Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.694
Cevap
368
Favori
1.958.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdi elime bu laet geçecek..
    www.netsiparis.com
    Sayfa bulunamadı! - Online Alışveriş - Netsiparis.Com
    http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=632255033

Gördüğünüz gibi AAA alıyor tek pil..
    Mesajları okudum ya varta yada Gpde kaldım..

Benim asıl sorunum Alette kaldı..Bazıları Ataba demiş vs..
    Ben herhangi bir alet alsam,akımı okadar yüksek olmasa ve Cut Off özelliği olsa(yani dolunca kesse) bu iki marka pille nasıl kaynaşır/ortak olur/ sorun çıkarırmı ?

Ve bana bir alet gösterin en fazla 15-16 lira olsun,sade alet gösterin..Bende AAA pilleri bir yerden alırım..

Teşekkürler
  • Up.

Yokmu soruma cevap,yarın alıyorum hadi son kezde bana tavsiye :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

Varta yerine bu da olur...
    DURACELL SUPREME 2650 mAH

ankara'da bu pilleri bulabileceğim bir yer bilen var mı?
  • 2700'lük varta memory effect yok
  • Arkadaşlar makinamla beraber aldığım dp marka 2300mha piller ve aynı marka şarz makinası bi işime yaramıyor nerdeyse 24 saat şarz oldu ama şarz lambası hala sönmedi veya renk değiştirmedi şarz olan piller de en fazla 1 saat gidiyor ne bunun sebebi. Bilgiledirirseniz sevinirim teşekkürler.
  • arkadaşlar ataba 998 şarj cihazı aldım.ancak ilk denememde deşarj işlemi yaparken sarı ışık yanmadı.kırmızı yanarken deşarza devam ettim
    daha sonra şarj işlemine başladım.(gp 2700)4 adet boş olması gereken pilden biri 2 saat sonra led gösterge sarı yanarak doldu sinyali verdi.ekranda bunu doğrular nitelikteydi.diğer 3 pil için 4-5 saat daha bekledim.ekranda pil durumu pek değişmedi.kırmızı ışkta değişmedi.
    cihaz ve piller anormal ısındı.bu arada ekranda siyah leke oluştu.bi süre sonra leke kayboldu.(pillerin ilk şarjını başka bi cihazdan 15 saatte yaptım.)
    uzun lafın kısası bu cihaz arızalı galiba.ne yapmalıyım.
  • galiba benim sorunumla ilgilenecek kimse yok.yada kimse bu topic i takip etmiyor artık.
  • bu urunu kullanan varmi dostlar nasildir birde pilleri sarj etmek icin tamamen bosalmasimi gerekir sarj aletinde desarj ozelligi olmasimi lazim gp nin desarj ozelligi olan modelleri varmi tskkk ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegoadam -- 15 Eylül 2007; 9:45:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dumrul1

arkadaşlar ataba 998 şarj cihazı aldım.ancak ilk denememde deşarj işlemi yaparken sarı ışık yanmadı.kırmızı yanarken deşarza devam ettim
    daha sonra şarj işlemine başladım.(gp 2700)4 adet boş olması gereken pilden biri 2 saat sonra led gösterge sarı yanarak doldu sinyali verdi.ekranda bunu doğrular nitelikteydi.diğer 3 pil için 4-5 saat daha bekledim.ekranda pil durumu pek değişmedi.kırmızı ışkta değişmedi.
    cihaz ve piller anormal ısındı.bu arada ekranda siyah leke oluştu.bi süre sonra leke kayboldu.(pillerin ilk şarjını başka bi cihazdan 15 saatte yaptım.)
    uzun lafın kısası bu cihaz arızalı galiba.ne yapmalıyım.

Dostum pillerle alakalı bir sorun yok. Ama şarj cihazın problemli. Garantisi varsa garantiye gönder. Yoksa kendin içini açıp bir bakmayı dene. Anlamıyorsan bir tv-radyo tamircisine baktır kısa devre veya aşırı güç yüklenmesi gibi birşey olabilir mi? oda olmadı at gitsin.

@yegoadam
    piller güzel ama makinenin şarj süresi çok uzun. Ondan dolayıdır ki fiyat bu kadar uygun. 2,5 saatte şarj eden modeller var ondna alırsan memnun kalırsın. Zamanım bana yeter dersen bunu al gitsin derim. deşarj işlemini manuel olarak kendin yapabilirsin. makinede biten pilleri basit bir el feneri yardımıyla deşarj edebilirsin. makineye göre daha sğlam olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @sL@N -- 18 Eylül 2007; 7:02:12 >
  • 15 gün önce Gp mini Quick şarj cihazı ile yanında 2 adet 2700 lük AA pil aldım...(garantisiz 20 ytl ye)... 5 ytl ye de 1000 lik AAA pil aldım...Şarj cihazını mp3 üm için aldım..Yalnızca AAA pilleri kullanmak için....2700 AA pilleri kullanmadım...4 gün önce samsung s730 makine aldım (Teknosadan)...Gp pillerimi Gp şarj aletiyle 5 saatte(Şarj dolu ışığı yandı..Zaten alet 5 saatte şarj ediyor.) şarj ettim...Makineye taktım...2-3 dakika sonra pil zayıf uyarısı aldım...Yanında gelen alkalin pillerle bir sorun yaşamadım...Sonra pilleri deşarj ettim (Oğlumun oyuncaklarıyla)..Tekrar şarja bağladım...7 saat sonra doldu ışığı yandı...Tekrar makineye taktım ..1 dakika sonra yine pil zayıf uyarısı geldi...Daha sonra makinenin yanında gelen pilleri (hama piller) hama şarj cihazıyla 17 saat kadar şarj edip taktım...5-6 dakika devamlı video çektim...Pil göstergesi devamlı dolu olarak gözüktü ve problem yoktu...

Sorularım şunlar:
    1-Bu problemin nedeni nedir?
    2-Ne yapmalıyım?
    3-Bi de teknosa dan alınan şarj cihazlarının(hama) üzerinde 14 saatte şarj eder yazıyor..Ben 17 saat sonra şarj doldu diye bir ışık görmedim..Bu cihazda dolduğunu belirten bir ışık yanıyormu? Yoksa saati dolduğunda şarjdan çıkarmalımıyız?
  • Arkadaşlar Fuji S6500fd makina ve Varta 2500 mAh (Photo Accu) serisi pillerle sadece 50 fotoğraf çekebiliyorum ve piller bitiyor. Canon A 630 ile 400-500 arası fotoğraf çekebiliyordum ben zamanında ne oldu anlamadım.

-4 tane pil vardı 4 tane daha aldım ve yanlışlıkla yeni piller le eski pilleri karıştırdım.
    -1 nci grup 4 pili 3 ay kullanmadım beklemede kalmıştı.

Sebep yukarıdakilerden biri olabilirmi. ne yapmam gerek. Şarj cihazı ATABA 998
  • 2500 lük Energizer kullanıyorum.8 saatte şarj oluyup uzun sürek kullanabiliyorum.Birde 2500lük Sanyo var 18 saatte filan şarj oluyo ama çabuk bitiyor o yüzden energizer aldım, memnunum
  • gp 2500 lük pillerden ve 2,5 saatte şarj eden pillerden kullanıyorum. Pil bitince birden bitiyor ama 2 -3 gün fotoğraf çekip video izleyebiliyorum.
  • arkadaşlar dün bim'de kodak şarj aleti+4adet pil gördüm.25ytl idi.bundan

nasıl alınır mı?
  • güncel
  • o kadar yazıyı okuduktan sonra varta ve sony bulamadım gittim 1 saatte şarj edebilen sanyo şarj cihazı ve 4 adet 2500 lük pil aldım set halinde 40 ytl ye. umarım iyi çıkar. birde şarj cihazının arkasında out put değerleri olarak 1.2 v 2.3 A yazıyor bu pile saatte 2300ma mi veriyor anlamına geliyor acaba.

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombayci -- 1 Ekim 2007; 15:03:41 >
  • Bende Kodakları aldım Kullanıyorum. Ve Vartalar kadar Uzun gidiyor. S6000fd de 740 Foto (Flashsız) Çektim. Şu an Kipa' da 16 YTL' ye Varta 2500 mA 4 adet ve ve 4 lü Varta Şarj ihazı (Çin Malı) satılıyor. Fiyatta 5 YTL ucuzlama var ve dün aldım. Pillerin adedi, şarj cihazı işe yaramasa bile 4 YTL Geliyor ve kanımca alınır. Şarj aleti 12.5 saatte pilleri doldurdu ve yetarli. Tavsiye oklunur.
    @ Hastax,
    Yanlış Hatırlamıyorsam sizde AT-998 Var. Onunla 2-3 defa şarj deşarj yapın düzelmiyorsa Pillerden biri veya 2 si içten kısa devre olmuş olabilir. Bunu da piller şarj cihazına takıldıktan bir yarım saat sonra piller şarj olurken pil gerilimlerini ölçün. Normalde 2.34-2.45 V arası bir voltaj görmelisiniz. Görmüyor veya 0.5 Volt altında bir gerilim okuyorsanız o pil kısa devre olmuş demektir. Bunları ayırın ama atmayın %80 düzeltmek mümkün. Bu konu da bir başka yazını konusu.
    @ dumrul1,
    Şarj cihazını deşarja almak için üzerindeki DISCHARGE yazan sarı düğmeye basmalısınız, Daha doğrusu bir 10-15 sn devamlı basılı tutmalısınız. Aksi halde cihaz deşarj işlemine başlayamaz. Bu cihaz deşarj ederken aynı zamanda şarj yapamaz. Zaten Mantıklı da olmaz. Deşarj sırasında LED' ler sarı (Kırmızı+Yeşil Birlikte) yanar. Şarj sırasında Renk Kırmızıdır. Şarj işlemi bitince Yeşil Yanar ama şarj işlemi aslında bitmez, Tampon şarj dediğimiz çok düşük bir akımla şarja devam eder.
    Şimdilik Bu kadar. Ekim Sonunda Ankara'ya döndüğümde devam ederiz.
  • ATABA şarj cihazım sanırım mefta oldu. 25 liralık çin malı bir cihazdan da bu beklenirdi. Arkadaşlar cihaz prize takılı adaptör ışığı yanıyor ancak lcd ekranda herhangi bir görüntü yok. (Şarj esnasında olmuş). Yapılabilecek birşey varmı...

Aldığımız yere götürsek (Ankara-Ulus TÜFEKÇİ ye şimdi aval aval suratıma bakacak bi ton edebiyat)

Bipekkan abi ve diğer arkadaşlar

*Şarj ve deşarj işlemi yapabilen
    *Piller dolduğunda akımı kesen
    *LCD ekranlı (şart değil)

bildiğiniz kaliteli şarj cihazı varmı... Bu atabalardan bana hayır yok. Bu 3 ncü Ataba şarz cihazıydı.....TŞK.

Şimdilik bununla idare etsem sanırım bir sakıncası olmaz

• Selam Ataba marka şarj cihazlarını Eskişehirde nereden bulabilirim acaba?
  • bende bu ataba şarz cihazından almak istiyorum.izmirde nerde bulabilirim. yada nette ucuza bulabilecegim guvenilir bir yer varmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.