde pillerdeki kapasite düşüklüğünü gidermeye çalış, Veya pillerin birinin şarj gerilim değeri diğerine göre hızla yükselip dolduğunu zannedip şarjı kesiyor olabilir. Bunu ancak akıllı şarj cihazları ile tespit edebilirsin. Bu durumda bu pili değiştirmen gerekebilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: cankart

ya arkadaşlar o kadar şey yazıldı buraya herkes elindeki makineyi ve pilleri vede bunla kaç poz çekebildiğini yazabilrmi acaba biri yukarı 700 tane yazmış nasıl oluyor anlamadım
    bende gp2700 pil var makine samsung s800 daha 130 dan fazla foto çekemedim
  • Arkadaşlar bu ürün nasıldır? + ßu site güvenilirmidir?

www.sanalbayim.com
    Sanalbayim.com - Süblimasyon Malzemeleri ve Sistemleri
    http://www.sanalbayim.com/asp/show_stock.asp?product=zpx65set

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 22 Şubat 2007; 16:39:19 >
  • Kullanım Klavuzuna da baktım. 4 amperi 1.2 volt ile nasıl pile basıp şarj edebildiğini, benim mühendislik bilgim kifayet etmedi....(kullanım klavuzuna göre, tercüme hatası varsa bilemem) Bunu basabilmek için şarj gerilimini pil başına 4-4,5 volt civarına çıkartmak lazım ki, ki teknik olarak böyledir, Adamlar zaten piller şöle böle yaparsan, PATLAYABİLİR diye ikaz da etmişler.
    Tanrı akıl fikir versin imal edene de, kullanana da !
    quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

Arkadaşlar bu ürün nasıldır? + ßu site güvenilirmidir?

www.sanalbayim.com
    Sanalbayim.com - Süblimasyon Malzemeleri ve Sistemleri
    http://www.sanalbayim.com/asp/show_stock.asp?product=zpx65set

• yani sağlıklı bir ürün değil diyorsun değilmi @bipekkan kardeş? valla ben anlamam öyle teknik analizlerden bana güzel veya çirkin diye tarif et
  • Walla,Kendi pilleri bu akıma dayanıklıdır muhakkak. Yoksa insanın eline her an patlayacak canlı bomba alenen verilmez. Ama diğer pillerle hele hele Çin mallarının bu akımla şarja dayanabileceğini düşünemiyorum bile. Adam GP' nin üzerinde alenen belirtmiş 2700 mAh lerde std. şarj akımı 250 mA diye, yani adam benim garanti kapasitem 2500 mA demeye getiriyor. Bunun üzerine ancak 2-3 misli şarj akımı için güvenle çıkabilirsiniz.
    Belki eski kafalıyım ama kendi verebileceği max akım kapasitesinin 2 misli akımla şarja, benim aklım ermez. Bu, neredeyse pilleri kısa devre etmeyle eşdeğer ve benim bilgi kapasiteme göre eşyanın tabiatına aykırı...
    Bence kendi pilleri için evet ama diğerleri için makbul bir şarj cihazı değil...
    quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

yani sağlıklı bir ürün değil diyorsun değilmi @bipekkan kardeş? valla ben anlamam öyle teknik analizlerden bana güzel veya çirkin diye tarif et
  • Arkadaşlar,
    Epey bir süredir, Hızlı şarj sonucu zamanından önce elden çıkmış veya kapasite düşüklüğü sonucu durduğu yerde 2-3 günde boşalan pillerle ilgili "PM" ler alıyorum.
    Her zaman sürekli yazdım. Askeri veya tıbbi ve/veya benzeri maksatlarla özel olarak imal edilmiş pillerin dışında, bildiğimiz ve aldığımız piller "Kapasitesinin %10' nunun 2 misli akımdan daha fazlası şarja maruz kalmaya müsait değildir. Ne marka pil alırsanız alın, üzerinde sadece 2700mAh için örneğin Std.Şarj 250 mA ve 8-16 h yazar Dikkat edin 2 adet saat değeri verilmiştir. Küçük olanı yani 8 saat Rapid Şarj (Hızlı) değeridir. 2. si 16 saat ise 250 mA ile 16 saatte tam dolar anlamındadır. Buradan Hızlı Şarj için gerekli akım değerinin 500 mA olduğu ortaya çıkar.
    Şarj cihazları üzerinde yazan değerler afakidir. Eğer Şarj gerilimini pil başına 3-4 volt gibi belki daha fazla gerilim değerine çıkartırsanız, pilden akıtacağınız akımda kendi kapasitesinin üzerine çıkacaktır. Ben şu ana kadar üzerinden 2-4 amper akıtılarak 15 dk-1 saatte doldurulan ve uzun süre sağlam kalan pil görmedim ve bunun da bir mantığı hatta teknik bir dayanağı da yoktur. Benim bu konudaki düşüncem, Bu tamamen tüketime dönük ve tüketimi kamçılayan ve bu yolla vatandaşı soymanın bir yolu haline gelmeye başladı. Piller tahrip oluyor, vatandaş bir daha alıyor. Genellikle bu ve benzer sorularda ki esas yanlış, şarj cihazının o pilin dayanabileceğinin çok üstünde akım basmasında değil, daha uzun süre boşalmadan veya uzun süre dayanacak pil aramadan başlıyor. Hiç merak etmeyin, hangi pili önerirsem önereyim kısa süre içinde, o piller de bilinen meşhur markaların akıbetine uğrayacaktır.
    Sizlere Piller konusunda önerim, Markalara ve üzerinde yazan mantık dışı laflara takılmadan, akıllı şarj cihazı alarak, alacağınız herhangi bir marka pili uzun süre kullanabilmenizdir. Bunlar Varta-Panasonic-Zoom-GP-Duracell- gibi piller olabilir. CFL ve Digimax' tan uzak durun. Sony' nin pil konusunda şöhreti çok kötüdür. Pilleri, eğer labtop pilleri gibi pil yapıyorlarsa millet yandı. İadesi de yok !
    Bu arada, Cumartesi-Pazar ve Pazartesi satışta olan (Migros) 9.90 YTL ' ye Varta Çin Malı 1400 mAh (4 adet pil) ve şarj cihazı var. Ben Keçiören Migros' tan akdım , söktüm, elektronik akım kontrollu ve şarj bittiğinde akım kesiyor, Prizde sürekli durabilecek bir alet. Bu alet 29.90 YTL' den başladı geçen hafta 24.90 YTL oldu , şimdi 9.90 YTL. Bence alın Piller iyi ya da kötü benim diyen alkalinden daha iyi akım basar, makinede olmasa da her yerde kullanırsınız .Bence KAÇIRMAYIN BU FİYATA ALIN.....
  • bipekkan bende bugün 25 ytl ye ataba AT-998 şarj cıhazı aldım sanırım sizinde tercih ettiğiniz hatta önerdiğiniz makina idi zaten bende bundan dolayı aldım. birde GP 2700 pil aldım yanlı z pilleri önce deşarz ettim sonra şarz olmaya başladı ve bir pilde BAD diye bişey çıktı ekranda birde bu pil diğer pile nazaran çabuk doluyor acaba bi sıkıntımı var. lütfen haber bekliyorum yoksa yarın pilleri götürüp geri verecem ne dersin SAYGILAR
  • BAD=KÖTÜ anlamındadır ve aldığınız cihaz işini mükemmel başarmış. O kısa sürede dolan pil büyük ihtimalle fabrikasyon hatalı ve bu topikte verdiğim ambalaj örneğine dikkat etmeden almış olmalısınızç Son zamanlarda yaklaşık 1 aydır GP pillerinin ambalajı değişti ve şikayetler artmaya başladı. Pili değiştirin veya komple bir başka marka alın. Mavi renkli kartonlu Panasonic' ler 2100 mAh kapasiteli ve hiç fena değil ve üzerinde yazan doğruysa org, Japon malı ve Matsushita tarafından 2100 mAh garanti ediliyor...
    quote:

Orjinalden alıntı: yunuspdr@hotmail.com

bipekkan bende bugün 25 ytl ye ataba AT-998 şarj cıhazı aldım sanırım sizinde tercih ettiğiniz hatta önerdiğiniz makina idi zaten bende bundan dolayı aldım. birde GP 2700 pil aldım yanlı z pilleri önce deşarz ettim sonra şarz olmaya başladı ve bir pilde BAD diye bişey çıktı ekranda birde bu pil diğer pile nazaran çabuk doluyor acaba bi sıkıntımı var. lütfen haber bekliyorum yoksa yarın pilleri götürüp geri verecem ne dersin SAYGILAR

• aslında singapur malı sarı ambalajlıolandı. daha sonra pili taktım artık BAD yazmıyor yalnız daha erken şarj ediyor
  • O pili dışarıdan 2.5 volt'luk bir fener pili ile sonuna kadar deşarj edin. Deşar olurken süre tutun Bu ampuller 500 mA akım çeker. Eğer en az 2 saat dayanırsa tekrar şarj edin. bu aletle en az 3.5 saatte şarj olması lazım. eğer kısa sürede 20 dk yarım saat gibi o pili değiştirin derim. Nir problem var mutlaka
    quote:

aslında singapur malı sarı ambalajlıolandı. daha sonra pili taktım artık BAD yazmıyor yalnız daha erken şarj ediyor
  • bipekkan kardeş bende bu gün gidip geri verdi başka bir yerde VARTA 2700 lük aldım korkarak ataba AT-998 taktım harhangi bir sorun yok sizinde beğendiğiniz pil idi varta değilmi. bu arada tanesi 8 ytl ikisi 16 ytl nasıl fiat gp ye göre pahalı geri verdiğim gp yide ikisini 10 almıştım fiatlar fazlamı sizce. bu arada ikisini önce deşaj yaptı öylce şarj olmaya başladı yaklaşık 4.30- 5 saat arasında şarj oldu SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARGIÇ06 -- 26 Şubat 2007; 17:42:40 >
  • İsabet etmişsiniz. Ankara' da Varta 2700 mA ve ALMAN MALI OLANLAR 7 YTL
    Gp' ler de de fiyat artışı oldu ve 4 YTL' nin altında bulmak mümkün değil. Bende 3.25 YTL' ye Mavi renk Kartonlu 2100 mAh'lik panasonic' lere yöneldim.
    Bu arada,
    Benim 4 adet GP 2700 mA piller toplam 708 adet Foto çekti. Bunların 62 adedi Flaşlı. Şimdi 2100 mA 'li Panasonic' leri taktım bakalım ne yapacak....
    quote:

bipekkan kardeş bende bu gün gidip geri verdi başka bir yerde VARTA 2700 lük aldım korkarak ataba AT-998 taktım harhangi bir sorun yok sizinde beğendiğiniz pil idi varta değilmi. bu arada tanesi 8 ytl ikisi 16 ytl nasıl fiat gp ye göre pahalı geri verdiğim gp yide ikisini 10 almıştım fiatlar fazlamı sizce. bu arada ikisini önce deşaj yaptı öylce şarj olmaya başladı yaklaşık 4.30- 5 saat arasında şarj oldu SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 26 Şubat 2007; 19:37:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.