Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.694
Cevap
368
Favori
1.958.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bipekkan

Piller alınır. şarj cihazı nitelikli bir cihaza benziyor Ancak deşarj ve refresh özellikleri yok. 70 YTL fiyat açısından bana çok absürt geldi. Yanındaki görünen trafodan kalem pil dışında orta ve büyük pilleri örneğin D (U2) pillerin 4-6 amperliklerini herhalde 48 saatte şarj eder, Yani şarj yataklarının her pili şarj edecek şekilde geniş yapılması şarj mantığının doğru olacağı anlamına gelmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: 4TCL

2650 Mah 2 adet Duracell pili 11.50 ytl e buldum iyi mi sizce alınırmı bu fiyata?

Birdehttp://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd953055#tablnk

ANSMANN POWERLINE 5 LCD ŞARJ CİHAZI 5707083 şarj cihazı ATABA ya benziyor acaba iyi mi yani fiyat olarak karşılaştırın demiyorum teknik özellikleri olarak sonuçta bu ürün her çeşit pili şarj ediyor

Merhaba akşam sizin tavsiyenize uyup pilleri almaya gittim ama pillerin yer 1700 piller koymuşlar ve 16 ytl fiyat yazmışlar neyse biraz orayı kurcala biraz burayı kurcala 2650 likleri buldum ve aldım ayrıca İthalatçı firma paket arkasına Japonyada üertilmiştir yazmış birde o sıra Varta marka piller gözüme takıldı iki çeşidi vardı birisi PROFFESIONAL serisi diğeri POWER ACCU serisi ikisi arasıda 1.5 ytl fark var ikisde 2700 Mah Varta PROFFESIONAL 15 Ytl sizce fiyatı uygun mu ? vede iki varta arasında ne fark var merak ettim hangi serisini almalıyım sizce ayrıca birde PHOTO ACCU varmış yukarıdaki resimden gördüm yani bildiğim toplam 3 çeşit hepsi aynı Mah olursa bir fark olur mu

Size başka bir kouda danışmak istiyorum pilleri aldığım gün birde usb hub aldım aslında 4 portlu alacaktım birde 7 portlusu varmış ikisinide incelerken 4 portlunun çok ağır olduğunu farkettim adaptörden olduğunu düşündüm ve kutuyu açtım içinde 2000ma 230V luk koca bir adaptör vardı 7 portlu hub ise çok hafifti merak edip onunda kutusunu açtım onda çok hafif bir adaptör vardı ve üzerinde 2A 100-240V yazıyordu yani ikisi aynı güçteydi şaştım hafif olduğu ve V aralığı fazla diye 7 potluyu tercih ettim malum üklemizde voltajlar ingilizlerle Türkler arası geziyor. Sizce bu iki adaptör aynı amper 2000ma=2A olmasına rağmen aynı gücü verebiliyorlar mı (aynı kalitedeler mi) sizde doğrumu yapmışım.

Ek olarak MOBIBLU DAH1700 model mp3 çalarımı huba bağladığımda aygıt tanınmıyor ama hubu bilgisayara bağlamadan mp3 çaları huba takıp sonra huba bağladığımda çalışıyor sizce bunun nedeni ne? Acaba 4 portlu hubu alsamda aynı sonuçmu ortaya çıkacak?

Not:7 port hublar aslında doğal 7 port değiler önce içten 4 porta ayrılıyorlar sonra bu portların 1 tanesi tekrar 4 e ayrılıyor toplam 7 yani iki sistem yöneticisinde 2 hub bağlanmış gözüküyor sizce bunun hdd gibi sürekli tranfer halinde olan birşeyi hubun hubuna bağlamak sorun çıkarırmı yoksa gönül rahatlığyla kullanabilirmiyim?

Lithium piller şarj olurlar mı?
    Varta lithium ve professional piller
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Ataba 998 i Kredi kartına 2 tak 30 ytl peşin 28.5 ytl buldum sizce alınırmı
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4TCL -- 6 Kasım 2007; 15:48:04 >
  • Benim 2 yıllık gp 2300mA dört adet pilim mefta oldu. En fazla 50 sefer şarj etmişimdir. Eskiden 6 saatte dolan piller şimdi 3 saatte doluyor ve fotoüğraf makinasını çalıştırmıyor. Şarj aletim ataba-508.

Sorun pillerde mi? Yoksa?
  • 50 defa gerçekten azmış...
    sorun piller de olabilir, kullanım da... gerçi 2 yıl da geçmiş. lityum pillerede bi raf ömü vardır ama ni mh pillerde öyle bişey olduğunu sanmıyorum... başka şarj makinesinde denedin mi?

benim de şöyle bi sorum var...

4 adet gp 2700mA Ni-Mh
    üzerinde standart şarj 250mah ile 16 saat yazıyor...
    bendeki şlarj aleti tablosunda 2100mA Ni-Mh pile 200mA akım uyguladığını söylüyor ve 13-15saat arası standart gösteriyor...
    son değer 2100mA için, 2400 yada 2700 yok...
    benim bu piller için bu şarj aletini kullanmam şarj süresinin uzun olması dışında bi problem yaratır mı?
    pillerin ömrünü azaltmak yada tam dolduramamak gibi...
    sonuçta 2100e 200 uygulayabiliyosa 2700e de aynını uygulasada standart 250nin altında kaldı demektir.
    yaratmazsa sizce bu tabloya göre ne kadar süre şarjda bırakmam lazım?
    yoksa gp'nin şarj aletlerinden mi alsam diyorum ama, onlar da hızlı dolduruyorlar...
    2000mA 15 dakikada, 2700mA 45 dakikada dolduruyo... o da gereksiz fazla yüklenme geldi...
    şarj cihazını yazıcıoğlundan 14ytlye aldım...
    pilleride çiftini 10 ytlye.
    central powermış markası, çinli arkadaşlarımızın izlerine raslayamadım ama emin değilim tabi.
    gp ler made in china
  • Arkadaşlar, sorular epey birikmiş.... Bu gün Hastahane işlerim vardı. Onları bitirdikten sonra 2 saat kadar konya sokakta epeybir dolandım. Ve gerçekten AT-908' i bulamadım Tanıdıklar birden bitirildi dediklerine göre yazılanlar etkili oluyor anlaşılan. Anlaşılan bende bendekine gözümüzün içi gibi bakacağız. Özellikle seyehatte elim ayağım oldu. Bu arada belki gözümü tutan 30 cihaza baktım. Daha evvelce lşink verdiğim Vartanın tüm şarj cihaz ürünleri piyasaya sürülmüş. Tabi o 100€ luk hariç
    Vartanın 2 cihazını beğendim tabi kutu üzerinde yazan özelliklerine göre, ilki VARTA COMPACT CHARGER diğeride VARTA'nın Power Play PLUS X UBE şarj cihazı. Tabi pillerle birlikte fiyatlarıda 24-40 YTL arası değişiyor. Bence pilleri 20 YTL kabbul edersk Şarj cihazı ve toplam fiyat makul geldi.....
    Bu gün gördüğüm ancak yanımda yeterli Money olmadığından alamadım Yine ATABA' nın (İçinizden yeter yaw senin atabanında felan dediğinizi duyar gibi oluyorsamda) Kutusu üzerinde yazılanlar ve sıkı durun Büyük boy piller dahil her çeşit pili gerektiğinde hızlı şarj edebilen ve deşarj özelliği bulunan Pil şarj deşarj konumları ile pilin hazır olduğunu sağlı sollu 3' er adet LED ile belirleyen bir AKILLI ŞARJ Cihazı buldum. Kodunu ve fiyatını şimdilik vermeyeceğim. Önümüzdeki en geç pazartesi günü alıp testini yapacağım ve fiyat ile kodu sonra açıklayacağım. Ancak özellik olarak 998 ile 908 arası olan bir cihaz Refresh özelliği yok (908), Piller teker teker şarj edilemiyor (998) Ancak Çift Delta V sensörü ile tip ve kapasite ayrımı yapabiliyor yani her ebat pili 2' şer olmak şartıyla şarj edebiliyorsunuz. (908 gibi) Tabi ölçüler büyük ama kağıt üstünde alınacak bir cihaz görünüyor.....
    Ataba 508 ile 908 aynı cihaz sayılabilir her ikiside deltaV sensörlü 908 ile aralarındaki fark 508'in Transformatörü içindedir ve prize doğrudan takılır ve Refresh özelliği yoktur. Pillere gelince 2700 mA GP piller den bazılarında kapasite sorunlu olduğunu ve mümkünse 2300-2500 mA tercih edin demiştim aylar önce.... Piller tembelleşmiş olabilir. AT-508-908 veya 998 ile deşarj edin ve şarj edin. Bunu 2 defa yapın piller şayet tembelleşti ise düzelecektir.
    Elimde 2 değişik makine var.
    Canon a-620 ile Flaşsız 460-520 arası %10-15 Flaşlı380-420 arası fotograf çekebiliyorum.
    Aynı marka ve kapasitedeki pillerle Fuji s6000fd ile flaşsız 710-760, %10-15 flaşlı 580 640 arası foto çekebiliyorum. Bu değerler elektronik vizörle değil LCD açık olan değerlerdir. iki makine arasındaki tek temel enerji yiyen fark Canonda Zoom'un Motorlu olmasıdır. Kullandığım Piller:
    Panosonic 2100 mA Kapasite verimi Varta 2500 mA ile aynı Uzun süre bekleyebiliyor.
    GP 2700-2600-2600-2300-2100 mA (Aralarında ciddi bir fark göremedim ve 20 günde piller kapasite kaybına uğruyor (Beklemede)
    Varta pro PHOTO 2500 mA (Benim Favorim) çok uzun bekleme süresi 2-3 ay.....
    Varta Power accu 1400-2100-2500 mA Aralarında ciddiye alınabilecek hiçbir çekim farkı göremedim 1400 mA ile 2500 mA arasında 70-80 foto oynuyor Bu nedenle neredeyse ŞOK' ta çifti 365 Ykrş satılan tüm pilleri ben tükettim diyebilirim Alın ve kullanın.) Bekleme süresi PHOTO kadar olmasa da çok iyi.....
    Micron 2000 mA (Fotograf makinasında kullanmak akıl işi değil 100 foto çekersen öp başına koy Olsa olsa yoklukta STEPNE olur....) Bekleme süresini hiç sormayın.
    UNIROSS, bir hafta beklerse boşalır. Güvenilmez Micron bile bundan iyi. Şuan 6 adedi bana bakıp sırıtıyor.....
    Energizer aldım ama test edemedim 4 adedine bir yıl önce 21 lira vermiştim ancak iyi olduğunu düşünüyorum.
    Vipow Bu marka daha çok TEKZEN' de satılıyor. ve Türkiyeye getirtilenler çok ucuz modeller. Aldım ama elim test etmeye varmıyor.
    KODAK BİM' den aldım 25 YTL 4 adet pilleri var ve en az varta panosonic kalitesinde şarj cihazını henüz denemedim ama pilleri belki 10 defa şarj edip kullandır Mükemmel bir performans (Macar Malı, Aleti Çin)
    Daha 15' marka pil aldım ve bunları tartışmaya bile değmez fason imalat.....
    Gelelim Şart aleti 2100 mA pillerim 2700 mA meselesine. Hiç bir zararı yoktur sadece şarj süresi UZAR. O da alet delta V sensörü ile kontrol ediliyorsa. Bakın Pillerin şarj süresi ve akımını belirleyen pillerin %20 verime düştükleri anda ki bu fotograk belki çeker ama zoom u motorlu makinelerde makineyi açmaz bile ve andaki İÇ DİRENCİDİR. Bu iç direnç nekadar düşükse piller o kadar hızlı şarja uğarar yani şarj akımı üzerinde yazan STD ŞARJ akımının 2-3 katını piller kaynaktan çeker.
    Birde şarj gerilimini 2.65 Volt gibi absürt değerlere çıkartılarak pillerin yüksek akıma yani hızlı şarja zorlanması varki bu da tüketiciyi zımparalamak için yapılmış bir ticari kazık yolu. Bu nedenle akıllı şarj cihazlarını tercih etmek en mantıklı yoldur. Pilin iç direnci ve dolayısıyla kaynaktan çekilen akım test edilerek (Belirli Limitlerde) pilin gerilimindeki yükselme süreside 2. bir parametre olarak kullanılır ve gerekli şarj akımı ayarlanır. Eğer pil süratle yüksek veya düşük akımda gerilimi hemen yükseliyorsa veya olması gerekenden daha az akım çekiyorsa o pil arızalıdır alarmı verilerek şarj akımı kesilir.
    Varta pillerde adet başına 1.5 YTL mühim bir fark değildir. Profesyonel veya üzerinde PHOTO için yazan pilleri aslında her marka için daima tercih edin Yüksek kalite ve uzun ömrü ifade eder Varta'nın power accu' ları ise genel kullanım içindir. Yani ticari mallardır. Ama alınmaz değilller değildir, kesinlikle....
    LİTYUM PİLLER şarj olmaz ancak çok uzun ömürlü pahalı pillerdir. Fotodaki pil yanılmıyorsam CRV3 olmalı ve oldukçada pahalıdır.
    Şimdilik bu kadarla keseceğim........
  • abi bitirdin beni, bu ne konuya hakimlik böyle

teşekkür ediyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zurrani

50 defa gerçekten azmış...
    sorun piller de olabilir, kullanım da... gerçi 2 yıl da geçmiş. lityum pillerede bi raf ömü vardır ama ni mh pillerde öyle bişey olduğunu sanmıyorum... başka şarj makinesinde denedin mi?

Başka makinada şarj ettim. Daha sonra fotoğraf makinasına takıp denedim. Birkaç foto çektim. 2-3 gün sonra piller hiç kullanılmadan eski haline dönmüştü.

Dört pilide 2-3 sefer şarj deşarj işlemine soktum. İşe yaramazsa kodak veya varta alacağım.
  • Bugün 2500mAh Camelion marka pil aldım. Elimde aşağıdaki şarj makinesi var. Bu başlıktaki arkadaşın söylediği gibi pili alır almaz makinede kullanıp bitirdim(hatta tamamen boşalsın diye diş fırçasına da takıp boşta çalıştırdım). Normalde 2500/650 olduğundan dolayı 3.5-4 saat gibi bir sürede şarj olması gerekiyordu. 2.5 saat sonunda baktığımda yeşil ışık yanıyordu, çıkardım. Şimdi makine 2/3 dolu gösteriyor pili. Sorun ne olabilir acaba? Ayrıca Camelion piller kötü müdür, bana kaliteli gibi geldi görünüşü.

Düzenleme: 45 dakikada bitti piller. 10 dk'lık video ve 5 tane fotoğraf çektim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optln -- 9 Kasım 2007; 20:27:31 >
  • Arkadaşlar,
    Bir Başka işim için Konya Sokğa gidince Size bahsettiğim Ataba AT-408' i de bu fırsattan istifade, alayım dedim. Şeytan dürttü derler ya, Bent Deresi' ne inen dolmuşların Konya sokağa girmeden önceki kısa sokağı da bir araştırayım dedim ve sadece pil ve şarj cihazı satan bir dükkanla karşılaştım. Burası, Ataba ve Varta' nın Ankara Bölge Bayii imiş. Bunun yanı sıra GP-Panosonic-Yuasa-Gaston-Central*Power -ve Duracell pil ve şarj cihazları ile NoteBook pilleri ve diğer paket pilleri de neredeyse her çeşidini çok uygun fiyata bulmak mümkün. Ve Varta ve özellikle Atabanın akla hayale gelmedik modelde şarj cihazı ve Bakımsız akülerini de her çeşidi dahil gerçekten uygun fiyatlara bulmak mümkün. Dün 25 YTL' ye zar zor pazarlık yaptığım yerden daha ucuza peşin aldım. 20 YTL...! Ben, cihazın uzun uzadıya özelliklerini anlatmayacağım Size daha ewelce tavsiye ettiğim AT-908'in özellikleri açısından bire bir kopyası ve bu cihaz en büyük boydan 9 voltluk pillere kadar hepsini tanıyor/şarj ediyor, Deşarj işlemi yapıyor, AT-908 deki Refresh işlemini, ki burada DEEP CONDITION olarak tanımlanmış ve ilaveten 2 adet Delta V sensöre sahip (- ve +) Diğer özelliklerini 3.ve4. sırada fotografını verdiğim kullanma klavuzunda çok detaylı açıklanmış. Cihaz kesinlikle alınır ve fiyat/perpormans oranı bence mükemmel. Tek mahzuru 1. ve 2. fotograftanda görüleceği gibi cihaz büyük. Ancak U2 veya D olarak sınıflandırılan pilleri de şarj ettiğini unutmayalım. TAM BİR UNIVERSAL PİL ŞARJ CİHAZI....
    Bu arada Ataba' nın dün bulamadığım AT-908' i, burada kıyamet kadar var.
    Adresi de aşağıda:

TUNELSAN ELEKTRONİK
    Anafartalar Cd. No:49/1 ve 3
    Konya Sk No:20/24
    Tel.0312-309 85 84
    Web:www.e-elektronikci.com
    e-mail:info@e-elektronikci.com

Sizler adına bazı modeller için pazarlıkta yaptım.
    Ataba AT-308 =9 YTL
    Ataba AT-408 =20 YTL (Intelligent Charger)
    Ataba AT-508 =11 YTL
    Ataba AT-908 =12 YTL
    Ataba AT-998 =25 YTL (Intelligent Charger)
    Ayrıca, Varta ve Duracel pillerin 3-4 çeşit ve kapasitede olanları var ve fiyatlar çok iyi....
    Sözü Fotograflara bırakalım:artık:

TEXT fotograflarını (3. ve 4. Foto) PC' nize kaydederseniz orjinal ebatta, mükemmel okunur hale gelecektir.

@Hastax,
    Arızalı olduğunu düşündüğün AT-998' lerini Bu adreslere getirtip Baktırabilirsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 2 Aralık 2007; 20:07:51 >
  • bipekkan kardeşim valla helal olsun senin gibi konusunda uzman biri zor bulunur :)) bu kadar övgüden sora bi soru ben sorayım.
    GP Powerbank quick 3 , modeli GPPB27GS şarj aleti ve 2700 lük 4 adet kalem pille hazır paketi 35 lira pazarlıkla 30 liraya veriyor. Ne dersin fuji s5700 le kullanacağım. iyi bi alet mi tavsiye edermisin?? fiyat çok önemli değil iyi bişey olsun yeter ki?
  • Şu sorumu bir daha yinelemek istiyorum

usb hub aldım aslında 4 portlu alacaktım birde 7 portlusu varmış ikisinide incelerken 4 portlunun çok ağır olduğunu farkettim adaptörden olduğunu düşündüm ve kutuyu açtım içinde 2000ma 230V luk koca bir adaptör vardı 7 portlu hub ise çok hafifti merak edip onunda kutusunu açtım onda çok hafif bir adaptör vardı ve üzerinde 2A 100-240V yazıyordu yani ikisi aynı güçteydi şaştım hafif olduğu ve V aralığı fazla diye 7 potluyu tercih ettim malum üklemizde voltajlar ingilizlerle Türkler arası geziyor. Sizce bu iki adaptör aynı amper 2000ma=2A olmasına rağmen aynı gücü verebiliyorlar mı (aynı kalitedeler mi) sizde doğrumu yapmışım.

Yani hafif adaptörlerle ağır adaptörler arasından hangisini seçmek mantıklı olur vede hafiflerin işleyiş mantığı nasıl olurda ağırları kadar güç verebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4TCL -- 10 Kasım 2007; 16:04:08 >
  • @4TCL,
    Eğer aldığınız cihazlar ve önemlisi adaptörlerin bir fotosunu veya varsa linkini verebilseydiniz iyi olurdu, bu nedenle tahminimi söyleyeceğım. Ağır olanı 2 amper verebilecek bir transformatör ile yapılmış ve ağırlık bu trafodan kaynaklanıyor. Hafif olanı ya Switch-Mode esasına göre çalışmaktadır ya da Hub sabit akım çektiğinden, dandik bir kondansatör direnç sistemi ile yani kondensatörün reaktansından istifade edilmiş olabilir. Tabi ben size bu sorunuzun cevabını verebilmek için teknik bir detaya girmek mecburiyetindeyim. Eğer elektronik ile bir ilginiz varsa cevabından ne anlatmak istediğimi anlayacaksınız. Aksi halde ?
    Ben olsaydım Trafoluyu tercih ederdim. Yani ağır olanı. Switch- Mode'lar, hafif ama çevreye çok parazitik gürültü yayarlar. Diğer sistem ise, demiştim DANDİK....
    quote:

Orjinalden alıntı: 4TCL

Şu sorumu bir daha yinelemek istiyorum

usb hub aldım aslında 4 portlu alacaktım birde 7 portlusu varmış ikisinide incelerken 4 portlunun çok ağır olduğunu farkettim adaptörden olduğunu düşündüm ve kutuyu açtım içinde 2000ma 230V luk koca bir adaptör vardı 7 portlu hub ise çok hafifti merak edip onunda kutusunu açtım onda çok hafif bir adaptör vardı ve üzerinde 2A 100-240V yazıyordu yani ikisi aynı güçteydi şaştım hafif olduğu ve V aralığı fazla diye 7 potluyu tercih ettim malum üklemizde voltajlar ingilizlerle Türkler arası geziyor. Sizce bu iki adaptör aynı amper 2000ma=2A olmasına rağmen aynı gücü verebiliyorlar mı (aynı kalitedeler mi) sizde doğrumu yapmışım.

Yani hafif adaptörlerle ağır adaptörler arasından hangisini seçmek mantıklı olur vede hafiflerin işleyiş mantığı nasıl olurda ağırları kadar güç verebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Kasım 2007; 22:08:09 >
  • @mefs
    alacağınız cihaz bu mu?

quote:

Orjinalden alıntı: mefs

bipekkan kardeşim valla helal olsun senin gibi konusunda uzman biri zor bulunur :)) bu kadar övgüden sora bi soru ben sorayım.
    GP Powerbank quick 3 , modeli GPPB27GS şarj aleti ve 2700 lük 4 adet kalem pille hazır paketi 35 lira pazarlıkla 30 liraya veriyor. Ne dersin fuji s5700 le kullanacağım. iyi bi alet mi tavsiye edermisin?? fiyat çok önemli değil iyi bişey olsun yeter ki?
  • evet cihaz ta kendisi ama piller 2700 lük
  • ansmann 2700 mah pil ve şarj cihazını aldım kesinlikle memnunum . hızlı şarj özelliği yok ama yedeklerini de aynı marka aldım. 2 yıl garantisi var. 2 ay içinde 3 kez şarj ettim 1000 e yakın foto çektim makinem canon s5 çoğu kez lcd ekranıda kullanıyorum .
    şahsen tavsiye ederim
  • Arkadaşlar son sayfaya biraz göz attıktan sonra atabanın ürünlerine bakmak istedim sanırım model olarak 908 olan bulunmuyor 998 i aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

Aradaki boşluğu kaldırın.

http://www.hizli al.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=05.010.4416.0004

Acaba üstadlar bu ürünü önerir mi?
  • Topiğin geriye dönük 3-4 sayfasını okuyunca sorumun ne kadar sinir bozucu bir soru olduğunu gördüm

En azından bu ürünü almak isteyen arkadaşlar için güzel bir fiyat. Linkten faydalanabilirler.
  • Bipekkan abi bende BURDAKİ cihazdan var sizce nasıl satıcı gerçekten çok methetmişti, elektronik malzeme (direnç diyot vs.) satan biryerden almıştım, ayrıca pilleri makine kapandıktan sonra yine deşarj etmeye çalışılmalı mı? , ben diyorumki pilleri sadece o cihaz için kullanacaksam gerek olmamalı. Sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 12 Kasım 2007; 15:42:48 >
  • Bipekkan, abi yine yaptın yapacağını yarın gidip bi tane de bundan ATABA 408 alcam dediğin yerden. Umarım 998 gibi fiyasko olmaz. Yafff 3 tane aldım 3'ü demi arıza verir anlamıyorum ki.

Geçenlerde senin Tüfekçiye cihazı (998) i götürdüm abi bu arızali dedim. Allah Allah bu cihazlar ne çok arıza veriyor herkes geri getiriyor beş kuruş kazanmıyoruz, bi ton kargo parası veriyoruz dedi ve ordaki başka bir 998 cihazı bana göstererek bak buda arızalı ısınma yapıyormuş geri getirdiler dedi. Ben ya servise gönder ya da yenisi ile değiştir deyince arızalı, ısınan cihazı bana vererek sen al bunu demezmi..

Eee madem arızalı niye bana veriyon deyince, yookkk yookkkk çalışıyo sen al bunu diyerek ısrarla elime tutuşturdu..

Eve geldim baktım ki cihaz ısınmıyor ama deşarj da yapmıyor (çalışmıyor).

Ankara/Ulus Tüfekçi Ticaretten uzak durmanız tavsiye olunur.

BİPEKKAN ABİ şimdi bu yeni bulduğun cihaz (408), bizim dijital 998'den daha mı iyi diyorsun bir tanede bundan alalım mı?

Bir diğer sorum bendeki arızalı 998'i adresini verdiğin yere götürsem tamire gönderirmi, yada yenisi ile değiştirir mi ?TŞK
  • @hastaX,
    Senin 998' lere aklım ermedi zaten, ki 3 adet diyorsun. Bende şu an Ankara' da kullandığım 2 adet, yazlıkta 1 ve sadece test amaçlı kullanıp bıraktığım bir daha ellemediğim toplam 4 adet cihaz var. Yazlıktaki, yanımda götürdüğüm AT-908 ile birlikte, inanabilirsiniz abartmıyorum, gece gündüz 24 saat hiç soluksuz çalıştı yaklaşık 5 ay, döndüğümden beri de evdeki 2 adet 998 ve son aldığım AT-408 gündüz hiç boş kalmıyor diyebilirim. AT-998 'ler ısınıyor. Tamam ama, ısınmasında ne yapsın alet, hızlı şarja uygun pil buldu mu pillere 400-1200 mA arası şarj akımı basıyor ve sadece cihaz değil prizdeki transformatör de kebap gibi. Ve konulduğu cihazın konulduğu kabın sirkülasyon delikleri, bu çekilen akıma müsait değil açıkçası, ki ayrıca bende aldığım 4 aleti de Tüfekçi' den aldım, bu yıl Nisan ayına kadar. Bence bu aletleri, bu dediğim yere götür varsa elindeki kasa fişleriyle, Ben bu gün bizim damada oradan bir AT-908 aldım. Şu an 4 pille test ve deşarj-şarj yapıyorım, eğer bir prb. çıkmazsa kargolayacağım yarın, bu arada, dükkandaki kişi'ye, "998 lerden şikayetler var" dedim, ancak adamın Telekom' a teslim ettiği cihazların Prospektüslerinde bir prb! mi ne çıkmış ben gittiğimde telefonla konuşuyordu, kafası ayarsızdı, bir yarım ağızla bakarız dedi, bende üstelemedim. Mutlaka götür. Ve inşallah fişleri de en azından birinin, duruyordur. Yinede ben cihaza giren yerdeki kablodan şüpe ediyorum. Cuma günü bendeki test aletini söktüm. belki içinde sigorta vardır diye, ama sigorta yok. Bir ihtimal ters bağlanmaya karşı bir seri diyot konmuş olabilir. Bu aynı zamanda sigorta görevide görecek şekilde konulur.Tabi görmeden bir şey söylemek aslında zor. Bir şansını dene derim.
    Yeni bulduğum cihaz teknik özellikleri için iyi diyorum. Devre AT-908 ve 998 gibi modern devre elemanları ile yapılmamış harcı alem devre elemanları ve bence arıza gidermekte diğer 2'sine göre kolay görünüyor. Sonuçta şunu kabul etmemiz lazım. Aletler ÇİN malı ve bunlar HonKong Taiwan vb. yerlerde 3-5-7 $ gibi son derece ucuz fiyatlara satılıyor. ve bunlardan, 15-20 yıl önceki Alman malı kaitesini beklemek te yanlış olur.
    Artık eğer ATABA hatta GP ve Varta pil ve cihaz almak isteyenler buraya uğramadan Hiper Marketlere Tüfekçi' ye veya diğerlerine ve İnternet ortamında alışveriş etmesinler. Zaten İnternet orta mı bir bialem ki ALEM.... . Buraya uğrasınlar sonra alacaklara yere karar versinler. Bu dükkanda Varta-GP-Energizer Bunların hem pilleri hemde şarj cihazları var, Ataba' nın tüm imalat mamulleri var, hatta invertörler de buna dahil ve Bakımsız aküleri var(Işıldak UPS vb çok çeşit var)
    quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Bipekkan, abi yine yaptın yapacağını yarın gidip bi tane de bundan ATABA 408 alcam dediğin yerden. Umarım 998 gibi fiyasko olmaz. Yafff 3 tane aldım 3'ü demi arıza verir anlamıyorum ki.

Geçenlerde senin Tüfekçiye cihazı (998) i götürdüm abi bu arızali dedim. Allah Allah bu cihazlar ne çok arıza veriyor herkes geri getiriyor beş kuruş kazanmıyoruz, bi ton kargo parası veriyoruz dedi ve ordaki başka bir 998 cihazı bana göstererek bak buda arızalı ısınma yapıyormuş geri getirdiler dedi. Ben ya servise gönder ya da yenisi ile değiştir deyince arızalı, ısınan cihazı bana vererek sen al bunu demezmi..

Eee madem arızalı niye bana veriyon deyince, yookkk yookkkk çalışıyo sen al bunu diyerek ısrarla elime tutuşturdu..

Eve geldim baktım ki cihaz ısınmıyor ama deşarj da yapmıyor (çalışmıyor).

Ankara/Ulus Tüfekçi Ticaretten uzak durmanız tavsiye olunur.

BİPEKKAN ABİ şimdi bu yeni bulduğun cihaz (408), bizim dijital 998'den daha mı iyi diyorsun bir tanede bundan alalım mı?

Bir diğer sorum bendeki arızalı 998'i adresini verdiğin yere götürsem tamire gönderirmi, yada yenisi ile değiştirir mi ?TŞK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Kasım 2007; 20:12:54 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.