Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.702
Cevap
368
Favori
1.959.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazılarınızı takip ediyorum
    Geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Teşekkürler, fazla oturamadığım için 10 dk için giriyor kalkıyorum. İdare ediyoruz işte.....Elbette itirazım yok, Marka markadır..... kodaktan da çok iyi randıman aldım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Jack5daniels

@bipekkan hocam bu halde bile yardım ettin ya başka söz yok yani :) acil şifalar çok çok geçmiş olsun...Duracell pillere lafınız yok heralde...

Geçmiş olsun, sağlıklı nice yıllara...
  • arkadaşlar dün hizli-al sitesinden aşağıdaki ürünleri sipraiş ettim nasıldır bu konu hakkında yorumlarınız nedir?bana maliyeti 66 ytl 10 taksit

Konnoc şarj cihazı

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

3 set Konnoc 3000 mah AA pil(6 adet)

5 set Konnoc 1200 mah AAA pil(10 adet)

• @serkan dağlı ve diğer arkadaşlar iyi dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim, biraz sağlama çıktık gösteriyor bakalım nekadar idare edebileceğiz.
    Alet bizim AT-998' ü andırıyor. Eğer Tripod Foto/ANKARA sitesindeki özellikleri de sağlıyorsa Atabadan iyidir diye düşünüyorum. Bu hafta içinde bizzat gidip bakacağım. Piller için yorum yapamam bu gün Kodak 900 mA AAA pillerin adedini 3 YTL' den aldım.
    Pillerin adını dahi ilk defa duyuyarum. Şarj cihazı Tripod Fotoda 25 YTL imiş kabaca bir hesapla pilleriniz 16 Adet 41 YTL' ye geliyor. Eğer iyi ise piller, güzel fiyata ve de taksitle.....
    quote:

Orjinalden alıntı: serkan dağlı

arkadaşlar dün hizli-al sitesinden aşağıdaki ürünleri sipraiş ettim nasıldır bu konu hakkında yorumlarınız nedir?bana maliyeti 66 ytl 10 taksit

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@serkan dağlı ve diğer arkadaşlar iyi dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim, biraz sağlama çıktık gösteriyor bakalım nekadar idare edebileceğiz.
    Alet bizim AT-998' ü andırıyor. Eğer Tripod Foto/ANKARA sitesindeki özellikleri de sağlıyorsa Atabadan iyidir diye düşünüyorum. Bu hafta içinde bizzat gidip bakacağım. Piller için yorum yapamam bu gün Kodak 900 mA AAA pillerin adedini 3 YTL' den aldım.
    Pillerin adını dahi ilk defa duyuyarum. Şarj cihazı Tripod Fotoda 25 YTL imiş kabaca bir hesapla pilleriniz 16 Adet 41 YTL' ye geliyor. Eğer iyi ise piller, güzel fiyata ve de taksitle.....
    quote:

arkadaşlar dün hizli-al sitesinden aşağıdaki ürünleri sipraiş ettim nasıldır bu konu hakkında yorumlarınız nedir?bana maliyeti 66 ytl 10 taksit

hocam geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum öncelikle

alışveriş detayım aynen şu şekilde

1 CAMSARJ Konnoc KCR-A99 Dijital LCD Göstergeli Şarj_____1 adet______18,70 YTL =______ 18,7 YTL
    2 CAMPIL Konnoc 1200 mAH AAA İnce Kalem Pil 2 li________5 adet_______3,45 YTL = _______17,25 YTL
    3 CAMPIL Konnoc 3000 mAH AA Kalem Pil 2 li Blister________3 adet______6,75 YTL = _______20,25 YTL

Toplam : 56,20 YTL
    KDV : 10,13 YTL
    KDV Dahil Toplam : 66,33 YTL

yabancı sitelerde 3000mahlık pillerin performansını inceledim 2700 gplerden 7 dk daha fazla gidiyor 1200 mahlık pillerde kumanda için aldım onlarında performansları gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan dağlı -- 2 Ocak 2008; 19:23:00 >
  • bahsettiğim site aşağıda ordan performans testlerine bakabilirsiniz

http://www.fotonmag.cz/category/svitilny/baterie/
  • Sayın Bipekkan,
    geçmiş olsun dileklerimi sunar allahtan şifanızı dilerim,
    öncelikle malumunuz bu tip rahatsızlıkları kafamızdan silmemiz gerekir,
    moral, özellikle yüksek moral ve huzurlu bir ortam ile biraz spor tabi alkol ve sigara olmayacak, yeme içmeye biraz dikkat size sağlıklı günleri geri verecektir.
  • @rondo1194,
    Çok teşekkür ederim.... O dediklerinizi unutalı tam 12 sene oldu. 2 ay öncesine kadar günde 12-16 km arası yol yürüyordum. Yeme içme desen ot yemekten suratımın meal-i değişmeye başladı Ama malesef yine de en olmadık işler beni buluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

Sayın Bipekkan,
    geçmiş olsun dileklerimi sunar allahtan şifanızı dilerim,
    öncelikle malumunuz bu tip rahatsızlıkları kafamızdan silmemiz gerekir,
    moral, özellikle yüksek moral ve huzurlu bir ortam ile biraz spor tabi alkol ve sigara olmayacak, yeme içmeye biraz dikkat size sağlıklı günleri geri verecektir.
  • Çok enteresan Bizim Vartalar nanay nerede ise GP Avrupanın tek lideri. Bir noktada doğru olabilir Şarj yapar ve arkasından kullanırsanız belki ani akım verebilme kapasitesi çok iyidir. Ancak bunun bekletme testi, yavaş deşarj testleri var. GP genellikle beklemede sınıfta kalıyor. Bir de şu var fotografı verilen GP çok farklı bir mal ,Kısacası TR' ye girenlerin Elek altı olduğunu bildiğimden fazla bir şey diyemiyorum.
    quote:

bahsettiğim site aşağıda ordan performans testlerine bakabilirsiniz

http://www.fotonmag.cz/category/svitilny/baterie/

• Müsade ederseniz pil tercihi konusunda bende kendi uzun soluklu deneyimlerimi aktarayım.

Aynı mAh'da belli marka pillerin kendi aralarında pekte bir fark olmadığını düşünüyorum.
    Yani öyle fotoğraf makinasını kullanırken bir türlü bitmek bilmeyen pilinize şaşırıp "hangi markaydı bu pil yahu" diyip pilinize bakmıyorsunuz.
    Aralarındaki performans farkı %5'i geçmez diye düşünüyorum. Kim bilir ilerki zamanlarda dolum sayısı arttıkça performans oranlarda farklı düşme eğilimleri göstereceklerdir. O zaman farklı yorumlar getirebiliriz.

Sözün özü Varta, GP, Hama arasında (pratikte) öyle aman aman bir fark gör(e)medim.
    Diğer markalar için bir yorumda bulunamayacağım ama bu marka pilleri, özelliklede Varta ve GP'yi rahatlıkla tavsiye edebilirim.

2700 alacağınıza 2300 almanız cüzdanınızı mutlu edecektir.
  • evet hocam yarın konnoclar elimde olacak bir test yapıp bir süre sonra buraya yazarım.ancak bu piller neden beklerken biter anlamış değilim.
  • Yapım teknikleri nedeniyle ortaya çıkan iç direnç nedeni ile. Yani siz herhangibir şeyle (Ampul-Kumanda Fotograf mak. vb. vb) dış kutuplardan akım çekerken bu işlem yapılmadığı zaman pil içindeki elektrolitik ortamda da uA mertebebesinde de olsa ters yönde akım akım akıtır. Şarj olmuş plakalar arasında herhangibir akım çekilmezken görünen direnç ne kadar yüksekse o kadar az akım akıtır içinden. Makbul olanda budur. Pilin kalitesini 2 türlü anlarsınız. İlki ağırlığı, ne kadar ağırsa o kadar iyidir. 2. si, beklemede üzerinde barındırdığı akım kapasitesi. Bir şarjlı pil şarj sonu hemen kullanıma sokulur ve üzerinden sürekli bir akım çekerseniz her marka pil aynı anma kapasitelerinde % 5 kadar farkla birbirleriyle benzer enerji verirler ama bu pilleri kullanmadan bir 15-20 gün bekletin PİLİN. FOYASI O ZAMAN ORTAYA Çıkar. Böylece @Huhukomsu' ya da cevap vermiş oldum....
    quote:

evet hocam yarın konnoclar elimde olacak bir test yapıp bir süre sonra buraya yazarım.ancak bu piller neden beklerken biter anlamış değilim.
  • Zaten şarj edilen pillerin üzerinde kullanılmadan elektronik aletler üzerinde 7 günden fazla bekletilmemesi gerektiği yazar.
    Bende uzun süreli kullanmayacaksam, dolaba kaldırırken pilleri makinamdan çıkartıp, çantasının gözüne koyarım.

O yüzden bu durumu pekte fark edememiş olabilirim.
  • O ibare, pil bir şekilde akıtıp cihaza zarar vermemesi içindir genellikle, ancak cihaz kapatılsa bile cihaz, saat, hafıza vb nedenlerle yine de bir akım çeker. Benim konu ettiğim, siz pilleri kullanılan alan dışarısına çıkartsanız bile iç direnç nedeni ile pilin içinden akım akıtması nedeniyle boşalmasıdır. Örneğim benim 2700 mA GP piller 8-10 gün içinde boşalırken 10 Ekimde (Üzerlerine bant yapıştırırım ve şarj tarihini yazarım ki bir şekilde test etmiş olayım) şarj ettiğim Varta Photo akku pillerimi dün taktım ve Altınparkta 180 kadar fotograf çektim tınmadı bile. Panasonik 2100 mA lerde aynı şekilde duruyor buldum. ama GP' ler çoktan kış uykusuna yatmış .Üzerlerinde sıfır Voltaj........
    quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Zaten şarj edilen pillerin üzerinde kullanılmadan elektronik aletler üzerinde 7 günden fazla bekletilmemesi gerektiği yazar.
    Bende uzun süreli kullanmayacaksam, dolaba kaldırırken pilleri makinamdan çıkartıp, çantasının gözüne koyarım.

O yüzden bu durumu pekte fark edememiş olabilirim.
  • "pil bir şekilde akıtıp cihaza zarar vermemesi içindir genellikle"

Yok hatta uyarı olarak şunu da eklerler, uzun süre cihaz içerisinde tuttuğunuz da pilleri tekrardan şarj edin...

Sizin sözüne ettiğiniz olayı anladım. İç dirençten ötürü durduk yerde bitmesinden bahsediyorsunuz.

GP'nin yeni ürünü o zaman tam size göre.
    GP ReCyko+ pilleriyle dediğiniz problemi halletmişler.

İddialarına göre şarj ettikten 6 ay sonra %90'ını, 12 ay sonra ise %85'ini muhafaza ediyormuş.
    Nasıl çok iyi değerler değil mi? Fiyatı iyidir eminim.

www.gprecyko.com
    gprecyko.com
    http://www.gprecyko.com/en/index.html

(Hem de şarj edilmiş olarak geliyor.)

• ATABA 408 ile VARTA photo accu 2500'leri sarj ettim. Muhtemelen dolum sonrasi 2=3 saat fazladan makinada kaldilar. Neyse, pilleri cikardim az kalsin elimi yakiyordum. Pillerin ikiside alev gibiydi ve uzerlerinde baloncuklar olusmustu.

ATABA'yi alalai cok olmadi, acaba sarj cihazi mi arizali ya da piller mi sapitti? (Bu arada elimdeki VARTA'lardan hic memnun degilim, GP 1800 mAh ile cok daha fazla foto cekebiliyorum. )

Daha once bu pilleri ATABA-998 ile sarj ediyorum, hic bu derece isinma ve baloncuk sorunu olmamisti.

Bu olay oldukca kotu oldu, soyleki ATABA-998'i gece sarja birakip uyuyabiliyor ve sabah icine koydugum pilleri cok hafif isiyla (tricke sarj) guvenle cikarabiliyordum. belki 408'de bahsettigim sekilde VARTA'lari biraksam asiri isiyla, patlama belki bir yerlerden kivilcim yoluyla yangin vs... aklima hersey geliyor..

Simdi 408'i gozumun onunde tutup, surekli sarjdaki pilleri kontrol edecegim. Makinayi unutup bir yere gitmek mi?? ASLAAA...
  • @bipekkan

Topiği 2 günde 1. sayfadan sonuna kadar okumaya çalıştım. Şarjlı piller konusunda gerçekten bilgi hazinesisiniz.

Okuduklarım sonucunda Nikon SLR makinada kullanmak için 8 adet Varta 2700mAh pil almaya karar verdim.
    Evde ise aşağıda fotoğraflarını verdiğim Varta marka 57039 model şarj cihazını buldum. Kitapçığında şarj yaklaşık 16 saat sonra otomatik kesilir ve LED söner diyor. Ayrıca Vartanın 1600mAh photo pilleri için şarj süresi 16 saat yazıyor. Bu durumda 2700 lük piller için 30 saat gibi bir şarj süresi çıkıyor. Ayrıca ilk 16 saat sonra saati resetlemek için cihazı fişten çıkarıp tekrar takmam gerekecek. Bekleme süresine şimdilik dayanabilirim gibi gözüküyor. Bu durumda bu cihazı kullanmamı tavsiye edermisiniz? Pillerin ömrünü olumsuz etkiler mi?
    Ayrıca evde paketi açılmamış 6 adet Varta 1600 mAH lik Photo Accu buldum. Bunlar 4-5 yıldır duruyorlardı sanırım.
    Bunlar hala kullanılabilir durumdamıdır? Performansları düşmüşmüdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playdead -- 4 Ocak 2008; 20:18:43 >
  • @playdead,
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
    Şarj cihazınıza gelince. Cihazınızın arkasında AA piller için 150 mA akımla şarj eder diyor. Bu evde bulduğunuz 1600 mA piller için yaklaşık 11-12 saat şarj süresi demektir. 2700 mA piller içinse 2700mA / 150 mA= 18-19 saat arası şarj demektir. Kaldı ki bu süre daima 5-6 saat kısadır. Nedeni ise şu. Şarjlı piller aynı telefon pilleri gibi, pil gerilimi örneğin 1.25 volt altına düşünce telefon veya fotograf makinesi veya benzerleri cihazı emniyete almak için pil bitti alarmı verir ve cihaz kapanır. Bunun nedeni Güç= Akım x Gerilim formülünde gizlidir. Voltaj (Gerilim) düşünce aynı işi çıkartmak için gerekli gücü sağlamak adına, devrenin çektiği akım, o sistem için tespit edilen güvenli akım çekme sınırının üstüne çıkar Bu ise, istenmeyen veya müsaade edilen ısı derecesinin üstüne çıkmak demektir. Kısacası devrelerin bozulması demektir. Bu nedenle sizlerin boş olarak düşündüğünüz piller hala % 30 civarında doludur . Bu nedenle pratik uygulamada verilen amprik şarj süreleri de %30 civarında kısadır. Arkadaşım, Aleti güvenle kullan. Reset etmenede gerek yok Zaten pil dolunca ister bu 16 saat olur veya 50 saat şarj bitene kadar cihazınız çalışmaya devam edecektir.
    1600 mA pilleri 3-4 defa şarj deşarj edin ama deşarj işlemi pillerin tamamı 0 volt oluncaya kadar devam etsin Bu iş için en pratik yol Pilleri el fenerine bağlayarak deşarj etmektir. Ve sonra kullanın. Belki yeni aldığınız 2700 mA piller kadar randımanlı çalışacaktır. Bundan emin olun....
    quote:

Orjinalden alıntı: playdead

@bipekkan

Topiği 2 günde 1. sayfadan sonuna kadar okumaya çalıştım. Şarjlı piller konusunda gerçekten bilgi hazinesisiniz.

Okuduklarım sonucunda Nikon SLR makinada kullanmak için 8 adet Varta 2700mAh pil almaya karar verdim.
    Evde ise aşağıda fotoğraflarını verdiğim Varta marka 57039 model şarj cihazını buldum. Kitapçığında şarj yaklaşık 16 saat sonra otomatik kesilir ve LED söner diyor. Ayrıca Vartanın 1600mAh photo pilleri için şarj süresi 16 saat yazıyor. Bu durumda 2700 lük piller için 30 saat gibi bir şarj süresi çıkıyor. Ayrıca ilk 16 saat sonra saati resetlemek için cihazı fişten çıkarıp tekrar takmam gerekecek. Bekleme süresine şimdilik dayanabilirim gibi gözüküyor. Bu durumda bu cihazı kullanmamı tavsiye edermisiniz? Pillerin ömrünü olumsuz etkiler mi?
    Ayrıca evde paketi açılmamış 6 adet Varta 1600 mAH lik Photo Accu buldum. Bunlar 4-5 yıldır duruyorlardı sanırım.
    Bunlar hala kullanılabilir durumdamıdır? Performansları düşmüşmüdür?

• Çok ilginç, Bendekini 1 defa kullandım bendeki 1400 mA lerle ve ılınma dahi olmamıştı. Çünkü akım 300 mA ile sınırlı Sizin pillerde bu akımla şarj edilirse kesinlikle ısı oluşmaması lazım Çünkü her nekadar fast charge filan diyorsada boşverin Trafo 300 mA den fazlasını veremez. Ancak kontrol edeceğim yarın sonucuna göre bir öneri de bulunurum....
    quote:

Orjinalden alıntı: tk152

ATABA 408 ile VARTA photo accu 2500'leri sarj ettim. Muhtemelen dolum sonrasi 2=3 saat fazladan makinada kaldilar. Neyse, pilleri cikardim az kalsin elimi yakiyordum. Pillerin ikiside alev gibiydi ve uzerlerinde baloncuklar olusmustu.

ATABA'yi alalai cok olmadi, acaba sarj cihazi mi arizali ya da piller mi sapitti? (Bu arada elimdeki VARTA'lardan hic memnun degilim, GP 1800 mAh ile cok daha fazla foto cekebiliyorum. )

Daha once bu pilleri ATABA-998 ile sarj ediyorum, hic bu derece isinma ve baloncuk sorunu olmamisti.

Bu olay oldukca kotu oldu, soyleki ATABA-998'i gece sarja birakip uyuyabiliyor ve sabah icine koydugum pilleri cok hafif isiyla (tricke sarj) guvenle cikarabiliyordum. belki 408'de bahsettigim sekilde VARTA'lari biraksam asiri isiyla, patlama belki bir yerlerden kivilcim yoluyla yangin vs... aklima hersey geliyor..

Simdi 408'i gozumun onunde tutup, surekli sarjdaki pilleri kontrol edecegim. Makinayi unutup bir yere gitmek mi?? ASLAAA...

• @bipekkan

Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Şarj süresi gerçekten 16 saatin altında olursa reset etmekten kurtulurum. Çünkü kitapçığında "Unplug and then replug the charger each time you commence the charging procedure. This automatically resets the charger's integrated timer" yazıyor. Sanki şarj prosedürü pilin dolum durumuna değilde zamana bağlı gibi denilmiş.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.