< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkalcan -- 18 Kasım 2013; 18:02:03 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şarkıyı kanallara,enstrümana ayırmak
-
-
Arkadaşlar yıl 2016 ben bu soruyu merak ettiğim için girdim, yardımcı olur musunuz? :) -
Youtube da bazı müziklerin backing trackleri oluyor mesela yaz metallica-fade to black no guitar sadece arkada bateri vokal oluyor mesela -
quote:
Orijinalden alıntı: anapuria
Arkadaşlar yıl 2016 ben bu soruyu merak ettiğim için girdim, yardımcı olur musunuz? :)Yil 2020 ben de merak ediyorum :D :D
-
2013 yılından bu yana merak edilmesi ilginçmiş ama...
Şarkı mikslendikten sonra frekansları tekrar eski haline getirmek benim bildiğim kadarıyla mümkün değil. Yine de örneğin vokal silme programları ya da siteleri mevcut. Müziği bir miktar bozarak vokalin olduğu frekansları silebiliyor. Tabii ki şarkı mikslenince frekanslar da mikslenmiş oluyor. Üst üste gelen sesleri hiç bozulma olmadan çekip çıkaran bir uygulama yapabileceklerini düşünmüyorum. Belki soruyu tekrar bir 50 yıl sonra hortlatmak lazım. Teknoloji gelişince bir umut diyelim.
Bu durumda şarkının kanal kayıtlı halini aramak gerekiyor. Bunun bulması en kolay yolu da midiler. Bilindik şarkıların midilerine ulaşmak kolay. Midi seslerini kaliteli şekilde miksleyip iyi bir sonuç elde etmek o kadar kolay değil. Tabii ki midilerin de tuşelerinin ayarlanıp ayarlanmadığı, ne kadar kaliteli olduğu sorunu da var. Yani birebir aynı şarkıyı duymak o kadar mümkün değil ama yakın bir şeyler olabilir.
-
Bu video bir nebze işinizi görecektir. Deezer'ın geliştirdiği "spleeter" isimli bir algoritma kullanılıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X