Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.702
Cevap
368
Favori
1.959.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AT-908' in Refresh modunu kullanın 2-4 anahtarı arasındaki. ama neredeyse 2.5 yıldır kullandığınıza göre bir ihtimal pillerinizin randımanı iyice düşmüş olabilir. Cihazınızda herhangibir şey yok... 998 ancak içten kısa devre veya açık devre olmuş yani tamamen kullanılmaz hale gelmiş pillerle yaklaşık 1dk içinde dolma belirtisi veren pilleri tespit eder.Daha sizinkiler o kıvama gelmemiş.
    quote:

Orjinalden alıntı: barclay

Sayın bipekkan

Yaklaşık 2,5 senedir Ataba AT-908 şarj cihazı ve 8 adet Energizer 2500 mA kullanıyorum. Fotoğraf makinem Canon S2 IS. Eğer bu topicle daha önce karşılaşsaydım sanırım pillerimi daha bilinçli kulanırdım.

Tam olarak emin değilim fakat ya pillerde ya da şarj cihazında bir sorun var.Makineye taktığım piller çok çabuk boşalıyor. Şarja cihazına takıp deşarj tuşuna bastıktan 1 dk. sonra kırmızı ışık yanıyor ve şarj etmeye başlıyor. 10 dk. sonra da yeşil ışık yanmaya başlıyor. Yani piller dolu konuma geçiyor. Bunun üzerine tekrar deşarj tuşuna basıyorum bu sefer cihaz yaklaşık 5 saat sonra yeşil ışık konumuna geçiyor. Fakat yine de pillerden tam randıman alamıyorum. Acaba makinada mı yolsa pillerde mi sorun var?

Sırf bu yüzden gidip AT-988 modelini almayı düşünüyorum kötü pilleri tespit etme özelliğinden dolayı.
    AT-908'de bu tip bir sorunla karşılaştınız mı? Deşarj tuşuna 1 sn. basıp çekmek yeterli mi yoksa birkaç saniye elimizi basılı tutmak mı gerekiyor?

Acaba bir takım 2700mA'lık pil alsam AT-908 sorunsuz bir şekilde bu kapasitedeki pilleri şarj eder mi?

Sanırım çok soru oldu ama cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
  • Teşekkürler, sanırım dediğiniz gibi yeni pil almanın zamanı gelmiş. Çünkü dün akşam pilleri refresh ettim ve sabaha kadar şarjda tuttum fakat sabah makineye taktığımda yine "pilleri değiştir" uyarısı veriyordu.
    Amperölçerle zayıf pili tespit edebilirim sanırım.
    Yanıtınız için teşekkürler.
  • Ampmetre ile yapmayın.AVO' nun sigortasını attırabilirsiniz. En başit yolu 500 mA(0.5A) 2.2-2.5 volt fener pili ile deneyin problemli pil hemen kendini belli eder...
    quote:

Orjinalden alıntı: barclay

Teşekkürler, sanırım dediğiniz gibi yeni pil almanın zamanı gelmiş. Çünkü dün akşam pilleri refresh ettim ve sabaha kadar şarjda tuttum fakat sabah makineye taktığımda yine "pilleri değiştir" uyarısı veriyordu.
    Amperölçerle zayıf pili tespit edebilirim sanırım.
    Yanıtınız için teşekkürler.
  • www.ereyon.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=88224

şu ürünü tavsiye eder misiniz?
  • bir de kendim için ataba AT-908 istanbulda nerden alabilirim direk olarakkk şu anda elinde olan bi dükkan söyler misiniz biliyorsanız

908 bulamazsam Ataba At-998 alayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pascal.Nouma -- 11 Ocak 2008; 19:38:34 >
  • Merhaba bende ATABA-998 var, geçende elime Canon 570IS fotoğraf makinesi geçti. KODAK 2500ma pillerimi bunda kullanmak istedim. Önce ATABA ile şarj ettim dolduktan sonra fotoğraf makinesine taktıktan ve 10-15 resim çektikten sonra pilleri değiştirin uyarısı geldi. Daha önce VARTA şarj aleti ile şarj ediyordum ve mp3 playerde bayağı kullanıyordum..

Acaba neden böyle yapıyor? Birde ATABA'ya pilleri taktığımda bir AVO metre ile akım şiddetini ölçtüm sürekli değişiyordu. Sanırım sabit akım vermesi gerekmiyormu? yoksa ATABA -998 mi arızalandı..

Cevaplarınız için teşekkürler..
  • Ürün fena değil ama bana pahalı geldi.
    http://www.hesapli.web.tr/asp/show_stock.asp?product=GPPB50GS270-C4
    Bu sitede daha ucuz.
    Bence 998' ide tercih edebilirsiniz ancak artık 908 heryerde kolayca bulunuyor. Karaköyde Selanik pasajı(Hala yerinde duruyorsa) , Bankalar cd ve civarı Tahtakale ve civarında Necatibeydeki elektronikçilerde, Kadıköyde yazıcıoğlu iş hanı ve civarındaki elektrik mlz. satanlarda kesin vardır.
    Şimdi bendeki kutulara baktım ithaltaçısının adresini buldum Tahta Kalede imiş. Buradanda sorabilirsiniz.
    Tahtakale Cad. No:45
    Eminönü/İSTANBUL
    quote:

Orjinalden alıntı: bisquit

www.ereyon.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=88224

şu ürünü tavsiye eder misiniz?
  • Fotograf makinenizin zoom motoru adeta pil canavarıdır. Mp3 Player 'ın çektiği akımla FM sini, çektiği akım arasında neredeyse 20-25 misli farak vardır. Ancal 11-15 resim çekmek bana mantıksız geldi en az 2500 mA pil ile 250 fotograf çekebilmelisiniz. Büyük ihtimalle pillerinizin birinde bir problem vardır. Şöyle yapın basit bir çözüm için. 2.2 V/0.5 A bir fener ampulü ile pilleri teker teker boşaltın Mutlaka bir çabuk boşalacaktır. Hatta pili kontrol ederken pili boş olarakta görebilirsiniz. Bunu canlandırmak için bir- iki yol var ama konuyu bilmeyenlerin yapacağı iş değil.....AT-998 de bir hata olduğunu düşünmüyorum bir konu hariç. onuda bu deneyi yapın duruma göre anlatırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: atak6898

Merhaba bende ATABA-998 var, geçende elime Canon 570IS fotoğraf makinesi geçti. KODAK 2500ma pillerimi bunda kullanmak istedim. Önce ATABA ile şarj ettim dolduktan sonra fotoğraf makinesine taktıktan ve 10-15 resim çektikten sonra pilleri değiştirin uyarısı geldi. Daha önce VARTA şarj aleti ile şarj ediyordum ve mp3 playerde bayağı kullanıyordum..

Acaba neden böyle yapıyor? Birde ATABA'ya pilleri taktığımda bir AVO metre ile akım şiddetini ölçtüm sürekli değişiyordu. Sanırım sabit akım vermesi gerekmiyormu? yoksa ATABA -998 mi arızalandı..

Cevaplarınız için teşekkürler..

• Akadaşlar merhaba daha önce bir yakınıma quick şarj artı cut off özellikli zoom şarj cihazı aldım, randıman alamadılar daha sonra da bozuldu, şarjlı pilleri de bozdu zaten. garantisi de vardı ama yol parasına değmeyecek diye uğraşmadım, şu an mp3 çalara bir adet mx200 kulaklık bir de elimdeki 1000 lik vipow ve gp pilleri değerlendirebileceğim bir adet adamakıllı şarj eden şarj cihazı almak istiyorum. Estore sitesinden 35 ytl ye yakın bir çekim var 18 ytl'sinin kulaklığa gideceğini düşünürsek kalanla bir de şarj cihazı almayı planlıyorum 10-20 ytl arası bir bütçe olacak. Aşağıdaki ürün yelpazesinden tavsiyelerde bulunabilirseniz çok sevinirim.

Pilleri doğru dürüst şarj etsin başka birşey istemiyorum açıkçası bir de geceden bıraksam sabaha hazır olsa piller yeterli, quick şarj olsa güzel olur tabi ama önemli olan verim artık benim için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 12 Ocak 2008; 15:43:51 >
  • İşin doğrusu ne piller için nede o şarj cihazları için şu iyidir yada bu iyidir diyebiliyorum. Pillerin kapasiteleri itibariyle çok eski tipler AA için Şarj cihazlarıda oldukça uyduruk. Kanımca 10-12 YTL arası gidin dışarıdan AT-908 alın ve buradaki bütçenizi daha iyi bir örneğin gerçekten MegaBass veren ve kulağın tümünü kapatan bir kulaklığa harcayın ve kendinizi konser salonunda gibi hissedin.(Kulak içine yerleştirilen kulaklıklar, çok değil 1-2 yıl içinde ilk önce 5-8 kHZ bandında 4-10 dB duyma kaybına + extra kulak kirine, 5-7 yıl arasında da kalıcı duyma kayıplarına neden olur)
    quote:

Orjinalden alıntı: eagle37

Akadaşlar merhaba daha önce bir yakınıma quick şarj artı cut off özellikli zoom şarj cihazı aldım, randıman alamadılar daha sonra da bozuldu, şarjlı pilleri de bozdu zaten. garantisi de vardı ama yol parasına değmeyecek diye uğraşmadım, şu an mp3 çalara bir adet mx200 kulaklık bir de elimdeki 1000 lik vipow ve gp pilleri değerlendirebileceğim bir adet adamakıllı şarj eden şarj cihazı almak istiyorum. Estore sitesinden 35 ytl ye yakın bir çekim var 18 ytl'sinin kulaklığa gideceğini düşünürsek kalanla bir de şarj cihazı almayı planlıyorum 10-20 ytl arası bir bütçe olacak. Aşağıdaki ürün yelpazesinden tavsiyelerde bulunabilirseniz çok sevinirim.

Pilleri doğru dürüst şarj etsin başka birşey istemiyorum açıkçası bir de geceden bıraksam sabaha hazır olsa piller yeterli, quick şarj olsa güzel olur tabi ama önemli olan verim artık benim için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • 1 sorum olcak,amatörce fotoğraf çekiorm makinem canon a550 ve yrn gidip 40-50 ytl gibi bi fiyata pil şarj ünitesi (içinde pilide olan ) alıcam..sizce ne alsam??? mah seviyesi önemlimi ???
  • Piller içinde olan şarj cihazları pek tavsiye etmi,yorum İstisnaları hariç genellikle şarj cihazları pek verimli olmuyor. 40-50 YTL gibi bir fiyatı gözden çıkarttığınıza göre iyibir makinayı ve pili hak etmesi gerekir. İlk başta piyasada 3-5 ay görünüp kaybolan markalardan pretikte kaçının.Şimdi marka vermek istemiyorum, Bu markalardan alıp memnun olduğunu belirten arkadaşlar var.
    mA veya mA/h veya sizin mah olarak adlandırdığınız birim çok önemli. Özellikle Canon A550 vb makineler gibi zoom motorları birer pil canavarı olan makineler. Genellikle zoom işini motorla yapan makineler çok pil yer yani teknik tabiri ile çok akım çeker pili çabuk bitirirler. Zoom içini manuel olarak yapan makinelere oranla bu pil harcama işi neredeyse 2 misli fark atar.
    Bu nedenle size mA kapasitesi yüksek pilleri tavsiye ederim ve alacağınız pillerin kapasiteleri 2100 - 2500 mA arasında olsun. Tavsiye markalarım Varta-Kodak-Duracell-Panasonic dan birini tercih edebilirsiniz. GP' leri yeşil beyaz renkli olanlarından ve 2700 mA lik turuncu yeşil renkli olanlarından uzak durun. Şarj cihazı olarakta Ataba AT 908' tavsiye ederim hem ucuz hemde fonksiyel bir cihazdır Fiyatı araç çakmak adaptörü ile birlikte 10-15 YTL arasındadır.(Aldığınız yere göre değişir)
    quote:

Orjinalden alıntı: glazer

1 sorum olcak,amatörce fotoğraf çekiorm makinem canon a550 ve yrn gidip 40-50 ytl gibi bi fiyata pil şarj ünitesi (içinde pilide olan ) alıcam..sizce ne alsam??? mah seviyesi önemlimi ???
  • Sevgili bipekkan
    Burada yazmış olduğunuz tüm bilgiler için teşekkür ederim
    Ankarada oturyorum ve bir adat FUJIFILM FINEPIX A900 9.0MP 2.5" LCD makine aldıl Bu makine bir pil canavarı yada ben makineyi daha öğrenemediğim için o şekilde ilk aldığım da makienin üstünde gelen normal sajsız bir takım pil çıktı ve piller sadece 24 saat ya gitti yada gitmedi aynı şekilde duracel bir takım yine sajsız pil aldım tanesi 1,5 ytl oda 24 saat gitmediki çektiğim fotoğraf sayısı 20,30 değildir Şimdi bir şey sormak istiyorum normal pillerin bu kadar çabuk bitmesi normalmi yoksa benim makine bir pil canavarımı Bu durum acaba sajlı piller için de geçerli olacakmı yani saj ettikten sonra 30,40 poz çektikten sonra sarjı bitecekmidir

Sajlı pil almak sart olduğunu anladım ve bu topiği yalan değil baştan 9 sayfaya kadar okudum sondanda 2,3 sayfa okudum saj cihazını ataba 988 alayım diye karar verdim pil de ya gp yada varta alayım diye düşünüyorum (konya sokaktan)
    Sevgi ve saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asityanığı -- 15 Ocak 2008; 12:13:00 >
  • @springci,
    Herhalde 908 yazmak istediniz. 998' de olsa her ikiside iyi seçim. 2. si arasında tercih zorunda kalsam 908 derim Refresh özelliği nedeniyle...
    Pile gelince En ucuz 2 yer var ve bu işi bilerek satıyorlar ve sorduğunuzda sizi iyi yönlendirebiliyorlar. Biri Esnaf Sarayı' nın Konya Sokak tarafından girdiğinizde, solda ilk dükkan. Adını çıkaramadım, ama küçücük bir dükkan. Vitrinde çok çeşitli pil şarj cihazları vs. var. 2. yine aynı sokak ve hanın dışında yine ufacık bir dükkan ve adı Tunelsan. Zaten Ataba' nın Orta Anadolu Bölge Baş Bayii ve dolmuşların Konya Sokağa dönmeden önceki yol üstünde yine solda bir dükkanları daha var. Pazarlıkta edebilirsiniz. Örneğin 998' i 22 YTL civarında 908'i 10-11 YTL' ye alabilirsiniz. Piller için her 2 yerden de 1-1.5 YTL arası ucuza temin edebilirsiniz.
    Daha evvelcede çok yazdım. Marka ve modele göre değişmekle birlikte zoom motorları pil canavarlarıdır. Örneğin benim S6000fd ile Duracell alkalin pillerle 150 civarında fotograf çekebilirken aynı marka pil ile, Canon A-620 ile bu sayı 50 civarına düşüyor. Bu nedenle özellikle compact makinelerde en mantıklısı şarjlı pil kullanmak.
    Bir diğer konu dünyada şarjlı pil üreten toplasanız 10 firma zar zor çıkar. Bunlardan biride Kayseri' de Varta lisansı ile üretim yapan ASPİLSAN idi ve Ni-Cd pil üretirdi, şimdilerde pijama mı imal eder... bilinmez... Ve hala U2/R20 büyük boy 4 Amp. pillerini kullanırım (Yaklaşık 20 Yıllık). Buna karşılık belki 1001 çeşit marka pil vardır piyasamızda ve dünyada. Artık çoğu, ucuz emek nedeni ile ya Çin deki fb' larında veya işini iyi yapan Çin(PRC)-Taiwan, Indenosia, Philippines firmalarına Fason üretim olarak yaptırtırlar.
    Bu nedenle kalite garantisi istiyorsanız, marka takıntısını sevmem ancak çeşidin ve kalitesizliğin kol gezdiği bir piyasada, marka takılmak riski azaltır. Bu nedenle 2100 - 2500 mA arası Başta Varta-Panasonic(Matsushita)- Kodak - Duracell - Energizes (Bulursanız- Kalite marka bizi BOZAR) - Sanyo
    birini gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz....

quote:

Orjinalden alıntı: springci

Sevgili bipekkan
    Ankarada oturyorum ve bir adat FUJIFILM FINEPIX A900 9.0MP 2.5" LCD makine aldıl Bu makine bir pil canavarı yada ben makineyi daha öğrenemediğim için o şekilde ilk aldığım da makienin üstünde gelen normal sajsız bir takım pil çıktı ve piller sadece 24 saat ya gitti yada gitmedi aynı şekilde duracel bir takım yine sajsız pil aldımtanesi 1,5 ytl oda 24 saat gitmediki çektiğim fotoğraf sayısı 20,30 değildir Şimdi bir şey sormak istiyorum normal pillerin bu kadar çabuk bitmesi normalmi yoksa benim makine bir pil canavarımı

Sajlı pil almak sart olduğunu anladım ve bu topiği yalan değil baştan 9 sayfaya kadar okudum sondanda 2,3 sayfa okudum lafı uzatmadan size bir şey soracağım saj cihazını ataba 988 alayım diye karar verdim pil ne almalıyım (konya sokaktan)
    Sevgi ve saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 15 Ocak 2008; 12:38:46 >
  • Cevap için Teşekkür ederim
    Bu kadar adamın yazılarına hiç üşenmeden cevap vermek te bence bir meziyet elimden geldiğince tüm sayfaları okumaya çalıştım halada devam ediyorum okumaya hatta bir çogu benzer sorular olmuş ama siz valla helal olsun hepsine de yetişmeye çalışmış ve bir şekilde cevap vermişsinzi Elinize kolunuza sağlık
  • Bipekkan hocam

Örneğin 998' i 22 YTL civarında 908'i 10-11 YTL' ye alabilirsiniz. Piller için her 2 yerden de 1-1.5 YTL arası ucuza temin edebilirsiniz

Diyorsunuz

Ben İzmir’de ikamet ediyorum
    908 i sordum 37,5 ytl son 35 olur
    2700 GP pil adedini de 4–5 ytl diyorlar
    Hocan siz genelde Ankara ve İstanbul u tarif ediyorsunuz
    Belirttiğiniz fiyatlara İzmir de bildiğiniz yer var mı acaba
  • @serdaryakup,
    Yanlış yazmadınız değil mi? 908 için Kocaman bir Ç....ş Hani 20 YTL isteyeni duymuş ve de 1 ay kadar önce Yalova' daydım görmüştüm Yakın bir tanıdığa 16 YTL' ye almıştık pazarlıkla. Ama İzmir' de pes valla.
    Benim yıllar önce hatırladığım Hatay' da bir elektronik malz. satanların olduğu bir yer çarşı han gibi bir yer vardı .Çankaya diye bir yeri anımsıyorum. Birde Konağın arka sokaklarında bu tip yerler hemde çok görmüştüm küçük küçük dükkanlarda Av mlz satanlarda. GP pillerin fiyatları da bu civarlarda ama ben gidip 2700 mA almam çünkü 2400-2300 mA neredeyse 3 YTL civarına düştü. 2 kapasite arasındaki fark 50 foto bile değildir. Fiyat/performans meselesi
    quote:

Orjinalden alıntı: serdaryakup

Bipekkan hocam

Örneğin 998' i 22 YTL civarında 908'i 10-11 YTL' ye alabilirsiniz. Piller için her 2 yerden de 1-1.5 YTL arası ucuza temin edebilirsiniz

Diyorsunuz

Ben İzmir’de ikamet ediyorum
    908 i sordum 37,5 ytl son 35 olur
    2700 GP pil adedini de 4–5 ytl diyorlar
    Hocan siz genelde Ankara ve İstanbul u tarif ediyorsunuz
    Belirttiğiniz fiyatlara İzmir de bildiğiniz yer var mı acaba

• Bülent Bey,

Dün Canon a570IS makinam için Duracell 2650MaH pil satın aldım. Ancak benim bir sorunum var. Daha önce GP 2700 pil ve Varta şarj ünitesini kullanıyordum. Şimdi ise Duracell pillerimi bu şarj ünitesiyle şarj edemiyorum. Daha doğrusu ediyorum ancak otomatik kesim olmuyor. GP pilleri bu Varta ünitesinde kullanırken kesim oluyordu ancak nedense bunda kesim olmuyor. Sizce nedeni nedir? Eğer özellikle almanız gerekiyor diyorsanız başka bir şarj ünitesi ne önerirsiniz? Bir de diyelim şarj ünitesi saatte 230mA dolum yapıyor. Toplam bekleme süresini tek pil/şarj ünitesi hızı mı yapacağız yoksa ne kadar pil varsa toplamı bölü şarj ünitesi hızımı. Mesela iki tane 2650 için 2*2650/230mA mu yoksa 2650/230 mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 15 Ocak 2008; 18:37:57 >
  • Bana ya şarj cihazının ön ve arkasının fotografını verin veya tip numarasını. Bende tam 3 çeşit Varta şarj cihazı var hiçbiri şarjı kesmiyor. İlginç değilmi ?ama tesadüf ben hep üzerlerinde gelen 2500 mA Varta pillerde denedim . GP ilede bir deneyeyim bakalım kesecek mi?
  • kısa süre önce Varta photo Accu 2300mAh pilleri çifti 9 ytl ye aldım.
    şimdilik iyi gibi.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.