Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.694
Cevap
368
Favori
1.958.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 8 adet varta 2500'lük pil var ve 1 hafta önce şarj etmiştim. Bugün makinaya taktım ama boşalmışlar bu normal mi.....

Ayrıca, Canon makinam varken 400-500 civarı foto çekebilirken, Fuji S6500 ile 100 civarı çekebiliyorum ve piller boşalıyor..

Herşey 4 adet vartanın yanına 4 adet daha varta satın alıp bu pilleri birbiriyle karıştırmam sonucu oldu. (sakın denemeyin). Piller aptallaştı, yapabileceğim bir şey varmı,

İşyerinde telsiz ve telefon teknisyenleri var, muhtemelen elektronik cihazları da vardır. Nasıl ve neyi kontrol ettirmeliyim.
  • Selamlar

@bipekkan Ataba998 28$ dedi satıcı 27,5 aldım. Ataba 998 ısınması ve kalemle önlemini okumuştum tekrar bulamadım yazınızı. Kalemi nasıl kullanacağız tekrar anlatabilirsen sevinirim

Saygılar...
  • LCD ekranın olduğu tarafına altına koyun alt tarafta havalandırma deliklerini kapatmayacak şekilde veya pilleri koyduktan sonra sol veya sağ yan tarafına dik dursun. Rahatlıkla duruyor. Fiyat dolar bazında ise 8 YTL kadar pahalı ama Tabi ben Ankaraya göre vermiştim fiyatları diğer illerde farklı olacaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

@bipekkan Ataba998 28$ dedi satıcı 27,5 aldım. Ataba 998 ısınması ve kalemle önlemini okumuştum tekrar bulamadım yazınızı. Kalemi nasıl kullanacağız tekrar anlatabilirsen sevinirim

Saygılar...
  • Micron MN-1202 smart quick charger var onu tavsiye ederim bej renginde bi alet,4senedir kullaniyorum,ucuz aletlerle sarj edip sonra bi de bunda sarj eden acok arkadasim oldu ve bunun daha iyi sarj ettigini soylediler,2000lik pili 2saatte sarj ediyor,ve full dolduruyor,4sene önce 25ytlye almistim ama 6/7 ay önce de baska bi yerde gördüm 20 ytl idi.
  • Sanyo eneloop tavsiye ederim,
    Bişarj ediyosun sonra 1 yıl sonra aynı halde takıp kullanabiliyosun,
    diğerlerini ille şarj edip kullanman lazım yoksa 1 haftaya kalmadan boşalıyor kendi kendine..

http://www.eneloop.info/
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

LCD ekranın olduğu tarafına altına koyun alt tarafta havalandırma deliklerini kapatmayacak şekilde veya pilleri koyduktan sonra sol veya sağ yan tarafına dik dursun. Rahatlıkla duruyor. Fiyat dolar bazında ise 8 YTL kadar pahalı ama Tabi ben Ankaraya göre vermiştim fiyatları diğer illerde farklı olacaktır.

Selamlar

teşekkürler maksat anladığım kadarıyla ısı tranferi için makina daha gelmedi varta 2700 de bulamadım daha doğrusu ilk aramamdan sonra fazla bakmadım alınca denerim

Şimdi dikkatimi çekti 28$ dedi ben 27,5 YTL ye aldım. Fiyatları AT998 22 AT908 12 Diye konuşuyorduk Atabayı dükkana getiren adam geldi fiyatları duyunca hesapladı 2 -3 YTL karla veriyorlar dedi bende ama veriyorlar dedim.

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Arkadaşlar 8 adet varta 2500'lük pil var ve 1 hafta önce şarj etmiştim. Bugün makinaya taktım ama boşalmışlar bu normal mi.....

Ayrıca, Canon makinam varken 400-500 civarı foto çekebilirken, Fuji S6500 ile 100 civarı çekebiliyorum ve piller boşalıyor..

Herşey 4 adet vartanın yanına 4 adet daha varta satın alıp bu pilleri birbiriyle karıştırmam sonucu oldu. (sakın denemeyin). Piller aptallaştı, yapabileceğim bir şey varmı,

İşyerinde telsiz ve telefon teknisyenleri var, muhtemelen elektronik cihazları da vardır. Nasıl ve neyi kontrol ettirmeliyim.

eeee
  • dostlar bakırkoye yakın bir yerden camelion, gp, varta benzerı kalıtelı pıl alacagım. ama teknosada var onlar da çiftini 15-17 ytl den sokuyor pardon satıyor. yok mu uygun fiyatlı bır yer bılen?

bu arada onceden soylenmıstır tabı kı ama camelionlar harıka.

eidt:2500+ mah aranıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hot_sauce -- 28 Kasım 2007; 22:44:54 >
  • Sayın İpekkan hocam,şarjlı pillerle ilgili yazılarınızı okudum.GP 2500 mA pil kullanıyorum.standart charger 240 mA,16hrs yazıyor.bu durumda 2 pil seri olarak bağlandığında 16+16=32 saat mi? şarj edilecek.yoksa ikisi birden 16 saat mi? birde nette şarjlı pillerle ilgili genel yazılarda,pillerin sabiit akımla şarj edilmesi,voltajın önemli olmadığı yazıyor.fakat siz voltajında önemli olduğunu sölüyorsunuz.neden? birde sizin tarafınızdan çizilmiş,nette aküler için şarj devresi şeması var.burada da bir tane Nİ-MH pil şarjı için çizerseniz,basit bir devre akım sınırlamalı ve voltaj kontrollü şarj bitince akım kesilmeli ve bir led le uyarıda bulunmalı.önceki sayfalarda anlattığınız gibi basit ve kararlı bir devre herkezin yapabiliceği bir şey olursa cok iyi olur.bu kadar sarj cihazından sonra hiçbir şarj devresi yayınlanmamış tarafınızdan,cevaplarınızı bekliyoruz.saygılar....
  • Şarj süresi daima sabittir. 2 pili seri bağlayıp şarj yapmak çekilen akımı düşük tutmak içindir. Şöyle düşünün her bir pili (4 adet) parelel bağlayıp şarj etmeye kalksaydık herbir pilden 200-400 mA akım geçecekti (Pil başına 1.45-1.65 Volt)ve sistemin ihtiyacı 4x200-400mA=800-1600mA olacaktı. Bu ise daha güçlü transformatör-Transistör veya IC' ler ve ISI demektir (AT-998' in ısınma nedeni) Pilleri 2 şer ikişer bağlayıp şarj edince 2 pilin üstünde düşen gerilim 2.90-3.30 volta çıkar ama üzerlerinden akım sabit 200-400 mA kalır. 4 pil için ise bunun 2 misli akıma gerek vardır.. Dolayısıyla da özellikle ısınma sorunu bir hayli azalacak sekonder voltajı yüksek ama daha düşük akım veren daha küçük trafo ve daha düşük güçlü Transistörler ve/veya IC' ler kullanılarak maliyet düşürülecektir.
    Net' te rasladığınız şarj cihazı araç akülerini akıllı şarj etmeye yarayan, takriben 250 Watt gücünde bir cihazdır. Elimde çok miktarda pil için şarj cihazı şeması bulunmakla birlikte, halen piyasada o kadar ucuza temin edilebilen ve sağlıklı çalışan aletler var ki benim şemaların bu kadar ucuza maledilmesi ve hatta boş kutu temini bile son 4-5 yılda adeta imkansız hale gelmiştir.
    Bu nedenle şema vermek istemiyorum. Günümüz koşullarında artık mantıklı değil diye düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: kadir26

Sayın İpekkan hocam,şarjlı pillerle ilgili yazılarınızı okudum.GP 2500 mA pil kullanıyorum.standart charger 240 mA,16hrs yazıyor.bu durumda 2 pil seri olarak bağlandığında 16+16=32 saat mi? şarj edilecek.yoksa ikisi birden 16 saat mi? birde nette şarjlı pillerle ilgili genel yazılarda,pillerin sabiit akımla şarj edilmesi,voltajın önemli olmadığı yazıyor.fakat siz voltajında önemli olduğunu sölüyorsunuz.neden? birde sizin tarafınızdan çizilmiş,nette aküler için şarj devresi şeması var.burada da bir tane Nİ-MH pil şarjı için çizerseniz,basit bir devre akım sınırlamalı ve voltaj kontrollü şarj bitince akım kesilmeli ve bir led le uyarıda bulunmalı.önceki sayfalarda anlattığınız gibi basit ve kararlı bir devre herkezin yapabiliceği bir şey olursa cok iyi olur.bu kadar sarj cihazından sonra hiçbir şarj devresi yayınlanmamış tarafınızdan,cevaplarınızı bekliyoruz.saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Kasım 2007; 18:11:10 >
  • hocam teşekkürler.ben sadece burada rondo kardeşe bahsettiğiniz devreyi demiştim.
  • arkadaşlar bugün ataba at-408 aldım...20 ytl ye özellikleri tam aradığım gibi..discharge özelliği ve deep conditioning ve sarj bittiğinde ready fonksiyonu var..yanlız şu deep conditioning özelliği ne işe yarar pek bilmiyorum..hangi durumlarda bu özelliği kullanmalıyız bi açıklayan olursa sevinirim..
    AT-408 Hızlı ve Akıllı Şarj Cihazı...

* Marka : ATABA
    * Model : AT-408
    * Akıllı Şarj cihazı
    * Şarj edebildiği pil Tipi;
    AAA, AA, C, D, 9V
    Ni-Cd (Nicel-Cadmium)
    Ni-MH (Nicel-Metal Hidrad)
    * Durum gösterge ledleri :
    Discharge
    Charge
    Ready
    * Giriş DC 12 V 500 mA
    230/240V AC adaptör (MW1205)
    * Genel Şarj : Pulse : 800 mA
    Discharge : 300mA
    * Detection : -V, +V
    * İsterseniz aynı anda 2'si 9 V, toplam 6 pil Şarj
    edebilirsiniz.
    * Cihazın deşarj edebilme özelliği de vardır.
    * Piller şarj edildiği zaman şarjı keser ve pillerin
    ömrünün uzun olmasını sağlar.
    * Şarj Süreleri :
    AAA/GP 300mAh 17 dakika
    AAA/GP 600mAh 57 dakika
    AA/GP700mAh 65 dakika
    AA/GP1300mAh 2 saat
    AA/GP1600mAh 2,5 saat
    D/GP 1600mAh 2,5 saat
    D/GP 7000 mAh 11 saat
    9V 100-120mAh 10-14 saat
    (Diğer Pilleri daha uzun sürede şarj eder.)
    * Paketin içeriği : Pil Şarj cihazı ve 9 V Voltaj adaptör
  • @physioAMD,
    Deep conditioning=refresh özelliği ile aynı işi değişik bir metod ile yapar. AT908 benzeri. özellikle Ni-Cd piller içindir. Kalıcı hafızayı yok edip pil randımanını eski haline getirmek içindir ama Ni-Mhd pillerde de zaman zaman kullanmak gerekiyor.
    Kaldı ki bu açıklama daha geniş olarak detayını verdiğiniz ve cihaz kutusundan çıkan açıklamaların arka sayfasında var. Hatta bu cihaza ait fotograf ve açıklamaların fotografını bir evvelki 12. sayfanın altlarına doğru ............
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_12/key_//tm.htm#18956780
    ve bu sayfada da (13) tekrar bir vesile ile vermiştim. Biraz yukarda !
    quote:

Orjinalden alıntı: physioAMD

arkadaşlar bugün ataba at-408 aldım...20 ytl ye özellikleri tam aradığım gibi..discharge özelliği ve deep conditioning ve sarj bittiğinde ready fonksiyonu var..yanlız şu deep conditioning özelliği ne işe yarar pek bilmiyorum..hangi durumlarda bu özelliği kullanmalıyız bi açıklayan olursa sevinirim..
    AT-408 Hızlı ve Akıllı Şarj Cihazı...

* Marka : ATABA
    * Model : AT-408
    * Akıllı Şarj cihazı
    * Şarj edebildiği pil Tipi;
    AAA, AA, C, D, 9V
    Ni-Cd (Nicel-Cadmium)
    Ni-MH (Nicel-Metal Hidrad
    ..............................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 2 Aralık 2007; 20:10:23 >
  • açıklama için teşekkürler...cihazla gelen kullanma klavuzunu okudum..fakat tam olarak ne işe yaradığını anlamamıştım...sayende biraz anladım...klavuzda deep condition modunun pilin ilk kullanımından önce yapılması gerekir yazıyor...ve 3 er defa sarj deşarj eder denmiş...bu oldukça uzun sürer hesaplarsak...2700 pil için 1buçuk gün felan yapıyor..şimdi elimde yeni aldığım GP 2700 pilleri ilk defa bu modda kullanmak bana mantıksız geldi.. çünkü yaptığın açıklamada pil randımanını eski haline getirmek demişsin(klavuzda da memory effect sonucu zarar görmüş piller için)...ancak elimdekiler yeni pil hiç kullanılmamış o halde yeni pili bu modda neden kullanayım ki aklıma takıldı...
  • Zaten Yeni alınmış pillerde Memory effect sorunu olması çok çok zor ihtimal. Tabi bu şu an kullandığımız Ni-Mhd piller için geçerli. Ancak yeni alınan Ni-Cd pillerde bu olabiliyor ve özellikle de kaliteli olanlarda Uzun süre şarjsız rafta bekleme yüzünden.. Aldığınız şarj cihazı çok yeni bir makine değil zaten ama Türkiye' de yeni sürülmüş piyasaya ve teferruatlı ama yapım tekniği 3-5 yıl öncesine ait. (Söküp Baktım.Oradan biliyorum) bu tip cihazların yeni modelleri kanımca AT-908 ve 998. Bu özelliği Ni-Mhd pillerde, pillerinizden tam randıman alamamaya başladığınızı hissettiğinizde veya 15-20 şarjdan sonra uygularsanız pillerinizle ilgili epey bir süre prb. yaşamazsınız.
    Ni-Mhd Piller için benim tavsiyem, ki bunu tavsiyeyi son zamanlarda yabancı forum ve bazı imalatçı sitelerinde de görmeye başladım. Daha evvelce hatırlayın cep telefonunu aldığınızda hemen şarja takın 14-15 saat şarjda kalsın denirdi. Bu tip bir uygulama pilin neredeyse yarı kullanım ömrünü çöpe atmak demektir. Cep telefonu pili olsun kalem (AA) veya diğerleri bir pili ilk aldığınızda eğer üzerinde enerji varsa ki olmayanlarda olabiliyor (Form şarjı verilmeden piyasaya sürülenler - Örnek: benim rastladığım Varta Photo Akku 2500 mA- Japon Malı) Bunu telefon veya fotograf makinesi veya kullandığınız alet üzerinde kullanın ve bitirin. (Aslında bitmez ama o aletin fazla akım çekmeden kullanma sınırları altına inmiştir. Bu nedenle kullanılan alet kendini, pil bitmiş kabul ederek kapatır. Aksi halde cihaz düşen gerilim altında ayni işi yapabilmek için kaynaktan fazla akım çekmeye başlar ve bu cihaz için de kullanılan enerji kaynağı için zararlıdır) Pil boş alarmı verip cihazı kapattıktan sonra basit cihazlarda yani 300 mA den fazla şarj akımı veremeyen standart şarj cihazlarında 12-16 saat şarja tutun ve bu süre içinde pillerde aşırı ısınma olup olmadığını da kontrol edin, Eğer 3-4 saat sonra aşırı ısınma varsa şarja son verin. Diğer akıllı cihazlarda işe şarjın bittiği görsel olarak görüldüğünden pilleri çıkarıp kullanın. Ancak pilleriniz de fb. bir problem yoksa 3 veya 4. şarjdan sonra piller tam kapasiteyi vermeye başlayacaktır.
    Telefon pili olsun diğerleri için bir not: Ellerinde akıllı şarj cihazı olmayanlar Ni-Mhd ve Li-Ion pil kullananlar için. : pilinizden randıman alamadığınızı hissederseniz artık normal yolla şarjı bir kenara bırakın ve bir fener ampulü ile (AA piller)(3.5 V -05 Amp), Cep telefonu pilleri için 6 veya 12 voltluk bir gece ampulü ile bir düzenek kurun ve pili sonuna kadar boşaltın. Burada 6 volt veya 12 volt ampul kullanmamızın sebebi pil için de bulunan diyot ve benzeri devrelerin deşarj sırasında zarar görmemesi içindir. (İşi bilenler için pili deşarj ederken 200-250 mA geçmeyiniz) Bu zarar olayını deneyerek öğrenmişizdir, 2 pili çöpe atınca içini açıp gördük, ne olduğunu ! ) AA piller için böyle bir kısıtlama yok takın fenere boşalsın....
    quote:

Orjinalden alıntı: physioAMD

açıklama için teşekkürler...cihazla gelen kullanma klavuzunu okudum..fakat tam olarak ne işe yaradığını anlamamıştım...sayende biraz anladım...klavuzda deep condition modunun pilin ilk kullanımından önce yapılması gerekir yazıyor...ve 3 er defa sarj deşarj eder denmiş...bu oldukça uzun sürer hesaplarsak...2700 pil için 1buçuk gün felan yapıyor..şimdi elimde yeni aldığım GP 2700 pilleri ilk defa bu modda kullanmak bana mantıksız geldi.. çünkü yaptığın açıklamada pil randımanını eski haline getirmek demişsin(klavuzda da memory effect sonucu zarar görmüş piller için)...ancak elimdekiler yeni pil hiç kullanılmamış o halde yeni pili bu modda neden kullanayım ki aklıma takıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Aralık 2007; 10:51:41 >
  • SELAMLAR, ben pillerimi 16 saat şarjda tutacaktım, unutmuşum ve 20 saate yakın şarjda kalmış.. aldığımda makine ve piller sıcaktı.. şimdi ilk taktığım için pillerin öncesini bilmiyorum ama, bir pil şarj tutmuyor. bunun nedeni ne olabilir. birde amperi olark en yüksek 2800 lük pil mi var.. ve son bir merak ettiğim bir şey daha.. pillerin ve makinenin gücü ile pillerin ne kadar sürede şarj olacağını nasıl hesaplayabiliriz..
  • Marka hem şarj cihazı için hemde piller daha doğru birşeyler söyleyebilirdik. 16 yerine 20 saat çokta önemli değil. Önemli olan pilin markası. Çünkü piyasada o kadar çok fason ve problemli pil satılıyor ki, aklınız durur. Markayı googel de taratın genellikle Türkçe sayfalardan başka bir şey bulamıyacaksınız. Bunların çoğu da defolu olabiliyorlar. Şu an piyasada duyduğum 3000 mA/h AA pillerde varmış. Yanlış hatırlamıyorsam CFL idi markası. Ben bu markanın AAA tiplerinden hiç memnun kalmadım. Yaptığım testlerden Varta 1400mA/2500mA Power Çin malı Yine Varta Photo Akku 2500 mA, GP 2500 mA' e kadar olanlar, Duracell 2500 mA/2100 mA, Kodak 2100mA/2500 mA,Panasonic 2100mA/2500mA olanlardan tam randıman aldığım gibi aralarında hem marka, hemde kapasite olarak ciddi hiçbir fark görmedim. 1400 mA varta ile 2500 mA varta arasında 700 fotoda aynı koşullarda 110 Foto, 2100mA de ise 20-30 foto ki bunu dikkate bile almak anlamsız. (Fuji S6000fd ile. Canon A620 ile 400-500 Foto arası) Son sorunuza gelince... makinenin markası ve üzerinde yazanları, yazarsanız sizin cihaz üstünden hesaplayalım. Ezbere olmasın....
    quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

SELAMLAR, ben pillerimi 16 saat şarjda tutacaktım, unutmuşum ve 20 saate yakın şarjda kalmış.. aldığımda makine ve piller sıcaktı.. şimdi ilk taktığım için pillerin öncesini bilmiyorum ama, bir pil şarj tutmuyor. bunun nedeni ne olabilir. birde amperi olark en yüksek 2800 lük pil mi var.. ve son bir merak ettiğim bir şey daha.. pillerin ve makinenin gücü ile pillerin ne kadar sürede şarj olacağını nasıl hesaplayabiliriz..
  • Bipekkan hocam tüm bilgiler için sonsuz teşekkürler.. Ben de en kısa zamanda 408 ve 908 modellerinden birer tane alacağım..
    www.dagbim.com
    Just a moment...
    http://www.dagbim.com/atabasarjcihazlari.htm
    su adreste var ama dediginiz fiyatlardan pahalı..bakalım pazarlıkla kaça bırakacaklar.. Pil konusunda ise duracellden vazgeçmem.. Alkalin pil konusunda bir devrim yarattı.. Diğer pillerle kaseti 2 kere bile dinleyemezdik.. Şarjlı piller konusunda ne durumda bilmiyorum ama Japon olması bile tercih sebebi benim için..

Birkaç konuda daha tavsiyelerinizi almak isterim: AAA ve D boy şarjlı pil olarak hangi markayı tavsiye edersiniz.. Bir de şu linkte pilli cep tel.şarjı var, ne kadar sağlıklı bir alettir bu acaba?

Ayrıca merak etmişimdir 2700 lik gp lerin altlarında niye 2650 yazar? teşekkürler..
  • Ataba 508 ile birlikte GP 2700 lük pillerden kullanıyorum.Makinam panasonic dmc ls 2.Gerçi makina da biraz az harcıyor ama şarj aleti ve pillerden çok çok memnunum.Tamamı flaşlı en az 250 çekimden fazla deneyemedim.Rahatlıkla geçebileceğine de eminim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Marka hem şarj cihazı için hemde piller daha doğru birşeyler söyleyebilirdik. 16 yerine 20 saat çokta önemli değil. Önemli olan pilin markası. Çünkü piyasada o kadar çok fason ve problemli pil satılıyor ki, aklınız durur. Markayı googel de taratın genellikle Türkçe sayfalardan başka bir şey bulamıyacaksınız. Bunların çoğu da defolu olabiliyorlar. Şu an piyasada duyduğum 3000 mA/h AA pillerde varmış. Yanlış hatırlamıyorsam CFL idi markası. Ben bu markanın AAA tiplerinden hiç memnun kalmadım. Yaptığım testlerden Varta 1400mA/2500mA Power Çin malı Yine Varta Photo Akku 2500 mA, GP 2500 mA' e kadar olanlar, Duracell 2500 mA/2100 mA, Kodak 2100mA/2500 mA,Panasonic 2100mA/2500mA olanlardan tam randıman aldığım gibi aralarında hem marka, hemde kapasite olarak ciddi hiçbir fark görmedim. 1400 mA varta ile 2500 mA varta arasında 700 fotoda aynı koşullarda 110 Foto, 2100mA de ise 20-30 foto ki bunu dikkate bile almak anlamsız. (Fuji S6000fd ile. Canon A620 ile 400-500 Foto arası) Son sorunuza gelince... makinenin markası ve üzerinde yazanları, yazarsanız sizin cihaz üstünden hesaplayalım. Ezbere olmasın....
    quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

SELAMLAR, ben pillerimi 16 saat şarjda tutacaktım, unutmuşum ve 20 saate yakın şarjda kalmış.. aldığımda makine ve piller sıcaktı.. şimdi ilk taktığım için pillerin öncesini bilmiyorum ama, bir pil şarj tutmuyor. bunun nedeni ne olabilir. birde amperi olark en yüksek 2800 lük pil mi var.. ve son bir merak ettiğim bir şey daha.. pillerin ve makinenin gücü ile pillerin ne kadar sürede şarj olacağını nasıl hesaplayabiliriz..

pil c.f.l 3000 series miş. 2800 mAh (3000 mah diye almıştım ama sonradan baktım 3000 series 2800 m Ah yazıyor) şarj cihazım da zoom mini charger.. şimdi şarj çihazının içinden çıkan pilleri kullanıyorum. onlar da 2700 m Ah .

input: 100-240VAC 50/60 Hz
    output : 1,2 VDC 250mA 1-2 cells
    pilim de dediğim gibi 2700 m Ah .. bunlara göre bir hesap yapabilir miyiz ne kadar sürede şarj eder ?
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.