Şimdi Ara

şarz süresi siz ne diyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iphone 3g sahibiyim telefonu alalı 1 ay oldu olmadı en çok 2 günü gördüm ondada telefonu elime pek almadıgım için telefonu sabahtan akşama kadar elimden indirmezsem 7-8 saat gidiyor zaten full şarjda verilerinde 600 dk diyor buda 10 saat demektir. Peki benim anlamadıgım olay forumda çok araştırdım çok kafa patlattım 4 gün şarjı gidiyormus 3 saat şarkı 2 saat video bilmem nekadarda konusma yapıyolarmıs şarjı %70 altında bile düşmüyormus ben bunları yapmaya kalkıstımda %50 altında çok rahat iniyor.Bu konu hakkına neler düşünüyorsunuz merak ediyorum ?
  • iphone1 sahibiyim. 2.1 erisyonuna geçtiğimden beri pil ömrü gözle görülüe biçimde arttı.. (wi-fi açıkken) henüz tekrardan jailbreak gibi şeyler yapmadım belki onların bir etkisi vardır ama gerçekten çok fark gördüm..
  • Alarm acıksa o isaret cıkar dıkkatlı bakarsan saat isaretidir o.

quote:

Orjinalden alıntı: chedani

arkadaslar benim iphone de baterianin sol yaninda yuvarlak bir sey duruyor acaba ne dir bilen varmi
  • bende çabuk bitiyor 2.1
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreampowder

iphone1 sahibiyim. 2.1 erisyonuna geçtiğimden beri pil ömrü gözle görülüe biçimde arttı.. (wi-fi açıkken) henüz tekrardan jailbreak gibi şeyler yapmadım belki onların bir etkisi vardır ama gerçekten çok fark gördüm..

Jailbreak in tabiki etkisi oluyor, arka planda bossprefs falan çalışıyor, bir sürü programlarla falan yüklüyorsun...
  • telefonum gece gündüz açık
    şu anda şarjın %70i duruyor yani %30luk kısmını kullanmışım.
    usage time 5saat 3 dk
    standby time 2gün 12 saat
    edge açık - wi-fi gerektiğinde açık - ssh açık - telefonlada günde min 10 dk konusurum + smsler - düzenli olarak enigmo oynarım bana mısın demiyo şarjı 4 günden aşağı sarj etmiyorum.
    iPhone 2G - 2.1 - 4.6BL
  • quote:

Orjinalden alıntı: vmanetti

telefonum gece gündüz açık
    şu anda şarjın %70i duruyor yani %30luk kısmını kullanmışım.
    usage time 5saat 3 dk
    standby time 2gün 12 saat
    edge açık - wi-fi gerektiğinde açık - ssh açık - telefonlada günde min 10 dk konusurum + smsler - düzenli olarak enigmo oynarım bana mısın demiyo şarjı 4 günden aşağı sarj etmiyorum.
    iPhone 2G - 2.1 - 4.6BL

bu yazıları okudukca resmen kendi iphonemden soguyorum nasıl oluyor yolu yordamı yokmu bunun ya :S

iphone 3g sahibiyim telefonu alalı 1 ay oldu olmadı en çok 2 günü gördüm ondada telefonu elime pek almadıgım için telefonu sabahtan akşama kadar elimden indirmezsem 7-8 saat gidiyor zaten full şarjda verilerinde 600 dk diyor buda 10 saat demektir. Peki benim anlamadıgım olay forumda çok araştırdım çok kafa patlattım 4 gün şarjı gidiyormus 3 saat şarkı 2 saat video bilmem nekadarda konusma yapıyolarmıs şarjı %70 altında bile düşmüyormus ben bunları yapmaya kalkıstımda %50 altında çok rahat iniyor.Bu konu hakkına neler düşünüyorsunuz merak ediyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diastric -- 30 Ekim 2008; 15:56:52 >

• ilk aldığınızda tamamen bitmeden şarja koymayın telefon kendi kapansız bunu 5-6 kere yapın
    ilk aldığımda 2 gündü 20 gün geçti artık 4 gün gidiyo
    emaillerimi hergün okurum
    günde 10dk tel konuşurum
    günde 30-40dk mp3 dışhoparlörden dinlerim
    gece kapatmam
    4gün
  • Benimkide 3G. İlk aldığım zamanlar 1,5-2 gün gidiyordu. Yani meraktan sürekli sağını solunu kurcalamadan. Yaklaşık üç hafta oldu ve şimdi aşağı yukarı aynı kullanımla 4 gün gidiyor. Benim merak ettiğim şu kırmızı bölge yani pil ömrü %20 kaldı diye uyarı veren bölge. İşte benim telefonun o bölümü çok uzun gidiyor bunu bir türlü anlamadım valla. Diyelem geceden kırmızıya düşüyor ve telefonu hiç kapatmıyorum. Ertesi gün akşama kadar rahat dayanıyor. Bu süre zarfında bir iki mesaj geliyor ve ben de yazıyorum. 5-10 dk kadar tel konuşuyorum ve en az yarım saat müzik dinliyorum.
    Farkedermi bilmiyorum ama benim pirize takılan şarz aletim yok ve sürekli USB'den şarz ediyorum.
  • iphone cikti cikali su sarj isi aydinlanmadi gitti kimisnde 1 gun kimisinde 4 gun , soyle isin uzamani ciksa dese sunu yapin boyle yapin 1 hafta sonra sizinde 4 gune cikicak yapsakda su 4 gun keyfini bizde yasasak , simdilik sunu denicem telefon tamamen kapanana kadar tuketicem ( bazen yari yolda birakicak beni disarda oldugum ana denk gelirse ama yinede denicem)
  • Ya şarj sorunu falan yok abartmasınlar sallıyorlar açık söyliyeyim ben sana. Benim ki 2 gün gidiyor n73'te bu kadar gidiyor ki iPhone'daki ekranın kalitesi lcd monitörleri bırak lcd tvlerde yok nerdeyse inanılmaz bir beyaz dengesi var cihazın canavar gibi ekran gerçekten buna rağmen 2 gün gitmekte.

Ben günde 15-30dk arası wifi takılırım okul ve evde, ekran son zamanlarda en parlakta, biraz müzik yaparım, bol bol msjlaşırım, 15-30dk arasıda konuşurum gün içinde. Arka planda çalışan herşeyi boss ile kapatırım phone dışında ve telefonu gereksiz kullanmam işim bittiği gibi ekranı kapatır cebe atarım bu şekilde tam 48 saat gitmiyor ama 2 günü dışardayken rahat tamamlıyor zaten telefonun sürekli kullanım halinde 6 saat falan şarjı gitmekte full açık parlaklıkta 5-6 saat film izleyebilirsin mesela ki yukarda saydıklarım gün içinde 2-3 saati alır hatta almaz bile ayrıca en çok video oynatırken yoruluyordur heralde cihaz msjlaşmak falan ufak şeyler işlemci için. He unutmadan eğer sadece güneş altında parlaklık sonda evde falan %30'a alıyorum zaten göz yoruyor evde özellikle beyaz ışık gece msjlaşmayı çok zorlaştırıyor gözlerim yanıyor ayrıca evde hiç gerek yok okdr parlaklığa bunda herkes hemfikirdir heralde.

• quote:

Orjinalden alıntı: losthell

Ya şarj sorunu falan yok abartmasınlar sallıyorlar açık söyliyeyim ben sana. Benim ki 2 gün gidiyor n73'te bu kadar gidiyor ki iPhone'daki ekranın kalitesi lcd monitörleri bırak lcd tvlerde yok nerdeyse inanılmaz bir beyaz dengesi var cihazın canavar gibi ekran gerçekten buna rağmen 2 gün gitmekte.

Ben günde 15-30dk arası wifi takılırım okul ve evde, ekran son zamanlarda en parlakta, biraz müzik yaparım, bol bol msjlaşırım, 15-30dk arasıda konuşurum gün içinde. Arka planda çalışan herşeyi boss ile kapatırım phone dışında ve telefonu gereksiz kullanmam işim bittiği gibi ekranı kapatır cebe atarım bu şekilde tam 48 saat gitmiyor ama 2 günü dışardayken rahat tamamlıyor zaten telefonun sürekli kullanım halinde 6 saat falan şarjı gitmekte full açık parlaklıkta 5-6 saat film izleyebilirsin mesela ki yukarda saydıklarım gün içinde 2-3 saati alır hatta almaz bile ayrıca en çok video oynatırken yoruluyordur heralde cihaz msjlaşmak falan ufak şeyler işlemci için. He unutmadan eğer sadece güneş altında parlaklık sonda evde falan %30'a alıyorum zaten göz yoruyor evde özellikle beyaz ışık gece msjlaşmayı çok zorlaştırıyor gözlerim yanıyor ayrıca evde hiç gerek yok okdr parlaklığa bunda herkes hemfikirdir heralde.

Söylediklerini doğrulayacak birkaç eklemede bulunucam ben de. sırf bu konuyu daha iyi araştırmak için yaklaşık 4-5 Turkcell ve Kanyon Apple bayisine gittim. Ayrıca Gen-Pa'da servise verdiğimde şarjın çabuk bitmesini de gösterdim. hem orada yaptıkları performans testlerinde hem de bayi yetkililerinin söylediğine göre 2 günlük bir performans gayet normal.

Senin de bahsettiğin sebepleri ve özellikleri onlar da anlattılar, hatta yabancı sitelerde de aynı konular tartışılıuyor veya incelemelerde bu konuya değiniliyor.

Hatta bir uzman yaptığı incelemede aynben şu değimi kullanmıştı "Bu tgelefon için aşil'in topuğu bataryasıdır". Bilenler bilir; Aşil ölümsüz bir yarı tanrı/insan olmasına karşın tek ölümcül ve kusurlu yeri topuğudur ve oradan vurularak öldürülür.

• bayi yetkilis anormal bi durum deyip senle ilgilenmez ki
    dış çıkarmazsan hakkını alamayacağın bi ülke burası
    normal der hadi sana eve ondan sonra

yarı yolda da kalsanız, tel kapanana kdr en az 4-5 kere telin pini tamamen bitirin
    ve tam şarj edin
  • ben çinden 1 hafta önce aldım ..hala kutucu beyaz full.. bence senin aletin pilinde sorun var..en az 20 gün gitmeli ..
    7 günde ibre oynamadı meretin..ama çok pahalı ordada bu meret...400$ aldım.. dolar geçen ay 1200 idi dün baktım 1550 olmuş..yani ben ucuza aldım derken çinlide malı bana gaktırrmış ama en ufak sorunda koşulsuz iade edbiliyorum..yazı aldım adamdam çince ama olsun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tritone

bayi yetkilis anormal bi durum deyip senle ilgilenmez ki
    dış çıkarmazsan hakkını alamayacağın bi ülke burası
    normal der hadi sana eve ondan sonra

yarı yolda da kalsanız, tel kapanana kdr en az 4-5 kere telin pini tamamen bitirin
    ve tam şarj edin

Bayilere sormamın nedeni ilgilenmeleri için değildi zaten. Böyle bir sorunda gideceğim yer (ki birçok defa başka sorunlarla ilgili gidip hem yüz yüze hem de gün içinde defalarca telefonla teknik servis müdürünün bizzat kendi telefonundan arayıp hakkımı aradığım) distribütör firma Gen-Pa'dır.

Turkcell bayilerinin sorumluluarı da bizzat mağaza sahipleri ya da işletmecileriydi. elinde iphone gördüklerinde ve iphone hakkında bilgi sahibi sahibi olduğunu gördüklerinde, eğer konuşman da seviyeliyse düzgün bir bayi kesinlikle ilgileniyor. (Bu arada iphone sahibi olmaktan kastim, sadece bilgi almak için kuru kalabalık mantığı değil, bir kullanıcı olarak gittiğin zaman farklı davranılması konusu)

Ben de sonuna kadar katılıyorum size, ne yazık ki ülke olarak hakkımızı aramayı pek bilmiyoruz. Yapacağımız zaman da bunu asarım keserimle yapmayı tercih ediyoruz. Öyle yaparsak ne olur sorunumuz çözülür mü?

Evet çözerler, binbir de küfür ederler içlerinden. Güzellikle yapınca ise sorunu çözer ve ekstra yardımcı olurlar.

Bu arada pil uzatma yönetmi için de teşekkürler

• bu meret alete açıkcası 400 dolar verdim diye üzüldüm..saçma sapan bir alet çok karışık..update etmem gerekiyor edemiyorum bir türlü ..birde 2 kez elimden düştü kayıyor kasası sanki yağlanmış gibi
  • sonuç olarak 4-5 kere full bitirin ve şarj edin düzelir diyosunuz. doğru mudur?
  • benim 4-5 saat kullanımla 2 gün gidiyo.ama arkadaşımın 5 gün gidiyo
    günde 10-15 dakka konuşuyo.ben yırtınsam da ilk gün 10-11 saat sonra fullden düşmeye başlıyo.1 ay 6 gün önce aldım.
  • bu fetch ne oluyor arkadaşlar??
  • Telefonun 4-5 gün gittiğini söyleyen arkadaşlardan bir ricamvar. Eğer gerçekten söyledikleri gibiyse lütfen buraya o halinin kullanım saati "screen shot" unu koysunlar. Böylece hem biz bilelim hem de teknik servise götürüp dayanma süresini gösterip hakkımızı arayabilelim.

Cevaplarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.