Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.694
Cevap
368
Favori
1.958.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dandik birşey aldım 3 ytl ye.24-48 saatte dolduruyor. central power marka.
    kardeşim energizer ultra compact + 4 pil aldı . 15 ytl ye.

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
  • pil olarak kodakın 2700 mAh lık pillerini ve şarj cihazı olarakta atabanın deşarj özelliğide olan şarj cihazlarını öneririm.
  • @pcforum,
    Her halde bakım yapcam diye koca bir mahalleyi tam 12 saat elektriksiz bırakabilen tek ülke Türkiye olmalı,
    Gelelim, verdiğiniz linklerdeki şarj cihazları ve pillere. Malesef Hiç biri Bir örnekle anlatmaya çalışacağım. Eşime canon a-620 alırken yanında bazı hediyelerde verilmişti ve bende 6 Adet AA pille birlikte UniRoss X-press700 şarj cihazı ile birlikte almıştım. Şarj cihazı kıtlıkta idare eder de aman tanrım o 6 pil bana yazın kan kusturdu. adam edebilmek için neler yapmadım ki ama sonuç taş çatlasa 2 gün içinde piller boşalıyor ve bendeki teknolojisi eski Ni-Cd 600 mA pillerle 250 fotograf çekebilirken bu pillerle 20 adetten sonra iflas ediyor. Pillerin negatif tarafı aslında pillerin size menşesini gösterir özellikle hangi firmanın imalatı olduğunu ve bizim Uniross'lara bakınca Kenarda HR harflerinin olduğunu gördüm. Elimde bulunan 14 ayrı markayı dikkatle inceleyince resmen ufak bir SCHOCK (!) yaşadım. Burhaniye BİM' den 25 YTL' ye aldığım Çin Malı KODAK 2100 mA pillerin altındada aynı harfler vardı ve devam edince sıkı durun Çin malı 2500 mA VARTA' larında altında Aynı harfler vardı. Ancak Çin malı 2100 mA ve 1400 mA pillerde bu işaret olmadığı gibi altlarındaki kabartma bölümde birbirlerinden farklıydı. Kısacası bu durum bizi şu noktaya götürüyor. Çinde pil imal 3-5 firma var ve bu firmalar meşhur markalara fason imalat yapıyorlarlar ve defolu çıkan mallarda imha edilmek yerine cart-curt isimler altında piyasaya sürülüyor. Örneğin ilk linkteki 25 YTL'lik 4 adet 2500 mA pillke 25 YTL' ye satılan cihaz 1.5 yıl evvel, BİM' de aynısının Tıpkısı (!) şarj aleti ve 900 mA Ni-CD pillerle 9.90 YTL' den satılmıştı. Şimdi sıkı durun Vartanın 4 adet 2500 mA pille birlikte sarı renkli yumurta biçiminde, alta 2 üste 2 adet şarj yuvası bulunan (Type:57062) kodlu ve pillerinde HR harfleri bulunan bu takımın çeşitli yerlerdeki fiyatlarından bahsedeceğim. Kipa' da 21.90 YL den piyasaya sürüldü ve Ekim ayı başında 16.90 YTL'ye düşürüldü. Bendeniz hemen 4 tkm kaptım. Alanlarınız vardır belki. Piller şarj olunca içindeki tarifnamede yeşil ışıkların söndüğünden bahsederse de Boşverin, SÖNMEZ. 7-8 saat sonra pilleri çıkarın Piller şarj olmuştur. Aynı alet Migrosta 42.50 YTL......Tansaş'ta 39.00 YTL Tekno-SA' da 55 YTL Bu bişey değil KOÇ TAŞ'ta tam KOÇÇÇÇÇ gibi 72.90 YTL. Herhalde HonkKong'ta 2 $ ve sepet içinde satılıyordur.. Kaldı ki Konu ettiğim UniRoss'larda 30-55 YTL arası satılıyordu 3 ay öncesine kadar ve 55 YTL olduğu yer Yine KOÇÇÇÇ TAŞŞŞŞ idi.
    Kısacası arkadaşlar bu piyasa da, okkkşayan okşayana, Sadece şunu düşünün. İyi, kalite pillerin adedi markasına göre 4-6 YTL arasındadır. 4 YTL genellikle malda indirim olduğunda oluyor. Verilen şarj cihazları da Ataba ve benzeri çok fonksiyonelli şarj cihazları dışında 6-12 YTL den fazla etmeyen dandikimsi cihazlardır. Dolayısı ile Böyle bir sistemi, 16-24 YTL arasını pil bedeli olarak düşünün 6-12 YTL arası da şarj cihazı. Hatta Vartanın ve GP' nin 40-50 YTL üstü pilli cihazlarının dışında kalan Pillerin yanında verilen şarj cihazlarının PROMOSYON kabilinden verildiğini de düşünebilirsiniz.
    Bu nedenlerle, Lütfen 200-600 hatta belki de 1000 YTL' yi gözden çıkarttığınız makinelerinizi dandik pillerle yormayın ve üzmeyin.... 5-20 YTL daha fazla verin adam gibi pil alın (Varta-Panosonic-Kodak-Duracell vb....) Deşarj ve varsa Pilleri Refresh yapabilen ve max şarj akımı standard şarj akımının 2 mislini geçmeyen, tercihan akıllı şarj cihazları ile yanında da bir takım yedek pil bulundurun KESİNLİKLE ÜZÜLMEZSİNİZ....
    quote:

Orjinalden alıntı: pcforum

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd93223
    MICRON MN411-3 PİL ŞARJ SETİ + 4 ADET 2700Mah KALEM PİL

www.hepsiburada.com
    Ansmann EC-250 Şarj Cihazı + 4 Adet 2700mAh Şarjlı Kalem Pil Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd953049

ANSMANN XACT 250 ŞARJ CİHAZI + 4X 2700mAH PİL 5107333

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd49737
    TRUST PW-2150 PİL ŞARJ CİHAZI + 4x 2700 PİL ( 15169 )

Bunlardan birini almayı düşünüyorum. ANSMANN markalı şarj aleti kullanan arkadaşım oldukça memnunum diyor.

Micron markasında ise otomatik şarj kesme özelliği var.

Siz olsanız hangisini alırdınız? Bu işte uzman arkadaşların önerilerini bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Kasım 2007; 17:26:12 >
  • Burada önemli bir konu var, Memnun olmayanlar neden memnun değil? Genellikle Bazılarımız isterki, pili şarj aletine koyayım, 15 dk sonra şarj olsun veya gerçekten piller şarj tutamıyordur. veya uzun sürede şarj tutuyordur (Şarj cihazı). 2500 mA bir pilin en mantıklı şarjı Bu kapasitenin 1/10 kadar bir akım ile şarj etmektir ve buna standart şarj denir. Pilleriniz hızlı şarja uygun olsun olmasın en mantıklı ve en doğru şarj biçimi İmalatçı firmanın pil üzerindeki belirttiği şarj akım miktarı ile şarj süresidir.(10-14 saat) Bu pillerinizi 1000 defa şarj edebilmeniz için gerekli en önemli uyarıdır. GERİSİ BOŞ TUR...
    Size tavsiyem 15 YTLye Ataba AT908 arayıp bulmanız ve o Bahsettiğiniz Varta pilleri almanızdir.(30-32 YTL arası)
    Panosoniğin verdiğiniz linkteki pillerinden zaman zaman şikayet edildiğini duydum ama panasonic iyi bir markadır ama ithalatçılarımız en ucuzunu getirtip ismini öne çıkarıp fahiş fiyata satmayı çok severler.
    quote:

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd61511
    PANASONIC BQ-829 PİL ŞARJ CİHAZI + 4 ADET 2100MAH KALEM PİL

Bu aleti alet nasıl o zaman? Gerçi bunu alıp da memnun olmayanlar var.

Carrefour da 2500 mAh 4 tane varta pil 15,90 Ytl. Bunu alıp yanında birde normal şarj aleti alsam nasıl olur?

Carrefour da Varta'nın şarj aleti var 59,00 ytl. Buda benim bütçemi aşıyor. Bu sebeple varta almayacağım. GP iyi diyorlar ama arkadaşım Gp den hiç memnun değil.

Acaba sizin dediğiniz gibi piyasada ünlü markaların sorunlu ürünleri de mi satılıyor?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Kasım 2007; 23:44:21 >
  • Bana şarj cihazının tip numarasını verirseniz, eğer tahmin ettiğim cihaz ise bu cihaz ve 4 pil Kipa' da şu an 29.90 YTL ve nisan ayında bu cihazı Migrosta 9.90 YTL' ye sattılar. Emin olmak için bana kod no' sunu vermeniz gerekir. Sonra görüşelim. Bende tüm bu cihazların örneği var. Onun için istiyorum.
    quote:

Varta şarj aleti + 4 adet Varta 2500 mAh AA pil fotoğraf makinesi ile alınınca 35 ytl.

Özellikler;

AAA 80 mA, AA 180 mA, aşırı şarjı engelleyen şarj kesici, şarj işleminin bittiğini gösteren yeşil led, şarj işlemi sırasında led kırmızı yanıyor, ısınma önleyici kontrol işlevi, Güvenlik transformatörü şarj cihazına entegredir.

Fotoğraf makinesi de aynı yerden alacağım için fiyat bu. Bu özellikler nasıl? Marka tamamen Varta. Piller Varta Accu serisi.

Teşekkürler.
  • Merhabalar Radiko, Ya bu aletleri nasıl bozdunuz anlayamadım bende olan 3 adet sabahtan akşama neredeyse 24 saat hizmette bir şey olmadı ama ısrarla ısınma ile ilgili olarak ilgili topikte herkezi ikaz etmiştim Hiç olmazsa şarj sırasında aletin altına bir kalem koyun diye. Yazık olmuş....
    Verdiğin fotograftaki ENERGİZER' deki şarj cihazı benim BİM' den 25 YTL' ye aldığım kodak' la birebir aynı. PES valla şu aralar gerek pillerden gerekse şarj cihazlarından resmen şok yaşıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: radiko

benim ataba da mevta oldu.
    dandik birşey aldım 3 ytl ye.24-48 saatte dolduruyor. central power marka.
    kardeşim energizer ultra compact + 4 pil aldı . 15 ytl ye.

• @pcforum,
    Ekimin 13. de Burhaniye Kipa'dan 16.90 YTL'ye aldığım 4 ad. cihaz bu. Daha evvelce de dediğim gibi şarj aleti promosyon kabiliden verilen aletlerden. İç yapısı elektronik ama içinden çıkan TR açıklamada şarj bitince yeşil LED' ler söner der emme ! sönmesini beklerseniz bizim ordu, 5.Kasım' da Irağa girer herhalde.... Ancak problem çıkarmadan 6-8 saatte şarj işlemi tamamlanıyor. Tabi aleti KOÇTAŞ'ın 72 YTL'ye Tansaş'ın 39 YTL' ye vb vb. unutmayın. Piller çok iyi bana 700 foto çektirdi Fuji ile....

quote:

Durum nedir acaba bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 2 Kasım 2007; 18:53:51 >
  • Gp nin 2700 mAh pillerini kullanıyorum. Nikon coolpix l6 makinemde 500 e yakın fotoğraf çektiriyor...

ヘルペスは2種類に分けられる!感染する原因は?
    Page not found - ヘルペスは2種類に分けられる!感染する原因は?
    http://www.superalsat.com/gp-powerbank-sarj-cihazi-4-adet-2700-mah-pil_V0JJurunZ492738

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 2 Kasım 2007; 20:28:10 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

Gp nin 2700 mAh pillerini kullanıyorum. Nikon coolpix l6 makinemde 500 e yakın fotoğraf çektiriyor...

ヘルペスは2種類に分けられる!感染する原因は?
    Page not found - ヘルペスは2種類に分けられる!感染する原因は?
    http://www.superalsat.com/gp-powerbank-sarj-cihazi-4-adet-2700-mah-pil_V0JJurunZ492738

Evet güzel bir ürün. Bu cihaz kaç mAh acaba? Birde bu ürünü satan bir yer biliyor musunuz? Link vermişsiniz ama ürün orada satılıp bitmiş.

Teknoloji mağazalarında genelde GP set halinde yok. Çok üst modelleri bulabildim.

Dostum pilleri soruyosan 2700mAh. Cihaz sanırım 750mAh.
    Edit: Ürünü satan yeri sormuşsunuz. Kadıköyde yazıcıoğlu işhanı var. Orada giriş katında bir dükkandan almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 2 Kasım 2007; 21:39:18 >
  • Pes walla, 2 aletinde Modeli aynı numara 57062. Etiketin fotosunu onun için ekledim. Yani birinden biri sahte. Ancak çok dikkat edemedim ama şarj cihazı benimkilerden daha iyi olabilir. Yine de 15 YTL verirseniz AT 908 alabilirsiniz ve olağanüstü fonksiyonel bir cihaz Tüm yaz boyunca kullandım. AT-998 den daha stabil çalışması var ve pilleri refresh edebiliyorsunuz ki bu yorgun ve verimi iyice düşmüş pilleri yeniden canlandırmanın tek yolu....
    quote:

@bipekkan

Verdiğiniz bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim.

Benim aletin modeli: 57062

Fotoğraf makinesi ile alınca 35 ytl'ye geliyor.

Varta pilleri sordum. 2500 mAh olanın tanesi 5 ytl. 5x4= 20 ytl ediyor. Şarj aleti 15 ytl'ye geliyor.

Yani bu set pek öyle ucuza gelmiyor. Bu fiyata bu aleti ve pilleri almamı tavsiye eder misiniz?

Teşekkürler.

Ekleme:

Benim aletin web de yer alan resmi.

• 2650 Mah 2 adet Duracell pili 11.50 ytl e buldum iyi mi sizce alınırmı bu fiyata?

Birdehttp://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd953055#tablnk

ANSMANN POWERLINE 5 LCD ŞARJ CİHAZI 5707083 şarj cihazı ATABA ya benziyor acaba iyi mi yani fiyat olarak karşılaştırın demiyorum teknik özellikleri olarak sonuçta bu ürün her çeşit pili şarj ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4TCL -- 2 Kasım 2007; 23:36:16 >
  • Piller alınır. şarj cihazı nitelikli bir cihaza benziyor Ancak deşarj ve refresh özellikleri yok. 70 YTL fiyat açısından bana çok absürt geldi. Yanındaki görünen trafodan kalem pil dışında orta ve büyük pilleri örneğin D (U2) pillerin 4-6 amperliklerini herhalde 48 saatte şarj eder, Yani şarj yataklarının her pili şarj edecek şekilde geniş yapılması şarj mantığının doğru olacağı anlamına gelmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: 4TCL

2650 Mah 2 adet Duracell pili 11.50 ytl e buldum iyi mi sizce alınırmı bu fiyata?

Birdehttp://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd953055#tablnk

ANSMANN POWERLINE 5 LCD ŞARJ CİHAZI 5707083 şarj cihazı ATABA ya benziyor acaba iyi mi yani fiyat olarak karşılaştırın demiyorum teknik özellikleri olarak sonuçta bu ürün her çeşit pili şarj ediyor
  • AT508 sadece Ni-CD içindir ve hiçbir özelliği yoktur. Şarj etmez mi? eder elbette. Ancak Ni-Hd pilleri kısa sürede tembelleştirir. ATABA, Bir TR firmasının Çin’ de yaptırdığı (ATA-BATARYA) fason bir cihazdır ve imalat kalitesi olarak piyasada satılan Varta-KODAK-Duracell-GP vb. dahil tüm Çin mallarından hiçbir farkı yoktur. Birileri isim satar. Sadece o kadar. TR distribütörleri adam gibi cihazları ithal etmezler. İsimli cihazların nerede en ucuzu var hatta cihaz olarak bedava verileni var yani promosyonluk, çok titiz bir şekilde araştırır bulurlar ve ithal ederek satmaya çalışırlar. UNIROSS buna bir örnektir. Dün KOÇ TAŞ ve yeni açılan KİPA’ da idim. Bu cihaz Koç ta 52 YTL’ ye inmiş Kipa da ise 29.90 YTL. Kısacası KÖR tuttuğunu seviyor. Fotoğraflarını koyduğum VARTA’ da Koç’ ta 42 YTL. Kipa’ da 16.90 YTL’ ye satıldı. Elimde son bir yılda aldığım veya tarafıma gönderilen farklı marka ve modellerde oturup saymadım ama 170' in üzerinde şarj cihazı var ve bu aletlerin canını çıkaracak şekilde testleri tarafımdan yapılmıştır. Zaten bu benim mesleğim. Sizlere bazı cihazları öneriyorsam bunlar gerçek teknik testlere ve sonuçlarına dayanıyordur. Problemli taraflarını da ve bu problemleri giderecek basit önlemleri de açıkça yazıyorum. Örneğin AT 998 bana göre Vartasını da Kodağını Sony' sinide 50 defa sollayan bir alettir, Kullanmasını bilirseniz. Neden ? Bir kere son derece fonksiyoneldir. AT-908 ile birlikte. Bana Çin malı olupta piyasada satılan bir adet 998 veya 908' e eşdeğer fonksiyonel Varta şarj cihazı Duracell, Sony vb. Şarj cihazı gösteremezsiniz. (Kalite demiyorum, FONKSİYONEL.... Çünkü, hiçbiri benim anladığım anlamda kaliteli değildir. Hepsi 3. sınıf harcı - alem malzeme ile imal edilmiştir.)Ayrıca :
    Piller, eğer hızlı şarja müsait ise, yani iç dirençleri anormal düşükse çekilen şarj akımı 1000 A/h kadar yükselir ve sonuçta AT-998 cihazı ısınır ve basit bir şekilde bu sorunu da aşmak ta mümkün. Aletin LCD tarafında, altına bir kalem koyun veya cihazı yan dikine tutun ki ısı sirkülasyonu olsun diye defalarca , neredeyse 8 aydır yazdım durdum. Aşırı ısıyı aslında piller de yaratmaktadır. Hatta burada marka vermeyeyim bir marka var ki el değmiyor pillere ve bu piller şimdi benim makineyi ancak 5-6 çekim yapacak şekilde besleyebiliyor. Bu basit tedbiri almayı unutan arkadaşların cihazları bozuldu ise şimdi suçlu, imal eden firma mı olacak?. Defalarca şunu da belirttim aslında. Hızlı şarja uygun piller eğer 2 saatte doluyorsa bu bir aldatmacadır. 2500 mA bir pili eğer pilin verimi %90 ise ve 2 saate doldurulabileceği iddia ediliyorsa şarj akımı 1350 mA civarında olmalıdır. VE BU MANTIK DIŞIDIR. Firmalar neden pillerin üzerine sürekli Std. Şarj akımı ve süresi verirler, hiç merak ettiniz mi? 1000 defa şarj garantisi Pil üzerinde yazan std. şarj değerlerine UYARSANIZ geçerlidir..Ve bunun da elbette belirli bir toleransı vardır. 250 mA şarj değeri yazan bir pili 1350 mA ile şarj etmeye kalkarsanız, ortaya çıkan 65-70 derecelik pil ısısı sonucunda bu pil kesinlikle deforme olacak ve en fazla 50-60 defa şarj edebilirsiniz. Dolayısıyla, YAŞASIN TÜKETİM EKONOMİSİ....! ! !
    AT-998 bu yüksek akımı karşılayan bir cihazdır. Ancak 908 ise şarj akımını max 2 misli std şarj akımı olacak şekilde sınırlar. Gerçekte pillerle birlikte satılan şarj cihazlarının %90' nı, küçücük transformatörleri sayesinde şarj akımı 300 mA geçmeyecek şekilde imal edilmiştir ve piller için gerçekte en uygunu, ömür açısından da DOĞRUSU budur. Bu son yazdığım AT-998 için yazdıklarımla bir çelişki gibi görülebilir. Ancak AT-998 gerçekten devre dizaynı 4 –6 Amperlik büyük boy pilleri de şarj edebilecek yapıdadır. Elimdeki 998’lerden birinin kartını Üniversal şarj cihazı kabına koydum ve her çeşit pili şarj edebiliyorum şimdi, sadece 9V pillere bir akım sınırlaması direnci ilave ederek.... Yeter ki cihazdan 800 mA üstü şarj akımı çekilirken kartı serinletecek tedbirler alınabilsin. Bu nedenle, ısınma sorunu giderilmemesi sonucu bozulan cihazlar nedeni ile cihazlara kötü demeyelim. Kaldı ki mefta olduğu belirtilen cihazların kartlarında ısınma sonucu bir soğuk lehim de açılmış hatta harici transformatörün içinde bulunan ısı termiğide atmış olabilir, hatta soketli kablo, soket veya transformatör tarafından ve tam dibinden iletken kırılmış olabilir.
    Sonuçta hepsi elektronik cihazdır, hepsi de kul yapısıdır....

Orjinalden alıntı: bipekkan
    Pes walla, 2 aletinde Modeli aynı numara 57062. Etiketin fotosunu onun için ekledim. Yani birinden biri sahte. Ancak çok dikkat edemedim ama şarj cihazı benimkilerden daha iyi olabilir. Yine de 15 YTL verirseniz AT 908 alabilirsiniz ve olağanüstü fonksiyonel bir cihaz Tüm yaz boyunca kullandım. AT-998 den daha stabil çalışması var ve pilleri refresh edebiliyorsunuz ki bu yorgun ve verimi iyice düşmüş pilleri yeniden canlandırmanın tek yolu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Kasım 2007; 8:53:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Piller alınır. şarj cihazı nitelikli bir cihaza benziyor Ancak deşarj ve refresh özellikleri yok. 70 YTL fiyat açısından bana çok absürt geldi. Yanındaki görünen trafodan kalem pil dışında orta ve büyük pilleri örneğin D (U2) pillerin 4-6 amperliklerini herhalde 48 saatte şarj eder, Yani şarj yataklarının her pili şarj edecek şekilde geniş yapılması şarj mantığının doğru olacağı anlamına gelmez.
    quote:

2650 Mah 2 adet Duracell pili 11.50 ytl e buldum iyi mi sizce alınırmı bu fiyata?

Cevabınız için sağolun...

Yanlız size şunu soracam AT-908 998 den daha stabil demişssiniz ben karar veremedim şimdi hangisini alayım diye 908 özelliklerini ve bir resmini koyabilirmisiniz? Geçi kaç kere resim koymuşsunz dur ama ben bulmasını beceremedim?
  • quote:

Cevabınız için sağolun...

Yanlız size şunu soracam AT-908 998 den daha stabil demişssiniz ben karar veremedim şimdi hangisini alayım diye 908 özelliklerini ve bir resmini koyabilirmisiniz? Geçi kaç kere resim koymuşsunz dur ama ben bulmasını beceremedim?

Elbette Buyrun ATABA AT-908. Şubat ayında 12 YTL' ye Konya Sok' tan almıştım. Ne ısınma sorunu var ne başka birşey Fotograf makinesi çantamla birlikte benimle her yere seyehat ediyor. Oto Çakmak adaptörü de var..... AT-998 den tek farkı pilleri teker teker şarj edemiyorsunuz. Üzerindeki switch ile 2-4 seçimi yapıp 2 yada 4 pili şarj edebiliyorsunuz max. şarj akımı 365 mA. Deşarj özelliği, İlaveten Refresh özelliği ve delta V özelliği ile pil ayrımı yapabiliyor.

Nette gezinirken Orjinal Varta sitesinin Türkçe sayfasını gördüm ve aşağıdaki linki sonuna kadar her sayfasını inceleyin. VE Türkiye' de satılan 2 model şarj cihazının ne kadar sıradan cihazlar, pillerinde ne kadar genel amaçlı olduğunu görmenizi isterim. Linkleri aşağıda.

Hele bu cihazı TR' ye getirtseler (Varta Platinum-HT 2C) , popomuzda DON bırakmazlar her halde....

Bu da Almanya fiyatı: 72.55 €+MwSt (KDV benzeri VERGİ) Adamlar sanki Traktör lastiği satıyor...

Bu da bir başka link:86,20 €
    =102,58 € inkl. MwSt. zzgl. Versandkosten Türkçesi:
    102,58€ MwSt (Mehrwertsteuer) ve kargo (ulaştırma) masrafları dahil, Birde ilginç köşe var 36 adet alırsan tanesi 70.68 € düşüyor. N'apsak, 36 kişi bulup sudan ucuza mı getirtsek

business.lieske-elektronik.de
    Microsoft 2UJ-00017 - EDU DESKTOP EDU ML
    http://business.lieske-elektronik.de/artikel_832707.htm?pid=1

Birde 2 adet akku'lüsü var. Alet 84,94 € + %19 MwSt + Almanya içi kargo 3.10 € = 104.18 €

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Kasım 2007; 13:15:51 >
  • Nerede ise 5 aydır yazlıkta olduğum için şu an piyasada olup olmadığını bilmiyorum. Pazartesi bizim Konya sk bir dolaşalım. Alacağım malzemede var. Bence Varta alın GP fiyat performans oranı iyi pil ama beklemede 10 -12 de zayıflıyor. Varta'da bir ay önce şarj ettiklerim aynen duruyor. Cihazı bulamazsak başka bir cihaz araştırırız.
    quote:

@bipekkan

İstanbul anadolu yakasında ya da internet de ATABA AT-908'i nereden bulabilirim. Kadıköy'e baktım ancak bu model yok. İtimat'a baktım onlarda da yok.

Varta'nın 2700 mAH pilinin tanesi 6 ytl. 4 tane alacağım. Piller 24 ytl tutuyor. 10-15 ytl de bu cihazı alırım diye düşündüm ama cihaz yok.

Bende benzer sektörde çalıştım uzun süre. Tanıdık yerlere soruyorum biri GP diyor, diğeri Varta diyor, başkası Uniross diyor. Ne alacağımı şaşırdım.
  • 3 ncü Ataba şarj cihazımda mefta olunca Varta marka aşağıdaki şarj cihazını aldım. Bipekkan abi sana sormadan aldım umarım yanlış tercih değildir. ÜRÜNLE İLGİLİ 2 LİNK

http://www1.conrad.de/scripts/wgate/ZCOP_B2C/~flN0YXRlPTQ2NzU0MDIy====?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&glb_user_js=Y&shop=B2C&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&product_show_id=512177&p_init_ipc=X&p_page_to_display=fromoutside&~cookies=1&cookie_n[1]=b2c_insert&cookie_v[1]=V0&cookie_d[1]=&cookie_p[1]=%2f&cookie_e[1]=Wed%2c+05-Dec-2007+21%3a04%3a20+GMT&cookie_n[2]=b2c_hk_cookie&cookie_v[2]=WW4&cookie_d[2]=&cookie_p[2]=%2f&cookie_e[2]=Wed%2c+05-Dec-2007+21%3a04%3a20+GMT&scrwidth=1440

Mavi bilgisayar ürünün fotoğrafını yanlış koymuş. Ürünün şekli yukarıdaki linklerdeki gibidir. Muhtemelen mavi fiyatı da yanlış koymuş.

www.mavibilgisayar.com
    HugeDomains.com - Shop for over 300,000 Premium Domains
    http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=5084

*Öncelikle cihaz büyük, fotoğraf makinası çantasının içinde taşımayı düşünmeyin.
    *Her tip pili şarz edebiliyor
    *Deşarj özelliği var

Ben epey ucuza almışım. Mavi bilgisayar 46 YTL'ye 12 taksitli fiyatı
  • Bipekkan abi 10 gün kullanmadığım Varta pil kendi kendine boşalırmı. Fuji S6500 e taktım açmadı.

Zaten pillerde sorun yaşıyordum, 90-100 fotoğraf çekimini geçmiyor. Sana daha öncede bahsetmiştim ve sen pilleri ölç demiştin ama neyle.
    Canan A630 ile 400-500 fooğraf çekebiliyordum. Anlamadım ki pillerdemi sorun, yoksa Fuji S6500 makinadamı ne önerirsiniz.
  • HastaX;
    Bende de s6500fd var...
    4 tane Duracell 2650 mAH
    4 tane de Zoom 2700 mAH pil
    var...

Duracellleri de taksam zoom ları da taksam 300 fotodan aşağı bitmiyorlar...

Yani makine çok pil yiyor sanma... Bişeylerde sorun var sanki senin... Bende pillerde... :)
  • pcforum;

Zoom'lardan memnunum. Ama çok fazla kullanamadım henüz. Ömürleri çabuk tükenirmi bilmem ama bendeki gençler gayet iyiler... Hatta fiyatlarına göre düşünürsem bayaa iyileer.... :)
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.