Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.698
Cevap
368
Favori
1.958.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ATABA 908 modelini bugün aldım16 ytl ye.bende varta nın 2100mah lik power accu kalem pillerle daha 200 çekim yapmadan bitiyodu dandik bi şarj cihazı ile dolduruyodum.yani 3-4 saat kullanmadan bitiyodu.makinem keysmartın bi kompakt makinesi.Hala aynı sorun olursa artık ya çıldırırırım yada biri bunun açıklamasını güzel bi şekilde yapar bana :)
  • Fujifilm S5700 makinem için pil alacağım. GP 2700 almayı düşünüyorum ancak sarj aleti konusunda kararsızım. Sizce paraya kıyıp GP'ninki almak mı mantıklıdır. Bir de bu ATABA'yı satan Antalya'da bir yer bilen var mı?
  • Arkadaşlar sizce GP 2700 ler mi yoksa DURACELL 2650 pillermi daha iyidir. ACİL TECRÜBELERİNİZ YORUMLARINIZI RİCA EDİYORUM....
  • ilk sayfalarda cevabı bulabilrisin...bipekkan arkadaşımız söylediğin pillerin incelemesini yapmıştı...
  • Elbette Bu ikisi arasında DURACELL Ve Başta Varta PHOTO AKKU - POWER ACCU DURACELL - PANASONİC - SONY - MAXWELL - GP ..........Diğerlerini at SEPETTEN !
    quote:

Orjinalden alıntı: yaman156

Arkadaşlar sizce GP 2700 ler mi yoksa DURACELL 2650 pillermi daha iyidir. ACİL TECRÜBELERİNİZ YORUMLARINIZI RİCA EDİYORUM....
  • GP 2000 ,2300 ,2700 mha pillerimin şarjında GP power bank u-smart GPPB13 kullanıyorum.Şarj süresi yarım saatin altında.Sizce sakıncalımı?
  • El değmeyecek kadar ısınıyorsa elbette sakıncalı....
    quote:

Orjinalden alıntı: incele

GP 2000 ,2300 ,2700 mha pillerimin şarjında GP power bank u-smart GPPB13 kullanıyorum.Şarj süresi yarım saatin altında.Sizce sakıncalımı?
  • bipekkan hocam iyi günler

Yeni bir 2 el Sony V1 fotoğraf makinesi aldım
    Size birkaç soru sormak istiyorum

Makinede NP-PC11 pil ( C tipi ) pil kullanılıyor
    Enerji azaldığında ekranda görünüyor
    Ayrıca son olarak kendiliğinden kapanıyor
    Makine kapandığında şarj edebilir miyim?
    Yoksa tamamen bitmesi için dejarz etmek gerekir mi?
    Gerekir ise bunu makine kapandığına göre nasıl yapacağım

Bazen enerji azaldığında tamamen bitmeden şarj edebilir miyim?
    Yoksa tamamen bitmesi mi gerekiyor

Bir adet yedek almak istiyorum
    Piyasada normal 100 ytl civarı

Burada 30 ytl ye veriyorlar
    Bunu tavsiye eder misiniz?

Teşekkür ederim.
  • Makineyi tanımıyorum. Ancak C tipi deyince birden irkildim sonra linke bakınca
    Bu paket pil diye tarif ettiğimiz ve içinde 3 adet pil bulunan ve koruma devreleri olan bir paket pildir. Bu pil nedeni ile zaten yanınızda şarjlı bir yedek bulundurmanız yarı yolda kalmamanız için bence gerekli. Verdiğniz linktekiler Zaten Çin malı Güvenirlilikler Kocaman bir ?
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

ama 60-70 YTL de sözüm ona orjinallere vermekte soygun......
    Ayrıca pil veya makineler üzerindeki simgelerin anlamları için aşağıdaki linke bir göz atın lütfen.....
    http://resim.donanimhaber.com/m_13562425/tm.htm
    Ayrıca pilleri bitmeden şarj etmeyiniz. Makine kapana kadar kullanınız. Ancak zorunlu hallerde şarj edebilirsiniz ama sık sık yapmayın. Bir süre sonra pillerinizin randımanı düşer. Pillerle ilgili geniş bilgi için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: serdaryakup
    bipekkan hocam iyi günler
    Yeni bir 2 el Sony V1 fotoğraf makinesi aldım
    Size birkaç soru sormak istiyorum
    Makinede NP-PC11 pil ( C tipi ) pil kullanılıyor
    Enerji azaldığında ekranda görünüyor
    Ayrıca son olarak kendiliğinden kapanıyor
    Makine kapandığında şarj edebilir miyim?
    Yoksa tamamen bitmesi için dejarz etmek gerekir mi?
    ..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Aralık 2007; 20:23:42 >
  • Arkadaşlar tecihimi GP2100 tarafında kullandım. çünkü 2700 lerin fiyatı 2 katına çıkıyordu işimi görebileceğini tahmin ediyorum. inşallah pişman olmam gönül GP2700 isterdi ama 40$+kdv idi ben 4 tane 2100 ü 13$ +kdv ye aldım. bugün akşama gelecek. bipekkan teşekkürler tavsiye için...
  • Zaten bende genellikle böyle yapıyorum. Piyasaya yeni bir kapasite sürülünce bir evvelkiler inanılmaz ucuzlar. 2100 ma ile 2700 mA arasında 600 mA fark var ama bu pratikte taş çatlasa 40-50 Foto demektir. Bir örnek vereyim Halen satılıyormu bilmiyorum. 1400 mA Varta ile 2500 mA Varta arasında yaklaşık %56 kapasite farkı var yani %100' e yakın kapasite farkı demektir ama sonuçolarak Fuji S6000fd de 2500 mA Varta Power Accu ile 700-720 foto çekebilirken 1400 mA Power Accu ile 570-600 Foto çekebiliyorum. Dün Ulusta 2 Ad. power Accu 14 YTL' ye satılırken ben 4 ay önce 1400 mA ŞOK' tan 2. adedini 4.15 YTL' ye almıştım. Değerlendirme sizin....
    quote:

Orjinalden alıntı: yaman156

Arkadaşlar tecihimi GP2100 tarafında kullandım. çünkü 2700 lerin fiyatı 2 katına çıkıyordu işimi görebileceğini tahmin ediyorum. inşallah pişman olmam gönül GP2700 isterdi ama 40$+kdv idi ben 4 tane 2100 ü 13$ +kdv ye aldım. bugün akşama gelecek. bipekkan teşekkürler tavsiye için...
  • Bursa Özdilek'te iki adet varta 1700ma pil iki hafta önce kdv dahil 5 ytl idi. Ürün çoktu. Ben almadım çünkü üzerinden el fenerleri için üretildiği yazıyordu. Fotoğraf makinasının motoru hareket ederken çok akım çekiyormuş. Fenerlere nazaran fotoğraf makinasında anlık değişen yüklenmeler olduğu için aklımda şüphe kaldı.

İki adet japon malı pillerin kralından aldım (kodak) . Pilleri bitirip şarj aletine taktım. Bir saat sonra yeşil led yandı. Daha önceden şarj tutmayan dört adet 2300'lük gp pilim vardı. Yeni pil alınca anladım ki şarj aleti bozulmuş. Doğru düzgün şarj etmiyormuş. Üç saat ataba 508 ile şarjda kalıp yeşil led yakan gp 2300'lük piller fotoğraf makinasını çalıştırıp anca 1-2 foto çekebiliyordu.

Üç yılını doldurmadan daha da önemlisi anca 50 seferlik şarjdan sonra bozulan Ataba 508'den sonra yeni bir şarj cihazı almak şart olmuştu. Sarıtaş iş hanından 15 ytl ye Ataba 908 aldım. Gp 2300'lük pilleri refresh için taktım. 5-6 saat bekledi. Şarjdan sonra 50 dakika video çektim. Bir sürü fotoğraf çektim. Gp 2300lükler hala bitmedi.

Ah ulen ataba boşuna bana pil aldırdın.
  • Ama gittiniz yine Ataba aldınız dimi yani (AT-908) Keşke 5 YTL' ye Vartanın o şarjlı pillerini alsaydınız. Benim aldığım 1400 mA ' lerden aşağı değildir.Foto veya motor gibi aletlerin kalkınma akımı biraz yüksek olduğu için bu iş için imal edilen pillerin 2 kutup arası yalıtımı daha iyidir. İki Kutup arası izalasyonda delinme olmaması için. Ama özellikle 4 pil kullanan foto makinaların çektiği akım teorik olarak 2 pil kullananlara göre yarı yarıya düşük olduğu için fener olsun veya başka şey hiç önemli değil. Yinede Siz AT-508' i atmayın. Çünkü 3 saat sonra şarjın bittiğini gösteren o cihaz arızalı değil. Zaten kendiniz söylüyorsunuz 908 ile refresh ettikten sonra pillerin düzeldiğini.
    Benim Bu konuda neredeyse 9 aydır yazdıklarımı okusaydınız Yine 908 alıp sorunu daha önce çözecektiniz Sakın ola 508' i atmayın...
    quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

Bursa Özdilek'te iki adet varta 1700ma pil iki hafta önce kdv dahil 5 ytl idi. Ürün çoktu. Ben almadım çünkü üzerinden el fenerleri için üretildiği yazıyordu. Fotoğraf makinasının motoru hareket ederken çok akım çekiyormuş. Fenerlere nazaran fotoğraf makinasında anlık değişen yüklenmeler olduğu için aklımda şüphe kaldı.

İki adet japon malı pillerin kralından aldım (kodak) . Pilleri bitirip şarj aletine taktım. Bir saat sonra yeşil led yandı. Daha önceden şarj tutmayan dört adet 2300'lük gp pilim vardı. Yeni pil alınca anladım ki şarj aleti bozulmuş. Doğru düzgün şarj etmiyormuş. Üç saat ataba 508 ile şarjda kalıp yeşil led yakan gp 2300'lük piller fotoğraf makinasını çalıştırıp anca 1-2 foto çekebiliyordu.

Üç yılını doldurmadan daha da önemlisi anca 50 seferlik şarjdan sonra bozulan Ataba 508'den sonra yeni bir şarj cihazı almak şart olmuştu. Sarıtaş iş hanından 15 ytl ye Ataba 908 aldım. Gp 2300'lük pilleri refresh için taktım. 5-6 saat bekledi. Şarjdan sonra 50 dakika video çektim. Bir sürü fotoğraf çektim. Gp 2300lükler hala bitmedi.

Ah ulen ataba boşuna bana pil aldırdın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 11 Aralık 2007; 18:21:04 >
  • bipekkan hocam bilgi için teşekkür

6 Ocak 2007; 17:56:18 de Sakın ola, sanal mağazalarla uğraşma, Bana dua edersin demişsiniz
    Tavsiyeniz üzerine bu gün İzmir Çankaya dan Sony NP-FC11 pili 40 ytl ye aldım

Satıcı bana üç saat şarjda tut sonra çıkar dedi doğrusu bu mu bilmiyorum
    Siz ne dersiniz

6 Ocak 2007; 17:56:18 günühttp://forum.donanimhaber.com/m_11309414/tm.htm

Bu işlemi gerek Ni-Cd veya Ni-MH piller için ortalama 20-25 şarj işleminden sonra mutlaka yapmalısınız. Sebebi şu. Zaman içinde mecburiyetler sonucu pilleri tamamen deşarj olmadan şarj edersiniz. Ve bu durum defalarca tekrar eder ve uzun sürerse pillerin hafıza özelliği nedeniyle şarj gerilimleri 1.28 volt'tan aşağıya düşer ve pil daha düşük gerilimde şarj oldum demeğe başlar. Bunun diğer bir anlamı kapasite kaybıdır. Eğer bu şarj-deşarj işlemini yapmaz iseniz, bir süre sonra alıştığınız şarj süresinden daha kısa sürede pillerin şarj olmaya başladığını ve dolayısıyla daha evvelce tek şarjla 300-400 resim çekerken, aynı şartlarla çekim sayısının gittikçe azalmaya başladığını, Pil , cep telefonundaysa daha kısa bekleme süresi veya daha az süre konuştuğunuzu farkedersiniz. Eğer bu deşarj işlemini sık sık yaparsanız (En az pilin durumuna göre 2, veya daha fazla) , pilinizin standart şarj ömrü olan 1000 defanın bir kaç misli üstüne çıktığını göreceksiniz. diyorsunuz

Kullandığım sony v1 fotoğraf makinesi pil bittiği ya da azaldığında kendiliğinden kapanıyor
    Bu durumda pil deşarj olmuştur diyerek şarj edebilir miyim?
    Yoksa bahsettiğiniz gibi tamamen bitmesi için ayrıca deşarj etmek gerekir mi?

Bu pil makineye takılı yani pil makine içerisinde iken adaptörü makineye bağlanarak şarj ediyor
    Bu şekilde şarj etmek zamanla makineye zarar verir mi?
    Ayrıca 35 ytl şarj cihazı satılıyor almamı tavsiye eder misiniz?

6 Ocak 2007; 23:46:40 da (http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_13/key_//tm.htm#19580002 )

Bunun dışında pili sonuna kadar tüketmek, sulu akülerde olduğu gibi bir kalıcı sülfatlaşma benzeri bir olaya neden olmadığından genel anlamda bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Ancak bu tip piller, Hafıza diye adlandırdığımız bir özelliği bulunduğundan, köküne kadar şarj durumunda ve bu durumda uzun süre bırakıldığında hafıza kaybolup hiç bir şekilde şarj edilemez duruma gelebilir ki bu ihtimal enderde olsa imkansız değildir. Diyorsunuz

köküne kadar şarj durumunda ve bu durumda uzun süre bırakıldığında hafıza kaybolup hiç bir şekilde şarj edilemez duruma gelebilir demekle

Pili tam doldurup uzun zaman da kullanmadığımız zaman
    Pilde hafıza kaybolup şarz edilemez durumuna gelebilir
    Bu yüzden doldurduğumuz pilleri kullanmak gerekir
    Uzun zaman kullanmayacaksak şarj etmeyelim şeklinde yorumlayabilir miyiz?

Aldığım pilin kapağı ile kullanma talimatını ekledim ama İngilizce olduğundan çözemedim
  • Epey sorularınız var vegecede geç oldu kafamı toplar yarın cevaplarım. Ancak:
    Yeni pilinizi makinenize takıp kullanarak pili boşaltın ve sonra mecburen makineniz üzerinden tamamen dolana kadar şarj edin pilinşiz 2. -3. şarj deşarj işleminden sonra tam randımana ulaşır.. Bu pili şarj edebilecek şarj cihazı varsa alın ve pillerinizi bu makineden şarj edin Böylece Foto. Makineniz üzerinden şarj ederken karşılaşılabilecek olumsuzluklardan kurtulmuş olursunuz....
    Şimdilik Bu kadar....
    quote:

Orjinalden alıntı: serdaryakup

bipekkan hocam bilgi için teşekkür
    ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 11 Aralık 2007; 23:58:27 >
  • Arkadaşlar bugün AT-408 aldım; fakat kutusu yenilendiği gibi özellikleri de değişmiş.. Deep conditioning özelliği koymamışlar, birkaç göstergesi değişmiş eski modeline göre fakat kasa aynı.. Yeni koydum discharge a bakalım.. Bittikten sonra sesle uyaracağını da zannetmiyorum.. Yenilik olarak da kullanım klavuzuna yeni çıkan pillerin şarj sürelerini koymuşlar o kadar (gp 2700)..
  • Arkadaşlar 1 yıldır şarzlı pil kullanıyorum

GP markaya aldanmayın Reklamı var ancak

GP ler arıza veriyor şarzda hata veriyor..

VARTA Alman ve EnerGizer orjinal JaPaN çok memnunum..
    Tavsiye ederim
  • Arkadaşlar bir sorunum var belki konuşulmuştur ama aradım bulamadım

elimde duracell pil var fazla kullanılmamış fakat şarz ediyorum tam dolu oluyor 1 gün kullanınca tam performans oluyor fakat dışarıda veya dijital makinede bıraksam 3 gün sonra iyice bitmiş oluyor sorun nedir? fazla şarz ettim teker teker şarz ettim yine aynı sorun pillerin ömrü bitti desem en fazla 10 kere kullanmışımdır 6 pil var hepsinde aynı sorun.
  • arkadaslar canon s5 ıcın 4 adet pil ve sarj aletı alcam..ne almamı tavsıye eersenız...aslında uniross marka sarj aletım var..baska marka pil alsam sarj etsem performanstan calarmı..
  • Uniross'un hangi şarj aletiniz var bilmiyorum Bende x-Press 700 var iyi sayılır ama içinden çıkan piller son derece berbattı bir gece bekletin boşalıyordu ve ben bunu A-620' nin yanında promosyon olarak almıştım. Pilleri ATTIM ve bazen benim Vartaları şarj ediyorum bir sıkıntı yok. Bence şarj aletini kullan yanına Varta pil alın derim.... Pilleri şarj için aletle pillerin aynı marka olması şart değil....
    quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

arkadaslar canon s5 ıcın 4 adet pil ve sarj aletı alcam..ne almamı tavsıye eersenız...aslında uniross marka sarj aletım var..baska marka pil alsam sarj etsem performanstan calarmı..
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.