Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.694
Cevap
368
Favori
1.958.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    pil...sony AA Nİ-MH 2500 mAh
    şarj aleti...ataba-at 998
    şaşırmayın,kaliteye takılın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedimsevim -- 4 Temmuz 2007; 22:44:23 >
  • Evet bende aynısını kullanıyorum pil sony 2700 ve japon malı
    quote:

Orjinalden alıntı: nedimsevim

benim önerim:
    pil...sony AA Nİ-MH 2500 mAh
    şarj aleti...ataba-at 998
    şaşırmayın,kaliteye takılın...

• gp 2500 lük piller ve 2,5 saatte şarj eden makineden kullanıyorum. Deşarj etme özelliği yok onuda el feneri ile çözdüm. Pil bittikten sonra el fenerine takıp iyice boşalttıktan sonra şarj ediyorum.
  • Çok güzel bir yöntem bulmuşsunuz, Herkeze tavsiye ederim ortalama 300 mA ile deşarj edilirki tüm pillere de uygundur.
    SONY konusuna gelince , elbette Sony' de kullanılabilir kaliteli pillerdendir. Ama biz Türkiye' de malesef en ucuz modellerini en pahalıya satın alıyoruz. Birde lütfen markaları saplantı veya tabu haline getirmeyelim Varta da Duracell' de Panasonic' te bile işe yarayanı yaramayanı var. Tecrübe ettikçe sonuçları buraya aktarıyorum Örneğin 1400mA PRC malı (People Republic of China) pillerden acayip ölçülerde randıman aldım ve Beklemede de süper, bu benim içinde sürpriz.... kısacası Sony' nin de neredeyse 20 ülkede üretimi var ve bunlar aynı kodu taşımalarına rağmen kalitede de farklılıklar olabiliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: @sL@N

gp 2500 lük piller ve 2,5 saatte şarj eden makineden kullanıyorum. Deşarj etme özelliği yok onuda el feneri ile çözdüm. Pil bittikten sonra el fenerine takıp iyice boşalttıktan sonra şarj ediyorum.
  • El Feneri ile deşerj etme fikri pratik bir fikir.
    Ben de bir ara el feneri kullanarak deşarj ediyordum.
    Ancak, bu yolla hata yapma ihtimalimiz de olabilir diye düşünüyorum.
    El feneri ile deşarj ederken pili ne kadar boşalttığımızı bilemiyoruz.
    Yanlış biliyorsam düzeltin,
    Gerilimin 0,9 V altına düşmemesi gerekiyor.
    Pilleri fener içinde unutup gittiğimizde voltajı fazlaca düşürüp pile zarar vermiş olmazmıyız?
  • @suluuguru,
    Zaten bu tamamen boşaltma işlemini 20-25 şarjdan sonra yapmanızda yarar var ve faydasıda şu . Zaman geçtikçe pillerin iç yapıları ve buna bağlı oluşan farklı iç dirençleri bir ölçüde eşitlersiniz. Böylece pillerin 4 adedininde aynı an veya yakın sürede boşalmasını da sağlamış olursunuz. Kullanılan 2 veya 4 pilden biriniz zaman içinde iç direncinin artması o pilin erken boşalmasına neden olur ve diğer pilleriniz normal olduğu halde, özellikle motorlu zoom yapan makinelerde pillerin tamamı erken boşalmış gibi olur Halbuki diğer piller hala şarjlıdır.
    Azda olsa bu tip pillerde hayal gerilimde oluşabilmekte ve piller istenen gerilime erişemeden şarjını tamamlamış gözükmektedir. İşte bu nedenle AT998 veya AT908 kullanın diyorum. Bu İşler bu şarj cihazlarında otomatik olarak gerçekleşiyor.
    Tamamen boşaltmada, piller uzun süre bekletililecek ise köpürme şeklinde bir zarara neden olmakta ve bu da pil için oldukça zararlı olacaktır (6 Aydan sonra) Bu nedenle pilleri şarj edin ve bu şekilde uzun süre bekletin deriz....
    quote:

Orjinalden alıntı: suluuguru

El Feneri ile deşerj etme fikri pratik bir fikir.
    Ben de bir ara el feneri kullanarak deşarj ediyordum.
    Ancak, bu yolla hata yapma ihtimalimiz de olabilir diye düşünüyorum.
    El feneri ile deşarj ederken pili ne kadar boşalttığımızı bilemiyoruz.
    Yanlış biliyorsam düzeltin,
    Gerilimin 0,9 V altına düşmemesi gerekiyor.
    Pilleri fener içinde unutup gittiğimizde voltajı fazlaca düşürüp pile zarar vermiş olmazmıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Temmuz 2007; 11:18:47 >
  • yaa kısacası nedir arkadaşlar ben fazla anlamıyorum şarj aleti ne olmalı pil ne olmalı lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: necokyar86

yaa kısacası nedir arkadaşlar ben fazla anlamıyorum şarj aleti ne olmalı pil ne olmalı lütfen

Ben gp kullanıyorum gayet memnunum. Yukarıda bir kaç arkadaş başka pillerden bahsetmişler. Artık sen bu tavsiyeler içerisinde fiyat olarak araştırma yap hangisi en uygunsa onu al derim.
  • @necokyar86,
    Çok kısaca:
    Başınızın ağrımaması için:
    Pillerinizi Varta (Tercihan Çin malı olmasın ve üzerinde PHOTO ACCU yazanı tercih edin) 2100-2500 mA)
    Duracell 2100-2500mA olarak tercih edin.
    Sony: Ben denemedim Bir çok arkadaşımızın memnuniyet mesajları var. Sadece o fişe takılan şarj cihazı risk taşıyan bir cihaz. pillerini ayrı şarj cihazını ayrı alın derim....
    UNIROSS , MICRON, DIGIMAX ve benzeri adı sanı duyulmamış fason imalatlardan uzak durun.
    GP' nin 2300-2500 mA kapasitede olanlarını bulabilirseniz alabilirsiniz. Daha üst kapasitelerde bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle 2700 mA lerden uzak durun. İyisi şansa kalmış olabilir.
    Şarj cihazlarının küçük boyutlu ve doğrudan Fişe takılanlarından Uzak durun. Varta' nın Migrosta satılan ve bu forumda resimlerini verdiğim büyük şarj cihazı hariç .Bunlarda transformatör vardır. Olabildiğince akıllı şarj cihazlarını tercih edin denediklerim ATABA' nın AT 998 ve AT 908 tam akıllı, Uniross'un X-PRESS 700 modeli ile Varta'nın transformatörlü- GP nin yine transformatörlü yarı akıllı şarj cihazları bu işlerden anlamayanlar için tavsiye edebileceklerim.

quote:

Orjinalden alıntı: necokyar86

yaa kısacası nedir arkadaşlar ben fazla anlamıyorum şarj aleti ne olmalı pil ne olmalı lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Temmuz 2007; 9:40:16 >
  • günaydın bülent abi bişey soracaktım sana varta photo accu pilleri ankarada en ekonomik ve en kolay şekilde nerden bulabilirim kendim değil bir yakınıma aldıracağım çünkü burda(eskişehir) bulamıyorum gp lerle idare ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: djinn_inc

günaydın bülent abi bişey soracaktım sana varta photo accu pilleri ankarada en ekonomik ve en kolay şekilde nerden bulabilirim kendim değil bir yakınıma aldıracağım çünkü burda(eskişehir) bulamıyorum gp lerle idare ediyorum

Teknosa nın sitesinde gözüküyor ama bazen her mağazada bulunamayabiliyor...
  • Arkadaşlar, Teknosada satılanlar Türkiye distribütörünün getirttikleri yanlış hatırlamıyorsam 49 YTL civarında satılıyor. şiarj cihazları biraz farklı ama migrasta şu an 4x2500 mA fiyata satılanlar 29.90YTL ile çok benzer. PHOTO ACCU olanlar halen var mı bilmiyorum Ulusta Tüfekçi Ticaret' ten almıştım ve Japon mallarıydı. Yer olarak Kediveren sokak ile Sanayi cd kesiştiği 4 yol ağzının Telekom Taş binasının Yimpaş sırasında köşebaşındaki Hanın zemin katında. Aynı pillerden Konya sokakta yok ama Ulus' ta tarif etmeye çalıştığım yerin civarında ve aynı hanın içinde başka satanlarda olabilir. Aynı katta Varta'nın org. Alman malı şarj cihazlarını ve pillerini satan bir dükkan daha var. Bana pahalı geldiğinden pek ilgilenmedim ama düşeş bazı şeyler çıkabilir. Araştırmak lazm...
    quote:

Orjinalden alıntı: djinn_inc

günaydın bülent abi bişey soracaktım sana varta photo accu pilleri ankarada en ekonomik ve en kolay şekilde nerden bulabilirim kendim değil bir yakınıma aldıracağım çünkü burda(eskişehir) bulamıyorum gp lerle idare ediyorum

quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon
    Teknosa nın sitesinde gözüküyor ama bazen her mağazada bulunamayabiliyor...
  • ilk sayfadaki bipekkanın tavsiyesi üzerine bugün at-998 aldım 25 ytl ye Adana mısır çarşısından. bakalım henüz yeni deniyorum inşallah pişman olmam
  • Cumartesi GP 15 dakkada şarj eden şarj cihazı aldım ve içinde 4 tanede 2700 lük vardı kadıköyden
    (2 pili 15 dakkada şarj ediyor) Alet gerçekten Süper Lavobaya gidip geliyorum şarj olmuş :)
    Hızlı şarjla belki piller 2 sene yerine 1 yılda deforme olsun önemli değil bence ,1 yıl sonra 3000 liğini alırım :)

Çok güzel birşey 15 dakkada şarj olayı 2 pil için.

1 2 saat arası kulanılıyor 15 dakka şarjdan sonra , ilk gelen pil içindeki duracel 5 dakka sonra bitmişti pil
  • makinam fuji finepix A700 makinadan memnunum fakat dün teknosadan varta 2100 lük şarjlı pil aldım 12 saat şarj sonrası 5 foto bile cekemeden kapandı tekrar şarj sonrası bu kez 2 dk bile dayanmadı..sarjlı pil olayından hiç anlamıyorum keske bu siteye daha önce bakıp öyle alsaydım acaba değiştirip 2500 lük yada 2700 lük alsam istediğim sonucu alabilirmiyim lütfen yardım:)en azından 3 gün gitsin:)
  • Pilleri ik önce boşaltıp tekrar şarj etseydiniz bu sorunla karşılaşamayabilirdiniz.
    Ancak bana sanki ya pillerde yada şarj cihazınızda bir sorun var gibi geldi. Bence gidin değiştirin. Konunun 2100 veya 2700 mA pil kapasitesi ile ilgisi yok. İlk önce değiştirin. Aynı olay tekrarlanırsa sonra görüşelim...
    quote:

Orjinalden alıntı: esen_kerem

makinam fuji finepix A700 makinadan memnunum fakat dün teknosadan varta 2100 lük şarjlı pil aldım 12 saat şarj sonrası 5 foto bile cekemeden kapandı tekrar şarj sonrası bu kez 2 dk bile dayanmadı..sarjlı pil olayından hiç anlamıyorum keske bu siteye daha önce bakıp öyle alsaydım acaba değiştirip 2500 lük yada 2700 lük alsam istediğim sonucu alabilirmiyim lütfen yardım:)en azından 3 gün gitsin:)
  • bugün gittim verdim deneyeceklermiş kendileri yarın gideceğim tekrar yalnız dediğim gibi şarjlı piller hakkında hiç bir fikrim yok o kadar saat şarj sonrası böyle olması şaşırttı.umarım değişimde sorun yaşamam.deşarj etmeyi bile bilmiyorum ki ben ama 5 dk çalıştırması anormal değilmi?kusura bakmayın çok soru sordum:)
  • Elbette soracaksınız. Evet Anormal bir durum ama muhakkak değiştirsinler ki size bir yo gösterebileyim. Ankara' da olsanız gel şu adrese derdim ama uzaktan kumanda ile bu kadar olabiliyor. Tekrar görüşelim.....
    quote:

bugün gittim verdim deneyeceklermiş kendileri yarın gideceğim tekrar yalnız dediğim gibi şarjlı piller hakkında hiç bir fikrim yok o kadar saat şarj sonrası böyle olması şaşırttı.umarım değişimde sorun yaşamam.deşarj etmeyi bile bilmiyorum ki ben ama 5 dk çalıştırması anormal değilmi?kusura bakmayın çok soru sordum:)
  • yarın alırsam tekrar deneyeceğim bir sorunla karşılaşırsam yeniden yazarım cok tesekkürler.
  • quote:

bugün gittim verdim deneyeceklermiş kendileri yarın gideceğim tekrar yalnız dediğim gibi şarjlı piller hakkında hiç bir fikrim yok o kadar saat şarj sonrası böyle olması şaşırttı.umarım değişimde sorun yaşamam.deşarj etmeyi bile bilmiyorum ki ben ama 5 dk çalıştırması anormal değilmi?kusura bakmayın çok soru sordum:)

5 dakikada bitmesi çok anormal bir durum. Hadi 25-30 dakka kesintisiz gitse neyse ama yok. Şarj ederken dolu olup olmadığını anlayabiliyormusun yani şarj işlemi bitince makinede yeşil ışık yanıyor mu? pillerde bir problem olabilir. O kadarda düşük değiller yani 2500 lükle arasında çok az bir zaman oynar.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.